標題: [認真] 歐洲有咩地方好行? [打印本頁]

作者: Alex_山    時間: 1-5-2014 10:34     標題: 歐洲有咩地方好行?

各位師兄大家好,
小弟經三四年努力終於上到入到U
又好好彩今年年頭咁可以去法國里爾EXCHANGE半年
請問各師兄歐洲除了一般熱門旅遊大城市外,有沒其他地方值得走走呢?
感謝各位!!
作者: yobit    時間: 1-5-2014 14:04

未去過就周圍都好睇…我中意亂行同去唔同嘅博物館…
作者: 餅    時間: 1-5-2014 17:45

去英荷比德都方便 , 有錢就得
作者: rho837    時間: 1-5-2014 17:52

Any local friends there? Use their credit card to buy cheap Domestic air-tickets!

Remember take a folding bike or bike with you!
作者: L    時間: 1-5-2014 21:25

作者: manix    時間: 2-5-2014 05:31

引用:
原帖由 Alex_山 於 1-5-2014 10:34 發表
各位師兄大家好,
小弟經三四年努力終於上到入到U
又好好彩今年年頭咁可以去法國里爾EXCHANGE半年
請問各師兄歐洲除了一般熱門旅遊大城市外,有沒其他地方值得走走呢?
感謝各位!!
東歐比較保存完來風貌,如波蘭,可到華沙遊覽舊城區,及前往克拉科夫看看昔日的納粹死亡營。捷克布拉格的舊城區,人骨教堂及夜墟等亦別有風味。其他如德國萊茵河沿線亦風景不俗。另捷克,意大利,波蘭,奧地利等各式不同建築風格之教堂極多,值得一看。
作者: kirk123    時間: 2-5-2014 13:42

recommend ( Rothenberg )~Germany 小鎮風情,童話式建築,畢生難忘。
( Bath ) & ( Stratford )~ England 別具一格的小城市.

c師兄如果鈡意鎗械嘅,德國同瑞士的鎗店舖可以令你流連忘返。
really drive u crazy!

作者: louisli    時間: 2-5-2014 13:46

城市定國家先?
作者: Alex_山    時間: 2-5-2014 22:19

先多謝各師兄意見
五月尾至六月尾已經安排
倫敦->巴塞->羅馬->拿坡里->佛羅倫斯->威尼斯->布拉格->維也納->布達佩斯->慕尼黑->巴黎
預計七月中先返香港

5月開始比較多假,好多時都可以放星期五六日一連放

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0