標題: Call of Duty 4 : Modern Warfare DEMO 已推出 [打印本頁]

作者: Jr.    時間: 12-10-2007 16:07     標題: Call of Duty 4 : Modern Warfare DEMO 已推出

http://files.filefront.com/Call+ ... 4322;/fileinfo.html

Let's game!

最低要求︰

Intel P4 系列
支援 DX9 及擁有128MB 的顯示卡
512MB RAM
至少 3GB 的硬碟機容量

建議要求︰
Intel Core 2 Duo E6XXX 系列
支援 DX9 及擁有256MB或更高 的顯示卡
1GB RAM
至少 4GB 的硬碟機容量
作者: gtoray    時間: 13-10-2007 07:59

thx, downloading~
作者: cccarlos    時間: 13-10-2007 16:02

the game looks runable in my cheap pc @@@@@
作者: 天煞孤狼    時間: 13-10-2007 18:00

call of duty 4 does not require a top end pc to play smoothly..
my computer play it fine...and the fighting was quite intense.
have fun with javelin
作者: cccarlos    時間: 13-10-2007 19:47     標題: 回覆 #4 天煞孤狼 的帖子

just had a taste of that@@
very intense like you've said
I love the eotech sight
作者: gtoray    時間: 13-10-2007 20:02

貫徹cod系列一向嘅爽快感~
作者: adrianyahk    時間: 14-10-2007 00:08

未裝...聽日玩下先!
作者: adrianyahk    時間: 14-10-2007 03:04

玩左大半...太 lag...不爽

開1280x1024...唔順....1024x768...好左,不過都係...
全開果d 效果真係會死...

AMD 唔知咩雙核心 3800+ , Inno3D 8500GT 256MB, 1GB DDR2-800....我係咪加ram好d...
作者: Jr.    時間: 14-10-2007 11:16

8500GT 是接近低階的顯示卡,玩全效果真是力不從心。
不是什麼不順暢的時候就要加RAM換CPU等等,顯示卡效能是對遊戲的影響最大。
作者: kimkileo    時間: 14-10-2007 11:30

引用:
原帖由 gtoray 於 13-10-2007 20:02 發表
貫徹cod系列一向嘅爽快感~
好爽好正..........must buy......
作者: ZaMaR    時間: 14-10-2007 11:36

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-10-2007 03:04 發表
玩左大半...太 lag...不爽

開1280x1024...唔順....1024x768...好左,不過都係...
全開果d 效果真係會死...

AMD 唔知咩雙核心 3800+ , Inno3D 8500GT 256MB, 1GB DDR2-800....我係咪加ram好d...
我P4 3G, 7600GT, 2G RAM,好順喎
作者: adrianyahk    時間: 14-10-2007 15:21

引用:
原帖由 Jr. 於 14-10-2007 11:16 發表
8500GT 是接近低階的顯示卡,玩全效果真是力不從心。
不是什麼不順暢的時候就要加RAM換CPU等等,顯示卡效能是對遊戲的影響最大。
我覺得是ram不夠呢....再玩以後..
作者: Jr.    時間: 14-10-2007 15:33

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-10-2007 15:21 發表

我覺得是ram不夠呢....再玩以後..
那麼再多加一條也不是問題,反正RAM很便宜。

但說真,8500GT 真是比 7600GT 及8600GT 差了點。
作者: adrianyahk    時間: 14-10-2007 16:04

引用:
原帖由 Jr. 於 14-10-2007 15:33 發表

那麼再多奶ㄛO問題,反正RAM很便宜。

但說真,8500GT 真是比 7600GT 及8600GT 差了點。
我之前壞左張卡,人家"中田"幫我免費換呢...由7600GT換做8500GT....
作者: FaiFaiHK    時間: 14-10-2007 20:39

7600GT打機比8500GT好....
宜家8500GT差唔多$600,7600GT好似都要$800.....(唔肯定)
作者: cccarlos    時間: 14-10-2007 20:51

其實雙display card效果係點?

作者: MG-42    時間: 16-10-2007 20:34

作者: adrianyahk    時間: 16-10-2007 21:34

引用:
原帖由 MG-42 於 16-10-2007 20:34 發表
500不嬲7系同8系都唔係比打機用.... 同600效能差好遠
俾人fake左...
作者: undefined    時間: 17-10-2007 23:28

唔知128MB o既FX 5200run唔run到
作者: louisli    時間: 29-10-2007 12:45

引用:
原帖由 undefined 於 17-10-2007 23:28 發表
唔知128MB o既FX 5200run唔run到
仲5200...
換卡啦
作者: mike-mike    時間: 30-10-2007 16:49

玩完demo版了, 正
測試機spec:
AMD 4600, DDR2 (667) 2G , 7900GS(256M)
Performanceset到最high, 但demo版好多野最多係set到normal, AA就4X)
畫面冇乜人時 : 30FPS
畫面好多人時 : 15~20FPS
作者: louisli    時間: 30-10-2007 21:57

我停左在救坦克果度,點解打極都係失守架?
作者: gtoray    時間: 31-10-2007 09:11

引用:
原帖由 louisli 於 30-10-2007 21:57 發表
打 cod 唔可以死守 ga
要進攻~
作者: mike-mike    時間: 31-10-2007 17:16

引用:
原帖由 louisli 於 30-10-2007 21:57 發表
睇下有d咩objective要做先, 跟著做就得.

demo版入面好似冇一個imission係守的.
(上幾集, 如果要守的話會有countdown)
作者: louisli    時間: 31-10-2007 19:05

引用:
原帖由 gtoray 於 31-10-2007 09:11 發表

打 cod 唔可以死守 ga
要進攻~
佢個剪咀係帶我去架m1a1度,但係果個位好空,四圍都比人射
作者: 4jai    時間: 1-11-2007 16:04

引用:
原帖由 louisli 於 31-10-2007 19:05 發表

你要主動去打d人,唔係等佢衝埋黎
特別要注意拎rpg既敵人
無cover的話,就仆係到慢慢去cover果邊
作者: mike-mike    時間: 1-11-2007 16:51

引用:
原帖由 louisli 於 31-10-2007 19:05 發表

唔空同M1前面D人硬撼, 兜後路搵個對空砲出黎, 搞掂個砲手同護衛後放炸彈, 炸後出番黎, 有幢好大火力的大廈, 唔好同佢鬥射, 跟住個MISSION的箭咀走, 去佢前方個空位放BEACON, 跟著搵個COVER睇野...差唔多玩完架啦.
作者: Pan    時間: 19-11-2007 01:19

有無師兄可以話比我聽 1 GB ram 係唔係唔夠用...
佢 load load 下話我 runout of memory....
作者: louisli    時間: 19-11-2007 17:01

引用:
原帖由 Pan 於 19-11-2007 01:19 發表
有無師兄可以話比我聽 1 GB ram 係唔係唔夠用...
佢 load load 下話我 runout of memory....
我都係1g ram,無問題

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0