標題: 點解最近咁多空難? [打印本頁]

作者: sovietarmy2012    時間: 25-7-2014 17:05     標題: 點解最近咁多空難?

點解最近咁多空難?真係小心吾泥喎
作者: Tango1997    時間: 25-7-2014 17:18

一柳刀怕搭飛機。。。數據話比搭汽車安全。。。我不受這套。。。看情況!
作者: 潛陣水    時間: 25-7-2014 17:24     標題: 回覆 2# 的帖子

一係唔出事, 一出就好大獲
作者: xyzchan    時間: 25-7-2014 17:31

引用:
原帖由 tango1997 於 25-7-2014 17:18 發表
一柳刀怕搭飛機。。。數據話比搭汽車安全。。。我不受這套。。。看情況!
一同零嘅問題, 一係有事, 一係冇事......
作者: 雷電    時間: 25-7-2014 17:32

所以香港仍是一塊福地
作者: 潛陣水    時間: 25-7-2014 17:41     標題: 回覆 5# 的帖子

香港就算有天災都已經比起其他地方好...
睇下賓記同台灣, 成日打風已經唔得了
作者: cccarlos    時間: 25-7-2014 18:06

引用:
原帖由 潛陣水 於 25-7-2014 17:41 發表
香港就算有天災都已經比起其他地方好...
睇下賓記同台灣, 成日打風已經唔得了
香港市區基建好到係有唔少人想有天災唔駛番工嘅...
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-7-2014 17:05 發表
點解最近咁多空難?真係小心吾泥喎
我星期日要飛
睇番幾套air crash investigation過下引先

作者: 0o0p    時間: 25-7-2014 18:26

帶定c4,降落傘同氧氣筒上機 有事炸窿逃生
作者: gtoray    時間: 25-7-2014 18:49

引用:
原帖由 0o0p 於 25-7-2014 18:26 發表
帶套 ironman suit 啦
既方便,又快捷

作者: Aki    時間: 25-7-2014 19:18

引用:
未上到機已經出事
作者: sam524    時間: 25-7-2014 19:23

引用:
無記錯起碼要8千尺以下 機身穿左先無事
而你跳傘又生存到
如果唔係炸完之後都係一獲熟
作者: RCman    時間: 25-7-2014 19:32

引用:
sorry! 你想帶的所有野都係唔比hand carry
作者: dickson688    時間: 25-7-2014 19:33

唔知大家信唔信..
其實空難之前有個巴西既預言家預言過會出現空難
就好似馬空難事件咁
預言家其實一早就寄過信比普京話會出現空難
呢個預言家會係一個月之前POST自己係夢中見到既事放上網\
預言家個名係:Jucelino Nobrega Da Luz
作者: sovietarmy2012    時間: 25-7-2014 19:37

搭飛機好好玩,我喜歡睇住機翼同引擎,又想試下遇氣流...上次遇氣流無乜料到

有次搭飛機,飛機處於上升階段,眼框眉骨位忽然痛到想爆,吾知點解?!
作者: Tango1997    時間: 25-7-2014 20:20

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-7-2014 19:37 發表
搭飛機好好玩,我喜歡睇住機翼同引擎,又想試下遇氣流...上次遇氣流無乜料到

有次搭飛機,飛機處於上升階段,眼框眉骨位忽然痛到想爆,吾知點解?!
菊精上老
作者: 雷電    時間: 26-7-2014 00:11

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-7-2014 19:37 發表

師兄,上次氣流如果真係冇料到,我就唔洗做幾轉啦!
作者: keungkee97    時間: 26-7-2014 01:20

風水佬話今天流年唔好..有大事故..流月屬火...諸如此類
作者: sovietarmy2012    時間: 26-7-2014 07:19

引用:
原帖由 雷電 於 26-7-2014 00:11 發表

師兄,上次氣流如果真係冇料到,我就唔洗做幾轉啦!
做乜野幾轉?
作者: xyzchan    時間: 26-7-2014 14:43

引用:

Me too~尤其鍾意遇氣流
所以好多人唔鍾意同我搭飛機~
作者: sovietarmy2012    時間: 26-7-2014 17:04

我以前怕坐過山車,因為睇左動畫老夫子,後尾諗…你當自己坐F16咪得咯…咁又吾驚LU
作者: 雷電    時間: 27-7-2014 20:38

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-7-2014 07:19 發表

做乜野幾轉?
小弟做老十的,上次氣流事件有參與救援
作者: sovietarmy2012    時間: 28-7-2014 00:44

wt is 老十???

遇氣流係天上點救?
作者: gtoray    時間: 28-7-2014 00:49

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-7-2014 00:44 發表
wt is 老十???

遇氣流係天上點救?
救護
遇氣流, D人響機會撞到PK嘛...
梗係land左先救啦
so c fu係咪玩野先?
作者: sam524    時間: 28-7-2014 01:02

原來24號又跌左架
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9 ... F%E7%A9%BA%E9%9B%A3
作者: 屈濕    時間: 28-7-2014 01:04

一年四單飛機事故
作者: Dave    時間: 28-7-2014 09:17

引用:
機倉外負廿幾度wo... 你一跳出去應該即變雪條
作者: sovietarmy2012    時間: 28-7-2014 11:21

引用:
原帖由 gtoray 於 28-7-2014 00:49 發表

救護
遇氣流, D人響機會撞到PK嘛...
梗係land左先救啦
so c fu係咪玩野先?
我點知喎
作者: RCman    時間: 28-7-2014 11:42

其實氣流都可大可少,唔係玩下過山車果種甘簡單。
我試過有次係東京回港。
每年九月十月東京上空一帶聽聞亂流特別多。
我自己無坐過廉航,我多數選擇Cathy, 一來image上好似pro D,二來可以儲Asia Miles
果次都係坐CX, 羽田機場起飛。當晚天色灰暗,上到巡航高度無耐。
當時安全帶燈號依然亮著,特然成隻機下墜左....我想已下墜左一秒以上....墜得好深。
全機人大叫...更有人Cry添...之後再有一兩次下墜,但無墜甘深。
回覆正常之後飛行途中成隻機都係甘震,震得好明顯.....直至飛到接近台灣。
雙機至正常番好安定,空姐至出來派餐........
作者: sam524    時間: 28-7-2014 12:21

話說有陰毛論/傳言架MH17其實係MH370
大家點睇?
作者: sovietarmy2012    時間: 28-7-2014 12:33

引用:
原帖由 RCman 於 28-7-2014 11:42 發表
其實氣流都可大可少,唔係玩下過山車果種甘簡單。
我試過有次係東京回港。
每年九月十月東京上空一帶聽聞亂流特別多。
我自己無坐過廉航,我多數選擇Cathy, 一來image上好似pro D,二來可以儲Asia Miles
果次都係 ...
原來咁激
作者: carl    時間: 28-7-2014 12:33

有部份人唔知係渴望自由定點......安全帶燈號一熄就用快過跑9秒9既時間馬上解開安全帶, 但又唔係要起身喎.
如果遇到氣親吻天花既就係呢種人.
作者: sovietarmy2012    時間: 28-7-2014 12:34

引用:
原帖由 sam524 於 28-7-2014 12:21 發表
大家點睇?
傳言者應該要去覆診
作者: carl    時間: 28-7-2014 12:36

引用:
原帖由 sam524 於 28-7-2014 12:21 發表
大家點睇?
我聽果個版本係話. 其實係美佬擊落左MH17, 似家中俄合作擊落MH370 報復..........
作者: sam524    時間: 28-7-2014 12:43

http://www.dadas.com.tw/iam-uniquee/27410/
入面有D point係吹大左
但飛機殘骸果度真係可以認真考究下
作者: sovietarmy2012    時間: 28-7-2014 17:51

我估:
1.俄佬邊界部署了嚴密的高中低防空系統,但不使用只監視
2.烏為防俄佬出手,亦前出部署中低防空系統
3.战事膠著,烏派空軍支援
4.烏派空軍支援失敗,因为俄佬派了中低防空系統和顧問給民兵,一來保護民兵,二來防止西方突撃,前出部署加大防空縱深
5.烏軍決定派SU27之類作中高空轟炸,並叫航機改路線,SU27則緊貼飛行,蒙騙俄預警雷達(只有方向,測高精度低),兼把飛機作人質(反射面大易錯誤鎖定,因為SU27開干擾,火控會鎖定最大回波源),這種事人質事件最近多次發生...
6.1可能民兵誤射
6.2可能前缐俄佬想來真一舖就郁你
7.玩大了!事後雙方急撤導彈,互相洗底互數不是.烏仔早有準備想拖西方介入,俄佬則怕間諜栽贜,兼且揾番有sN号碼的碎片.西方則開機鬧人,俄佬就執料反擊....

西方之奸詐,烏方之心思,俄佬的思維習慣,武器的特性…以上所有估計,全部係有前科

想揾真相?!難了

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0