標題: Youtube 有廣告時段? [打印本頁]

作者: loveless    時間: 8-5-2014 12:49     標題: Youtube 有廣告時段?

頭先睇緊條DIY教學片, 去到一半忽然自動停左,
跟住...佢居然自動播廣告片!!!
等5秒跳走, 佢去番原位繼續播番條DIY教學片....
諗緊係我個browser閃靈傻o左...定youtube又有新招?
作者: reniless    時間: 8-5-2014 12:56

youtube , 我只會在洗碗時開嚟聽吓卡拉老K,其他的事情不介懷。
---
無遇過中途插入廣告的情況。

作者: SECOND    時間: 8-5-2014 13:02

正常的, 好多時係播前去左廣告, 但都有插播既情況, 仲試過播完段片先播廣告
如果果段片係POPULAR, 或節目, 就有機會插播
作者: loveless    時間: 8-5-2014 13:33

引用:
原帖由 SECOND 於 8-5-2014 13:02 發表
正常的, 好多時係播前去左廣告, 但都有插播既情況, 仲試過播完段片先播廣告
如果果段片係POPULAR, 或節目, 就有機會插播
中途騎劫插播我真係第一次, 真係增廣見聞了
作者: loveless    時間: 8-5-2014 13:35

引用:
原帖由 reniless 於 8-5-2014 12:56 發表
youtube , 我只會在洗碗時開嚟聽吓卡拉老K,其他的事情不介懷。
---
無遇過中途插入廣告的情況。
你做乜洗碗
仕可煮不可洗
作者: reniless    時間: 8-5-2014 13:42

基本上家中大小雜務都係我做,倒垃圾洗厠所等厭惡工作不在話下。
一個人係厨房洗碗很好樂得清靜,晚晚泵波鐘無半鐘都開肯出返嚟。
作者: 潛陣水    時間: 8-5-2014 13:52

Firefox adblock plus吧
自動block佢廣告
原本係頭尾都會插廣告, 裝左之後就無了
作者: 2slow    時間: 8-5-2014 14:24

引用:
原帖由 loveless 於 8-5-2014 13:33 發表

中途騎劫插播我真係第一次, 真係增廣見聞了
好似係近排先有加插ad video
之前的細pop ad 阻住下面subtitle已經夠煩...
唉, 無計, 話曬免費服務黎的
作者: 2slow    時間: 8-5-2014 14:27

引用:
原帖由 潛陣水 於 8-5-2014 13:52 發表
Firefox adblock plus吧
自動block佢廣告
原本係頭尾都會插廣告, 裝左之後就無了
Chrome 都有
https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb
作者: loveless    時間: 8-5-2014 16:31

引用:
原帖由 2slow 於 8-5-2014 14:27 發表

Chrome 都有
https://chrome.google.com/websto ... bpkdaibdccddilifddb
道理上在chrome之內我可以用 developer console 入碼令佢唔播廣告,
但實際上我用得最多係 safari 同IE
個人盡量唔想用 ad block掛件, 呢D開著只係由地獄A跳去地獄B

其實服務係免費, 睇廣告的確係用家既obligation,
只要佢唔亂黎, 我係接受o架
最討厭係好多網站明明半秒可以load晒 content, 但去到廣告banner位 loop死左....
作者: 051039    時間: 8-5-2014 19:12

引用:
原帖由 loveless 於 8-5-2014 16:31 發表

道理上在chrome之內我可以用 developer console 入碼令佢唔播廣告,
但實際上我用得最多係 safari 同IE
個人盡量唔想用 ad block掛件, 呢D開著只係由地獄A跳去地獄B

其實服務係免費, 睇廣告的確係用 ...
乜你仲用IE
作者: 亞爾多    時間: 8-5-2014 19:16

雖然佢而家放廣告放得有d過份
但用adblock斷youtuber米路都唔係咁好...
作者: 潛陣水    時間: 8-5-2014 22:53     標題: 回覆 12# 的帖子

以前都係得sidebar有廣告, 依家搞到要出5秒廣告先至比睇片

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0