標題: 今日收到一幅圖 [打印本頁]

作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 02:22     標題: 今日收到一幅圖

今日有個朋友射左張圖比禾
30M 。。。今鋪set架生唔洗煩
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 02:28

k數大得滯。。。家陣縮番

圖片附件: M FOUR floor plan.jpg (20-5-2014 02:29, 263.73 KB) / 該附件被下載次數 182

作者: kenchan3037    時間: 20-5-2014 02:32

好!!!有CQB又有靶場又有STAGE,正呀!!!! 非常有興趣!!
作者: xyzchan    時間: 20-5-2014 02:34

where is it ?
作者: gtoray    時間: 20-5-2014 02:46

有新場開張?!
作者: 小鬼182    時間: 20-5-2014 02:54

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 02:28 發表
掂喎~~地點係邊先~~30m彈道測試點收費??
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 02:54

引用:
原帖由 gtoray 於 20-5-2014 02:46 發表
有新場開張?!
味有交待 。。。索吓料先
作者: Lolanto    時間: 20-5-2014 03:26

DIY room
作者: jn_jona    時間: 20-5-2014 03:35

30m range正啊!
Set槍set鏡一流!
平時打game冇時間慢慢set鏡set gbb hop up
要打中人只能近爆
作者: 陰溝公    時間: 20-5-2014 04:20

珍系畢德g鳥
作者: 0o0p    時間: 20-5-2014 04:29

最正既係男女廁地方大仲要無門口分隔
作者: matthong    時間: 20-5-2014 07:37

會不會是油塘
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 08:51

資料不詳。。。不過淨係談論場地功能同可行性刀有討論價值
作者: tinyau1134    時間: 20-5-2014 09:16

休息區細得濟
作者: yobit    時間: 20-5-2014 09:16

係邊呢?正喎…唔洗十米區啦…三十米區用活動把米得囉…

作者: kwanfoto    時間: 20-5-2014 09:44

引用:
原帖由 yobit 於 20-5-2014 09:16 發表
係邊呢?正喎…唔洗十米區啦…三十米區用活動把米得囉…
我依d手槍仔要十米嘛
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 09:45

引用:
原帖由 tinyau1134 於 20-5-2014 09:16 發表
休息區細得濟
咁禾又咁睇。。。酒樓一圍十二個人。。。飲成晚坐幾粒鐘無得週圍走 。。。刀係咁坐。。。
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 09:51

引用:
原帖由 Lolanto 於 20-5-2014 03:26 發表
DIY room
睇圖有虎鉗位。。。整到週維油屎鉄屎唔洗自己善後。。。拍吓籮柚就走。。。幾無良刀有

作者: gtoray    時間: 20-5-2014 09:54

引用:
原帖由 kwanfoto 於 20-5-2014 09:44 發表

我依d手槍仔要十米嘛
Yobit 兄意思係30m如果採用活動靶便可兼容30m以下的區離
作者: gtoray    時間: 20-5-2014 09:55

有冇野飲野食賣呢?
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 10:01

引用:
原帖由 gtoray 於 20-5-2014 09:55 發表
有冇野飲野食賣呢?
真係唔知
作者: Dave    時間: 20-5-2014 10:08

引用:
原帖由 gtoray 於 20-5-2014 09:54 發表

Yobit 兄意思係30m如果採用活動靶便可兼容30m以下的區離
呢個題目之前都考慮過,問題係如果是拉線活動巴,我見過只有十米距離成品,
如果是自走有碌碌式,成本同線道間距需要提升,而且操作要多一個人,
唯一比較可行係天花整鐵道滾輪式前後移,可無線或拖線,但需自製。
靶係另一個問題,30 米好多時大家都想睇CTC ,所以有刻度的紙靶似乎比較岩洗,如果可以整個MON ,MON 住個靶位再直出畫面比射手看到,
技術上似乎不難達成,但射手可即時知道粒彈飛左去邊,再作調教。
一係再HI 踢D ,不用換紙電子靶,擊中邊度,電腦識自動標示紅點,就真係正到不得G 鳥,不過好似兩萬銀一台

以上係我心目中的靶場,做到就正...  ( 較早前有個十米定八米靶道場開放... 在下實在冇咩性趣也.. )

作者: kwanfoto    時間: 20-5-2014 10:10

引用:
原帖由 gtoray 於 20-5-2014 09:54 發表

多謝阿公點明~
作者: Dave    時間: 20-5-2014 10:29

另外,如果用靶紙的話,有幾種可能性,
一就係放一個STAFF 係靶後面,打哂就換紙 ( 睇個30 米巴最後是STAFF ONLY.. 似乎店長真是想咁 ),
但考慮到有機會比人告非法禁固同埋果件STAFF 真係會悶到嘔奶,
而不打算花錢整移動巴,那就可考慮一條類似履帶式,就像大形印刷機一般,左右2 條帶LOAD D 紙出黎定實,
打完之後再郁條履帶LOAD 「下一格」,然而靶紙要訂製「卷裝」,是要特別整的,就像一圈廁紙印滿哂圓型TARGET 咁,用完一格再下一格,用履帶而唔用上下2 個廁紙筒式扯緊,是要考慮有人渣M249 掃斷卷廁紙,就要派人去駁番...
當然上下扯緊式是便宜易整一點,唯一要考慮的是印刷供應充足同埋會有存倉紙。
再其次是PRINTER 式,一條LINE 一部PRINTER,印完跌落去下面一個A4 相架咁既野... 射爛就將相架下面一個搖控活門打開,跌走張紙,閂番埋,PRINTER 再印一張比人射... 呢個是考慮到卷式靶紙未必平或未必有穩定供應的次選。

如果玩活動靶,那剛才的說話就是屁,SHOOTER 自行換紙,也可以自己帶紙黎射,當然限定某某SIZE 及不得用廁紙保鮮紙衛生巾等字句要寫明,玩家自己帶紙黎一來感覺抵玩D ,二來大家各有喜歡的樣式,而場地亦可賣巴紙,10 蚊 30 張咁.. 其實聽落好抵,但其實轉眼就射Q 哂。

軌道式好處有幾個,第一係上面題到,10 ~ 20 ~ 30 米靶可以玩哂,但當然30 米線道貴過後面10 米是正常的,
所以不代表10 米手槍線可以取消,位置留到的話當然留低。軌道式另一個好處是玩家可以自行換紙,後面果位自閉STAFF 可以省略,一黎唔洗禁固人,二黎當你短線D 你間野做一年,自閉仔個位已經食左你最少 9 萬蚊人工未計MPF,整個靶道保守估計應該唔洗10 皮也。另外上面提到,整多個CAMARA 仔,呢個好處係可以讓玩家覺得你唔係一個山齋鋪,PRO 一點,另外如果是玩家們牙較戰亦即時可以睇到邊個打得準邊個打唔準,如果覺得「電子標示高科技電子巴系統太貴,簡單一點係個MON 上面墊一片膠片,旁邊有白版筆,SHOOTER 射完自己圈也可以,
又夠平,得閒可以自己畫埋線計CTC ,滿足不少炮友需要。但缺點是同一張靶紙會打得更耐,有些微賣紙收益損失了,同埋設立MON 同CAM 是需要錢,但不算太大額。

得閒再吹。

作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 10:57

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 10:08 發表

呢個題目之前都考慮過,問題係如果是拉線活動巴,我見過只有十米距離成品,
如果是自走有碌碌式,成本同線道間距需要提升,而且操作要多一個人,
唯一比較可行係天花整鐵道滾輪式前後移,可無線或拖線,但需自 ...
可能要/或者本地現有既。。。真槍會都。。。有/未必有。。。咁既設備。。。可況只係玩具槍
作者: Dave    時間: 20-5-2014 10:58

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 10:57 發表

可能要/或者現有既。。。真槍會都。。。有/未必有。。。咁既設備。。。可況只係玩具槍
人係需要有希望.. 同時又希望可以十蚊玩一日的生物

不過如果... 按我既部處,起碼要.. 8 條line... 同埋平日有 2 成屎用率,而假期有 5 成屎用率.. 先可以賺錢.. 同埋... 1 小時要.. 50 蚊

作者: kwanfoto    時間: 20-5-2014 11:14

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 10:58 發表

人係需要有希望.. 同時又希望可以十蚊玩一日的生物

不過如果... 按我既部處,起碼要.. 8 條line... 同埋平日有 2 成屎用率,而假期有 5 成屎用率.. 先可以賺錢.. 同埋... 1 小時要.. 50 蚊
依家8米果間都要50蚊...但轉身都有難度...可以有選擇都唔想去
其實我剩係鍾意玩手槍射下靶...ipsc果d會又要排又要聽人吹牛皮...依類靶場正係我所需要的
作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 11:24

引用:
原帖由 0o0p 於 20-5-2014 04:29 發表
最正既係男女廁地方大仲要無門口分隔
你好鬼惹笑
作者: horenhim    時間: 20-5-2014 11:26

哇有long ragne有CQB有IPSC course有workshop你玩晒啦!
好正
作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 11:26

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 09:51 發表

睇圖有虎鉗位。。。整到週維油屎鉄屎唔洗自己善後。。。拍吓籮柚就走。。。幾無良刀有
我去疴篤屎先!
作者: Dave    時間: 20-5-2014 11:33

引用:
原帖由 kwanfoto 於 20-5-2014 11:14 發表

依家8米果間都要50蚊...但轉身都有難度...可以有選擇都唔想去
其實我剩係鍾意玩手槍射下靶...ipsc果d會又要排又要聽人吹牛皮...依類靶場正係我所需要的
呢D 場真係起碼要有6 ~8 LINE + 人流夠先有得做,
同埋齋食星期六日應該可以收檔,點樣吸引人閒日去撚下槍是一個必須考慮的要點,不用太多,當你開 6 ~ 10 ,3 成屎用率已經唔洗蝕了。
又可以玩閒日黃金時段,當買月飛一個月600 蚊任砌... GEAR...30 節小節, 都有得做,閒日唔蝕,假日賺位也。

至於IPSC 小弟未玩過,所以牛皮呢家野真是唔知.. 雖然有時打WARGAME 都成日聽到旁邊位師兄講套衫買左4 K 又話咩花而家最新,黎緊會全世界都用佢云云,
之後又咩練過咩叉射擊班... 射得又準又快,點知開場頭3 節已經誤射2 次死人.. 牛呢家野. .. 真係繁殖得好興旺的...
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 11:42

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 10:29 發表
另外,如果用靶紙的話,有幾種可能性,
一就係放一個STAFF 係靶後面,打哂就換紙 ( 睇個30 米巴最後是STAFF ONLY.. 似乎店長真是想咁 ),
但考慮到有機會比人告非法禁固同埋果件STAFF 真係會悶到嘔奶,
而不打算花 ...
呢樣我答到你 。。。因為哩個朋友早係半年前經已托小弟去設計靶道既裝置及線路同設備可行性。。。禾以為佢外國用。。。最近先知佢完來本地用。。。重要唔透露區域位置資料。。。但收到將平面圖。。。先知到兼容CQB等多功能場地。。。我真係頂佢個掣
收費附件: 2014-05-20 11.26.39.jpg
收費附件: 2014-05-20 11.30.14.jpg
無5M。。。有OM換靶紙,可選7M,10M,15M,20M,25M,30M。。。。射手位有左,右手可變枱位。。。亦有可Zoom既CCTV及屏幕。。。如果幫佢搞到咁刀重敢收我錢。。。我實同佢拆場/壞左唔好揾我修理。。。關人忍仕

圖片附件: 2014-05-20 11.26.39.jpg (20-5-2014 11:42, 67.77 KB) / 該附件被下載次數 6

圖片附件: 2014-05-20 11.30.14.jpg (20-5-2014 11:42, 60.07 KB) / 該附件被下載次數 3
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 11:52

大家攞張圖去抄 。。。搞拱耐刀淨係食過幾兜芝屎焗吞拿魚意粉 。。。不過做朋友。。。無計啦
作者: Dave    時間: 20-5-2014 11:54

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 11:42 發表

呢樣我答到你 。。。因為哩個朋友早係半年前經已托小弟去設計靶道既裝置及線路同設備可行性。。。禾以為佢外國用。。。最近先知佢完來本地用。。。重要唔透露區域位置資料。。。但收到將平面圖。。。先知到兼容C ...
堅堅... 小弟之前都考慮過攪,但場地是其一,資金是其二,冇設備SET UP 技術是其三,
最終冇開始做,如果呢個場真是有齊CCTV , 路軌靶,我肯定賣哂廣告叫D 朋友仔去玩..
之前簡單民調,50 蚊是OK 水位 ( 1 HR ) ,如果唔太離罩的價格 ( 如 +/- 15 蚊 ) 應該問題不大。
始終SET UP 堆野唔係平,想短時間回本應該冇咩可能,都是要考慮長做,如果唔拍烏蠅,頂到 2 年點都唔洗蝕。

無知一問,OM 是甚麼?

另.. 如果是比客自己督制.. 要考慮埋 例如快頻手怒督,同埋前進後退制一齊HOLD 實睇下佢會唔會燒機呢D PK 野
作者: 2slow    時間: 20-5-2014 12:01

齋睇個平面圖都已經好興奮, 真係好正, 咩都有
是否工廠區, 估係新Po崗或觀塘一帶...
作者: 資源回收筒=人=    時間: 20-5-2014 12:02

麻煩每條line加多個虎鉗
作者: Dave    時間: 20-5-2014 12:09

順帶一題,個人覺得年輕人是社會棟涼,雖然90 後未必識好多,
但應該鼓勵其試試不同挑戰,比多d 就業機會佢地,
男仔都可以搬搬台台,但女性真係比較難,
有時d 女得個樣靚身體發育健康,大家可能會低估女性係社會上的貢獻,
所以呢個場真係可以考慮請多d 90 後淨係得樣同身材既弱勢社群做,去證明自己其實都可以做實霧,幹實事。

另外由於巴場真係好多時比較焗,所以90 後既制服建議唔好長衫長褲,
職工既健康永遠係好老闆要關顧既部份,
所以建議真係著裙比較好,太長既衣物未必岩,
同埋黎玩既shooter 成日望住靶上面既圓型,係應該有番d 舒緩,睇番d 方形野,
所以制服裙最好有格仔,呢個係考慮到射手視力健康既安排,
至於巴場呢d 地方,好多時有d 不用的靶係地面,又或是雜物,有一定可能整傷員工,
所以女性員工必須穿絲襪,黑色會比較好,呢個又係純粹為健康同安全著想。

我苦口婆心咁講都只係希望個靶場做得更完善,自己攪唔成,都想人發達,大家明白的。
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 12:10

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 11:54 發表

堅堅... 小弟之前都考慮過攪,但場地是其一,資金是其二,冇設備SET UP 技術是其三,
最終冇開始做,如果呢個場真是有齊CCTV , 路軌靶,我肯定賣哂廣告叫D 朋友仔去玩..
之前簡單民調,50 蚊是OK 水位 (  ...
預左有D亂撳/唔太熟悉既人同一切既可能發生 。。。所以不論什麼東瀛無敵潮吹手。。。二穴齊捅金剛指。。。雙鬼拍門扭Lin頭等出沒。。。刀無有怕。。。因為線路中會有自鎖同踢甩所有其它關係既裝置。。。其實造左個線路模擬模型。。。反覆測試。。。只係唔知個朋友搞成點

作者: yobit    時間: 20-5-2014 12:14

其實靶場跟本唔洗諗到甘複雜吖…客仔自己推車仔or搞牙吊鬼set靶子距離(限時)…全部人睇燈號做人…紅燈唔準開火,四條link有setting完成制按..四人按哂燈號變哂綠燈先可以一齊開始…至於set Cam同mon而家呢個時代更加唔係問題…直頭客仔自已帶SD卡嚟錄低哂都仲得啦…
而我典解話唔洗十米區…係因為休息區好似真係細咗D…而家D人打Game D gear多到係要拉“旅行挾”去打…
作者: Dave    時間: 20-5-2014 12:16

引用:
原帖由 yobit 於 20-5-2014 12:14 發表
其實靶場跟本唔洗諗到甘複雜吖…客仔自己推車仔or搞牙吊鬼set靶子距離(限時)…全部人睇燈號做人…紅燈唔準開火,四條link有setting完成制按..四人按哂燈號變哂綠燈先可以一齊開始…至於set Cam同mon而家呢個時 ...
順手攪埋迷你倉一個月300 仲盞鬼啦
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 12:17

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 20-5-2014 12:02 發表
麻煩每條line加多個虎鉗
虎鉗位有係DIY工場。。。應該甚小有咁大個虎鉗會安裝係屋企
作者: yobit    時間: 20-5-2014 12:18

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 12:16 發表

有得諗喎…
作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 12:24

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 12:09 發表
順帶一題,個人覺得年輕人是社會棟涼,雖然90 後未必識好多,
有時d 女得個樣靚身體發育健康,大家可能會低估女性係社會 ...
我從未見過有人寫洋洋千字叫人請靚毛

每個靶位有個托槍架或豆袋就正了…當然係出租la
作者: T-800    時間: 20-5-2014 12:25

熱切祈待中.....

happy shooting!
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 12:28

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 12:16 發表

幅圖好似有D紅灰格仔係Locker。。。我估刀係迷你倉或唔帶番屋企避老虎既防兇洞。。。如果假設我收工要用DIY工場整野。。。一晚整唔哂第晚或隔晚再整過。。。有Lock存放就唔洗托返公司收工又咩返出去。。。都不失為一種方便既服務
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 12:31

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2014 12:24 發表

唔係喎。。。聽落有D建設性。。。又唔洗禾比錢。。。水佢請刀好喎
作者: Dave    時間: 20-5-2014 12:31

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2014 12:24 發表

咁反正都冇咩技術性服務,比d 機會後生都唔錯丫
引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 12:31 發表

唔係喎。。。聽落有D建設性。。。又唔洗禾比錢。。。水佢請刀好喎
呢d 咪叫對社會承擔 ,而家社會好針對果D 淨係得樣同身材的女性,我覺得幫下佢地係當霧之急

作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 12:37

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 11:54 發表

之前簡單民調,50 蚊是OK 水位 (  ...
OM=屍炉=零米=隨手可以取靶紙成積同更换新靶紙
作者: T-800    時間: 20-5-2014 12:40

熱切祈待有真正公開的靶道:即合法的4.5mm ,.177 AIRGUN、粉弾 PRINTBALL也可以打靶試鎗.....  沒有歧視就太好了.......!

作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 12:51

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 12:31 發表

咁反正都冇咩技術性服務,比d 機會後生都唔錯丫

呢d 咪叫對社會承擔 ,而家社會好針對果D 淨係得樣同身材的女性,我覺得幫下佢地係當霧之急
嘩!良心企業社會責任商界剪胸[s]圍[/s]懷

總之請人要海納百川,有"容"奶大

得閒叫D員工著制服去植下樹除下草,向社區宣揚環保意識.係GAME內整檔小食部賣下魚蛋,打靶區又要專人輔導下失意的射手.咖啡咪咁熱,淋到都吾起泡.

我開始明白原來男女共厠係隱含著設計C匠心獨運,對企業精神:性別終極平等的掌握
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 12:54

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2014 12:51 發表

嘩!良心企業社會責任商界剪胸圍懷

總之請人要海納百川,有"容"奶大

得閒叫D員工著制服去植下樹除下草,向社區宣揚環保意識.係GAME內整檔小食部賣下魚蛋,打靶區又要專人輔導下失意的射手.咖啡咪咁熱,淋到都吾起 ...
毛限想像胸姦
作者: 阿堅    時間: 20-5-2014 13:00

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 12:09 發表
有時d 女得個樣靚身體發育健康,大家可能會低估女性係社會 ...
一陣到時上到去睇見D囡囡,又黑C又低胸,一陣開錯槍打錯靶,點算(≧∇≦)

作者: Dave    時間: 20-5-2014 13:08

引用:
原帖由 阿堅 於 20-5-2014 13:00 發表

一陣到時上到去睇見D囡囡,又黑C又低胸,一陣開錯槍打錯靶,點算(≧∇≦)
training 時要教定d 女女槍口指向,如果有射手槍口指向不當,應該要小心扶正,細心教導。

如果都係唔得,咪整定4 面玻璃罩住女女,實行金魚缸政策,小食部仲可以$ 80 買d 半溶雀巢雪糕,$120 bananaaaaaaa 雪條,想平d 又有 $ 30 一條善字腸仔,
去比d 員工食,當然員工食唔食係佢自由啦
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 13:26

引用:
原帖由 T-800 於 20-5-2014 12:40 發表
熱切祈待有真正公開的靶道:即合法的4.5mm ,.177 AIRGUN、粉弾 PRINTBALL也可以打靶試鎗.....  沒有歧視就太好了.......!

問左朋友。。。技術上2焦樓下乜刀打得。。。除左水槍及帶有可燃性澎漲爆炸品推動力裝置(禾其實唔知佢噏乜)。。。總之話發現有Over 2J既野就必定報官。。。佢話去到咁既狀態。。。經已唔識處理。。。一定求警協助

作者: 資源回收筒=人=    時間: 20-5-2014 14:18

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 12:17 發表

虎鉗位有係DIY工場。。。應該甚小有咁大個虎鉗會安裝係屋企
放係條LINE到 可以SET埋鏡嘛
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 14:19

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 20-5-2014 14:18 發表

放係條LINE到 可以SET埋鏡嘛
但願你係鋼身M4

作者: sam524    時間: 20-5-2014 14:37

30m 正呀喂
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 15:12

引用:
原帖由 sam524 於 20-5-2014 14:37 發表
30m 正呀喂
各有所愛。。。各有所好。。。我個人偏向DIY同CQB
作者: sam524    時間: 20-5-2014 15:17

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 15:12 發表

各有所愛。。。各有所好。。。我個人偏向DIY同CQB
其實好多野都想DIY
但奈何無T大咁好手工 又無知識 又無工具
作者: rho837    時間: 20-5-2014 15:21

幾時又得玩?
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 15:39

引用:
原帖由 sam524 於 20-5-2014 15:17 發表

其實好多野都想DIY
但奈何無T大咁好手工 又無知識 又無工具
哩樣野又係頂佢個掣既時間
佢話虎鉗同工具好平。。。求其買D祖國士巴拿鉗仔,六角匙,銼刀鎚仔咁應該OK啦
我一路食意粉一路小佢。。。D架撑唔靚整乜呀?。。。如果人地屋企D架生重靚過你工場個D。。。洗條春幫襯你牙。。。好心有心搞工場就咪用流野啦。。。大六虎鉗我刀驚夾壞我件野。。。唔係英國刀最小美國啦。。。聽完之後。。。又係叫我到時幫佢訂架生。。。吊~~!又中獎
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 15:44

引用:
原帖由 rho837 於 20-5-2014 15:21 發表
幾時又得玩?
唔知喎 。。。見佢無聲無氣又飄飄忽忽咁。。。到時先算啦
作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 15:45

睇下D員工樣貎先,吾弱勢吾幫趁ga

作者: sam524    時間: 20-5-2014 15:57

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 15:39 發表

哩樣野又係頂佢個掣既時間
佢話虎鉗同工具好平。。。求其買D祖國士巴拿鉗仔,六角匙,銼刀鎚仔咁應該OK啦
我一路食意粉一路小佢。。。D架撑唔靚整乜呀?。。。如果人地屋企D架生重靚過你工場個D。。 ...
佢可能心諗
"_你咁勁 幫我買囉"
作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 16:03

查實虎鉗點先叫靚?
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 16:05

引用:
原帖由 sam524 於 20-5-2014 15:57 發表

佢可能心諗
"_你咁勁 幫我買囉"
佢叫埋我去開班呀 。。。我心諗。。。有人學先算啦 。。。我又真係無乜所謂喎。。。又唔係D乜野特異功能 。。。夠人先算啦
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 16:09

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2014 16:03 發表
查實虎鉗點先叫靚?
絲桿。。絲套工差小。。。用料硬中帶靱。。。鉗口鐵一夾埋兩邊要睇齊同對位。。。鬆哂再夾都係同一個位。。。無高低

作者: Dave    時間: 20-5-2014 16:17

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 16:05 發表

佢叫埋我去開班呀 。。。我心諗。。。有人學先算啦 。。。我又真係無乜所謂喎。。。又唔係D乜野特異功能 。。。夠人先算啦
我要學75 米打5 毫
作者: kirk123    時間: 20-5-2014 16:38

等我諗定有 D 乜野攞上去  DIY 先...
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 17:37

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 16:17 發表

我要學75 米打5 毫
實彈.22都未必得
作者: RCman    時間: 20-5-2014 17:44

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 16:17 發表

我要學75 米打5 毫
要一匣中幾多發先
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 18:11

引用:
原帖由 kirk123 於 20-5-2014 16:38 發表
等我諗定有 D 乜野攞上去  DIY 先...
去刨木囉。。。磨到佢週圍木糠等佢吸餐死刀好 。。。自己帶件衫同口罩。。。玩完就掉。。。衫就洗

作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 18:41

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 17:37 發表

實彈.22都未必得
https://www.youtube.com/watch?v=HIwVK_FxGZk
你睇下
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 18:52

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2014 18:41 發表

https://www.youtube.com/watch?v=HIwVK_FxGZk
你睇下
用手机唔睇片啦。。。22禾試過一百來打條三呎高。。。四吋闊槽鐵有聲。。。無落鏡只M西。。。不過唔知打中高位定低位囉

作者: tf141    時間: 20-5-2014 19:37

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2014 18:41 發表

你睇下
.22神人
http://m.youtube.com/user/22plinkster
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 19:37

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2014 03:35 發表
30m range正啊!
Set槍set鏡一流!
平時打game冇時間慢慢set鏡set gbb hop up
要打中人只能近爆
如果你一個人佔用38平方米。。。約400呎平方既空間同設備。。。你估你會比幾錢個鐘先叫合理呢?
作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 20:00

純粹租range
作者: T-800    時間: 20-5-2014 20:02

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 13:26 發表

問左朋友。。。技術上2焦樓下乜刀打得。。。除左水槍及帶有可燃性澎漲爆炸品推動力裝置(禾其實唔知佢噏乜)。。。總之話發現有Over 2J既野就必定報官。。。佢話去到咁既狀態。。。經已唔識處理。。。一定求警 ...
太好了....軍醫D 4.5MM AIRGUN 终於重見天日了....

作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 20:16

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2014 20:00 發表
純粹租range
係喎 。。。叫佢做劏房重好啦。。。搞乜鬼場
作者: sovietarmy2012    時間: 20-5-2014 20:17

朝射晚瞓,自由癢過夜凸平
作者: kai_matt    時間: 20-5-2014 20:44     標題: 回覆 75# 的帖子

that's crazy!!!
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 21:25

引用:
原帖由 kwanfoto 於 20-5-2014 11:14 發表

自助IP區。。。三五七個知己租哂成個區。。。你唔出左個範圍。。。無人理你
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 22:25

引用:
原帖由 tf141 於 20-5-2014 19:37 發表

.22神人
http://m.youtube.com/user/22plinkster

作者: gtoray    時間: 20-5-2014 22:27

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 21:25 發表

自助IP區。。。三五七個知己租哂成個區。。。你唔出左個範圍。。。無人理你
自助IP區?
作者: Tango1997    時間: 20-5-2014 22:31

引用:
原帖由 gtoray 於 20-5-2014 22:27 發表

自助IP區?
即係應該比隻計時器佢地35知己隨便set靶練習同比賽掛
作者: terrorist    時間: 20-5-2014 22:51

Omg had been waiting for this for 10 yr
作者: Tango1997    時間: 21-5-2014 00:11

引用:
原帖由 terrorist 於 20-5-2014 22:51 發表
Omg had been waiting for this for 10 yr
有無拱誇呀?
作者: higundamhws    時間: 21-5-2014 01:33

等呢日已經菊花也謝了
作者: 2slow    時間: 21-5-2014 09:26

引用:
原帖由 tf141 於 20-5-2014 19:37 發表

.22神人
呢位人兄如果去參加奧運會點呢
作者: Tango1997    時間: 21-5-2014 09:31

引用:
原帖由 2slow 於 21-5-2014 09:26 發表

呢位人兄如果去參加奧運會點呢
唔好咁認真啦 。。。片中只會有最好既一面
作者: Dave    時間: 21-5-2014 09:35

引用:
原帖由 tango1997 於 21-5-2014 09:31 發表

每一段經典片段,背後總有一萬段NG ...
作者: 2slow    時間: 21-5-2014 10:11

引用:
原帖由 tango1997 於 21-5-2014 09:31 發表

唔知NG左幾多次呢
作者: 怒人甲    時間: 21-5-2014 11:38

正, 有時唔齊腳冇GAME 開, 約一兩人到RANGE 玩, 又可以SET 槍...
作者: Tango1997    時間: 21-5-2014 12:02

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2014 12:01 發表
齋睇個平面圖都已經好興奮, 真係好正, 咩都有
是否工廠區, 估係新Po崗或觀塘一帶...
點解會咁估呢?
作者: tf141    時間: 21-5-2014 12:07

引用:
原帖由 tango1997 於 21-5-2014 12:02 發表

點解會咁估呢?
而家d場集中係果頭丫ma
不過我自己就想開係第二到, 我住屯門真係好遠, 而且果到已經有咁多場
作者: Tango1997    時間: 21-5-2014 12:22

屯門死梗喎。。。真係三皮萬1萬呎刀死。。。CA都死
雖然成棟刀係自己物業。。。但長期蝕錢或無客。。。唔會繼續守囉

作者: Tango1997    時間: 21-5-2014 12:26

引用:
原帖由 tf141 於 21-5-2014 12:07 發表

而家d場集中係果頭丫ma
不過我自己就想開係第二到, 我住屯門真係好遠, 而且果到已經有咁多場
生意角度。。。習中一定係好事。。。等如黃金,金漁街,KWS,新填地街。。。。砵蘭街,褲仕大廈等 。。。等一時間諗起
作者: Tango1997    時間: 21-5-2014 12:38

引用:
原帖由 yobit 於 20-5-2014 12:14 發表
其實靶場跟本唔洗諗到甘複雜吖…客仔自己推車仔or搞牙吊鬼set靶子距離(限時)…全部人睇燈號做人…紅燈唔準開火,四條link有setting完成制按..四人按哂燈號變哂綠燈先可以一齊開始…至於set Cam同mon而家呢個時 ...
咁又係。。。我見過有師兄六人枱坐2人。。。兩個行李箱掉係枱面。。。完全唔理其他人
作者: 怒人甲    時間: 21-5-2014 12:49

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2014 02:28 發表
其實有CQB 場區 有D 位可以拍住柱邊做, 可以慳位D...
作者: Tango1997    時間: 21-5-2014 15:36

引用:
原帖由 higundamhws 於 21-5-2014 01:33 發表
等呢日已經菊花也謝了
關菊花乜事?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0