標題: 又一單負面news [打印本頁]

作者: kaige321    時間: 19-8-2014 10:00     標題: 又一單負面news

瀑布灣見浮屍 氣槍迷:鬼故聽得多不料竟遇到
【on.cc東網專訊】今午12時許,香港仔瀑布灣1具男性屍體在水潭中載浮載沉,2名中學生見狀報警,兩人分別姓黃及姓盧,在附近一間中學就讀中四,當時是相約到瀑布灣附近試新氣槍。不料驚見浮屍,「有啲嘢喺水潭漂浮,以為係動物屍體,原來係一個男人!」黃同學笑言上網經常看到有關瀑布灣的鬼故,「呢度(瀑布灣)一向有好多怪談鬼故,估唔到今日自己真係遇到(發現浮屍)。」

兩人在現場協助警方調查逾4句鐘,直到下午4時許,警方完成初步調查,方能離開。事後大感無奈:「其實好肚餓,今朝10點到依家都未食過野,不過為咗幫人唔緊要啦!」
係街試槍仲要比記者影埋相咁叻仔吖仲影到好型仔喎!

圖片附件: oncc.jpg (19-8-2014 10:00, 85.54 KB) / 該附件被下載次數 190

作者: kirk123    時間: 19-8-2014 10:12

可能玩鎗的人真 係多咗,安全的基本意識都忽視了!
又加上暑假到...! :~(
作者: WAIKO01    時間: 19-8-2014 10:27

其實我覺得尼單吾算什麼負面news,只係試新槍,遇上浮屍,剛好是和氣槍有關而已。

要說負面的話,就是在公眾地方試槍,基本的安全意識不足,但“行外人“相信只會關注有沒有傷人,所以這類狀況很少理會。
作者: Dave    時間: 19-8-2014 10:50

你好,我地係兩位童星,黎飛虎雄心10 試鏡會,呢兩件是道具黎
作者: sovietarmy2012    時間: 19-8-2014 10:56

佢地有無打過落“動物浮屍”到
作者: 0o0p    時間: 19-8-2014 11:05

如果有打過 就有可能係有人向海邊釣魚 因為有人試槍搞到失平衡跌入海中
個款似獵隊 如果唔係住附近 無槍袋行左好耐...
作者: kaige321    時間: 19-8-2014 11:07

引用:
原帖由 WAIKO01 於 19-8-2014 10:27 發表
其實我覺得尼單吾算什麼負面news,只係試新槍,遇上浮屍,剛好是和氣槍有關而已。

要說負面的話,就是在公眾地方試槍,基本的安全意識不足,但“行外人“相信只會關注有沒有傷人,所以這類狀況很少理會。
c兄,如果係正常三色台新聞就冇乜特別,但呢係報紙係東方,我唔敢保証第二日既報導會引用今日既事例,話咩公眾地方易露械,法例如廢紙之類!
始終係報紙佬,你懂的!
作者: ayaka    時間: 19-8-2014 11:40

又兩件蛋散
作者: RCman    時間: 19-8-2014 11:41

其實每到暑假,各大Forum都好多膠人出現........暑假效應
作者: rho837    時間: 19-8-2014 12:44

佢地唔識得CGF! 識你們就唔會咁樣啦!
作者: gtoray    時間: 19-8-2014 12:49

新聞內容無負面
仲話兩個弟弟餓住幾粒鐘幫警察添

我覺得佢地應該有帶槍袋的
只係呢張相影既時機問題

甚至可能係記者叫佢拎住支槍影相
作者: kai_matt    時間: 19-8-2014 12:49     標題: 回覆 9# 的帖子

年年如是
作者: Lolanto    時間: 19-8-2014 14:10

試槍姐~
作者: T-800    時間: 19-8-2014 14:51

引用:
原帖由 gtoray 於 19-8-2014 12:49 發表
新聞內容無負面

只係呢張相影既時機問題

正解....阿公即係阿公....大家不用過份敏感而自乱陣脚.....

HAPPY SHOOTING!
作者: tf141    時間: 19-8-2014 15:00

引用:
原帖由 gtoray 於 19-8-2014 12:49 發表
新聞內容無負面

只係呢張相影既時機問題

絕對認同, 將件事扯到去負面既
從來就只係玩鎗果班人自己
我今朝一開facebook, 仲以為有咩咁大件事, 小題大做
作者: kirk123    時間: 19-8-2014 15:01

引用:
原帖由 rho837 於 19-8-2014 12:44 發表
佢地唔識得CGF! 識你們就唔會咁樣啦!
8月底就有 30m shooting range la! :-)
作者: T-800    時間: 19-8-2014 15:20

引用:
原帖由 kirk123 於 19-8-2014 15:01 發表

8月底就有 30m shooting range la! :-)
祈待中....

happy shooting!
作者: T-800    時間: 19-8-2014 15:25

引用:
原帖由 tf141 於 19-8-2014 15:00 發表

絕對認同, 將件事扯到去負面既
從來就只係玩鎗果班人自己
我今朝一開facebook, 仲以為有咩咁大件事, 小題大做
絕對同意!所以我地班玩鎗人吾該調整好自己D正確心態先啦...

happy shooting!
作者: geoprotex    時間: 19-8-2014 16:09

引用:
新聞內容無負面

只係呢張相影既時機問題

認同,不過今朝已經見有人喺FB貼呢幅相但又無上文下理,一眾旁觀者一面倒狠插兩位學生哥

作者: WAIKO01    時間: 19-8-2014 17:28

引用:
原帖由 kaige321 於 19-8-2014 11:07 發表

c兄,如果係正常三色台新聞就冇乜特別,但呢係報紙係東方,我唔敢保証第二日既報導會引用今日既事例,話咩公眾地方易露械,法例如廢紙之類!
始終係報紙佬,你懂的!
我懂的,報紙佬“看圖作文“已經不是新鮮事,但如它真的用來“作“我們也不能對它說什麼,我反而在爬文後,更害怕FB眾的識d吾識d,知少少扮代表,甚至有人有心“煲起來“,而形成所謂的“網民熱話卅熱點“,之後回到“報紙佬“手上 …………

作者: seal    時間: 20-8-2014 01:34

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0