標題: [Viper Tech] 關於GBB用鏡 [打印本頁]

作者: sunny    時間: 13-4-2015 13:51     標題: 關於GBB用鏡

請問有有冇人試過用 GP or KA 的鏡在GBB上? 如Aimpoint red dot,M1 rifle scope, M3 rifle scope.  它們的性能和可否抵受到後座力和震盪嗎?
作者: JFCP    時間: 13-4-2015 14:26

GP Aimpoint red dot T1 10場games 冇事!!
作者: kazehui    時間: 13-4-2015 15:30

作者: Tango1997    時間: 13-4-2015 15:58

C魔會唔會穩陣D呀?
作者: Tango1997    時間: 13-4-2015 15:58

C魔會唔會穩陣D呀?
作者: 2slow    時間: 13-4-2015 16:23

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2015 15:58 發表
C魔會唔會穩陣D呀?
爆鏡~
其實T1算穩陣喇, 最好投資支真鏡啦, 如holosXn 千零蚊搞掂
作者: Tango1997    時間: 13-4-2015 16:31

引用:
原帖由 2slow 於 13-4-2015 16:23 發表

爆鏡~
其實T1算穩陣喇, 最好投資支真鏡啦, 如holosXn 千零蚊搞掂
妖.....t1唔爆咩
作者: EF66-1192    時間: 13-4-2015 16:39

再唔係有國產vector ,用緊,we m14 打auto 無事
作者: sunny    時間: 13-4-2015 17:51

因我想M3鏡所以問下
作者: jn_jona    時間: 13-4-2015 18:30

引用:
原帖由 JFCP 於 13-4-2015 14:26 發表
GP Aimpoint red dot T1 10場games 冇事!!
師兄裝係咩槍上面?
我都想買隻gp t1裝枝we mp7
作者: gf0167    時間: 13-4-2015 23:29

搭單問下copy srs頂唔頂到?我想放落ghk m4
作者: louis265    時間: 14-4-2015 04:56

隻M3鏡落係KA M4 同VVVE 416都冇事
作者: 2slow    時間: 14-4-2015 09:09

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2015 16:31 發表

妖.....t1唔爆咩
又係喎~
T1 金屬殼無咁易撞爆嘛
作者: f22a    時間: 14-4-2015 12:23

引用:
原帖由 2slow 於 14-4-2015 09:09 發表

又係喎~
T1 金屬殼無咁易撞爆嘛
其實《思。魔》都係有金屬身架...

圖片附件: C-More.jpg (14-4-2015 12:23, 59.48 KB) / 該附件被下載次數 238

作者: 2slow    時間: 14-4-2015 14:11     標題: 回覆 14# 的帖子

師兄你好多正野喎n
作者: jyannu    時間: 15-4-2015 18:31

作者: lsta0258    時間: 17-4-2015 12:17

https://www.facebook.com/groups/ ... /10151940205682551/
小弟一年前既買鏡總結

更新:
G&P M2今年壞左 震壞, 用既次數少 但易震壞
BSA 師兄話係正品既鏡 用左3 4次 壞左

使用中鏡 更新:
Holosun T1 (~$900)+ VFC MP7 = 鏡清 未震壞 成功歸零
leapers CQB 1-4倍 紅綠藍倍數鏡 (連MOUNT~$800) + GHK G5 = 用左一年 鏡開始無咁清 未震壞 成功歸零
VORTEX Strike Fire II (即M2款) (~$1200) + GHK M4 = 半年 鏡清 未震壞 成功歸零

今年開始將鏡轉為 真品鏡 比貴一至兩倍左右
因為真品鏡 好易歸零 因為COPY野有時"教"極粒點都唔識郁
另外真品鏡 SET完之後 基本上你唔改setting(內部件,hopup,等等)都唔會走位
我而家基本上每支槍3個月set一次左右
目前考慮再入手多支VORTEX Strike Fire II (即M2款) for vfc mp5

作者: sonsonday    時間: 20-4-2015 20:48

引用:
原帖由 lsta0258 於 17-4-2015 12:17 發表
https://www.facebook.com/groups/ ... /10151940205682551/
小弟一年前既買鏡總結

更新:
G&P M2今年壞左 震壞, 用既次數少 但易震壞
BSA 師兄話係正品既鏡 用左3 4次 壞左

使用中鏡 更新:
...
請問師兄  VORTEX  響邊度買架

THX!
作者: laiwangkai    時間: 21-4-2015 02:36

Vortex sparc II 千尾就有
有Aimpoint T1 80%功力
Aimpoint同Vortex 我都有 玩具槍計性價比Vortex 一流
作者: sonsonday    時間: 29-4-2015 22:53

引用:
原帖由 laiwangkai 於 21-4-2015 02:36 發表
Vortex sparc II 千尾就有
有Aimpoint T1 80%功力
Aimpoint同Vortex 我都有 玩具槍計性價比Vortex 一流
請問師兄既Vortex響邊度入手架?
作者: sam524    時間: 29-4-2015 23:06

引用:
原帖由 sonsonday 於 29-4-2015 22:53 發表

請問師兄既Vortex響邊度入手架?
14樓有入過貨 宜家有無賣哂就唔知

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0