標題: KSC 手槍請教 [打印本頁]

作者: 摸盲盲    時間: 26-3-2014 23:54     標題: KSC 手槍請教

最近想入一把KSC的手槍,求甘多位師兄推薦一把,我希望準度和耐用度能跟得上MARUI的HI-CAPA5.1就得,THX
作者: 蛇    時間: 27-3-2014 00:14

追求品牌而買槍??
作者: f22a    時間: 27-3-2014 01:00

KSC System 7 Night Hawk....  
作者: 2slow    時間: 27-3-2014 10:14

引用:
原帖由 f22a 於 27-3-2014 01:00 發表
KSC System 7 Night Hawk....  
KSC 既槍其實真係幾抵玩...
作者: 摸盲盲    時間: 27-3-2014 11:23

引用:
原帖由 2slow 於 27-3-2014 10:14 發表

KSC 既槍其實真係幾抵玩...
KSC落場實用,而且系全金屬,只要穩定、耐用度、準度拍得住MARUI 5.1,型號款式唔系問題,麻煩甘多位師兄推薦下,THX
作者: 1392    時間: 27-3-2014 11:55

Glock係 都ok  只不過唔好買18C ,其他型號都可以
作者: cc1590    時間: 27-3-2014 14:08

引用:
原帖由 1392 於 27-3-2014 11:55 發表
Glock係 都ok  只不過唔好買18C ,其他型號都可以
師兄講得無錯
幫手補充“有連射嘅都唔好,因為壞率何止高一倍!”
作者: ivan0819    時間: 27-3-2014 14:47

小弟亂推就會握自己用緊果支USP, 2年咩都冇理過, 只係拆下落下油就算數
作者: 2slow    時間: 27-3-2014 15:51     標題: 回覆 8# 的帖子

USP 系列又真係唔錯, 零件都有
作者: kwankwan60    時間: 27-3-2014 18:42     標題: 回覆 1# 的帖子

個人推介,HK45幾好,佢用 system7 II 系統,彈道夠準夠直。
作者: jn_jona    時間: 27-3-2014 19:52

我個人覺得ksc m9爽過usp
但M9冇咩改件
作者: 摸盲盲    時間: 27-3-2014 20:30

引用:
原帖由 ivan0819 於 27-3-2014 14:47 發表
小弟亂推就會握自己用緊果支USP, 2年咩都冇理過, 只係拆下落下油就算數
師兄,你果支USP系咩型號噶??
作者: 摸盲盲    時間: 27-3-2014 20:32

引用:
原帖由 2slow 於 27-3-2014 15:51 發表
USP系列分別有D咩唔同呢,師兄得唔得解答下,同埋推薦一款?THX
作者: 摸盲盲    時間: 27-3-2014 21:57

引用:
原帖由 2slow 於 27-3-2014 15:51 發表
現在就在MK23 和USP TACTICAL之間選擇了,其實2把外觀都差不多。。。。唔知點選擇
作者: 摸盲盲    時間: 27-3-2014 21:57

引用:
現在就在MK23 和USP TACTICAL之間選擇了,其實2把外觀都差不多。。。。唔知點選擇
作者: tf141    時間: 27-3-2014 23:27

引用:
原帖由 摸盲盲 於 27-3-2014 21:57 發表

實用就梗係USP Tactical啦
作者: 摸盲盲    時間: 27-3-2014 23:53     標題: 回覆 16# 的帖子

THX,師兄
作者: N_G    時間: 28-3-2014 00:46

耐用度MARUI的HI-CAPA5.1 同glock應該無得追.
加上強大後勤支援

除非師主要玩特別槍種,如果唔係我覺得都無理由要去玩KSC
靜係買匣都買到叫救命
作者: Doughboy    時間: 28-3-2014 09:36

G17, 玩左有十年, 當年4XX膠SLIDE
作者: ivan0819    時間: 28-3-2014 09:49

引用:
原帖由 摸盲盲 於 27-3-2014 20:32 發表

USP系列分別有D咩唔同呢,師兄得唔得解答下,同埋推薦一款?THX
小弟用緊既係最普通既USP FULL SIZE.

MK23個GRIP對我來講太大, 唔FIT手位.
TACTICAL既問題係搵HOLSTER, 因為我支槍係用來做副武多, 所以我又冇必要上燈上滅聲, 所以就用簡單既USP...
作者: 摸盲盲    時間: 28-3-2014 11:47

引用:
原帖由 ivan0819 於 28-3-2014 09:49 發表

小弟用緊既係最普通既USP FULL SIZE.

MK23個GRIP對我來講太大, 唔FIT手位.
TACTICAL既問題係搵HOLSTER, 因為我支槍係用來做副武多, 所以我又冇必要上燈上滅聲, 所以就用簡單既USP...
師兄,又多左一個選擇,叫HK45,唔知師兄有無玩過呢,如果TACTICAL同HK45比起身,唔知邊支好D呢
作者: 摸盲盲    時間: 28-3-2014 11:48     標題: 回覆 18# 的帖子

馬記真系好野來噶,耐用,又奇凖,我自己都有兩支。不過太膠啦,而且比較沒咩特色所以想換換口味咯
作者: 摸盲盲    時間: 28-3-2014 11:49     標題: 回覆 16# 的帖子

師兄,又多左一個選擇,叫HK45,唔知師兄有無玩過呢,如果TACTICAL同HK45比起身,唔知邊支好D呢,因為又有好多人同我推薦HK45,我暈低
作者: tf141    時間: 28-3-2014 12:28

引用:
原帖由 摸盲盲 於 28-3-2014 11:49 發表
師兄,又多左一個選擇,叫HK45,唔知師兄有無玩過呢,如果TACTICAL同HK45比起身,唔知邊支好D呢,因為又有好多人同我推薦HK45,我暈低
未玩過, 但我會揀HK45
作者: 摸盲盲    時間: 28-3-2014 13:12

引用:
原帖由 tf141 於 28-3-2014 12:28 發表

未玩過, 但我會揀HK45
想問下,點解噶,我都頭痛緊,因為資金有限,唔知買邊支
作者: ivan0819    時間: 28-3-2014 15:45

HK45其實都有考慮過, 因為個GRIP感覺上會好D.

不過我玩部隊, 所以唔洗諗就入左USP, 內裡部件都應該係SYSTEM7, 穩定準繩應該差唔多
作者: tf141    時間: 28-3-2014 19:44

引用:
原帖由 摸盲盲 於 28-3-2014 13:12 發表

想問下,點解噶,我都頭痛緊,因為資金有限,唔知買邊支
玩具鎗嚟講多彈d
而且好揸d,hop up設計新d, 有標準rail方便d, 有ambi slide release又方便d…etc
作者: kenlam114    時間: 31-3-2014 20:36

I have both HK45 and USP .45 previous...  both the system are the same but USP .45 have a 2nd recoil spring...
作者: harrypoi    時間: 31-3-2014 21:22

ksc Glock反系列唔錯~
我支34原裝打多好多年都無咩大問題
作者: ethanwch    時間: 1-4-2014 13:14     標題: 回覆 26# 的帖子

HK45好D,裝燈無咁煩。
作者: 摸盲盲    時間: 1-4-2014 16:58     標題: 回覆 28# 的帖子

THX
作者: 摸盲盲    時間: 1-4-2014 16:59

引用:
原帖由 harrypoi 於 31-3-2014 21:22 發表
ksc Glock反系列唔錯~
我支34原裝打多好多年都無咩大問題
GLOCK噶話,有支馬記啦,所以無太大變化噶話都唔買GLOCK咯

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0