標題: “天生射豆“停刊……… [打印本頁]

作者: 小鬼182    時間: 18-11-2014 21:50     標題: “天生射豆“停刊………

雖然有D可惜………其實都好耐無睇,因為內容好似經常重覆咁………D新產品又俾網絡搶先報道晒,會摺埋係意料之中………
作者: sovietarmy2012    時間: 18-11-2014 21:52

咁地球上咪得番煎豆王???
作者: gtoray    時間: 18-11-2014 22:05

可惜啊, 雖然期期都覺得好快睇完
但期期都支持
作者: RCman    時間: 18-11-2014 22:45

可惜.....又少一本實體刊物。
互聯網令印刷業委縮.......
我都間中會買來睇下傢
作者: sovietarmy2012    時間: 18-11-2014 22:48

記得期期都有電筒劉松仁,所以買左支老翻向佢致敬
作者: poloyau    時間: 18-11-2014 22:49     標題: 回覆 1# 的帖子

可惜可惜……
作者: Lolanto    時間: 18-11-2014 23:55

雖然冇咩野睇
但總好過冇野睇
家陣就冇得睇
可惜...可惜...
作者: gtoray    時間: 19-11-2014 00:01

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-11-2014 22:48 發表
記得期期都有電筒劉松仁,所以買左支老翻向佢致敬
咁叫致哀...
作者: rolex    時間: 19-11-2014 00:01

唉,成本都係廣告
不算太可惜
作者: T-800    時間: 19-11-2014 05:14

呢本好一般,好耐以前幾好,越來越麻麻,無睇好耐了。。。
以前香港既〝人槍集〞就係吾錯,比較有HEART,可惜太短命。。。。

HAPPY SHOOTING!
作者: RCman    時間: 19-11-2014 09:09

引用:
原帖由 T-800 於 19-11-2014 05:14 發表
呢本好一般,好耐以前幾好,越來越麻麻,無睇好耐了。。。
以前香港既〝人槍集〞就係吾錯,比較有HEART,可惜太短命。。。。

HAPPY SHOOTING!
人槍集係好多世記前....比你提起起回憶了
作者: sovietarmy2012    時間: 19-11-2014 09:15

二千年左右出過兩本.每本兩三期就收左旗.

掉翻轉頭....每月出一本,百幾頁,有乜堅料好講而網上冇
作者: RCman    時間: 19-11-2014 09:23

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-11-2014 09:15 發表
二千年左右出過兩本.每本兩三期就收左旗.

掉翻轉頭....每月出一本,百幾頁,有乜堅料好講而網上冇
網絡資訊令傳統印刷業,廣告界比瓜分.......無法了......
由傳統印刷,轉去了電腦化後。同樣在這行業的人手大幅減少....令不少人要轉行......
作者: 2slow    時間: 19-11-2014 09:54

依家已經好少見人拎住本雜志睇啦
作者: Dave    時間: 19-11-2014 10:42

期期都有買,雖然愈來愈流,淨得廣告同埋台灣本土軍事罵文,而家又係度教空手入刃戰鬥民族格鬥術,但叫做中文書支持下,都係要執...
第一本是幾時買.. 忘了.. 仲介紹緊wa 系統 hi cap 槍...
作者: sovietarmy2012    時間: 19-11-2014 11:24

引用:
原帖由 RCman 於 19-11-2014 09:23 發表

網絡資訊令傳統印刷業,廣告界比瓜分.......無法了......
由傳統印刷,轉去了電腦化後。同樣在這行業的人手大幅減少....令不少人要轉行......
佢已經係確定開火廣告雜誌…咁都瓜
作者: Dave    時間: 19-11-2014 11:36

引用:
原帖由 RCman 於 19-11-2014 09:23 發表

一本電子屍,又快又UP DATE... 仲要唔洗追紙數,幾條蛋散已可開業。
WORLD HV CHANGED... 曾經都問過出一本書要咩價.. 香港地.. 十幾萬走唔甩,未計上架費
作者: 2slow    時間: 19-11-2014 12:02

同CD鋪差不多,...
作者: sovietarmy2012    時間: 19-11-2014 12:12

上架費???

點解咸書仲生存到?
作者: WAIKO01    時間: 19-11-2014 13:38     標題: 回覆 1# 的帖子

可惜,可惜,真不知道原來手上的是最後一期

說真的比起煎豆王那種“左抄右抄“,我覺得射豆的還更有原創性,而且題材也更專注於軍事和實用性而不是只有豆槍和廣告…………
作者: rho837    時間: 19-11-2014 14:05

你話出本天山射精就真係有幾多期出幾多期!

射豆呢家野就..... 家下停都算叫叻呀!
作者: xyzchan    時間: 19-11-2014 14:17

睇咗十幾年,期期買,最終都係要摺...
作者: sovietarmy2012    時間: 19-11-2014 14:57

所以至潮至Yeah一定係睇CGF
作者: rho837    時間: 19-11-2014 18:14

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-11-2014 14:57 發表
所以至潮至Yeah一定係睇CGF
緊係! 免費.......永遠都一定係至潮至Yeah
作者: Pvt.King    時間: 19-11-2014 18:45

以前都仲叫有D 歐美gear專題, 仲有好多上網搵唔到既真兵相, 唔知發咩神經改左用中文名做封面之後就好似開始越來越流, 依家直情期期都俾半本個日本呀伯講自己影相有幾靚, 改槍有幾叻  執左都唔覺可惜
作者: sovietarmy2012    時間: 20-11-2014 00:03

日本呀伯?!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0