標題: 416marking [打印本頁]

作者: FunggI    時間: 7-2-2015 18:53     標題: 416marking

話說之前一直都唔敢拎支416出去玩
其一就係呢支我們牌既416   我舞佢唔店  
又大大力   又唔聽話   彈道唔準各樣不在話下   一買番黎狂JAM彈先濕濟
槍身又係光禿禿   拎出去話係416都冇人信架

前幾日拎左去執    (run iX workshop)
當係整容咁整番D marking 啦

友人直頭話唔講以為呢支係VFX  

呢個warning 字句真係精髓
之前問過有D整marking既鋪頭   居然會唔包呢個位

你知啦   玩得GBB 條BOLT就好搶鏡既   梗係有番個HK字樣先完美啦

師傅唔講我都唔知LA5原來會有刻字    順手做埋

學識淺薄既我   梗係順手睇下有咩一次過執埋佢
最後   將支416 降埋火到1J左右  (友誼力啊)
然後師傅再執順埋內部
E家真係啪啪聲
咩自信都番曬黎    (好似脫髮廣告咁)

有興趣既師兄可以PM問詳情
作者: rr965931859    時間: 7-2-2015 19:42     標題: 想請問

作者: rYaN    時間: 7-2-2015 22:29

你上FB搵RUN IX WORKSHOP PM佢地就可以
作者: wtapssss    時間: 8-2-2015 22:15

廣告?
作者: 4jai    時間: 8-2-2015 23:20

廣告與否唔重要,最緊要個POST有冇質量
有質量,係廣告與否,讀者都有得益
冇質量,叫人去買D垃圾件,唔係廣告都害人不淺。

BTW,我都唔係幾接受到,M4 BOLT扮416 BOLT
作者: gtoray    時間: 8-2-2015 23:57

引用:
原帖由 4jai 於 8-2-2015 23:20 發表

Agree!
作者: FunggI    時間: 9-2-2015 00:28

其實......
你覺得係廣告我講乜都無用

我只係覺得有地方做到我想要既服務...分享下姐
如果有師兄有更高既要求...小弟真係幫你唔到

反而我真心求教
M4 BOLT同 416BOLT係有咩分別
作者: FunggI    時間: 9-2-2015 00:31

引用:
原帖由 4jai 於 8-2-2015 23:20 發表

師兄請教一下
因為小弟真係分唔到條BOLT既分別
我好想知點解師兄睇得出唔同
同埋有冇邊間廠有出416BOLT係FOR WE用?
我都想精益求精架

作者: dickyan28    時間: 9-2-2015 00:52

唔計條BOLT, 實槍D marking白字好似齋响表面, 唔同Colt機匣頂D字一樣深刻再上白油.....
作者: FunggI    時間: 9-2-2015 01:15

引用:
原帖由 dickyan28 於 9-2-2015 00:52 發表
唔計條BOLT, 實槍D marking白字好似齋响表面, 唔同Colt機匣頂D字一樣深刻再上白油.....
你意思同我E家支槍既分別係?
作者: rYaN    時間: 9-2-2015 01:38

引用:
原帖由 dickyan28 於 9-2-2015 12:52 AM 發表
上白油??唔係好明,有圖睇下嗎?
作者: rYaN    時間: 9-2-2015 01:39

引用:
原帖由 FunggI 於 9-2-2015 01:15 AM 發表

你意思同我E家支槍既分別係?
姐係叫你買枝vfx呀
作者: 4jai    時間: 9-2-2015 01:42     標題: 回覆 8# 的帖子

hk416嘅BOLT面(HK字位置)冇出氣孔,鄰片位唔會有小孔

呢D小孔係M4系統先有,排走多餘氣體用
WE係冇廠出過一條正確嘅HK416 BOLT,VFC ONLY

至於刻字,HK416相信都係LASER刻字?(好似KAC咁,都係LASER,不過係淺到唔覺深)
重點係會否過深?(COLT果種明顯係"深"刻)
作者: rYaN    時間: 9-2-2015 01:46

引用:
原帖由 4jai 於 9-2-2015 01:42 AM 發表
hk416嘅BOLT面(HK字位置)冇出氣孔,鄰片位唔會有小孔

WE係冇廠出過一條正確嘅HK416 BOLT,VFC ONLY

...
咪玩人啦,人地都講明係我們牌,仲針住人地個bolt
btw我都係玩we 416,可唔可以搵人出過條bolt比我
作者: dickyan28    時間: 9-2-2015 01:58

引用:
原帖由 rYaN 於 9-2-2015 01:38 發表

上白油??唔係好明,有圖睇下嗎?
深刻刻印, 再上油

圖片附件: RAS & Colt.jpg (9-2-2015 01:58, 96.02 KB) / 該附件被下載次數 220

作者: 4jai    時間: 9-2-2015 13:27

引用:
原帖由 rYaN 於 9-2-2015 01:46 發表

咪玩人啦,人地都講明係我們牌,仲針住人地個bolt
btw我都係玩we 416,可唔可以搵人出過條bolt比我
WE唔肯開新模,RA TECH又唔出條完美BOLT,
作者: rYaN    時間: 9-2-2015 14:11

引用:
原帖由 4jai 於 9-2-2015 01:27 PM 發表

我都係自己磨走2粒野再拎去laser咋 0
作者: FunggI    時間: 9-2-2015 15:41

引用:
原帖由 rYaN 於 9-2-2015 14:11 發表

我都係自己磨走2粒野再拎去laser咋 0
下  姐係如果要扮到416條BOLT
要自己磨走BOLT兩粒出氣孔?
對我黎講自己整好有難度喎...
作者: FunggI    時間: 9-2-2015 15:41

引用:
原帖由 4jai 於 9-2-2015 13:27 發表

但事到如今我無奶油特登換支VFX姐
作者: FunggI    時間: 9-2-2015 15:42

引用:
原帖由 4jai 於 9-2-2015 01:42 發表

...
咁姐係應該深色定係淺色
我自己就唔多覺深定淺...
但其實我遲下有機會噴支槍...好雞肋
作者: 4jai    時間: 10-2-2015 01:31

引用:
原帖由 FunggI 於 9-2-2015 15:42 發表

咁姐係應該深色定係淺色
我自己就唔多覺深定淺...
但其實我遲下有機會噴支槍...好雞肋
唔係顏色深淺,係刻度深淺
師兄,你選擇左個非完美取向嘅槍廠,盡其能力已經加零一
無謂作過份要求喇
作者: FunggI    時間: 10-2-2015 02:08

引用:
原帖由 4jai 於 10-2-2015 01:31 發表

唔係顏色深淺,係刻度深淺
師兄,你選擇左個非完美取向嘅槍廠,盡其能力已經加零一
無謂作過份要求喇
哦了解了解
我都係咁諗
當初玩GBB 真係無咁多畢直揀VFX
到最後揀左我們牌...SO FAR 落得場都算心滿意足
叫做盡左人事整靚仔佢啦
遲D有機會先追求VFX個種極其像真既質素
作者: dickyan28    時間: 10-2-2015 07:46

引用:
原帖由 FunggI 於 9-2-2015 15:41 發表

但事到如今我無奶油特登換支VFX姐
VFX本身跟槍隻尾托特戰味道較濃, 奈何我們跟槍只是M4尾托, 有點不大相配.....
不知坊間是否有相同款式尾托發售? 沒有的話配上海軍托款式同樣俱備相同特戰味道

圖片附件: hk416_1.jpg (10-2-2015 07:46, 115.97 KB) / 該附件被下載次數 198

作者: 4jai    時間: 11-2-2015 01:35

引用:
原帖由 dickyan28 於 10-2-2015 07:46 發表

VFX本身跟槍隻尾托特戰味道較濃, 奈何我們跟槍只是M4尾托, 有點不大相配.....
不知坊間是否有相同款式尾托發售? 沒有的話配上海軍托款式同樣俱備相同特戰味道
vfc果隻尾托係416較新款尾托(唔好計hk416a3啊)
反而特戰間少見(甚至可以話冇用過?)

如要軍味,都係m4款/三角款啦
作者: rYaN    時間: 11-2-2015 03:43

反而我覺得CTR襯d
作者: FunggI    時間: 15-2-2015 18:57

引用:
原帖由 rYaN 於 11-2-2015 03:43 發表
反而我覺得CTR襯d
我都覺得CTR 好D
似乎印象中睇燒用既416都係落CTR 甚少係用其他款
而且如果換番VFX個款或者海軍托...非常頂面呢(假如帶mask既時候)
作者: rho837    時間: 16-2-2015 00:01

果然夠發燒!咁有心出錢出力整HK及416D既logos. 爽! 自己整俾自己用就唔會侵犯版權!

作者: stone515    時間: 16-2-2015 17:00

其實伸有個pistol grip,肥D架應該

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0