標題: 問槍身噴油上色 [打印本頁]

作者: taroman    時間: 19-10-2007 17:07     標題: 問槍身噴油上色

用 雙星罐庒噴油
    郡氏罐庒噴油
    邊隻上油後耐用D?
    還是用玻璃樽油好D,
    有冇心得可分享下?
作者: Kane    時間: 19-10-2007 17:14

郡氏
想耐用用車用品店果d
作者: 里安    時間: 19-10-2007 18:00

咁金屬parts呢?

我唔想又搞咩噴灰又盛

有無D簡單又好用的

thanks!!
作者: bravohk    時間: 19-10-2007 19:00

引用:
原帖由 taroman 於 19-10-2007 17:07 發表
用 雙星罐庒噴油
    郡氏罐庒噴油
    邊隻上油後耐用D?
    還是用玻璃樽油好D,
    有冇心得可分享下?
想耐用買變色龍/長頸鹿果D,效果唔錯架~有麿沙Feel..模型用果D好鬼易甩,遇着Off 蚊怕水你就"聽"噴過都得~

本來有相可以比你睇下效果,但系D相响舊HDD....仲要唔知响邊隻度~

作者: 衰人    時間: 19-10-2007 21:44

我想問噴過變色龍/長頸鹿之後要唔要再噴其他噴油
作者: bravohk    時間: 19-10-2007 22:24

引用:
原帖由 一等兵 於 19-10-2007 21:44 發表
我想問噴過變色龍/長頸鹿之後要唔要再噴其他噴油
我就無噴其他油~
作者: qm00    時間: 20-10-2007 13:44

It depends on what kiind of surface u want to paint lor.
Metal surface, use 變色龍/長頸鹿 ok ka. If u want to use Mr. Colour, u have to spray the special primer first.

For me, I use Mr. Colour coz they have a lot of choices in OD green but u have to spray the protective paint of semi-gloss or matt paint to make it durable.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0