標題: 初試Devgru造型 [打印本頁]

作者: carlospoon    時間: 10-3-2014 12:47     標題: 初試Devgru造型

歡迎玩Devgru造型的朋友交流下~

作者: felix923hk    時間: 10-3-2014 12:52

TMC 衣服?
作者: Sineta    時間: 10-3-2014 16:33

連國旗都貼錯
作者: gavin2008hihi    時間: 10-3-2014 16:39

" 初試 "
作者: rho837    時間: 10-3-2014 17:03

OK la keep going
作者: carlospoon    時間: 10-3-2014 17:12     標題: 回覆 3# 的帖子

師兄你好~ 先感謝你指出錯誤, 如果師兄願意講多一點"錯在那"就更好了, 謝謝你!
作者: sealsman    時間: 10-3-2014 17:32

引用:
原帖由 carlospoon 於 10-3-2014 17:12 發表
師兄你好~ 先感謝你指出錯誤, 如果師兄願意講多一點"錯在那"就更好了, 謝謝你!
個人意見only
1.旗子上的星星向着佩带者前方,寓意国旗迎风招展
2.ops core應該係maritime ballistic而非base jump卅carbon
3.未見過有用dump pouch
4.oakley gloves未見過同aor1時期出現
5.d patch/knife
6.226轉belt ride
7.gun setting
作者: xyzchan    時間: 10-3-2014 17:37

其實都算唔錯,不過要details 仲有好多嘢執,例如加翻Armor Plate
作者: carlospoon    時間: 10-3-2014 17:41     標題: 回覆 7# 的帖子

多謝師兄分享意見! 學到野了!
作者: whisky    時間: 10-3-2014 17:44

建議樓主改番個名做 wargame造型照,要數真係有排數
作者: carlospoon    時間: 10-3-2014 18:06     標題: 回覆 10# 的帖子

唔緊要啦~
比人數下先有進步ga ma!
作者: xyzchan    時間: 10-3-2014 20:40

引用:
原帖由 carlospoon 於 10-3-2014 18:06 發表
唔緊要啦~
比人數下先有進步ga ma!
我欣賞你嘅態度~
作者: tf141    時間: 10-3-2014 21:59

攝番塊plate啦
作者: N_G    時間: 10-3-2014 23:14

師兄你都係改番wargame造型把拿
E到係香港炸..你試下貼去devtsix, 錯隻章都比人笑到面黃加
簡單D講,你由個頭開始..,落到去隻鞋每一樣都有野錯
錯左D咩.自己參透下拿

作者: xyzchan    時間: 10-3-2014 23:22

其實樓主已經講咗係初試造型,而且DEVTSIX WEB入面一樣有新手,我諗係咪可以正面少少,而唔係一直插樓主呢?
作者: 101空降tom    時間: 11-3-2014 00:17

其實相見唔到有用既野都唔代表冇用過既,好似以對手套為例,呢d野可以自講,而且有用黑色o記,咁用沙色都唔係咩大問題
至少樓主套衫同件Vest都岩(Model),初玩泥講已經算係咁,雖然仲有好多要改進,但又何必用d咁既態度去[教]人呢?
btw,鞋最好用番行山鞋例如Asolo 95呢類大路野,實冇死
盔就一定要轉番Ballistic,Maritime或者Mich2001
至於章個...都係唔好亂貼好
作者: gtoray    時間: 11-3-2014 00:28

都幾好睇哎
只係未至於hardcore囉
作者: xyzchan    時間: 11-3-2014 00:29

引用:
原帖由 101空降tom 於 11-3-2014 00:17 發表
其實相見唔到有用既野都唔代表冇用過既,好似以對手套為例,呢d野可以自講,而且有用黑色o記,咁用沙色都唔係咩大問題
至少樓主套衫同件Vest都岩(Model),初玩泥講已經算係咁,雖然仲有好多要改進,但又何必用d咁既態度去[ ...
同意,其次係DEVGRU係有用Dump pouch同埋OPS CORE FAST,OPS CORE FAST多數出現喺Training 嘅時候用∼其次係Gun setting,用翻PEQ 15 同 Eotech 會好啲∼

作者: carlospoon    時間: 11-3-2014 00:48

引用:
原帖由 101空降tom 於 11-3-2014 00:17 發表
至少樓主套衫同件Vest都岩(Model),初玩泥講已經算係咁,雖然仲有好多要改進,但又何必用d咁既態度去[ ...
多謝Tom的體諒解同意見! 其實我覺得多分享,多教導,先可以令人進步。
當然自身的功課都要做,若有野錯誤,都希望有前輩指點下~

多次多謝TOM師兄!
作者: carlospoon    時間: 11-3-2014 00:49

引用:
原帖由 xyzchan 於 10-3-2014 20:40 發表

我欣賞你嘅態度~
HEHE~ 有機會一齊玩下啦
作者: toto0321    時間: 11-3-2014 09:54

i always want to know what belt is that?
btw prettty nice set up for the first time keep going!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0