標題: 枝PTW好難打開換筒 [打印本頁]

作者: nickydearcy    時間: 3-4-2014 10:13     標題: 枝PTW好難打開換筒

小弟枝PTW, 買左個幾月了, 原裝跟個M90, 後來買多左個M115, 不過唔知點解, 每次想換筒時, 開左條pin, 但都好難開個upper receiver, 直頭要兩隻手一隻按住條外管, 一隻按住條尾通, 中間搵個支點, 用力拗先開到, 開頭以為好似d匣咁, 拔插多幾次就順, 不過到現在都仍然係勁實. 各位師兄有冇解決辦法?

小弟懷疑係咪戈個tube cap頂得太前, 但又唔識, 亦唔敢亂搞, 麻煩各位高人指教, 謝謝
作者: kirk123    時間: 3-4-2014 13:24

筒後的 (鎗托) 园蓋挑起,並取走一个個金屬圈,可能会把問題解決。
good luck! :-)
作者: NCP013    時間: 3-4-2014 16:18

我手勢係一手揸住upper 頂rail, 另一手一掌拍落尾通
作者: nickydearcy    時間: 3-4-2014 17:08

引用:
原帖由 kirk123 於 3-4-2014 13:24 發表
筒後的 (鎗托) 园蓋挑起,並取走一个個金屬圈,可能会把問題解決。
請問師兄, 個圓蓋應該點開? 如師兄說就咁挑起就得? thx
作者: nickydearcy    時間: 3-4-2014 17:14

引用:
原帖由 NCP013 於 3-4-2014 16:18 發表
我手勢係一手揸住upper 頂rail, 另一手一掌拍落尾通
師兄, 我係u tube見d人都係一拍就開, 我戈枝就真係大丈夫, 話唔開就唔開, 要好似我上面所講拗開佢, 雖然係金屬, 但長期咁我驚遲早畀我搞到出事
作者: landy    時間: 3-4-2014 20:52

用個細細一字 就開到了。
作者: nickydearcy    時間: 4-4-2014 10:08

師兄們, 小弟昨晚已撬開左個圓蓋, 並取出入面一個金屬圈, 現在的確係易開左好多了, thx師兄
不過,又產生另一個問題, 就係當我裝番枝筒, 上下身合體後, 感覺上身可輕微的晃動, 試打時更發覺減曬力, 而且輸出係好唔穩定, 時高時低, 2枝筒都一樣, 尤其戈枝M115最明顯 請問點解? (2枝筒都完全冇郁過)
作者: 小黑    時間: 4-4-2014 12:10

引用:
原帖由 nickydearcy 於 4-4-2014 10:08 發表
師兄們, 小弟昨晚已撬開左個圓蓋, 並取出入面一個金屬圈, 現在的確係易開左好多了, thx師兄
不過,又產生另一個問題, 就係當我裝番枝筒, 上下身合體後, 感覺上身可輕微的晃動, 試打時更發覺減曬力, 而且輸出係好唔穩 ...
咁咪裝返原先果塊墊片啦,
我其中一支PTW 都係咁,
好難開, 都係一樣要大力拍打TUBE 位先開到,
我甚至帶定一支竹筷子去頂條PIN!!
我發現新款既氣筒, 係比舊款既短少少,
而且又問題多多, 好煩!!
作者: kirk123    時間: 4-4-2014 12:17

引用:
原帖由 nickydearcy 於 4-4-2014 10:08 發表
不過,又產生另一個問題, 就係當我裝番枝筒, 上下身合體後, 感覺上身可輕微的晃動, 試打時更發覺減曬力, 而且輸出係好唔穩 ...
可以試畧為扭鬆少許cylinder 筒尾蓋, 或許可以改善.
作者: ayaka    時間: 4-4-2014 12:54

我係TUBE CAP執一條坑出黎, 等CYLINDER尾粒圓珠易D出入

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0