標題: [認真] 呢個世代,要幾膠有幾膠? [打印本頁]

作者: RCman    時間: 21-10-2014 16:33     標題: 呢個世代,要幾膠有幾膠?

仲話係Top Media Official? 連最基本的查證核實都未做?就share出去派膠?
可唔可以比番少少水平出來呢?
就算想係TIME見報都唔好用另類方法好唔好?

圖片附件: PLASTIC.jpg (21-10-2014 16:33, 161.86 KB) / 該附件被下載次數 184

作者: 2slow    時間: 21-10-2014 16:36

佢成條team跟本就唔掂...換人啦
作者: geoprotex    時間: 21-10-2014 17:02

[陰謀論]自從CY上台後,公關災難一單接一單,唔通佢得罪左PR阿頭,所以俾人跣鑊金[/陰謀論]
作者: gtoray    時間: 21-10-2014 17:53

What is hong kong's top media?
作者: loveless    時間: 21-10-2014 17:58

引用:
原帖由 gtoray 於 21-10-2014 17:53 發表
What is hong kong's top media?
she means 馮煒光.
Elizabeth Barber 係一位非常識撈既傳媒新一代.
兩年前在NYC小報初出道時, 產量極少, 跟住似乎諗通左, 不斷copy and paste 花邊野.
作者: reniless    時間: 21-10-2014 18:24

NYC 睇錯咗以為係 YMC YouMustCreate
CNC 成日以為講緊 Costume National
作者: cccarlos    時間: 21-10-2014 19:26

膠有膠嘅影響力

作者: sovietarmy2012    時間: 21-10-2014 20:15

乜D小報仲有人睇ge
作者: 暈又暈    時間: 21-10-2014 21:59

It is all about Marketing
香港可能比較啃得落,小報做法都可以做到賣廣告(聲稱)自己銷量全港第二

簡單啲,MK妹割脈,如果"有幸"出新聞係拎黎攝位;早排某梁小姐割脈,新聞紙起碼有一格,仲有梁太既惡攪圖可以撈汁
點解? 看倌可否指教下唔識做新聞既小弟,邊個囡囡割脈會有人睇呢?
無冕王幾清高都要開飯既

不過我上次同我老闆講呢個理論,佢話我思想偏激
作者: Lolanto    時間: 22-10-2014 01:20

鬼佬咁都可以擺上報紙

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0