標題: TAR 21 GBB = G5+S&T膠殼? [打印本頁]

作者: lppl    時間: 13-5-2015 14:08     標題: TAR 21 GBB = G5+S&T膠殼?

要$XXX 仲要用S&T膠殼都唔用ARES,
支O野行G5 系統, 萛唔萛好似電槍換殼咁

如果買支G5 換殼會唔會仲好D TIM
作者: gtoray    時間: 13-5-2015 14:18

G5?
T21 唔係 bullpump咩?
作者: 怒人甲    時間: 13-5-2015 14:20

引用:
原帖由 lppl 於 13-5-2015 14:08 發表

只買支G5 換殼?!  甘 bullpup parts, trigger box, bolt ??? ... 等等等等.... 都要有先做到咖...
作者: 怒人甲    時間: 13-5-2015 14:21

引用:
原帖由 gtoray 於 13-5-2015 14:18 發表
G5?
T21 唔係 bullpump咩?
t21 火控行g5件 ...
作者: gtoray    時間: 13-5-2015 14:23

引用:
原帖由 怒人甲 於 13-5-2015 14:21 發表

t21 火控行g5件 ...
唔識~
不過如果咁易改, 匠神仲有定企既?
作者: 2slow    時間: 13-5-2015 14:24

各花入各眼啦, 不過對比HTS14全鋼, 呢把性價比一般

作者: 怒人甲    時間: 13-5-2015 14:26

引用:
原帖由 gtoray 於 13-5-2015 14:23 發表

唔識~
係啦...邊有甘易... 我等其他好野...
作者: 2slow    時間: 13-5-2015 14:28

引用:
原帖由 怒人甲 於 13-5-2015 14:20 發表

只買支G5 換殼?!  甘 bullpup parts, trigger box, bolt ??? ... 等等等等.... 都要有先做到咖...
無錯, 唔可就咁睇d改件值幾錢, 仲要計開發登及成本呢

要買就買沙色, 沙色係WGZ特別版, 佢地先有...

不過我pass喇, 等SVDU, 或遲d等二手流返出市場先
作者: loveless    時間: 13-5-2015 14:33

引用:

買支G5換殼?

作者: 怒人甲    時間: 13-5-2015 14:35

引用:
原帖由 2slow 於 13-5-2015 14:28 發表

無錯, 唔可就咁睇d改件值幾錢, 仲要計開發登及成本呢

要買就買沙色, 沙色係WGZ特別版, 佢地先有...

不過我pass喇, 等SVDU, 或遲d等二手流返出市場先
如果自己改, 至小要買g5 parts, t21 aeg, t21 kit (如果匠神有出)... 價錢最多比你平一千多dd...
作者: gtoray    時間: 13-5-2015 14:39

引用:
原帖由 loveless 於 13-5-2015 14:33 發表

買支G5換殼?
嘩!係咪要對住塊鏡睇ga?!
作者: 2slow    時間: 13-5-2015 14:40

用G5系統都有好處既, 後勤件唔洗太擔心因為限量關系第時打爛左直接掛牆
話時話唔知有幾多野係特規呢?
作者: 怒人甲    時間: 13-5-2015 14:44

引用:
原帖由 2slow 於 13-5-2015 14:40 發表
用G5系統都有好處既, 後勤件唔洗太擔心因為限量關系第時打爛左直接掛牆
話時話唔知有幾多野係特規呢?
我估d 特規野應該好耐用下... 最多係bolt lock 同條bolt 蝕...
作者: 2slow    時間: 13-5-2015 14:45

引用:
原帖由 loveless 於 13-5-2015 14:33 發表
買支G5換殼?
如果照匠神網既description, 可能真係可以就咁買kit換殼...
"Hephaestus Custom : Project T 6mm Gas BlowBack Conversion Kit for TAR-21 AEG"
"Designed for ARES TAR-21 / S&T T21 AEG series."
http://www.hephaestusairsoft.com/index.php?route=product/product&product_id=106
作者: lppl    時間: 13-5-2015 15:37

唉...仲諗住早排股票賺咗D, 買番把好O野獎下自己....而家都係睇定D先
作者: ayaka    時間: 13-5-2015 16:22

如果出KIT, 加支AEG應該唔會平過GBB成槍
作者: Dave    時間: 13-5-2015 17:12

st aeg有平有貴,平版殼雞d ,貴版殼硬淨d,
自己有st 平版 同ares 版本,其實分別都幾明顯,st 渣落去係即時扁的,ares 渣落去好硬淨。
有得揀當然用ares 料,不過ares 好似平極街價都 2500 左右。
作者: siriochow    時間: 13-5-2015 18:19

唉,好在今日忍忍手唔衝姐,st殼就真係要睇下先
作者: gainax    時間: 13-5-2015 18:35

好正常,如果用貴殼都冇咩肉食
真心鐘意巿面唯一只係4,5千都值既, 最怕只係遲d出開有人又出只賣一半價錢
大減價應該無機, 幾百支外國實清得哂
作者: Dave    時間: 13-5-2015 18:42

引用:
原帖由 gainax 於 13-5-2015 18:35 發表
好正常,如果用貴殼都冇咩肉食
真心鐘意巿面唯一只係4,5千都值既, 最怕只係遲d出開有人又出只賣一半價錢
大減價應該無機, 幾百支外國實清得哂
佢最最最初個試作版係用平頂骨的,
而家成品用短骨,換言之... 遲d... 應該有長骨版。
個人覺得短骨都好睇,但mount 野非常麻煩... 尤其是佢有個後西凸起.. 一些比較低位置的紅點直頭遮哂,要強行墊多條加高骨。
比較岩睇的應該係eotach 558 呢類,個底比552 高一點
作者: Jacky02329    時間: 13-5-2015 21:03

幾時會出埋 AUG
作者: tonyecl    時間: 13-5-2015 21:30

說好了的 97式...
作者: alioner    時間: 13-5-2015 21:38

作者: m11.man    時間: 13-5-2015 21:40

如果出95式就更加好
作者: RYODLi    時間: 13-5-2015 22:50

如果肯出FAMAS我真係四五千都制…
作者: lotolost    時間: 13-5-2015 23:31

引用:
原帖由 gtoray 於 13-5-2015 14:23 發表

唔識~
可能樓主係高手高手高高手

睇住人試槍,去到櫃台問.....
噢,剛剛是最後一枝

留名睇樓主買G5塞入去
作者: gainax    時間: 13-5-2015 23:36     標題: 回覆 20# 的帖子

bullpup我對呢支外型就無興趣
如果做AUG, FAMAS呢D經典型號就正,
其實...呢間野有能力用人地系統做支新槍出黎, 相信未來有機會繼續出偏門槍
而家d廠成日翻炒M4 416 MP5 MP7, 真係不如做下新槍型唔好再重覆,

SG55x
G3
AUG
FAMAS
XM8
P90
m249
m60
UZI

等緊你地啊
作者: lotolost    時間: 13-5-2015 23:43

近來真的很靜
完全無話題

M4.M4.M4.M4.M4....頂多豪枝416,M27
極限係SCAR,Masada
悶到

諗住睇一睇先,一見有賣過幾日上去望已太遲
作者: ayaka    時間: 13-5-2015 23:59

其實TAVOR整得到, 97式又做到PROTOTYPE, 應該好多STANAG BULLPUP都做得到
作者: laiwangkai    時間: 14-5-2015 07:48

支svu 幾時先有
作者: 2slow    時間: 14-5-2015 11:05

引用:
原帖由 gainax 於 13-5-2015 23:36 發表
bullpup我對呢支外型就無興趣
如果做AUG, FAMAS呢D經典型號就正,
其實...呢間野有能力用人地系統做支新槍出黎, 相信未來有機會繼續出偏門槍
而家d廠成日翻炒M4 416 MP5 MP7, 真係不如做下新槍型唔好再重覆,  ...
SIG同AUG.... 正呀
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 14-5-2015 11:25

引用:
原帖由 lotolost 於 13-5-2015 23:31 發表

可能樓主係高手高手高高手

睇住人試槍,去到櫃台問.....
噢,剛剛是最後一枝

留名睇樓主買G5塞入去
做得到就開左檔啦!
作者: RCman    時間: 14-5-2015 11:33

引用:

你估就甘一份G5裝入去就得咩?
真係甘易就換到?仲會有人買咩?樓主你係咪想得過於簡單呢?
作者: lppl    時間: 14-5-2015 14:04

啱啱出咗KIT 唔駛  兩個牌子都用到

6mm Gas BlowBack Conversion Kit for TAR-21 AEG
作者: siriochow    時間: 14-5-2015 19:50     標題: 回覆 34# 的帖子

在那裡見到?
作者: lppl    時間: 14-5-2015 20:07     標題: 回覆 35# 的帖子

面書有

World Wide First T21 GBB in eHobby Asia

Innovated by Hephaestus Custom - Project T

Offical Spec.

6mm Gas BlowBack Conversion Kit for TAR-21 AEG

Built on GHK Gas BlowBack system.
    Compatible with GHK M4 / G5 GBB magazines (Gas / CO2).
    Designed for ARES TAR-21 / S&T T21 AEG series.
    All custom parts are made from CNC machining.
    CNC machined aluminum bolt carrier, bolt catch, trigger box and outer barrel (14mm CCW thread).
    CNC machined steel QD swivel socket, chamber base and other internal parts.
    Loading nozzle, fire control parts and Hop-Up system from GHK G5 GBB.
    Fine-tuned and quality checked by professional gunsmith.

Caliber : 6mm BB Firing Mode : Full Auto / Semi Auto Hop-Up : Adjustable

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0