標題: 屯門人, 如果係屯門開一個靶場, 你估有冇得做呢? [打印本頁]

作者: Shan10    時間: 24-9-2014 15:11     標題: 屯門人, 如果係屯門開一個靶場, 你估有冇得做呢?

因為屯門人出市區都有一段時間同埋來回車費, 加上 M4 的 30 米靶場, 令我有呢個諗法..

全屬吹水, 幻想, 大家隨便傾下
作者: saswilliam    時間: 24-9-2014 15:37

有得做! 等啲人有地方玩,唔需要打出街。可以推廣吓玩玩具槍,IPSC等運動。屯門區又多年青人,可以試吓。
作者: NCP013    時間: 24-9-2014 15:38

M4 t對於屯門人咪又係山旮旯咁遠 , 咁開返間起屯門, 方便新界西玩家都好, 不過靶道式場地真係咁受歡迎
作者: saswilliam    時間: 24-9-2014 15:45

如果主攻IPSC,好似槍會咁,都幾好玩,幾有挑戰性。
地方唔需要太大,好以做埋零售添。
作者: T-800    時間: 24-9-2014 15:47

m4對出馬路有好多屯門,元朗巴士架喎40分钟車...

HAPPY SHOOTING!
作者: hong198087    時間: 24-9-2014 16:27

咩都唔洗講............你解決到租務問題先講
作者: Shan10    時間: 24-9-2014 17:06

工廈有得做,平租。  俾人吹下水,turn 下槍,飲下茶水落腳咁囉,ipsc 又好似多工夫,要成日轉場景,不過可以諗下既 ~~
作者: gtoray    時間: 24-9-2014 17:26

做一個似樣既靶場真係唔簡單啊~
作者: rho837    時間: 24-9-2014 17:50

屯門租個迷你倉寫字樓都講緊成四千元月租!

元朗公廈租金重貴過屯門!

不如問老解借用白泥玩下WARGAME可能重容易啲 !

作者: Tango1997    時間: 24-9-2014 18:41

開間m16....
作者: ~~方~~    時間: 24-9-2014 18:44

引用:
原帖由 tango1997 於 24-9-2014 18:41 發表
開間m16....
m249
作者: 75thranger    時間: 24-9-2014 18:47

M134
作者: jacko    時間: 24-9-2014 19:02

話曬打靶場, 緊係M82啦
作者: sovietarmy2012    時間: 24-9-2014 19:34

M4RIS
作者: tf141    時間: 24-9-2014 20:42

你開間得20米既,叫M4 CQB
作者: Shan10    時間: 24-9-2014 21:06

如果要開, 打算叫 :  SENTRY

不過小弟返shift , 好難搞, weekend 又要帶學生, 所以真係幻想緊, 呢個可能係我退休先做到
實在無辨法搞呢喲生意, 香港地, 打工係好實際
作者: solo.soho    時間: 24-9-2014 22:50

可以考慮, 如一間房形式 (eg. 10M X 5M), 一班Fan 自行set野, 鍾意點打都得, 自出自入.
簡單D來講如K房, 吾系唱K. 有間"多功能房"自己一班Fan 爆槍, 吹水, 自High.
師兄們, 有無得做呢?
作者: Tango1997    時間: 25-9-2014 00:33

做劏房啦
作者: keungkee97    時間: 25-9-2014 04:47

M4真係咁受歡迎??  OK 喇...我仔仔就好鐘意玩10M / 30M 靶道多O的。

聽聞場主收到的師兄們意見後,準備十月初移燈換櫈...報答大家O既支持。

如果多個場一齊去推動安全射擊都係好事..有競爭先有進步
作者: rho837    時間: 25-9-2014 13:40

引用:
原帖由 tango1997 於 25-9-2014 00:33 發表
做劏房啦
不如做炮劏房! 玩到半年乜本都翻灑來! 即時自首坐四碌比正苦沖功百幾個.......出翻來就成為一條值三千九百幾萬富儫 !
作者: reniless    時間: 25-9-2014 16:56

引用:
原帖由 tango1997 於 25-9-2014 00:33 發表
做劏房啦
做劏房好,公布咗乜鬼鐵路計劃後,依個禮拜啲樓價喺咁上升。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0