標題: Chris Costa打wargame [打印本頁]

作者: cccarlos    時間: 11-2-2015 08:28     標題: Chris Costa打wargame

冇野講, 睇片
作者: joeyjordisonhin    時間: 11-2-2015 09:41

我仲以為佢永遠唔會中彈添...
作者: tinyau1134    時間: 11-2-2015 10:34

敵方士氣大降
作者: Tango1997    時間: 11-2-2015 10:49

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 11-2-2015 09:41 發表
我仲以為佢永遠唔會中彈添...
咪儍啦。。。
作者: gtoray    時間: 11-2-2015 11:07

真係慘, 去左日本變小丑....
又catwalk, 又wargame...
作者: joeyjordisonhin    時間: 11-2-2015 11:29

引用:
原帖由 gtoray 於 11-2-2015 11:07 發表
真係慘, 去左日本變小丑....
又catwalk, 又wargame...
日本人鍾意拜神.  
作者: joeyjordisonhin    時間: 11-2-2015 11:41

引用:
原帖由 tango1997 於 11-2-2015 10:49 發表

咪儍啦。。。
唔信係睇下佢套EASY DAY 啦!
作者: ohnavi    時間: 11-2-2015 11:43

其實airsoft射擊距離短,有時可能難過真都吾定。

生意生意,神都要食飯架
作者: rho837    時間: 11-2-2015 12:52

條神棍之前來過香港想出自家品牌AIRSOFT玩具! 又話籌備拍片.......

OK既! 都係做生意揾兩餐!

佢同呀槍王"糟蠔"呢類人真係一X樣!

作者: loveless    時間: 11-2-2015 13:21

o拿o拿本來無一物...
一千買槍, 千五上堂, 二千買配件...
如果人人跟D呀伯甘簡單直接..
成個行業就真係食得屎了...

呀伯只不過係Smith & Wesson Academy 呀頭, 又好似仲未比人炒....
https://www.youtube.com/watch?v=6fyJH6o4uJo

作者: joey    時間: 11-2-2015 14:03

有D人覺得佢係"戰神"

其實咪射擊運動教練+設計師
作者: loveless    時間: 11-2-2015 14:31

上一個3日戰神班, 睇資料見消費者平均打1500-4000飛.
3日既靶場BBQ午餐同零食再額外盛惠150美金

消費主義, 自我感覺良好.
雖然我始終唔明為乜要練到1秒6飛鬥快冇彈用
作者: sovietarmy2012    時間: 11-2-2015 15:36

禾始終覺得輕兵器呢挺野,裝備都係其次,個人技術髏體能最重要。

如果戰神出隻DVDn叫你跑步游水踏單車。。。我諗無人買。
作者: cccarlos    時間: 11-2-2015 17:37     標題: 回覆 13# 的帖子

唔駛買有得免費睇
作者: alioner    時間: 11-2-2015 21:21

作者: loveless    時間: 11-2-2015 21:56

今時今日乜都有人拍片擺埋上youtube任你睇
做警察既一開拖即刻大把人拍片
上戰場又可以簽埋約做埋reality show
至於home defense,  美國評估每年有高達250萬宗市民槍械自衛,
car cam, gun cam, CCTV, 手機, 黑盒...
總之, 民間又好戰場又好乜都有片睇...

其實見過現實有人如此戰術開波未?
作者: rho837    時間: 12-2-2015 01:42

以前! 大把人打IPSC及PPC的時候! 有班仙G神棍出洞化緣.......! 唉! 又俾某些呢類人上到岸搛到桶金! 改乜改密! 裝乜裝密! 換乜換密! 試乜試密! 整乜整密! 買乜買密! 輕得就輕! 火藥盡量小得就小! RECOIL Light得就Light! 支鏡新得就新! GEAR型得就型! 打左三十年啦! 打到乜春都蒲曬出來! 再冇新意!

班神棍自打第二次中東之後! 因為有PMC (Soliders for hire)出現! 呢班POLO SHIRT BOY SCOUT帶到條新血路出來! 張IPSC加PMC原素再用支RIFLE加支STOCK PISTOL! 講到明目的係FUXK-UP SOMEBODY CONCEPT去做TRAINING及比賽為主! 但係用M185再Light Load子彈及減磅彈弓! 打快單發望落好準又夠Professional Look! 周邊周身名牌尾柄魚骨加OPTICS加GEARS加套衫褲鞋眼鏡又貴又型! 揾大錢.......! 米角好景不在.......買買換換就實有到頂一天! 現在小人洗錢! 班棍王要開飯! 嘩! 飛過對面海原來重揾錢!    只要講聲"第一次死亡KO就在這個WARGAME場內! 大家都係兄弟......." 嘩! 班小朋友重唔中X灑毒!

講到中毒! 大家都有份啦!
作者: jn_jona    時間: 12-2-2015 01:51

引用:
原帖由 rho837 於 12-2-2015 01:42 發表
以前! 大把人打IPSC及PPC的時候! 有班仙G神棍出洞化緣.......! 唉! 又俾某些呢類人上到岸搛到桶金! 改乜改密! 裝乜裝密! 換乜換密! 試乜試密! 整乜整密! 買乜買密! 輕得就輕! 火藥盡量小得就小! RECOIL Ligh ...
身邊都有朋友信神棍
我自己就信軍佬多d,槍都係跟軍佬setting
話晒人地都係去搏命,咩野有用裝咩野,咩野冇用唔會裝來折磨自己
加上軍佬野比牌子野平,功能又係咁上下
作者: sovietarmy2012    時間: 12-2-2015 08:07

引用:
原帖由 rho837 於 12-2-2015 01:42 發表
以前! 大把人打IPSC及PPC的時候! 有班仙G神棍出洞化緣.......! 唉! 又俾某些呢類人上到岸搛到桶金! 改乜改密! 裝乜裝密! 換乜換密! 試乜試密! 整乜整密! 買乜買密! 輕得就輕! 火藥盡量小得就小! RECOIL Ligh ...
極之認同!
作者: loveless    時間: 12-2-2015 10:38

神級的戰神們本身有過人既技術同體能, 呢樣倒係必須的
但俾錢拜神既消費者就未必...

簡單比喻:
通街都係瘦身豐胸整容健身的靚人靚樣廣告,
o甘多年來, 日日都要有好多人簽約上堂上療程上呢樣o個樣, 至可以生存,
道理上行落街應該只有型男索女,
但事實上又好似唔係...

自己係o甘諗:
一日文明未崩潰,
如果打到人蜂巢o甘,
上到法庭瀨硬野.
如果文明崩潰,
o甘老實講個體戶得支槍有屁用乎
越有型棧死得越快
作者: F_Fillet    時間: 12-2-2015 11:53

作者: rho837    時間: 12-2-2015 12:18

近期踏過一次走山單車!  

有班大叔一齊JOIN IN! 我踏得以經叫慢但都快過呢班UNCLE半粒鐘有多!

踏完去飲荼時個載頭C-Hing講一句 " 2015年金句 " !

WORLD CUP的裝備! 但Beginner的速度!

班UNCLE行入去單車铺買野! 可以俾人SELL到只要買乜乜名牌FULL GEAR包架廠車就能逹到高人級數境界! 唉! 現今社會消費模式以經變質了!

作者: sovietarmy2012    時間: 12-2-2015 12:27

所以都係只玩槍算,體能懶得去練。
作者: sovietarmy2012    時間: 12-2-2015 12:31

引用:
原帖由 rho837 於 12-2-2015 12:18 發表
近期踏過一次走山單車!  

有班大叔一齊JOIN IN! 我踏得以經叫慢但都快過呢班UNCLE半粒鐘有多!

踏完去飲荼時個載頭C-Hing講一句 " 2015年金句 " !

班UNCLE行入去單 ...
尋晚睇歷史圖,第一屆環法單車謇班友架車X過送石油器。。。。不過人地靠粗過黎根既腳踏完全程。
作者: rho837    時間: 12-2-2015 13:57

家下係玩消費! 而唔咪玩享受玩既樂趣同意義!

就好似今日生果買! 班港女冇錢玩紅酒! 走去學GA仔GA妹飲日本威士忌.......!   

我地十年前以經飲GA仔啲威士忌! 班港女扮蟹學男人飲! 又乜味密味邊支得邊支凸.......超! 只係識得睇書狗UP.......

扮唔係問題, 最大問題係翻中環扮上菜來飲! 一箱箱入貨! 最慘係飲貴啲酒! 我地見支買支既人就咁俾班港女整貴啲酒!

最肉酸係拿住隻白蘭地細脛杯FING杯當紅酒FING味! 起老X土又肉酸!

作者: sovietarmy2012    時間: 12-2-2015 15:08

架仔威士忌吾同味既咩?
作者: rho837    時間: 12-2-2015 16:53

唔同呀!

其實係英國威士忌以經飲淸光!加入其他酒精!味道唔掂!所以GA仔咸士忈咪變左出名!

但講正此終係英國佬啲真正舊威士忌好飲!

作者: sovietarmy2012    時間: 12-2-2015 17:31

威士忌係暴力酒,禾見到都京京
作者: GMG17    時間: 13-2-2015 12:33

其實咩興趣都有呢種人,由,玩遊艇,玩女星,玩錶,玩車 到 玩音響, 玩攝影, 玩二奶, 玩單車, 必有一派榮行頭架生, 一派榮技術, 互相影射所缺 千古不變。
引用:
原帖由 rho837 於 12-2-2015 12:18 發表
近期踏過一次走山單車!  

班UNCLE行入去單 ...

作者: sovietarmy2012    時間: 13-2-2015 12:41

榮的意恩係?
作者: GMG17    時間: 13-2-2015 12:46

show off以滿足其虛榮心
作者: sovietarmy2012    時間: 13-2-2015 13:06

禾地呢到都有一派榮槍仔
作者: rho837    時間: 13-2-2015 13:08

人人榮就一定有嫁啦! 但係榮到盲目! 樣樣生活都要榮就有問題!

舉例:-

自從面書出世以來就多了好多明掙暗鬥既無聊無謂事情!

上FB! 有朋友行山....... 初時show一般行山相.......慢慢show gears.......再show 100km trail walk.......再show Action Man.......再show 行南非乜乜春

又上FB! 長跑跑踄友又係咁.......先show gears! 初時跑場......跟著10Km.......半馬.......全馬.......定期日本跑.......法國跑.......

都要上FB! 單車友一樣.......

個個見面開口買口去邊去邊又乜又密.......其實自己中意玩又有錢玩得起咪自己開心算啦.......! 搞到身邊班朋友個個好似武器裝備展示勁賽咁.......班普通人家就慢慢消失聯絡..........做人做到咁謂乜!

我玩十幾年油渣車當腳車用.......! 之前笑狗我揸貨車! 而家班仆街知道揸油渣車型! 個個仆去學2號牌! 個個上FB係咁show出街揸D4.....! 家下好多港佬好.......

作者: 2slow    時間: 13-2-2015 13:39

依家d人做每樣事情嘅指定動作係...
影相>hashtag>like... 冇限loop

一來showoff, 二來尋求認同, 想人讚賞等等

以前d東西係鬥耐用, 依家係鬥新鮮鬥名氣...
作者: joey    時間: 13-2-2015 14:22

作者: sovietarmy2012    時間: 13-2-2015 14:24

引用:
原帖由 rho837 於 13-2-2015 13:08 發表
人人榮就一定有嫁啦! 但係榮到盲目! 樣樣生活都要榮就有問題!

舉例:-

自從面書出世以來就多了好多明掙暗鬥既無聊無謂事情!

上FB! 有朋友行山....... 初時show一般行山相.......慢慢show gears.......再show ...
揸D4有㡬X型呀?!
作者: sovietarmy2012    時間: 13-2-2015 14:25

引用:
原帖由 joey 於 13-2-2015 14:22 發表
仲要落車換後輪轉波,係咪踏到好火腿汽車陳!
作者: joey    時間: 13-2-2015 14:41

作者: rho837    時間: 13-2-2015 15:08

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-2-2015 14:24 發表

揸D4有㡬X型呀?!
咪就係! 在我們眼中! 咪貨車一架!
作者: rho837    時間: 13-2-2015 15:10

引用:
原帖由 joey 於 13-2-2015 14:41 發表
?1372231777

一路扯.......又一路HUR!
作者: sovietarmy2012    時間: 13-2-2015 15:12

引用:
原帖由 rho837 於 13-2-2015 15:08 發表

咪就係! 在我們眼中! 咪貨車一架!
吾係禾地,係廣大人民眼中。。。
作者: rho837    時間: 13-2-2015 18:03

未必呀!過班人唔知原來絕大多數本地行街既油渣車係黑牌!
作者: sovietarmy2012    時間: 14-2-2015 00:44

黑牌即係?
作者: rho837    時間: 14-2-2015 11:03

黑牌即是商用貨車! VAN仔牌!
作者: sovietarmy2012    時間: 14-2-2015 14:30

就咁揸代步有乜分別?
作者: m11.man    時間: 14-2-2015 14:54     標題: 回覆 45# 的帖子

分別就係過隧道貴d,仲要年年驗車,仲要架車要裝鐵網⋯
作者: m11.man    時間: 14-2-2015 14:55

D4

圖片附件: image.jpg (14-2-2015 14:55, 74.9 KB) / 該附件被下載次數 158

作者: rho837    時間: 14-2-2015 15:12

我係英國買左一架送俾外母做生日禮物! 上飛機唔計磅數!
作者: m11.man    時間: 14-2-2015 21:16

引用:
原帖由 rho837 於 14-2-2015 15:12 發表
我係英國買左一架送俾外母做生日禮物! 上飛機唔計磅數!
咁著數,省唔少
作者: rho837    時間: 15-2-2015 11:47

引用:
原帖由 m11.man 於 14-2-2015 21:16 發表

咁著數,省唔少
講漏左! 要個老人家本身有Disable Permit致可以免費帶上機!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0