標題: 致曾當英軍的朋友們... (感激萬分!!!) [打印本頁]

作者: B20_hk    時間: 28-10-2007 23:01     標題: 致曾當英軍的朋友們... (感激萬分!!!)

堅定流???

我未見過堅嘢,但總覺流流哋!!
作者: tango10    時間: 29-10-2007 09:01

可以試吓問mswong, 佢係堅人, 而且係情報部.
作者: marcooo    時間: 31-10-2007 00:19     標題: 回覆 #1 B20_hk 的帖子

新款我都未見過
作者: MS    時間: 31-10-2007 03:22     標題: 回覆 #2 tango10 的帖子

嘩!你禁講人地以為我係007,信用咭!Expiry? 小心玩過火,禆英軍部告?你可以藏有!但使用???何不在expiry之下細細個字寫上"道具"

作者: MS    時間: 31-10-2007 03:23     標題: 回覆 #1 B20_hk 的帖子

張咭超過十多年了!

作者: MS    時間: 31-10-2007 03:44     標題: 回覆 #1 B20_hk 的帖子

你個題目好感動喎!受之有愧,作大d衰兵添?我都係打工啫

作者: tango10    時間: 31-10-2007 08:46

引用:
原帖由 mswong 於 31-10-2007 03:22 發表
嘩!你禁講人地以為我係007,信用咭!Expiry? 小心玩過火,禆英軍部告?你可以藏有!但使用???何不在expiry之下細細個字寫上"道具"
相中人自稱是英國SAS的華人少校, 由cadet 開始做起, 曾當傘兵, 去過阿富汗, 經歷什麼戰場生離死別, 擁有博士學歷.............等等, 現時經常在港開班授徙, 教授英軍的各種作戰技巧, 亦曾表示在警隊開班......現年約24歲! 你話係咪好勁呢?

作者: tango10    時間: 31-10-2007 08:50

引用:
原帖由 mswong 於 31-10-2007 03:23 發表

張咭超過十多年了!
點解v老兄果張有到期日同埋無簽名? 特種部隊特別版?
作者: gtoray    時間: 31-10-2007 12:02

就 ms 兄post一張"相"
以我ge小小common sense
就知樓主 post 果張...流
作者: khwchan888    時間: 31-10-2007 14:42

Major at  24 in the British Army, is a joke.  You graduate around 22 from academy as a second lt., at least 8-10 years to become a Capatain!!!!  Then another 3-5 to become a Major.  You consider yourself lucky if you become Major around 35!!!
作者: tango10    時間: 31-10-2007 14:46

引用:
原帖由 khwchan888 於 31-10-2007 14:42 發表
Major at  24 in the British Army, is a joke.  You graduate around 22 from academy as a second lt., at least 8-10 years to become a Capatain!!!!  Then another 3-5 to become a Major.  You consider  ...
所以佢就話自己係由cadet做起才升到這個位, 不過最近又話比人降左職, 做番士兵. 英軍軍官咁難降職佢到可以做到, 認真利害.
作者: 媽屎    時間: 31-10-2007 16:11

咁姐係有冇張咁ge野ga??
作者: Pvt.King    時間: 31-10-2007 22:50

引用:
原帖由 tango10 於 31-10-2007 14:46 發表

所以佢就話自己係由cadet做起才升到這個位, 不過最近又話比人降左職, 做番士兵. 英軍軍官咁難降職佢到可以做到, 認真利害.
由major降番做士兵!?
作者: B20_hk    時間: 31-10-2007 23:00

引用:
原帖由 gtoray 於 31-10-2007 12:02 發表
就 ms 兄post一張"相"
以我ge小小common sense
就知樓主 post 果張...流
MS嗰全張包括相片都有S"水印"
V兄嗰張無"水印",字體,相片和圖案好似不平衡。
作者: B20_hk    時間: 31-10-2007 23:03

引用:
原帖由 mswong 於 31-10-2007 03:22 發表
MSWong
有人自稱不是"道具"
但為何有Expiry Date?
TA會否有此証?
作者: 皇家御貓    時間: 1-11-2007 01:38

引用:
原帖由 Pvt.King 於 31-10-2007 22:50 發表

由major降番做士兵!?
你估係keroro咩
作者: 皇家御貓    時間: 1-11-2007 01:40

點解映證件相可以面露微笑既...MS兄唔笑架喎
作者: MS    時間: 1-11-2007 02:23     標題: 回覆 #17 皇家御貓 的帖子

當年張相係自已出,唔係軍隊拍,我無セ相片,求其裨張!其實頭髮邊有禁黑,三十年前已白晒,
作者: MS    時間: 1-11-2007 02:32     標題: 回覆 #15 B20_hk 的帖子

TA都有ID,平時keep在寫字摟開工才泒發,只有小數部隊才自巳keep,何必斤斤計較,二十幾歲升到少校,無得頂,我二十幾歲才當兵!幾時介紹我識呀!有朋如此,我都好威喎!

作者: tango10    時間: 1-11-2007 10:53

引用:
原帖由 mswong 於 1-11-2007 02:32 發表
TA都有ID,平時keep在寫字摟開工才泒發,只有小數部隊才自巳keep,何必斤斤計較,二十幾歲升到少校,無得頂,我二十幾歲才當兵!幾時介紹我識呀!有朋如此,我都好威喎!
呀! 咁年青有為的華藉特種兵少校, 連你都不知道, 咁佢都好低調下噃
佢的確是一位人生難得一見的奇材!
作者: 皇家御貓    時間: 1-11-2007 11:48

[quote]原帖由 tango10 於 1-11-2007 10:53 發表

呀! 咁年青有為的華藉特種兵少校, 連你都不知道, 咁佢都好低調下
作者: WAIKO01    時間: 1-11-2007 11:57

引用:
原帖由 tango10 於 31-10-2007 08:46 發表

相中人自稱是英國SAS的華人少校, 由cadet 開始做起, 曾當傘兵, 去過阿富汗, 經歷什麼戰場生離死別, 擁有博士學歷.............等等, 現時經常在港開班授徙, 教授英軍的各種作戰技巧, 亦曾表示在警隊開班......現年約24歲! 你話係咪好勁呢?
路過的,如果24歲就有這樣的資歷,我相信他是動畫角色;因為我估計要經歷他所說的事,而且可以出來"教人"的話,起碼要有30來歲才有可能.
作者: tango10    時間: 1-11-2007 12:19

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-11-2007 11:57 發表

路過的,如果24歲就有這樣的資歷,我相信他是動畫角色;因為我估計要經歷他所說的事,而且可以出來"教人"的話,起碼要有30來歲才有可能.
你唔相信, 但有好多人都信到十足.
作者: tango10    時間: 1-11-2007 12:34

引用:
原帖由 mswong 於 1-11-2007 02:32 發表
你看, 英雄出少年呀!把英軍的技能發揚光大呀. 
http://forum.wargame-operation.com/forumdisplay.php?fid=47
作者: 媽屎    時間: 1-11-2007 15:07

wa!生化核防護課
原來有d咁ge野......
作者: ZaMaR    時間: 1-11-2007 16:11

引用:
原帖由 tango10 於 1-11-2007 12:34 發表

你看, 英雄出少年呀!把英軍的技能發揚光大呀. 
http://forum.wargame-operation.com/forumdisplay.php?fid=47
本論壇只有特定用戶組可以訪問。
..............
作者: tango10    時間: 1-11-2007 16:13

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-11-2007 16:11 發表

本論壇只有特定用戶組可以訪問。
..............
登記入去睇下啦
作者: ZaMaR    時間: 1-11-2007 16:22

引用:
原帖由 tango10 於 1-11-2007 16:13 發表

登記入去睇下啦
岩岩先注冊左....
你copy過來啦
作者: MS    時間: 1-11-2007 20:05

其實張ID後備軍和正規無分別!不過官得五個冧把其他rank ハ個冧把,
作者: 22nd_SAS    時間: 1-11-2007 20:31

攪到我都想拜師學藝
作者: 皇家御貓    時間: 1-11-2007 21:36

引用:
MS兄都過去交流下囉...
作者: adrianyahk    時間: 1-11-2007 21:50

引用:
原帖由 皇家御貓 於 1-11-2007 21:36 發表

MS兄都過去交流下囉...
可能MS兄唔夠抽...
作者: Royal_9413    時間: 1-11-2007 22:08

24歲的少校?唔係嗎!
作者: adrianyahk    時間: 1-11-2007 22:13

引用:
原帖由 Royal_9413 於 1-11-2007 22:08 發表
24歲的少校?唔係嗎!
女仔黎...叫....草薙素子...
作者: MS    時間: 1-11-2007 22:50     標題: 回覆 #31 皇家御貓 的帖子

其實我好想將佢張ID送返HQ求証?不過如果係開玩笑,請收回文點!莫謂唔比面 Maj亞sir!因閣下藏有假的British Army ID???我已問所有朋友全部認為有問題?
作者: WAIKO01    時間: 2-11-2007 00:29

引用:
原帖由 mswong 於 1-11-2007 22:50 發表
其實我好想將佢張ID送返HQ求証?不過如果係開玩笑,請收回文點!莫謂唔比面 Maj亞sir!因閣下藏有假的British Army ID???我已問所有朋友全部認為有問題?
多口一問:如果是假的,這樣會被起訴嗎?
作者: tango10    時間: 2-11-2007 00:53

引用:
原帖由 WAIKO01 於 2-11-2007 00:29 發表

多口一問:如果是假的,這樣會被起訴嗎?
作為特種部隊, 佢的身份在英國未必會被確認, 但作香港就不會被否認! 真與假就只有自認或不認.
好玄呀!
作者: MS    時間: 2-11-2007 00:59     標題: 回覆 #36 WAIKO01 的帖子

根椐反恐条例,持有British Army之ID,從該ID之文字格式,持有者想使人相信他是英軍!British Army ?朋友我的耐性差,24小時內請自重!!!我會將資料報上.

作者: auxair    時間: 2-11-2007 00:59

引用:
原帖由 khwchan888 於 31-10-2007 14:42 發表
Major at  24 in the British Army, is a joke.  You graduate around 22 from academy as a second lt., at least 8-10 years to become a Capatain!!!!  Then another 3-5 to become a Major.  You consider  ...
Should read 3 to 5 years to become a Captain

Another 7 to 10 years to be promoted to Major
作者: MS    時間: 2-11-2007 01:02     標題: 回覆 #37 tango10 的帖子

英國特種部隊,一九九七後在香港!作故事作好d喇!
作者: auxair    時間: 2-11-2007 01:04

引用:
原帖由 Royal_9413 於 1-11-2007 22:08 發表
24歲的少校?唔係嗎!
It's possible, but only during a general all out war like WWI or WWII when the casualty rate was horrific and there was a huge number of command slots to fill.

Colonel by late 20's/early 30's were quite common in WWI and WWII

But during peace time, promotion to Major would normally require 10 to 12 years of commissioned service and through positive selection.

作者: tango10    時間: 2-11-2007 01:15

引用:
原帖由 mswong 於 2-11-2007 01:02 發表
英國特種部隊,一九九七後在香港!作故事作好d喇!
唉! 我都係咁諗, 唔合理, 但又好多人肯信呢! 所以我都好服佢咁有辦法令人信佢!
作者: olka    時間: 2-11-2007 01:56

mswong兄, 我現在真正服你, 請受小弟一拜 m(_ _)m

唔好怪小弟
作者: gtoray    時間: 2-11-2007 02:04

如果當時人係響香港
警方會請英國使館人員求證
而我相信偽造軍人證呢d咁敏感ge case
英國一定唔會nfa

如果當時人曾經用偽造軍人證而間接令佢獲得任何好處
香港警方就可以告
作者: olka    時間: 2-11-2007 05:44

或者同各位做個分析吧:

對不超mswong先生借圖一用

1. 重疊位置對比

各部位置都有出入, 字體, 全式防偽都有不同

作者: olka    時間: 2-11-2007 05:51

2. 防偽圖紋測試

分用兩個圖徑, 加深, 加大反差對比

波浪紋通常用作防偽之用, 如銀紙一樣, 用幾何編織防偽圖案
作者: olka    時間: 2-11-2007 06:02

3. 加深後証2沒見波紋, 未知是否反光之類, 相片隱見波紋, 但和証1的圖紋不乎
作者: olka    時間: 2-11-2007 06:08

4. 除波紋外, 証上的另一防偽圖案, 就是証上的字, 其排列方式通常都有定律, 用"ddrc"為例, 其列序有文路

証1: 有regular format

証2: 沒有定律, 較亂
作者: olka    時間: 2-11-2007 06:11

5. 在format和字體上有很大的出入, 大細不統一, 通常這類証件都不會胡亂轉用其他字款, 免郤額外考証的難度
作者: olka    時間: 2-11-2007 06:15

6. 全式防偽的圖案少了圓形的排列, 是影不到嗎?

7. 証1的全式防偽是對稱的, 但証2的全式防偽有大細邊的問題
作者: olka    時間: 2-11-2007 06:16

8. 章的大細比例不同
作者: olka    時間: 2-11-2007 06:29

9. 這個皇冠印張是重點之一

証1的皇冠圖案完美

証2的皇冠好像是用電腦auto trace出來一樣

1. 左右不對稱
2. 中間的寶石位根本唔知佢係咩, 是隨意沒logic的繪圖
3. 兩邊的寶石沒有一粒是圓的, 和沒有一粒是相同
4. 寶劍圖案好像兩隻蝙蝠一樣, 不對稱, 如中國的剪紙花一樣用剪刀剪出來的
5. 底座的寶石完全不正方形
6. 兩邊的半十字花真係絶頂之造型
作者: widowmaker    時間: 2-11-2007 10:05

你真係好心機

可能人地貪平, 響深圳賽格度整
作者: tango10    時間: 2-11-2007 10:30

引用:
原帖由 widowmaker 於 2-11-2007 10:05 發表

你真係好心機

可能人地貪平, 響深圳賽格度整
其實唔洗搞咁多野大家都已經心裡有數.
作者: ANDY-McNAB    時間: 2-11-2007 10:30

拿拿拿!你地又逼害「英軍」勒,我忍唔住都要出聲話下

講埋費事人地出聲,係,我係度抽緊水

作者: olka    時間: 2-11-2007 13:14

口   講   無   憑

一向都係笑教神技, 難得佢出張咁精美的老番(未證實)出來晒命, 又有mswong兄提供的真品(證實)出來, 當然要做一個對比啦, d偽裝神技, 緊係要做對照有根有據馬~   我用左兩個鐘架, 我幾抵得諗呢~ 我整到睡著覺啦... |)
作者: ANDY-McNAB    時間: 2-11-2007 13:19

引用:
原帖由 olka 於 2-11-2007 13:14 發表

一向都係笑教神技, 難得佢出張咁精美的老番(未證實)出來晒命, 又有mswong兄提供的真品(證實)出來, 當然要做一個對比啦, d偽裝神技, 緊係要做對照有根有據馬~   我用左兩個鐘架, 我幾抵 ...
我知重有野睇既
作者: WAIKO01    時間: 2-11-2007 13:21

引用:

一向都係笑教神技, 難得佢出張咁精美的老番(未證實)出來晒命, 又有mswong兄提供的真品(證實)出來, 當然要做一個對比啦, d偽裝神技, 緊係要做對照有根有據馬~   我用左兩個鐘架, 我幾抵 ...
想問問師兄是用什麼軟件(們)做的?很厲害
作者: WAIKO01    時間: 2-11-2007 13:23

引用:
原帖由 mswong 於 2-11-2007 00:59 發表
根椐反恐条例,持有British Army之ID,從該ID之文字格式,持有者想使人相信他是英軍!British Army ?朋友我的耐性差,24小時內請自重!!!我會將資料報上.
這麼說,他要隨時洗定PP,因為隨時可能會被引渡過去.....
作者: WAIKO01    時間: 2-11-2007 13:26

引用:
原帖由 gtoray 於 2-11-2007 02:04 發表
如果當時人係響香港
警方會請英國使館人員求證
而我相信偽造軍人證呢d咁敏感ge case
英國一定唔會nfa

如果當時人曾經用偽造軍人證而間接令佢獲得任何好處
香港警方就可以告
但在香港偽造證明文件不是已經有罪的嗎?
作者: qm00    時間: 2-11-2007 14:13

Wow, very impressed. Are u working with the FBI???
引用:

作者: Royal_9413    時間: 2-11-2007 17:04

鑑証實錄!?
作者: MS    時間: 2-11-2007 17:12     標題: 回覆 #61 qm00 的帖子

各位:經查証此人與曾當過兵的謝君x極似,我是很重情的人,此事件實屬閙劇,我維護所有水雷炮兵,此乃不傷害他人的事件,在此吹水閣下話自己係皇帝也不為過,希望閣下小心處理該ID?免玩出火.到此為止謝謝!

作者: tango10    時間: 2-11-2007 19:26

會唔會佢真係特工, 唔方便公開佢身份呀?
作者: MS    時間: 2-11-2007 22:41     標題: 回覆 #64 tango10 的帖子

特別就特別一些!如果現職特工在香港,一早裨某部門請飲茶喇!
作者: Chairman    時間: 2-11-2007 22:58     標題: 回覆 #65 mswong 的帖子

作者: olka    時間: 2-11-2007 23:23

引用:
原帖由 WAIKO01 於 2-11-2007 13:21 發表

想問問師兄是用什麼軟件(們)做的?很厲害
用photoshop便可把一些隱藏的紋理用加深的方法顯現, 但如原圖沒有紋理的話, 即假野的話, 點整都冇.
作者: MS    時間: 3-11-2007 03:15     標題: 回覆 #66 Chairman 的帖子

禁叫我得一個!來至香港之軍隊Cadre Officer,不過佢官都唔做返香港當差

作者: MS    時間: 3-11-2007 03:58     標題: 回覆 #60 WAIKO01 的帖子

好難講,何X强在1995年冒本人之名義去信某部門証明佢係RCO,欲騙取証書,因何拒絕簽名查証,我專程回港在海傍警署簽了二十個名.結果証明不是本人簽名,但不能証明何某所簽?此ID在網上發表,但不能証明何人!可能被人整估呢?

作者: Kane    時間: 3-11-2007 13:43

張証主人話:
隨便將資料報上隨便!佢無所謂!
繼續有咁大作到咁大囉!你屈得起佢哽得落!

作者: 皇家御貓    時間: 3-11-2007 14:02

呢單風浪 , 都係笑笑算啦...
作者: RMP    時間: 3-11-2007 15:44

引用:
原帖由 Kane 於 3-11-2007 13:43 發表
張証主人話:
隨便將資料報上隨便!佢無所謂!
繼續有咁大作到咁大囉!你屈得起佢哽得落!
咁就同佢玩正路喇
作者: MS    時間: 3-11-2007 18:36     標題: 回覆 #72 RMP 的帖子

做人是非黑白要清楚,你張假英軍ID害死你,是自找麻煩,無人屈你? kane

作者: MS    時間: 3-11-2007 19:20     標題: 回覆 #70 Kane 的帖子

請告訴張假証的主人:一如果張証是真的,無人屈到你!你有一張,我有一張,唔見有人屈我,如果你是謝XX,一場伙記,我當睇唔見!大丈夫做錯就要認,最後給你一個善意的忠告,CGF d 料三分鈡後就一街都知!你好自為之?
作者: olka    時間: 3-11-2007 23:08

ms兄, 請一萬個放心, 佢唔係姓"謝", 你唔識的.

隨帶一問, 圖中的 R M L Y 是什麼意思呢?
作者: Assassin    時間: 4-11-2007 00:48

引用:
原帖由 olka 於 3-11-2007 23:08 發表
ms兄, 請一萬個放心, 佢唔係姓"謝", 你唔識的.

隨帶一問, 圖中的 R M L Y 是什麼意思呢?
http://acronyms.thefreedictionary.com/RMLY
作者: MS    時間: 4-11-2007 00:52     標題: 回覆 #67 olka 的帖子

嘩!邊個開罪你............會死得好慘!
作者: Chairman    時間: 4-11-2007 00:59

作者: ANDY-McNAB    時間: 4-11-2007 01:03

人地話唔係 TA 喎,咁咁咁
作者: Kane    時間: 4-11-2007 01:12

乜唔係sas 咩????
作者: widowmaker    時間: 4-11-2007 01:20

睇下少年SAS後面D同僚, 幾年輕, 幾白淨, 幾有書卷氣
引用:
作者: 皇家御貓    時間: 4-11-2007 01:22

引用:
原帖由 widowmaker 於 4-11-2007 01:20 發表

有個幾似Harry Potter...
作者: ANDY-McNAB    時間: 4-11-2007 01:23

引用:
原帖由 widowmaker 於 4-11-2007 01:20 發表

果幾個係中校同上校黎,少校就剛剛跌番落去做散仔,要渣車

作者: olka    時間: 4-11-2007 01:36

官方資料:
http://www.army.mod.uk/rac/ta_ye ... eer_in_the_rmly.htm

一年只需27日
引用:
WHAT IS MY COMMITMENT?
We ask you to commit to a minimum of 27 days per year.  This is made up of:

A 2-week Annual Camp or Training Course.
Training Weekends.
Mid-Week Training Evenings.
啊~
引用:
WHAT ELSE WILL I GET OUT OF THE RMLY?

In a short space of time you will feel the benefits of joining the TA in terms of your leadership skills, man management ans self-confidence. These skills will not only benefit you but also your civilian employer.
"attachment to Regular Army"咁即係唔係正規軍啦.
引用:
CAN I GO ON ATTACHMENTS TO THE REGULAR ARMY?

RMLY soldiers have the opportunity to deploy on attachment to Regular Army Cavalry Regiments. This usually lasts for between 8-9 months and can be for operations or exercises.
我知道好多啦, 多謝晒, 在此獻上章如成現場表演作回禮, 請笑納:
http://www.youtube.com/watch?v=nh9G8YUwRb4
作者: Chairman    時間: 4-11-2007 02:07

作者: widowmaker    時間: 4-11-2007 02:27

引用:
原帖由 olka 於 4-11-2007 01:36 發表
我知道好多啦, 多謝晒, 在此獻上章如成現場表演作回禮, 請笑納:
http://www.youtube.com/watch?v=nh9G8YUwRb4
章魚成
I like it~

等我都獻上粗製濫造章魚成電影海報一張
作者: olka    時間: 4-11-2007 02:37

引用:
原帖由 Chairman 於 4-11-2007 02:07 發表
Olka

Neve mind la. There are so many people in this hero land who are telling others that they are SAS SBS SDU. I have lost interest in the collectors world and rarely buy anything these days. ...
我知道的, 對d只懂呃細路仔食蕉的金魚啊叔, 我反而對佢冇興趣, 不過是值得"潮典"記載.
作者: AJM    時間: 4-11-2007 03:31

死性不改。
作者: jwlchan    時間: 4-11-2007 04:50

我係mswong大佬既舊同袍, 今早同MS電話吹水得知有位SAS Major中國同胞在英服役,本來十分開心, 快快加入綱站一睇, 此君實乃RMLY, (TA Unit), 等如香港輔警或以前RHKR, 唔係正規.

現我請此君唔好再大口, 在香港又講教SDU/ASU, 如果再不改過, 一切後果, 惡果自吞.

Be a TA in the British Army you should know that you should not photocopy/copy your ID card at all! When you finished your duty you should hand in your ID back to the Orderly Room.

給你一星期時日更正不確言論.

olka兄, 您的電腦技知識小弟佩服, 不知可否賜教.

jwlchan
作者: Chairman    時間: 4-11-2007 11:54

作者: christopher    時間: 4-11-2007 13:13

各位師兄!!條友之前喺xwants比過pm我...又係話自己係英軍...
重比左d相我......(其中一幅同widowmaker貼中的一樣)
佢話自己喺英國...條友又係話會番香港教戰術......
正一老千!!!!
作者: olka    時間: 4-11-2007 13:21

引用:
原帖由 jwlchan 於 4-11-2007 04:50 發表
不知可否賜教
賜教不敢, 交流交流, 但未知閣下想交流那些呢~
作者: 皇家御貓    時間: 4-11-2007 15:01

引用:
原帖由 jwlchan 於 4-11-2007 04:50 發表
我係mswong大佬既舊同袍, 今早同MS電話吹水得知有位SAS Major中國同胞在英服役,本來十分開心, 快快加入綱站一睇, 此君實乃RMLY, (TA Unit), 等如香港輔警或以前RHKR, 唔係正規.

現我請此君唔好再大口, 在香港 ...
即係佢甚至唔應該響工餘時間KEEP張ID ?
作者: widowmaker    時間: 4-11-2007 17:07

引用:
原帖由 ~火機~ 於 4-11-2007 13:13 發表
各位師兄!!條友之前喺xwants比過pm我...又係話自己係英軍...
重比左d相我......(其中一幅同widowmaker貼中的一樣)
佢話自己喺英國...條友又係話會番香港教戰術......
正一老千!!!!
佢一味emphasis佢教人戰術係唔收錢
但唔收錢就等於唔係假? 乜有D咁o既定律o既咩?
我去買老翻100蚊3隻再送多1隻, 咁送果隻唔通因為唔洗錢所以變成正版!

呢個世界好多怪人D行為係常人無法理解, 有可能佢係以 "令其他人信佢係SAS少校" 來達到高潮
作者: olka    時間: 4-11-2007 17:43

但現在沒有比高潮佢喎, 唯有自毒啦

聽聞無license教戰術, 在香港是犯法的.
作者: tango10    時間: 4-11-2007 19:21

引用:
原帖由 widowmaker 於 4-11-2007 17:07 發表

佢一味emphasis佢教人戰術係唔收錢
但唔收錢就等於唔係假? 乜有D咁o既定律o既咩?
我去買老翻100蚊3隻再送多1隻, 咁送果隻唔通因為唔洗錢所以變成正版!

呢個世界好多怪人D行為係常人無法 ...
當人人都信你的時候, 你本身己是一個品牌, 那關於你的一切就自然會有價值, 這些價值會否帶來利益?
作者: MS    時間: 4-11-2007 19:58

各位:一個無惡意的大話!算喇,佢作大啫,穿煲了,佢自已"魚"啫何必死纏不放!請放過佢吧!從另一個角度來看,佢帶了不少歡樂給cgf,應記一功!

作者: AJM    時間: 4-11-2007 20:13

引用:
原帖由 AJM 於 4-11-2007 03:31 發表
死性不改。
一啲都無進步到,真失望,同巳前一樣無變,死性不改,唔怪得知有今日嘅成就。真可憐.....!

(P.S. 請對号入座。)

作者: jwlchan    時間: 4-11-2007 20:58

引用:
原帖由 olka 於 4-11-2007 13:21 發表

賜教不敢, 交流交流, 但未知閣下想交流那些呢~
I really appreciated your skill in the way to exam the British Army ID. Can you tell me which program you use?

jwlchan
作者: jwlchan    時間: 4-11-2007 21:28

引用:
原帖由 Chairman 於 4-11-2007 11:54 發表

I wonder what does SIB has to said about the soldier being so high profile in area like this. Did he apply to return to Hong Kong?
As this man only in the TA, I do not know if he needs to apply to return to HK. However, copy the Army ID and say he is a Major but he only a Rifleman…. It could be a problem.
What sort of idea he said he trains the SDU?  Also, how the British Army could demoted a Senior Office (Major Rank) to a Rifleman. This is totally against the Queens Regulation Act.
I hope that he will withdrawn what he said before too late.

jwlchan

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0