標題: 電槍求推介 [打印本頁]

作者: gainax    時間: 30-5-2015 08:10     標題: 電槍求推介

好耐冇玩電槍,想平平地入支M4落場,筆直千幾, 本身想入AK,不過裝鏡唔方便
而家豬皮定K@好D?定有其它好選擇, 唔該哂師兄

另外,呢支咁平唔知有冇伏
http://shop.醫hobbyasia.com/aeg/ ... s.html#.VWj9H2elNkg
作者: Dave    時間: 30-5-2015 08:31

身為豬皮打手既我素來都好支持豬皮... 既外觀... 你明的...

至於KA,主力都係COPY MARUI 整體性能良好,又有世人喜愛的巨BEARING ,
不過自2, 3 年前開倉之後,開發力度極速低下 ( 我懷疑係咪要套現應急... )
內部是OK 的但外觀有時比較折衷,冇VFC 果D 咁精美。

VFC 電槍素來比較貴幾近三千,但近年已回落,6 月2 號前特價可考即時上紅狼個網搵下VFC 槍,內部數大路野都是通MARUI,
17XX 左右有交易,有時同一款槍唔同價,係因為內部多左舊電子野,電子嘜唔知但係多左舊電子野,然而如果打全自動的話冇咩所謂。
想玩特別槍款可以上14 樓買羅白神XCR 分離式波箱,我冇玩過但見佢賣千幾。

ARES 素來係我幾喜歡的香港廠,肯開發新款,性能亦良好,不過同MARUI 一樣佢唔喜歡放補品件即係例如?MM BEARING ,? MM尾頂之類,
不過M4 款式佢出得唔多,而且有個怪雞ARES MARKING 亦非常趕客。不過近來出左支AMOEABA 平平地又準準地,
膠身槍電子雞索價1500 樓下,身邊不少朋友仔買了,但不知何解其中一支拆開之後波箱有碎粒,ARES 裝工素來不差,唔知攪咩有D 咁野。
ARES 的電子雞除左有MOSFET功能之外,佢比較特別係冇左單發勾,用電子來停雞,喪扣單發應該頗歡樂。順帶一題ARES 通常有快拆尾頂,但係M4 身快拆都變慢拆。

MARUI 超過畢直不過都說說,舊世的電槍作為開荒牛已經非常功德無量,但2015 年來說就已是不合格,
馬記買AEG 都是買次世袋,曾幾何時明腸定係槍工防做過1650 蚊一支AK74U 比人搶哂,今時今日買呢D 槍仔好似要2300 前後,
M4 系統大概3000,改埋LAYLAX 內部500 蚊左右,不難改都是一樣手工,而且次世波箱咬合幾好,不易發生跳彈弓之事,
3500 換來是甚麼,就是超強大準度+ 粗用精打兩相宜的玩具一碌,準度有幾準.. 以30 米場為例,打最尾那著燈金屬圓,1.15 J 的火力係保證二中一或以上,
手定者連續中數槍不是吹水,手上一堆其他牌子AEG 但冇邊支做到呢個程度。
作者: Dave    時間: 30-5-2015 08:40

順帶一題,師兄頭POST 那支是KING ARM出的
作者: gainax    時間: 30-5-2015 09:01     標題: 回覆 2# 的帖子

wow good,Dave師兄既資料好有用
其實我都想玩馬記次袋袋, 不過連改料幾貴下間中玩下AEG都係諗唔過
想揾真鐵花得返豬皮同K@? 豬皮唔OK咁K@而家見好多都係千幾, 值唔值得扑鎚?

&想問問,而家D原裝港台槍用鋰電11v會唔會太快易掃,唔該哂先
作者: Dave    時間: 30-5-2015 10:11

Ka 中規中距,合格有餘
理論上換哂件淨係留皮是可以ok, 亦試過做, 但事實係gp 皮同很多波箱不夾。。。so....

掃不掃看射頻, 11.1 v 打有孔肛不易掃,全量缸易掃
打大力彈弓不易掃, 細力彈弓易掃。

設定例如同樣m100, 原裝全齒天掃,全量缸打24,24 左右會掃。
3/4 缸打 26,27 都未掃。
至於beaeing 尾頂 加厚底天梯都會增加彈弓壓力, 即變相加強了彈弓也冇咁易掃。不一而足, 只供參考
作者: sovietarmy2012    時間: 30-5-2015 15:57

引用:
原帖由 Dave 於 30-5-2015 08:31 發表
身為豬皮打手既我素來都好支持豬皮... 既外觀... 你明的...

至於KA,主力都係COPY MARUI 整體性能良好,又有世人喜愛的巨BEARING ,
不過自2, 3 年前開倉之後,開發力度極速低下 ( 我懷疑係咪要套現應急... )
內 ...
講左禾想講
作者: rho837    時間: 30-5-2015 16:47

近期砌左支Real Sword Type56 裝TDI前托; APS tactical AEG grip; 膠AK尾柄! 珍件直接裝冇難道! TDI手柄拾小小就FIT到但要拆前Sight同Gas block! 唔咪太難改!

呢支夠耐用!有排玩!
作者: HkTurTle    時間: 31-5-2015 04:22

引用:

內 ...
KA開倉既原因係因為佢已經搬左台灣
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 31-5-2015 09:59

引用:
原帖由 HkTurTle 於 31-5-2015 04:22 發表

唔係因為灣仔道果單野
作者: zeta    時間: 31-5-2015 10:00

引用:

內 ...
印象中star牌m4電槍尾通係gbb構造, 拆托就得, 應該都叫快拆掛?
作者: gainax    時間: 31-5-2015 19:48

引用:
原帖由 HkTurTle 於 31-5-2015 04:22 發表

而家K@某D款真係幾平,有骨有托有marking,似乎大件夾抵食得佢
作者: stevechau    時間: 1-6-2015 13:31

個人推KA多過GP...

大MM BEARING其實多數係GP, KA原裝賣到而家好多都仲係用之前用緊既細MM BEARING...

講外殼, 我只用馬仔花...而呢個花個人係覺得KA做得靚過GP好多~
不過各花入各眼...

講內件, KA通常情況會襟過GP, 不過GP HOPUP又好過KA(原裝計)...
不過打原裝, GP受到11.1V而KA不行(好快就燒摩打/掃天梯/齒出事)...
所以只想打原裝既...KA麻煩用返7.4V吧

而講賣價...KA平過GP...
咁KA又平DD, 外觀又靚D, 內件通常又襟DD...
唔係為改槍既話我推人係KA行先, 無先揀GP...

不過係唔係都改既話...買邊個牌子都一樣LA...

p.s.純個人意見only

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0