標題: 看左高達孖零第一集 [打印本頁]

作者: Paul    時間: 7-10-2007 04:59     標題: 看左高達孖零第一集

除左ED好差之外 ,其他都0K

主角機現時只可以一對五, 比人圍或追唔到目標要call友機幫手。

男主角九成係再世希羅 而且重有娣弟感情線

作者: Paul    時間: 7-10-2007 05:23

RX78回魂返來
作者: ZaMaR    時間: 7-10-2007 11:46

岩岩開始仲以為睇緊MGS4...
OP唔掂,ED好差
人設個個男人都長曲髮,BL向?
機設就一早已經知,樣衰!
用實體劍,仲可以擋彈?咩造架...

故事方面,今次講反恐(呢個年頭,乜都係講反恐)
GUNDAM 係由恐怖份子開發的 (你話搶既都好啦 )

整體睇落完全冇GUNDAM FEEL!!
好似睇緊其他3,4流機械人片咁

算係好既得卒機機設幾好,同女角比以前既"CUP"數高好多
作者: peter195    時間: 7-10-2007 12:15

小弟覺得00入面的敵機有D........怪怪的+騎呢
作者: Paul    時間: 7-10-2007 18:03

引用:
原帖由 ZaMaR 於 7-10-2007 11:46 發表
OP唔掂,ED好差

GUNDAM 係由恐怖份 ...
:x 最差係果個眼鏡同志Look機師,男人老狗著粉紅冷衫帶手袋行街
作者: Kuznetsov    時間: 8-10-2007 11:13     標題: 回覆 #3 ZaMaR 的帖子

用實體劍,仲可以擋彈?咩造架< W年代也有
but係屬疲勞金斷
作者: Kuznetsov    時間: 8-10-2007 11:14

引用:
原帖由 Paul 於 7-10-2007 18:03 發表

:x 最差係果個眼鏡同志Look機師,男人老狗著粉紅冷衫帶手袋行街
櫻蘭高校元素注入Gundam
作者: ZaMaR    時間: 8-10-2007 11:44

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 8-10-2007 11:14 發表

櫻蘭高校元素注入Gundam
唔好影衰櫻蘭!
作者: ZaMaR    時間: 8-10-2007 11:47

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 8-10-2007 11:13 發表
用實體劍,仲可以擋彈?咩造泵�
but係屬疲勞金斷
W世界唔同AD世界,不可雙題並論
作者: HugoLaLaLa    時間: 8-10-2007 13:09

[漫遊]好似幾準,但係[猪猪]又會有一d short term既解釋,真係好難選擇邊個版本好。

(呢個post會唔會踩左界?如果係既話,麻煩ck del左佢,唔使通知我架喇)
作者: Kuznetsov    時間: 8-10-2007 15:56

我在乎他演譯[GUNDAM]在這套的定位

機設,人設不太有其望.....
作者: adrianyahk    時間: 8-10-2007 16:33

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 8-10-2007 13:09 發表
好似幾準,但係又會有一d short term既解釋,真係好難選擇邊個版本好。

(呢個post會唔會踩左界?如果係既話,麻煩ck del左佢,唔使通知我架喇)
揀字幕組係好難ga la....睇岩見到字體靚,順眼咪算 lor~過多幾集就會有d "共同term" ga la~
作者: Paul    時間: 8-10-2007 20:46

不男不女部德天使高達............ 由心口發射死火能量,同一隻彈珠人一樣
作者: adrianyahk    時間: 8-10-2007 23:12

我終於睇左第一集!!
八百幾MB既所謂"高清MP4"...動漫花園的...
因為d 字幕太不爽...所以....
個mon 19" 都唔係好夠...

我又唔覺隻OP差wor...之不過係....呢套Gundam已經變左普通既動畫,連隻歌都係女性向 ja ma...
部機體都....幾得意呀~除左劍都冇用既....
狙擊佬要拎住隻Halo...絕望先生要扮女人....重有飛機佬...
真係好腐呢!!

不過都好照顧男fans la~d女角幾吸引~

作者: WAIKO01    時間: 9-10-2007 02:17

引用:
原帖由 Paul 於 7-10-2007 05:23 發表
RX78回魂返來
還加入了使徒的光之翼.....
作者: WAIKO01    時間: 9-10-2007 02:19

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 8-10-2007 15:56 發表
我在乎他演譯在這套的定位

機設,人設不太有其望.....
高達死硬派是很難接受得了,就如當年的A高達一樣.
作者: WAIKO01    時間: 9-10-2007 02:36

引用:
原帖由 ZaMaR 於 7-10-2007 11:46 發表
OP唔掂,ED好差
用岩岩開始仲以為睇緊MGS4...
OP唔掂,ED好差

GUNDAM 係由恐怖份子開發的 (你話搶既都好啦 )

整體睇落完全冇GUNDAM FEEL!!
好似睇緊其他3,4流機械人片咁

算係好既得卒機機設幾好,同女角比以前既"CUP"數高好多
我的感覺是FMP X EVA X 高達

高達是"秘銀"的物品 .......因為比當時的科技最少先進10年(隱約提到)
恐怖份子通街也是,高達隊只是其中一隊,而且劇情"聲稱"這"名稱"是巨大的政治團體加給它們的.

用實體劍可以擋彈,因為是盾牌劍.而敵機用的我相信是用"風扇"原理 (值得一提它是有高震動粒子刀裝備 )

贊的是高達片中終於有一枝對MS用的狙擊槍了 ,而MS以戰機形態出動,也是前作(們)比較少有的(飛機高達的飛機形態好像不錯看 )

另外,飛機人是香港人??(OP中"介紹"的背景很像FMP中的香港......)
作者: WAIKO01    時間: 9-10-2007 02:38

引用:
原帖由 Paul 於 8-10-2007 20:46 發表
不男不女部德天使高達............ 由心口發射死火能量,同一隻彈珠人一樣
算啦,相對光之翼(使徒VER),太陽爐用來開炮不算是些什麼
作者: ZaMaR    時間: 9-10-2007 03:47

引用:
原帖由 adrianyahk 於 8-10-2007 23:12 發表
我終於睇左第一集!!
八百幾MB既所謂"高清MP4"...動漫花園的...
因為d 字幕太不爽...所以....
個mon 19" 都唔係好夠...
我又 ...
日本D動畫而家多數係16:9
我個19" 係闊mon, 岩睇好多

呢套00完全係BL向,人設,OP都係
ED仲難聽
作者: gf13vergil    時間: 9-10-2007 21:19

引用:
原帖由 ZaMaR 於 9-10-2007 03:47 發表

日本D動畫而家多數係16:9
我個19" 係闊mon, 岩睇好多

呢套00完全係BL向,人設,OP都係
ED仲難聽
高達個名只怕俾佢搞死........
作者: adrianyahk    時間: 9-10-2007 22:21

引用:
原帖由 gf13vergil 於 9-10-2007 21:19 發表

怕咩~ 跟住有獨角~
作者: WAIKO01    時間: 10-10-2007 02:46

引用:
原帖由 gf13vergil 於 9-10-2007 21:19 發表

嗯,從另一角度看,我覺得今次的高達有了些新鮮感(可能是因為受過了"席鬥"(seed)系列的"炒冷飯"影響 )

唯一希望它不會變回像"席鬥"般,開首創新但到後來是將20多年的劇情和機設混合再做一次 .(如:開首的刀仔和大刀到後來的前後laser 劍)

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0