標題: 你比老師鬧過最深刻既說話 [打印本頁]

作者: Tango1997    時間: 14-4-2014 21:19     標題: 你比老師鬧過最深刻既說話

小學嗰陣...比老師鬧過一句最深刻既說話....係...."食屎屙飯"....!

作者: Tango1997    時間: 14-4-2014 21:22

其實我覺佢講得出哩句......跟本知識水平好低
作者: reniless    時間: 14-4-2014 21:31

你係咪弱智呀!
女教師,耶教徒,開口閉口都係耶前耶後。
香港三十年前師質極差。
作者: Tango1997    時間: 14-4-2014 21:34

當佢係全班同學面前咁話我既時侯...... .....我真係唔嬲.....我只係覺得好好笑....原因我當時唸到既只係...
1......如果我真係可以食屎屙飯....我阿媽一定錫晒我
2......我可以解决飢荒問題....為世界出一分力....作出貢獻
3......好威威.....因為老師餐餐都要食我屙出泥既野
作者: Tango1997    時間: 14-4-2014 21:38

引用:
原帖由 reniless 於 14-4-2014 21:31 發表
你係咪弱智呀!
女教師,耶教徒,開口閉口都係耶前耶後。
香港三十年前師質極差。
小二時上美術堂...個老師係一路教畫火柴枝公仔...一路上堂食煙...一路畫黑板
作者: gtoray    時間: 14-4-2014 21:54

細個成日比老師鬧我才華橫溢~
作者: Tango1997    時間: 14-4-2014 21:58

引用:
原帖由 gtoray 於 14-4-2014 21:54 發表
細個成日比老師鬧我才華橫溢~
咪吹水喎 ....點橫溢法? ...寫兩句啦
作者: loveless    時間: 14-4-2014 22:01

曽經有位姑婆型老師極唔禮貌地斥駡我係智力單純
作者: sovietarmy2012    時間: 14-4-2014 22:03

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2014 21:19 發表
小學嗰陣...比老師鬧過一句最深刻既說話....係...."食屎屙飯"....!
當年我諗,如果地球有一半人係"食屎屙飯",咁世界就太平了
作者: 潛陣水    時間: 14-4-2014 22:07

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2014 21:34 發表
當佢係全班同學面前咁話我既時侯...... .....我真係唔嬲.....我只係覺得好好笑....原因我當時唸到既只係...
1......如果我真係可以食屎屙飯....我阿媽一定錫晒我
2......我可以解决飢荒問題....為世界出一分力....作出貢獻
3......好威威.....因為老師餐餐都要食我屙出泥既野
諾貝爾和平獎都有你份攞
作者: Tango1997    時間: 14-4-2014 22:13

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2014 22:03 發表

當年我諗,如果地球有一半人係"食屎屙飯",咁世界就太平了
兒時不敢駁咀....聽到佢咁鬧我....我只有傻笑...因為我真係想不通...就正如食水果吞左粒核....頭頂會生樹

作者: reniless    時間: 14-4-2014 22:20

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2014 21:38 發表

小二時上美術堂...個老師係一路教畫火柴枝公仔...一路上堂食煙...一路畫黑板
中學時有個肥佬英語教師,話說以前當傞。喺操場上訓斥個F1仔,突然情緒激動推跌個F1仔。又有個不知所謂體育老師,經常語帶恐嚇,比如說,知唔知羽毛球可以打爆玻璃?然後就剎球落地。有次教手球,叫全班同學對不聽教的同學投擲手球。
作者: sovietarmy2012    時間: 14-4-2014 22:23

其實最深刻既說話吾係鬧,係兇我會入幾間著名中學

小學得罪左個風紀肥妹,日日比人屈去罰企,每次小息放學罰企就比訓導少,企到好似閱兵咁

小六主題曲:
https://www.youtube.com/watch?v=WMRzfC0m1LU

以前個年代老師永遠是正確的...那會有家長投訴
作者: sovietarmy2012    時間: 14-4-2014 22:25

引用:
原帖由 reniless 於 14-4-2014 22:20 發表

中學時有個肥佬英語教師,話說以前當傞。喺操場上訓斥個F1仔,突然情緒激動推跌個F1仔。又有個不知所謂體育老師,經常語帶恐嚇,比如說,知唔知羽毛球可以打爆玻璃?然後就剎球落地。有次教手球,叫全班同學 ...
監獄風雲

又整首歌先:
https://www.youtube.com/watch?v=t8XixgDKvrk
作者: louisli    時間: 14-4-2014 22:34

無喎,我好乖
作者: reniless    時間: 14-4-2014 22:38

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2014 22:25 發表

監獄風雲

又整首歌先:
https://www.youtube.com/watch?v=t8XixgDKvrk
有個教音樂嘅,喺巴士咸猪手學生妹,最後坐埋監。
作者: tinyau1134    時間: 14-4-2014 22:39

小學
1. You are rubbish.
2. 今次真係連個天都唔幫你啦!

太多, 唔記得
最記得呢兩句,
第一句係外藉老師講
第二句係校長講, 果陣仲要係落雨

中學
...冇比人鬧過

得我鬧人

簡直就係童年陰影...因此我對中小學完全冇留情留戀...
作者: sovietarmy2012    時間: 14-4-2014 22:41

引用:
原帖由 reniless 於 14-4-2014 22:38 發表

有個教音樂嘅,喺巴士咸猪手學生妹,最後坐埋監。
你間學校好激下喎
作者: 衰人    時間: 14-4-2014 22:55

無.....因為我日日都留堂...
作者: Tango1997    時間: 14-4-2014 22:55

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2014 22:41 發表

你間學校好激下喎
中學時...美女班長比EPA呀sir....搭搏頭...行左幾步後...美女班長企左係度傻左....之後問乜事死刀唔講...淨係喊....禾派左班女fans去問...原來條仆街隻手同佢教bar帶...梗係落校務處投訴條仆街啦...之後個呀sir比校長警告...全校女生見到條仆街...都好似見鬼咁

揚左後有成六個女生覆卓佢....所以校長信我地

作者: Lolanto    時間: 14-4-2014 23:07

都無讀過書
我讀屎片
作者: reniless    時間: 14-4-2014 23:08

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2014 22:41 發表

你間學校好激下喎
保記,雖說唔係名校,但喺小區裡被讚譽師質優良。
作者: louisli    時間: 15-4-2014 01:30

我只記得以前大學教Quality Assurance個阿sir,比人捉到在屋村偷底褲
作者: jn_jona    時間: 15-4-2014 02:45

係中五果時陸運會遲到
個訓導問我問解會遲
我話等左好耐都冇巴士
佢話'你唔識諗下其他方法ga咩'
心諗咁白痴既說話都講得出,都唔知點做訓導...

講起激,我間中學有個老師同個罰留堂學生講'要出呢個門口就打贏我先'
佢估唔到個學生起腳踢佢粒蛋
作者: 2slow    時間: 15-4-2014 09:35

只係比老師鬧過 "乜你咁渣ga"
果時幫學校參加校制比賽
作者: yiuyiusiu    時間: 15-4-2014 09:37

用口既實在太多唔記得
最深刻係一次見家見拎成積表
操行評語寫住
不予致評 但係有D+
作者: Tango1997    時間: 15-4-2014 13:08

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 15-4-2014 09:37 發表
用口既實在太多唔記得
最深刻係一次見家見拎成積表
操行評語寫住
不予致評 但係有D+
同我其中一年評價差不多。。。不過我嗰時係分。。優、良、中、可、劣。
我係少力
作者: Tango1997    時間: 15-4-2014 13:09

引用:
原帖由 2slow 於 15-4-2014 09:35 發表
只係比老師鬧過 "乜你咁渣ga"
果時幫學校參加校制比賽
玩乜先?
作者: sovietarmy2012    時間: 15-4-2014 16:05

引用:
原帖由 tango1997 於 15-4-2014 13:08 發表

同我其中一年評價差不多。。。不過我嗰時係分。。優、良、中、可、劣。
我係少力
長期係B同C兩者,到高中都懶理
作者: Pvt.King    時間: 15-4-2014 16:44

小學, 班主任係家長日鬧家母唔識英文, 又唔送我去補習, 唔應該讀佢果班, 我拎七十分但佢果班要八十分先叫合格咁話。 但家母當時月入得幾千銀養家仲邊有錢, 俾佢話多兩話連眼水都出埋。
又有次上堂寫野寫到本簿無晒紙, 舉手同Miss講, miss好大聲咁回應"唉呀, 你無紙呀? 我祝你母子平安呀! 你個仔幾多磅呀!?"(連當時既我都覺得佢幼稚) 之後果堂餘下既時間就用左來話我成日寫錯字先用晒d位, blablabla
同埋呢間雖然係佛教學校, 但全校男女老師都係郁d就一巴星埋來, 我一直到升中先知原來唔係間間小學都興體罰 我唔明點解咁多家長爭住入呢間.... 早兩年講國民教育, 呢間仲墮落到爭住出來支持推行
作者: Ang123456    時間: 15-4-2014 18:54

鬧咁多,真係吾記得!
但最記得就係俾個女老師叫出來,在班房兜巴星,5隻手指痕,又紅又腫!所以事隔咁多年,我仲記得佢個名!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0