標題: WAR SPORT LVOA AR15 (GHK M4 base) [打印本頁]

作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 10:32     標題: WAR SPORT LVOA AR15 (GHK M4 base)

自從Chris Costa 用Warsport LVOA AR之後,一直都想砌支出黎玩下。

等到Angrygun 出的wirecutter rail 到手之後,立即行動!

GHK M4,冬天一樣爽快的full auto!真係好正。不過G&P隻laser盒仔就頂唔住強勁的blowback recoil,一打就熄左。

其中配件如Aimpoint H1,Surefire M600U 當然沒有問題啦。
[img][/img]

連個two tone Magpul ACSL, MFT EPIG16 Grip 都做得好靚,呢支潮爆AR打得又睇得,呵呵。

謝謝收看
作者: matthong    時間: 19-12-2014 11:08

好型呀
師兄,想問個身啲Marking點改?
槍身顏色用咩油?Thx
作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 11:35

槍身顏色係 Cerakote
Marking 係搵個空白身然後去做雷射

作者: toto0321    時間: 19-12-2014 11:40

Very nice indeed, the cerakote is truly amazing!
I made a plain black warsport x magpul, but don't have those bungee yet....
題外話,個buffer tube扭出黎果陣好多金屬碎。。係咪正常架?扭返入去駛唔駛查啲乜呢? Thanks ching! It's my first at gbb...
作者: 2slow    時間: 19-12-2014 11:41

d深刻好得喎, 請問深刻咩價錢?邊度做?
作者: toto0321    時間: 19-12-2014 11:42

By the way, what charging handle u use?  Bought a bcm ambi charging handle but don't fit at all......
作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 13:16

引用:
原帖由 2slow 於 19-12-2014 11:41 發表

d深刻好得喎, 請問深刻咩價錢?邊度做?
個marking係Run Ix Wxrkshop度做的,大約1k上下身全部marking。cerakote係FCC(cerakote 香港)做的大約2千有找。話會有新機做marking更深wor。
作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 13:17

引用:
原帖由 toto0321 於 19-12-2014 11:42 發表
By the way, what charging handle u use?  Bought a bcm ambi charging handle but don't fit at all......
I use GHK original charging handle for the moment. thinking of how to modify the imported one for GHK.
作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 13:18

引用:
原帖由 toto0321 於 19-12-2014 11:40 發表
Very nice indeed, the cerakote is truly amazing!
I made a plain black warsport x magpul, but don't have those bungee yet....
題外話,個buffer tube扭出黎果陣好多金屬碎。。係咪正常架?扭返入去駛唔駛查 ...
緊就得,唔需要擔心
作者: RCman    時間: 19-12-2014 14:46

巧靚靚呀
想問問果D繩邊道可以買到呢?
作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 14:52     標題: 回覆 10# 的帖子

LVOA RAIL BUNGEE 係FB的sword 踢剔稿搵到

師兄眼利睇得出條繩係好野

作者: dickyan28    時間: 19-12-2014 15:01

引用:
原帖由 toto0321 於 19-12-2014 11:42 發表
這是當然的事實, 真實世界個入口位及內路軌坑係統一平台數據, 而我地身處既環境要面對出自五湖四海, 各家各派既自稱真數平台, 即使同一品牌但不同年份產品都可以度出唔同尺寸.....

邊個係真? 邊個先係假? 睇怕連生產果個都未搞清楚!!

圖片附件: M4 Upper.jpg (19-12-2014 15:01, 48.13 KB) / 該附件被下載次數 341

作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 15:07     標題: 回覆 12# 的帖子

用美國charging handle的話,條路軌入到lock到,係有小小定住,磨小小應該用到。不過未有時間研究。
作者: toto0321    時間: 19-12-2014 18:16     標題: 回覆 13# 的帖子

應該係個 bolt carrier頂住左
作者: tinyau1134    時間: 19-12-2014 18:44

2-tone OD+Black 幾掂
作者: saswilliam    時間: 19-12-2014 20:11

My GBB M4 collection

Haley or Costa

Both

ALL

作者: JFCP    時間: 19-12-2014 22:48

CHING請問個白身可以在那裡買到??
作者: clay82    時間: 20-12-2014 00:13

請問師兄係用咩外管,同埋個handstop係咩名堂啊?
作者: saswilliam    時間: 20-12-2014 00:20     標題: 回覆 18# 的帖子

GHK M4 14.5'' 外管 . handstop係BCM新出品
作者: gtoray    時間: 20-12-2014 00:41

其實d bungee有咩用ga 呢?
作者: saswilliam    時間: 20-12-2014 00:41

引用:
原帖由 JFCP 於 19-12-2014 22:48 發表
CHING請問個白身可以在那裡買到??
白身可以在Taiwan TXF SAXOON 或其他地方搵到,如果有貨的話,唔係成日有貨。
又可以等RA踢遲啲出的鍛身。
作者: saswilliam    時間: 20-12-2014 00:43

引用:
原帖由 gtoray 於 20-12-2014 00:41 發表
其實d bungee有咩用ga 呢?
最主要係懶形用。話可以hold住電筒老鼠尾,條骨濕左無咁滑手等等wor。
作者: rho837    時間: 20-12-2014 01:22

隻COLOUR係真Cerakote
作者: toto0321    時間: 20-12-2014 13:06

Do you have those extra bungee for sale?
作者: clay82    時間: 20-12-2014 23:30

一隻色一支
作者: wtapssss    時間: 21-12-2014 08:38

嘩!ching支槍好靚仔
作者: poloyau    時間: 21-12-2014 09:26     標題: 回覆 16# 的帖子

咦師兄,支Lova 新砌的 ?GHK base? 記得你支BMC 同其他兩支都是WE...
作者: matthong    時間: 21-12-2014 11:15

樓主,你custom啲槍真係好靚 ,有冇考慮過轉售或幫人custom呢?
作者: saswilliam    時間: 21-12-2014 11:38

引用:
原帖由 poloyau 於 21-12-2014 09:26 發表
咦師兄,支Lova 新砌的 ?GHK base? 記得你支BMC 同其他兩支都是WE...
係呀呢個星期四先砌好,出年打game會拎出嚟玩。支GHK底就係第一批黎,因為力唔細所以好小打game。現在用了1j飛機,可以落場玩唔怕無朋友
作者: saswilliam    時間: 21-12-2014 11:41

引用:
原帖由 matthong 於 21-12-2014 11:15 發表
樓主,你custom啲槍真係好靚 ,有冇考慮過轉售或幫人custom呢?
都有諗過賣的,因為被太太話太多槍屋企無位放。
唔會幫人砌了,沒咁多時間,家變都似>。<
作者: matthong    時間: 21-12-2014 15:07

我好有興趣你支WAR SPORT LVOA AR15
作者: wingo666    時間: 22-12-2014 14:26

師兄你AR枝好型!
想問下你係咪換咗鎖骨兩粒螺絲? 因為我試過由右邊上係鎖唔到的
同埋條DUST COVER PIN使唔使執短? 有冇頂住條骨?
作者: rho837    時間: 22-12-2014 16:09

引用:
原帖由 matthong 於 21-12-2014 15:07 發表
我好有興趣你支WAR SPORT LVOA AR15
有咁既質素.......! 大家都好想俾現金拿走支槍, 但係真係唔咪錢(銀碼)問題! 係時間, 經驗, 心機!

之前我以為用錢答夠.......! 其實係錯! 係香港玩啲"真得就真, 鋼得就鋼, 重得就重"既玩具槍以經唔容易啦! 重要追美國潮流, 品牌, 形象, 彥色配答". 喂! 到最後重要支玩具槍落得場.......

話時話! 呀公不如出個槍月曆! 2015年大家撰CGF GUN of the YEAR ! 邊位C Hing post上來啲私貨槍就由呀公放出來叫大家撰!

揾一支GUN of the year 做CGF "風面" !
作者: saswilliam    時間: 22-12-2014 17:42

引用:
原帖由 wingo666 於 22-12-2014 14:26 發表
師兄你AR枝好型!
想問下你係咪換咗鎖骨兩粒螺絲? 因為我試過由右邊上係鎖唔到的
同埋條DUST COVER PIN使唔使執短? 有冇頂住條骨?
angrygun原裝螺絲..好似兩邊都上到。
DUST COVER PIN唔需要執短的。冇頂住條骨
作者: wingo666    時間: 22-12-2014 19:52

引用:
原帖由 saswilliam 於 22-12-2014 17:42 發表

angrygun原裝螺絲..好似兩邊都上到。
DUST COVER PIN唔需要執短的。冇頂住條骨
我有一個問題,我個身係GP,但條PIN頂住咗條骨,骨同身中間有條罅。。。

作者: clay82    時間: 22-12-2014 21:54

引用:
原帖由 wingo666 於 22-12-2014 19:52 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1164823&ptid=140820][/url]
我有一個問題,我個身係GP,但條PIN頂住咗條骨,骨同身中間有條罅。。。
更正
我個gp身都頂,prime身都有少少

圖片附件: 20141222_215906 copy.jpg (22-12-2014 22:04, 76.06 KB) / 該附件被下載次數 300

作者: wingo666    時間: 22-12-2014 22:19

引用:
原帖由 clay82 於 22-12-2014 21:54 發表

我個gp身都頂,但prime身就冇
啱啱執咗條PIN位,將個固定環鎖咗係DUST COVER嗰邊,成條PIN退入咗,以家裝得好咗
唔該晒
作者: wingo666    時間: 23-12-2014 21:12

師兄,再借POST一問,我啱啱換咗PTS BADASS SELECTOR,跟住實到近乎扭唔郁,請問係咪正常架?
作者: saswilliam    時間: 24-12-2014 00:19

正常架,原本個身,GHK係selector個窿係有磨走啲啲,整大啲架。
作者: wingo666    時間: 24-12-2014 00:44

引用:
原帖由 saswilliam 於 24-12-2014 00:19 發表
正常架,原本個身,GHK係selector個窿係有磨走啲啲,整大啲架。
THANKS!
我個身係GP的,結果我手起刀落剪咗兩圈條DETENT SPRING,以家先扭到,想問下係咪要換條SPRING先好啲?
作者: davyto    時間: 24-12-2014 15:05

若果尐grip 換埋bcm 就prefect
作者: saswilliam    時間: 24-12-2014 18:36     標題: 回覆 41# 的帖子

too many bcm grips. i want two tone fg green with black but dont like the magpul maid so.. MFT is my choice^^
作者: davyto    時間: 24-12-2014 23:12

我果枝就全[走]magpul 路線,一件不留。

另外,你果枝個marking 果然靚過我果枝,第二水真係有進步
作者: mr.dizzle    時間: 28-12-2014 11:51

引用:
原帖由 clay82 於 22-12-2014 21:54 發表

更正
我個gp身都頂,prime身都有少少

師兄想問骨同身連接位果塊黑色野有咩用架?

我自己裝果時無整落去...
作者: saswilliam    時間: 28-12-2014 22:20     標題: 回覆 44# 的帖子

用來置中條骨同上身
作者: mr.dizzle    時間: 28-12-2014 22:34

引用:
原帖由 saswilliam 於 28-12-2014 22:20 發表
用來置中條骨同上身
唔該師兄,多謝解答
作者: toto0321    時間: 16-1-2015 15:54

想問一下,你的ambi selector會很緊嗎?
作者: toto0321    時間: 16-1-2015 16:13

Ps. 我連speararns提供塊鐵片都冇落。。都緊到pk...
作者: mr.dizzle    時間: 17-1-2015 12:28

師兄你條骨幾長架? 13.5 定16.2" ?

謝解答

作者: toto0321    時間: 19-1-2015 20:59

我條rail會左右"yuk"
有冇人一樣情況?
作者: clay82    時間: 19-1-2015 21:31

引用:
原帖由 toto0321 於 19-1-2015 20:59 發表
我條rail會左右"yuk"
有冇人一樣情況?
兩粒鑼絲要收緊
不過我之前係e記買個粒barrelnut細左的,點都上唔實,係槍街買過粒又okay
作者: saswilliam    時間: 20-1-2015 13:25     標題: 回覆 49# 的帖子

16.2'' 火帽係Battle Comp 1.5
作者: wingo666    時間: 22-1-2015 11:03

兩粒螺絲要由左邊上先會收實, 右邊上係上到實都夾唔實個NUT的
左右兩邊螺絲糟深度唔一樣的
作者: 桸藍    時間: 20-4-2015 08:40

小弟上星期都買咗枝無marking, 但個上下身唔密都算,仲要一岩一忽。搞到都唔知整唔整cerakote 好。 不過聽講依家GHK D 身都係咁,無哂mud😭
作者: gainax    時間: 20-4-2015 19:10

你可以換個鍛身先整,横掂整呢D都幾貴下唔差個D錢,但執好先整
作者: 桸藍    時間: 20-4-2015 19:19

鍛造身全部有marking, 無想要果個😓
作者: gainax    時間: 20-4-2015 19:58

R@ VVE都有冇花版,你試下問問佢客製有冇得賣, 不過我信佢未來都會出既,冇理由得acc花唔賺大錢睇你等唔等
作者: gainax    時間: 20-4-2015 20:14

佢原本個身工整度唔算差,但硬係有d傷痕, 做cerakote上層油係面都應該come到
明顯個d就冇計,唔要求高都OK掛, 當然最好用鍛身但你知道原廠只會建議用原廠件,
到時換左靚身但入面頭痕都係要考慮會有咁程況
作者: 桸藍    時間: 21-4-2015 01:30

依家拆咗枝槍想裝返,前後pin打極都對唔齊,入到一頭就入唔到尾。
另外小弟講既一岩一忽係上下槍身中間的間隙磨多咗,做coating都應該整唔返,唉
作者: gainax    時間: 21-4-2015 02:39     標題: 回覆 59# 的帖子

真係夾硬都裝唔到?有冇相睇睇?
新槍上下身出入pin會好緊,冇裝錯用力用鎚扑返入去就ok,
我兩支上下身都係有隙,唔算太顯眼,不過我諗d貨都係差唔多就由佢
作者: 桸藍    時間: 21-4-2015 07:54

整咗成晚都搞唔掂,睇來要拎出槍街
作者: gainax    時間: 21-4-2015 13:18

其實我覺得佢係改左pin洞個位有小小唔對,令條PIN迫死pin洞變上下身好緊實
佢賣比你都裝得到入去照道理都可以裝返好,不過師兄你都係拎返去買個度睇睇點,
千奇唔好執,我新開個支都唔敢再掂入面由得佢 ,應該冇野,總之搞好支野記得貼上黎分享
作者: 桸藍    時間: 21-4-2015 13:21

唔知14樓會唔會幫手搞😅
作者: gainax    時間: 21-4-2015 13:34

如果師兄你係個度買應該會既, 我第二支都係個度買, 當然服務都好左好多
係第二度買拎過去就唔知。。。可以試下
其實有冇相睇睇點? 冇理由整成晚都入唔到

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0