標題: 請問,除咗 醫何B 有DTW,仲有冇其他地方有得賣? [打印本頁]

作者: kerr    時間: 22-1-2014 16:16     標題: 請問,除咗 醫何B 有DTW,仲有冇其他地方有得賣?

如題,先多謝提供~
作者: Shan10    時間: 22-1-2014 16:59

你講咩呀 ?

作者: kin123450    時間: 22-1-2014 17:32

佢應該想問除左ehoxxy 之後,仲有邊到有得買dtw(一支老番PTW)

x=b
作者: Tango1997    時間: 22-1-2014 17:41

我直頭睇錯左 。。。以為師兄細嶺左野。。。要醫何B。。。仔。。。
作者: ayaka    時間: 22-1-2014 17:46

強烈建議樓主不要買
作者: kerr    時間: 22-1-2014 19:09

引用:
原帖由 ayaka 於 22-1-2014 17:46 發表
強烈建議樓主不要買
乜DTW真係差到唔好買??

我見台灣網站講到好好,話同ptw冇分別
作者: Tango1997    時間: 22-1-2014 20:21

引用:
原帖由 kerr 於 22-1-2014 19:09 發表

乜DTW真係差到唔好買??

我見台灣網站講到好好,話同ptw冇分別
台灣。。。好多打手呢
作者: kerr    時間: 23-1-2014 00:28

引用:
原帖由 tango1997 於 22-1-2014 20:21 發表

台灣。。。好多打手呢
原來係咁,咁要重新考慮考慮喇~
作者: Tango1997    時間: 23-1-2014 00:46

引用:
原帖由 kerr 於 23-1-2014 00:28 發表

原來係咁,咁要重新考慮考慮喇~
哩度D師兄經驗豐富
作者: ayaka    時間: 23-1-2014 01:18

有個朋友買左支, 玩左約一年, 不算經常打
有次打打下有怪聲, 試多兩野直頭電鑽咁聲
拆黎睇, 掃左摩打齒, 底齒都崩左兩隻牙, 頂齒竟然係左右鬆
波箱殼造工粗糙到死, 入面頂針"岩蠶"多披風, 合埋上緊螺絲都有GAP
下身前PIN位置太闊, 拆左後PIN上身會左右搖
摩打連槍身個兩條PIN一邊頭係微彎又唔平頭
個摩打最恐怖係支芯可以上下郁
作者: peterpeter42    時間: 23-1-2014 10:44

我兩個月前買左支DTW(本人初玩TW系統槍, 唸住平平地試下)
Day 1, 返屋企用11.1V 一通電個尾Fet出煙, 死槍
Day 2, 買過Airo 尾Fet 換左, 通電, ECU出煙, 尾Fet出煙, 死槍(原來Airo 尾Fet 唔夾DTW組ECU)
Day 3, 交比槍鋪整, 發現原來磨打都瓜左, 結果佢地幫我換左CTW既ECU, Airo 尾Fet, 新DTW磨打(因systema 太太太貴啦, 唔值放落支DTW到), 買埋14.8V電(槍鋪建議), 返屋企, 終於開到槍 , 彈道唔錯, 有1.4-1.5J, 單連發正常, 開心晒.....(連槍, 連人工, 連件, 連14.8V電 用左成4000幾銀 )
Day 10, 出game, 上午正常, 到下午, 連發勁chop彈, 問friend借條FCC筒換來試下, ok左, 又要換筒了......
已經唔想再浪費$去支DTW到, 送比friend又唔射得, 放係屋企見到眼冤....唉....

結果, 個friend 介紹下買左FCC成槍, 依家重係3個月保養期, 係屋企一得閒就打兩匣, so far 打左3000飛到, 未有事.
作者: Los_r    時間: 23-1-2014 12:44

DTW評語...頭果兩匣無得頂, 玩多兩匣無得整..~
住緊18樓, 想搬上31樓再掉支槍落街

by 某師兄
作者: jkidd    時間: 23-1-2014 14:17

dtw 真係玩唔過,我燒fet燒到好似燒金銀衣紙咁
作者: dickson688    時間: 23-1-2014 16:49

我都有支DTW
又唔係講到咁差既..
作者: 阿寶    時間: 23-1-2014 18:10

引用:
原帖由 peterpeter42 於 23-1-2014 10:44 發表
我兩個月前買左支DTW(本人初玩TW系統槍, 唸住平平地試下)
Day 1, 返屋企用11.1V 一通電個尾Fet出煙, 死槍
Day 2, 買過Airo 尾Fet 換左, 通電, ECU出煙, 尾Fet出煙, 死槍(原來Airo 尾Fet 唔夾DTW組ECU)
Day 3, 交比 ...
師兄你的DTW好精彩啊~~~~
作者: peterpeter42    時間: 24-1-2014 02:01

引用:
原帖由 阿寶 於 23-1-2014 18:10 發表

師兄你的DTW好精彩啊~~~~
依家唸返轉頭,有兩件事做錯左:第一,根本唔應該買DTW;第二,壞左唔應該浪费錢去整。學阿陸叔話齋:入錯左貨唔緊要,最緊要識止蝕,支DTW一壞就應該即刻掉左佢或者送比人,追落去只會好似我咁....一場空 但係Day 1 就要我掉左支槍佢,仲要一槍都未開過,我當時真係無唸過易做唔出...估唔到一支DTW會令我有咁多體會,真係...人都din
作者: kawaiikawaii    時間: 7-2-2014 15:19

ATW 又如何呢???
作者: jkidd    時間: 8-2-2014 00:16

atw,ario???
都係喇,一分錢一分貨,你估真係有蔗渣咁嘅價錢,燒鵝咁嘅味道咩。。。。。。。。
作者: Oowing    時間: 11-2-2014 23:41

引用:
原帖由 ayaka 於 23-1-2014 01:18 發表
有個朋友買左支, 玩左約一年, 不算經常打
有次打打下有怪聲, 試多兩野直頭電鑽咁聲
拆黎睇, 掃左摩打齒, 底齒都崩左兩隻牙, 頂齒竟然係左右鬆
波箱殼造工粗糙到死, 入面頂針"岩蠶"多披風, 合埋上緊螺絲都有GAP
...
我支ptw個頂齒都係左右鬆(拉天梯果粒) 唔知係咪正常。。。
但用左1年幾都未有咩問題
作者: spec.ops.    時間: 12-2-2014 13:01

引用:
原帖由 Oowing 於 11-2-2014 23:41 發表

我支ptw個頂齒都係左右鬆(拉天梯果粒) 唔知係咪正常。。。
但用左1年幾都未有咩問題
正常

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0