標題: 如果你有$2xxx,你會揀CAA M4定係G&P TMR 抑或其他牌子嘅槍? [打印本頁]

作者: peter2u    時間: 6-7-2014 20:57     標題: 如果你有$2xxx,你會揀CAA M4定係G&P TMR 抑或其他牌子嘅槍?

兩把槍價錢都差唔多,性能,射程,舒適度等等就唔知差幾遠,所以想問下各位師兄嘅意見!
定係各位師兄有更好嘅介紹?
同埋想問下CAA定係G&P好?

圖片附件: [CAA M4 14.5 Inch Carbine Airsoft AEG (Black)] IMG_20140706_203756~2.jpg (6-7-2014 20:57, 30.25 KB) / 該附件被下載次數 103

圖片附件: [G&P 14inch TMR Ball Ball AEG (Type B, Black)] IMG_20140706_205426~2.jpg (6-7-2014 20:57, 38.26 KB) / 該附件被下載次數 114

作者: 閒雜人等    時間: 6-7-2014 23:41

caa果d膠件我覺得手功(外觀)真係麻麻地
作者: peter2u    時間: 6-7-2014 23:44

吓!原來係膠身, 師兄你宜家仲有冇caa m4?
如果, 求圖
作者: xyzchan    時間: 7-7-2014 01:40

我會揀Alien 嘅M4 或 mk18
作者: NCY傻伍    時間: 7-7-2014 06:00

買GP
作者: peter2u    時間: 7-7-2014 08:05     標題: 回覆 4# 的帖子

Alien 仲好似平啲渦,佢有咩好過人?
同埋我想問Caa係邊個國家?
作者: tinyau1134    時間: 7-7-2014 10:34

Alien 好似係某香港牌子代工
CAA美國牌子,出膠製配件多,啱鬼佬手形,把槍內部搵人代工都唔出奇,手托係膠,但槍身仍可以係金身
GP m4系列好就好在金身,大部份零件都有aftermarket
作者: mk23    時間: 7-7-2014 12:04

CAA同Alien老細都係Kx.
基本上內部完全一樣.
只係CAA係有買版權, Alien就所做的完全沒有版權吧.

另CAA e個品牌係以色列.
主要係做一D M4, AK等槍的assy(像Magpul).

CAA airsoft就係Kx買左他們產品的設計已做玩具parts (和Magpul PTS一樣).
作者: xyzchan    時間: 7-7-2014 16:43

因為Alien有齊marking, 金身, 平, mk18 連埋鏡都係千尾到二千頭 (唔記得實價)|
內部parts 就正正常常嘅普通電槍parts
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 7-7-2014 20:19

若係kx內涵好gp多聲唔會齒輪斷軸問題!
作者: peter2u    時間: 7-7-2014 20:28     標題: 回覆 10# 的帖子

kx係個人, 定係牌子?
同埋師兄嘅意思係咪kx嘅内涵好個G&p多多聲?(何以見得呢?)
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 7-7-2014 20:41

引用:
原帖由 peter2u 於 7-7-2014 20:28 發表
kx係個人, 定係牌子?
同埋師兄嘅意思係咪kx嘅内涵好個G&p多多聲?(何以見得呢?)
kx係牌子同異形,斯AA同一個娘親!
gp m4 新槍打四匣斷軸(中齒輪)

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0