標題: M130彈弓得返一面力 [打印本頁]

作者: 優之涼粉    時間: 29-12-2014 09:08     標題: M130彈弓得返一面力

想請教各位師兄,小弟支PTW用M130彈弓得一面力,試過同frd交換條金筒試,佢用我條筒又會做得返爽底中,但我用佢條筒又係得一面力,我尾通位d介指已經攝到同下身齊口,拆開上身時都要用d力拍一下先開到,請問應該係邊個位置有問題???

現在係用14.5" PDI 6.01內管,hop-up之前拆開過換粒roller,但已裝返好同無裝漏野,打11.1v電
作者: nickydearcy    時間: 30-12-2014 23:01

CHing, 小弟早一輪都有你類似的問題, 我枝130筒, 係同一個hop up設定條件下, 射出黎粒彈明顯冇之前射得咁遠, 要較大好多hop up先勉強做番之前個射程, 我冇用測速機或氣水罐測力, 不過應該係細力左, 加上D齒有D怪聲, 第一時間係檢查下個摩打, 最後發現係其中一邊個碳刷唔順, 拆出黎清下D碳屎, 再用棉花棒棒點少少WD40清下個銅頭, 之後個摩打又虎虎生威, 問題就解決左. 希望小弟的經歷可以畀CHING參考下.
作者: 優之涼粉    時間: 31-12-2014 09:22

但照計motor都係會行足一個圈,條彈弓都係拉到咁後先放
作者: nickydearcy    時間: 31-12-2014 14:44

呢個問題小弟都百思不得其解. 反正我執完個摩打之後就冇事了. 而且, 按ching現在的情況, 排除左條氣筒, 介指的問題, 剩番落黎就係個波箱, 摩打同個hop up 的問題, 再逐樣檢查下, 問題應該好快就可找到了.
作者: 優之涼粉    時間: 1-1-2015 15:57

我諗我換set 10.5"上身落去就好快知個問題係邊,最衰未有時間試,不過試槍個時真係O晒咀,130彈弓得一面
作者: 優之涼粉    時間: 3-1-2015 17:19

用支洗電子野既清潔劑洗完個MOTOR,由一面力升返上爽穿兩面底中大裂,不過都係穿唔到底中,唔知會唔會係個MOTOR老化,個MOTOR打左6年到無換過野,炭刷都無換過
作者: 神奇大帝    時間: 3-1-2015 21:41

大吾大力應该同摩打無關woo 摩打只係速道問題.
作者: nickydearcy    時間: 3-1-2015 22:06

嘩, 師兄個摩打對碳刷咁襟淆既? 用左6年都未蝕曬? 小弟戈個7511, 打左2個幾月, 頂部戈舊鐵成舊斷左, 後來換左個7511 kumi, 打左一年咁上下, 已換左一對碳刷(原裝其中一隻裂左).照計師兄不如換埋對碳刷試下
作者: 優之涼粉    時間: 15-2-2015 19:15

剛剛換左對新炭刷,再試都係得爽穿兩面,穿唔到底中,m130彈弓
作者: Stoner    時間: 23-2-2015 16:47

有冇試下借其他朋友嘅正常嘅上身去試下, 咁縮窄左個範圍先?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0