標題: 年紀大o左,視力開始退化.................? [打印本頁]

作者: devil-sniper    時間: 28-9-2007 18:20     標題: 年紀大o左,視力開始退化.................?

年紀大o拉,無倍數o既紅點鏡開始覺得唔夠用,下次打game要用倍數鏡,粗粗o地用住三倍鏡或者四倍先o拉.....................
作者: adrianyahk    時間: 28-9-2007 18:28

粗粗地用住先 lor~
作者: Medic_Don    時間: 28-9-2007 18:55     標題: 回覆 #1 devil-sniper 的帖子

But magnified sight may be more useful for shortsighter only.....getting old seems to be tended to far-sight wow...he..he....but I like the combination of optics on your weapon....look cool man

But some ACOG (G&P) got built-in magnified (x2-x3) lens with optics....may be another option

作者: RANGER    時間: 28-9-2007 19:35

粗粗o地地用先....
next step 557 & 4X  
作者: felixcat    時間: 28-9-2007 19:37

使唔使哩樣野呢hehe
作者: alexl    時間: 28-9-2007 21:18

呢D長鏡, 裝飾多過實際, 你估枝野真係射過百米, 廿米內紅點鏡夠用有突
作者: devil-sniper    時間: 28-9-2007 22:39

引用:
原帖由 alexl 於 2007-9-28 21:18 發表
呢D長鏡, 裝飾多過實際, 你估枝野真係射過百米, 廿米內紅點鏡夠用有突
多謝大哥指教,小弟又學到o野o拉..............
作者: pursuer    時間: 28-9-2007 22:42

引用:
原帖由 alexl 於 28-9-2007 21:18 發表
有眼不識泰山....
作者: WAIKO01    時間: 29-9-2007 00:34

無知一問,後邊的是倍數鏡嗎?是不是會有紅點望遠鏡的效果?還是只放大了紅點?

作者: bravohk    時間: 29-9-2007 01:17

D老花鏡都幾貴下~
作者: gtoray    時間: 29-9-2007 01:21

引用:
原帖由 WAIKO01 於 29-9-2007 00:34 發表
無知一問,後邊的是倍數鏡嗎?是不是會有紅點望遠鏡的效果?還是只放大了紅點?

是倍數鏡
作者: 皇家御貓    時間: 29-9-2007 01:22

引用:
原帖由 bravohk 於 29-9-2007 01:17 發表
D老花鏡都幾貴下~
"I can get a lower price".....
作者: wing-wing    時間: 29-9-2007 01:49     標題: 何來4倍

Eotech EOT-3X-FTS
3倍射50米打室外光光好
作者: RANGER    時間: 29-9-2007 03:18

DS 兄,how do u think about this one?

作者: RANGER    時間: 29-9-2007 03:32

引用:
原帖由 alexl 於 28-9-2007 09:18 PM 發表
rear & front sight is good enough within 20M~~
作者: 伯言    時間: 29-9-2007 04:50

引用:
原帖由 RANGER 於 29-9-2007 03:32 發表

rear & front sight is good enough within 20M~~
頭炮  is good enough within 200M
作者: alexl    時間: 29-9-2007 12:00

引用:
原帖由 RANGER 於 29-9-2007 03:32 發表

100m 內射人, rear/front sight 或 紅點鏡都夠用, 而紅點鏡就好用D.
<2J 氣槍, 射三十米內都ok.  射50m已非常非常免強...誤差太大, 精確的瞄準只是白費心機...不過加長競的確型仔D
作者: 餅    時間: 29-9-2007 14:48

引用:
原帖由 alexl 於 29-9-2007 12:00 發表

100m 內射人, rear/front sight 或 紅點鏡都夠用, 而紅點鏡就好用D.
<2J 氣槍, 射三十米內都ok.  射50m已非常非常免強...誤差太大, 精確的瞄準只是白費心機...不過加長競的確型仔D
請問你係真唔明定扮唔知呢個topic 講咩 ?

定係你缺乏幽默感......?
作者: Pan    時間: 29-9-2007 15:30

引用:
原帖由 於 29-9-2007 14:48 發表

唔係唔係
一來佢唔知個 topic 講咩
二來....樓主真係有老花, 所以一定要放大 D 野先睇到野
作者: devil-sniper    時間: 29-9-2007 16:18

引用:
原帖由 alexl 於 2007-9-29 12:00 發表

嘩!原來係2J氣槍射擊專家,小弟有眼無珠,失敬失敬............................
作者: devil-sniper    時間: 29-9-2007 16:19

引用:
原帖由 felixcat 於 2007-9-28 19:37 發表
使唔使哩樣野呢hehe
Woh..................!
作者: saikeung23    時間: 29-9-2007 17:02

引用:
原帖由 devil-sniper 於 28-9-2007 18:20 發表
年紀大o拉,無倍數o既紅點鏡開始覺得唔夠用,下次打game要用倍數鏡,粗粗o地用住三倍鏡或者四倍先o拉.....................
年紀大就退休啦
作者: alexl    時間: 29-9-2007 20:58

引用:
原帖由 devil-sniper 於 29-9-2007 16:18 發表

嘩!原來係2J氣槍射擊專家,小弟有眼無珠,失敬失敬............................
不敢當, 欽敬..欽敬...
作者: adrianyahk    時間: 29-9-2007 21:00

引用:
原帖由 alexl 於 29-9-2007 20:58 發表

不敢當, 欽敬..欽敬...
報警啦! 查佢IP上面搜槍啦~~
作者: 蛇    時間: 29-9-2007 21:04

引用:
原帖由 於 29-9-2007 14:48 發表

人地認真咁回POST, 教下我地呢D 新手0既電槍基本知識0者... 我起度代CGF 各新手講聲多謝先
作者: devil-sniper    時間: 10-10-2007 02:24

引用:
原帖由 於 2007-9-29 21:04 發表

人地認真咁回POST, 教下我地呢D 新手0既電槍基本知識0者... 我起度代CGF 各新手講聲多謝先
尤其係我呢D新手........................

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0