標題: 台灣特種部隊 with AN/PVS-21 [打印本頁]

作者: saikeung23    時間: 20-10-2007 17:54     標題: 台灣特種部隊 with AN/PVS-21

有錢部隊....
作者: 仔仔    時間: 20-10-2007 18:02

之前睇target果陣話台灣d特警隊.....由其是狙擊隊....好似400米都打唔中....如果真係咁....比咁好裝備...都冇可能好好運用啦....
作者: saikeung23    時間: 20-10-2007 18:51

引用:
原帖由 仔仔 於 20-10-2007 18:02 發表
之前睇target果陣話台灣d特警隊.....由其是狙擊隊....好似400米都打唔中....如果真係咁....比咁好裝備...都冇可能好好運用啦....
晒料....
作者: Sidan    時間: 20-10-2007 21:08     標題: Where can I buy???

Does anyone know where can I get PVS21?  How much?

Thanks!
作者: gtoray    時間: 20-10-2007 21:58

引用:
原帖由 Sidan 於 20-10-2007 21:08 發表
Does anyone know where can I get PVS21?  How much?

Thanks!
I don't think it is avaliable on the civilian market yet
作者: Pvt.King    時間: 21-10-2007 07:56

引用:
唔係掛,連marksman都不如!? 我呸!

作者: K.A.C    時間: 21-10-2007 15:47

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-10-2007 07:56 發表

唔係掛,連masksman都不如!? 我呸!
Did u mean marksman ??
作者: 豬肥    時間: 21-10-2007 16:09

面具人!?
作者: MG-42    時間: 21-10-2007 22:43

作者: sidney    時間: 22-10-2007 01:33

引用:
如果以上所說的是真確的話,
這個程度實在有點可怕,
基本上,一個稍稍對軍事有興趣的男性,
只需稍加訓練便可以用一支普通的步槍擊中三百米內的目標。
作者: Pvt.King    時間: 22-10-2007 10:23

一時打錯,sorry
唔好引用啦

作者: workshop_swt    時間: 22-10-2007 10:44

白冰冰案最記得...............
霹靂小組一大班人去圍捕幾個匪徒都.........................唉

如有記錯請更正
作者: gtoray    時間: 23-10-2007 00:43

引用:
原帖由 workshop_swt 於 22-10-2007 10:44 發表
白冰冰案最記得...............
霹靂小組一大班人去圍捕幾個匪徒都.........................唉

如有記錯請更正
好似成二百人圍....
作者: kimkileo    時間: 23-10-2007 00:47

引用:
原帖由 gtoray 於 23-10-2007 00:43 發表

好似成二百人圍....
好似英雄本色的嘍囉咁.......俾阿mark哥......
作者: workshop_swt    時間: 23-10-2007 01:13

總之就失敗啦......................
作者: WAIKO01    時間: 23-10-2007 01:14

還記得有一單台灣版"大事件"嗎?那班匪徒就像"大事件"中的任賢齊一樣,而且target也有分析報導過該次失敗的原因,竟然是一重一重的官僚和面子問題......
作者: whisky    時間: 23-10-2007 12:23

佢支mp5咁乾淨,咩都無,唔通支21用泥睇路
作者: momo    時間: 25-10-2007 21:21     標題: 有意思

佢支mp5咁乾淨,咩都無,支21真係用泥睇路 !
作者: FaiFaiHK    時間: 25-10-2007 22:23

請問我地的飛虎隊會唔會比佢好??
作者: WAIKO01    時間: 25-10-2007 23:59

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 25-10-2007 22:23 發表
請問我地的飛虎隊會唔會比佢好??
這要看很多因素,如:官僚(台灣"大事件"就是例子.),裝備支援,上層部指揮/前線人員對戰術的認識等等.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0