標題: [VFC] V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖] [打印本頁]

作者: stone515    時間: 22-6-2015 23:33     標題: V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖]

話說小弟不太想用4千多的錢去整支G香港 ge mk18 gbb,但又唔想搵VVE ...結果向V記求助

年中據我個人理解應該是6-9月吧???

V記的外觀我個人認為非常好,假若配上2015新版V記 AR系統 應該有點市場吧

希望不要太貴

更新,台灣區已跟Saber Vr 16同步發售。

http://goods.ruten.com.tw/item/show?21526928583843
Mk18 gbb 2015 ver!!

實槍廠授權Colt M4全刻字金屬槍身,每把流水編號皆不同。
● 授權刻字DD 9"戰術軌道系統,新款Military軍事鈦黑色。
● DX版配備全鋼製附件,10.5吋鋼製外管、鋼製防火帽 。
● 鋼製射擊選擇鈕、鋼製彈匣釋放鈕、鋼製扳機、CQD鋼製槍背帶環。
● KAC騎士型300米照門&準星組、戰術握把、類LMT海軍托。
● 配備最新版HK416樣式彈匣,氣化效率及續航力更佳!
● V2新版下槍身,搭配真品牙數尾托桿,並升級新版鋼製火控組。
● 強化型槍機外殼,卡榫位置鑲入強化鋼片,耐用度、強度大幅提升!
● 全新V3可調式飛機座搭載,可依照需求調整初速,簡易又方便!
● 改良HOP-UP進彈系統,並通用市面上Marui手槍系統HOP皮。
● 更加令人信賴的效率及穩定性,將是您戰場上最可靠的利器! 
● 再次挑戰CP值最高的終端售價,是您今年最值得收藏的首選。

今次V記槍應該冇咩鋼件要換喇

圖片附件: VFC.jpg (22-6-2015 23:33, 22.36 KB) / 該附件被下載次數 281

作者: sealsman    時間: 22-6-2015 23:36

引用:
原帖由 stone515 於 22-6-2015 23:33 發表
話說小弟不太想用4千多的錢去整支G香港 ge mk18 gbb,但又唔想搵VVE ...結果向V記求助

V記的外觀我個人認為非常好,假若配上2015新版V記 AR系統 應該有點市場吧;wahah ...
新416甲都話四月有, 宜家14樓都係preorder 緊
年中應該係今年內咁解

作者: jn_jona    時間: 23-6-2015 00:32

Dd ris ii黎講應該kfc最靚仔
可惜無散賣
作者: FunggI    時間: 23-6-2015 01:08

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-6-2015 00:32 發表
Dd ris ii黎講應該kfc最靚仔
可惜無散賣
我選擇200蚊買條國產野再成支槍噴沙做舊化   國產野都有marking
味道啊麻
作者: yiuyiusiu    時間: 23-6-2015 04:25     標題: 回覆 4# 的帖子

噴沙不如搵條繩打個結,拖住係沙灘跑步,效果仲真
作者: gainax    時間: 23-6-2015 04:32

v 記D外表無得頂, 而家15版可用真數尾通同神奇夾加持好值得入手
最想佢做返2012版隻Colt灰。等左兩年幾終於穩定v記算係真心想做好D槍 必入
作者: jn_jona    時間: 23-6-2015 13:25

引用:
原帖由 FunggI 於 23-6-2015 01:08 發表

我選擇200蚊買條國產野再成支槍噴沙做舊化   國產野都有marking
味道啊麻
佢果隻dd ris ii聽講d色最似,夠深色
Madbull好似太令
Alien同大龍都有出,但無人講
作者: FunggI    時間: 23-6-2015 23:44

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-6-2015 13:25 發表

佢果隻dd ris ii聽講d色最似,夠深色
Madbull好似太令
Alien同大龍都有出,但無人講
色我就唔係好識分啦
唯有影張相俾師兄過過目
反正我都會噴色

次次UP圖都要降低品質
袋住先啦

圖片附件: IMG_1378.JPG (23-6-2015 23:44, 90.53 KB) / 該附件被下載次數 261

作者: gainax    時間: 24-6-2015 06:25

v記啱啱出左呢兩支野

係最新版新夾。個價錢唔錯。似乎VR系列係想同我們豬皮玩低價路線
如果係冇花就最好

圖片附件: VFC_GBB_SABER_M_BK_03_default_logo_tr.png (24-6-2015 06:25, 104.34 KB) / 該附件被下載次數 216

圖片附件: VFC_GBB_SABER_S_BK_02_default_logo_tr.png (24-6-2015 06:25, 112.94 KB) / 該附件被下載次數 240

作者: jn_jona    時間: 24-6-2015 09:55

引用:
原帖由 FunggI 於 23-6-2015 23:44 發表

色我就唔係好識分啦
唯有影張相俾師兄過過目
反正我都會噴色
次次UP圖都要降低品質
袋住先啦
舊化左之後都ok
200蚊係邊到買咁底啊?
作者: stevechau    時間: 24-6-2015 11:17     標題: 回覆 10# 的帖子

可能係嘉頓有, 之前係果度見過類似既骨都唔過3舊水...
作者: stevechau    時間: 24-6-2015 11:21

引用:
原帖由 stone515 於 22-6-2015 23:33 發表

V記的外觀我個人認為非常好,假若配上2015新版V記 AR系統 應該有點市場吧;wahah ...
老實講...V記MK18 MOD1我都望穿秋水等左新版好耐...
覺得靚到曾經有一兩次爭D忍唔住舊版都買左先...
價錢既野...不妨同舊版直接對比下先...

之前普通M4RIS 14樓賣2650...而家賣2300
之前MK18平版印象中就2950, 貴版就3000幾....如果COMPARE係有效既...
可能平版25-2700已經得, 貴版3000頭都搞得掂...

用GHK搞MK18真係太貴了...
作者: FunggI    時間: 24-6-2015 11:21

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-6-2015 09:55 發表

舊化左之後都ok
200蚊係邊到買咁底啊?
唔敢答
唔擔保岩數
但我裝落隻we身係用到
作者: FunggI    時間: 24-6-2015 11:24

引用:
原帖由 stevechau 於 24-6-2015 11:21 發表

老實講...V記MK18 MOD1我都望穿秋水等左新版好耐...
覺得靚到曾經有一兩次爭D忍唔住舊版都買左先...
價錢既野...不妨同舊版直接對比下先...

之前普通M4RIS 14樓賣2650...而家賣2300
之前MK18平版印象中就 ...
vfc原裝個殻係幾靚既
不過要認真搞埋marking都係揀白身做深刻算啦

作者: stevechau    時間: 25-6-2015 10:31     標題: 回覆 14# 的帖子

費事搞咁多野...佢個馬仔身已經夠靚...
只係新版未見有JE~
作者: stone515    時間: 26-6-2015 19:51

V記 呢鋪勁啊!

Full marking
作者: gainax    時間: 26-6-2015 22:25

我hi。總之等多陣唔入咁多豬豬k夾。冇得返轉頭
作者: gn00235434    時間: 27-6-2015 09:44

幾時有得買?
作者: gainax    時間: 27-6-2015 10:53

以前隻MK18成支個色水無得頂,

而家2015睇相好似無咁靚, 幾時出? 睇過實物睇下點先
作者: cyl198911    時間: 27-6-2015 16:39

引用:
原帖由 gainax 於 27-6-2015 10:53 發表

dark tan係幾靚仔,但好似冇乜特別
作者: stevechau    時間: 29-6-2015 10:10

引用:
原帖由 gn00235434 於 27-6-2015 09:44 發表
幾時有得買?
[傳聞]7月上市...不過唔知有幾堅...
作者: stevechau    時間: 29-6-2015 10:11

引用:
原帖由 gainax 於 27-6-2015 10:53 發表

相係以前隻貴版黎...之前賣3000幾果支~
14樓有一支唔使3000既平版...今次新既MK18應該係跟左果支~
作者: stevechau    時間: 29-6-2015 10:12

引用:
原帖由 cyl198911 於 27-6-2015 16:39 發表

dark tan係幾靚仔,但好似冇乜特別
無乜特別都幾靚仔殺食...再特別D仲得了既?!
作者: stevechau    時間: 29-6-2015 10:15

http://www8.wgcshop.com/wgc2008/ ... =&view_choice=b

平D係指呢隻Mil-Spec...
如果夠平既話, 隊隻沙色MAGPUL MOE/IMI DEFENSE GRIP, 加個VFC新果款沙色尾托落去都諗得過~

話時話...新版除左匣同HOPUP, 仲有咩改左??
個身有無轉過?? 飛機又係咪新版呢??

作者: nathan852    時間: 30-6-2015 22:47

比較關心佢會唔會出RIS
作者: garyyanykw    時間: 30-6-2015 22:55

出咗睇吓賣幾錢先,希望三千頭得啦
作者: gainax    時間: 30-6-2015 23:08

唔係啊。。2014MK18 印象中好似賣易發XX。唔好比佢炒價
作者: gainax    時間: 30-6-2015 23:22     標題: 回覆 22# 的帖子

第一水貴版好似35XX。全鋼掣鋼內件。
第二水就平版。應該同2014 416差唔多內件?
最新就而家。做返2014個價就好啦。416都冇加個價
希望出齊所有型號。Mk12個D一定要出返啦。同埋M 4應該做返M 4夾殼就最好
作者: nathan852    時間: 30-6-2015 23:43     標題: 回覆 28# 的帖子

冇留意開vfc 請問佢支馬仔RIS賣開幾多?
作者: gainax    時間: 1-7-2015 08:16     標題: 回覆 29# 的帖子

易千伍左右
話說416 2015見到易千碌有都有  
VR16有片睇,好似幾爽下
https://www.youtube.com/watch?v=sqkNxGwEC_4
作者: garyyanykw    時間: 1-7-2015 13:44

有訂價喇,2900
作者: FunggI    時間: 1-7-2015 15:12

引用:
原帖由 gainax 於 1-7-2015 08:16 發表
易千伍左右
話說416 2015見到易千碌有都有  
VR16有片睇,好似幾爽下
https://www.youtube.com/watch?v=sqkNxGwEC_4
拍片就梗係爽啦
BTW有樣野好想知
VFC D M4匣可唔可以跌匣
我意思之前見FD 用...要用手蚊隻匣先甩到
作者: stevechau    時間: 2-7-2015 09:43

引用:
原帖由 nathan852 於 30-6-2015 23:43 發表
冇留意開vfc 請問佢支馬仔RIS賣開幾多?
2550定2650...
作者: stevechau    時間: 2-7-2015 09:44

引用:
原帖由 FunggI 於 1-7-2015 15:12 發表

拍片就梗係爽啦
BTW有樣野好想知
VFC D M4匣可唔可以跌匣
我意思之前見FD 用...要用手蚊隻匣先甩到
你上去14樓試打返次咪知LOR~
作者: stevechau    時間: 2-7-2015 09:47

引用:
原帖由 gainax 於 30-6-2015 23:22 發表
第一水貴版好似35XX。全鋼掣鋼內件。
第二水就平版。應該同2014 416差唔多內件?
最新就而家。做返2014個價就好啦。416都冇加個價
希望出齊所有型號。Mk12個D一定要出返啦。同埋M 4應該做返M 4夾殼就最好
第二水好似只係跟12定13年版改, 唔夠2014年版416咁UPDATE~

匣殼無咩特別要求...就算M4用返HK匣都唔大問題, 反正而家真鐵果邊好似都做緊同樣既野...
咪當與時並進LOR~ 反而佢出MK12既話呢類槍既話, 好似PROWIN/WE咁出返隻短匣咁very good la~
作者: gainax    時間: 2-7-2015 11:36     標題: 回覆 34# 的帖子

有試打? 下次要玩返兩夾先
作者: stone515    時間: 2-7-2015 17:58

[img] [/img]

[img] [/img]

14樓即場試 大約1.4J左右

其實搭配Eotech 最好,不過冇水
作者: gainax    時間: 2-7-2015 22:26

引用:
原帖由 stone515 於 2-7-2015 17:58 發表

其實搭配Eotech 最好,不過冇水 ;l ...
咁快有1.4咪好。通常大場1.5之內。 師兄覺得支野點
作者: 我當你透明    時間: 3-7-2015 00:36

我等埋沙色先入手
作者: Sineta    時間: 3-7-2015 05:07

講真之前V記條ris隻色真係唔算似, 唔知新版會唔會造近D

圖片附件: IMG_20150703_48387.jpg (3-7-2015 05:07, 184.54 KB) / 該附件被下載次數 165

圖片附件: IMG_20150703_52726.jpg (3-7-2015 05:07, 189.63 KB) / 該附件被下載次數 172

作者: stevechau    時間: 3-7-2015 09:57

引用:
原帖由 stone515 於 2-7-2015 17:58 發表

其實搭配Eotech 最好,不過冇水 ;l ...
新版唔係可以好似NPAS咁較力咩??
同埋...睇唔到圖...
作者: alexmgjai    時間: 3-7-2015 10:12

珍品Eotech?!
作者: stone515    時間: 5-7-2015 16:33

小弟得支aimpoint pro

係屋企試左幾匣,汽化良好,在冇白煙,就算馬記果支出埋黎我諗都會買v記。。。

後座力不算差,但我諗住買支steel bolt番黎玩大d
作者: ~~方~~    時間: 5-7-2015 18:16

引用:
原帖由 stone515 於 5-7-2015 16:33 發表
小弟得支aimpoint pro

係屋企試左幾匣,汽化良好,在冇白煙,就算馬記果支出埋黎我諗都會買v記。。。

後座力不算差,但我諗住買支steel bolt番黎玩大d
啞鉛同鋼重量唔係差好多
作者: FunggI    時間: 5-7-2015 18:49

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 5-7-2015 18:16 發表

啞鉛同鋼重量唔係差好多
但鋼實淨好多既
不過唔怕撞爛其他野既話
作者: ~~方~~    時間: 5-7-2015 20:56

引用:
原帖由 FunggI 於 5-7-2015 18:49 發表

但鋼實淨好多既
不過唔怕撞爛其他野既話
一分錢一分貨ma

就算蝕都係慢慢蝕

不過我最驚都係個槍身
作者: gainax    時間: 5-7-2015 22:28

v 記支亞鉛煲好似冇咁易爆, 换左鋼煲小心個身越打越鬆
作者: stone515    時間: 5-7-2015 22:40

但我發現支MK18 上下槍身唔算好合得好埋,遲D補相,似乎係預左位比佢震??

但今次要讚下V記,全部用哂鋼制小零件,選擇掣確實不走位, 新槍買番黎都有哂rail covers(開盒已裝好) ,棍仔, 除左燈,鏡,槍帶 都冇野好換。

不過個人偏好Magpul托,真品直上免修
作者: gainax    時間: 5-7-2015 22:54

引用:
原帖由 stone515 於 5-7-2015 22:40 發表
但我發現支MK18 上下槍身唔算好合得好埋,遲D補相,似乎係預左位比佢震??

但今次要讚下V記,全部用哂鋼制小零件,選擇掣確實不走位, 新槍買番黎都有哂rail covers(開盒已裝好) ,棍仔, 除左燈,鏡,槍帶 都冇野好換。;vv ...
全部小零件係鋼? 咁低? 以前DX版收3千5
師兄打開個上身睇下係咪新版? 個耳仔位舊版係凹左
作者: stone515    時間: 5-7-2015 23:27     標題: 回覆 49# 的帖子

授權刻字DD 9"戰術軌道系統,新款Military軍事鈦黑色。
DX版配備全鋼製附件,10.5吋鋼製外管、鋼製防火帽 。
鋼製射擊選擇鈕、鋼製彈匣釋放鈕、鋼製扳機、CQD鋼製槍背帶環

耳仔位即係咩@@?
作者: garyyanykw    時間: 5-7-2015 23:30     標題: 回覆 50# 的帖子

上槍身後pin位,舊板有個凹槽
作者: garand    時間: 5-7-2015 23:41     標題: 回覆 49# 的帖子

vfc舊版Lower receiver 好弱,有朋友的斷左,2015版有沒有Improve 呢?
作者: FunggI    時間: 5-7-2015 23:42

引用:
原帖由 stone515 於 5-7-2015 23:27 發表
授權刻字DD 9"戰術軌道系統,新款Military軍事鈦黑色。
DX版配備全鋼製附件,10.5吋鋼製外管、鋼製防火帽 。
鋼製射擊選擇鈕、鋼製彈匣釋放鈕、鋼製扳機、CQD鋼製槍背帶環

耳仔位即係咩@@?
唔知有冇師兄可以磅下支槍話我知幾重呢
作者: stevechau    時間: 6-7-2015 11:02

引用:
原帖由 FunggI 於 5-7-2015 23:42 發表

唔知有冇師兄可以磅下支槍話我知幾重呢
14樓寫2770g...不過個人覺得係未計匣~
作者: stevechau    時間: 6-7-2015 13:52

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2015 22:54 發表

全部小零件係鋼? 咁低? 以前DX版收3千5
師兄打開個上身睇下係咪新版? 個耳仔位舊版係凹左
應該唔係全部呀...?部份零件同火控係鋼咋掛~
416都係唔少鋼, 都係唔過3000呀~
作者: gainax    時間: 6-7-2015 16:29     標題: 回覆 55# 的帖子

都好啦有唔少小零件鋼做。買過一Set鋼掣先知幾貴
作者: stone515    時間: 11-7-2015 19:28

今日行過E興趣......
V記M4 RIS GBB DX版 $2500
      MK18 MOD 1 GBB DX版 $2890

DX版即係除BOLT之外全鋼內件?
獨立序號....授權刻字.......新版416匣.......

看看K記同方仗牌....
K記M4 RIS 賣2690, 跟鋼BOLT,效能一流....不過隨槍附送一大個靚到唔想要ge 刻印
方仗 M$ RIS 賣3580, 鋼bolt  和像真內件...不過連埋後期刻字過4千......
作者: hugotang    時間: 11-7-2015 20:54

13版裝唔到new version mag
作者: gainax    時間: 11-7-2015 23:51

引用:
原帖由 stone515 於 11-7-2015 19:28 發表
今日行過E興趣......
V記M4 RIS GBB DX版 $2500
      MK18 MOD 1 GBB DX版 $2890

DX版即係除BOLT之外全鋼內件?
獨立序號....授權刻字.......新版416匣.......

看看K記同方仗牌....
K記M4 RIS 賣2690, 跟 ...
V記淨個殼同內構都值收藏回票價,市面最像真既模型,當然個1比1操作槍天價,而家仲解決左氣化問題加上用料同設計好左,除非有咩大問題出現,唔係就好睇又有得爽
KFZ 用來落場實用最好,如果花太多錢整靚外表,我怕到時唔會捨得拎落場整衰佢。。
至於方仗。。首先要克服夾重,然後再執好個Hopup先,外觀我覺得介乎係V記同我們之間,其它中規中距啦整體叫
作者: stevechau    時間: 13-7-2015 18:05

引用:
原帖由 gainax 於 11-7-2015 23:51 發表

V記淨個殼同內構都值收藏回票價,市面最像真既模型,當然個1比1操作槍天價,而家仲解決左氣化問題加上用料同設計好左,除非有咩大問題出現,唔係就好睇又有得爽
KFZ 用來落場實用最好,如果花太多錢整靚外表, ...
咁我又想知...V牌匣同方仗牌既匣重爭幾多??
作者: gainax    時間: 13-7-2015 20:16     標題: 回覆 60# 的帖子

方仗鐵夾E何B資料寫6百幾,V記印象中4百左右
其實夾多重一公斤唔係話唔掂,而係越重裝係背心到壓係心口加上熱先難頂
所以我都係買件土兜裝夾解決呢個問題
作者: rrrrrrrickylau    時間: 13-7-2015 21:46

想請問是否原裝跟steel 外 barrel 呢?

作者: stevechau    時間: 14-7-2015 12:26

引用:
原帖由 gainax 於 13-7-2015 20:16 發表
方仗鐵夾E何B資料寫6百幾,V記印象中4百左右
其實夾多重一公斤唔係話唔掂,而係越重裝係背心到壓係心口加上熱先難頂
所以我都係買件土兜裝夾解決呢個問題
所以咪見我係出面問細肚兜LOR...
不過3隻匣先係1.2KG...可能LEG RIG都仲頂得住~
作者: gainax    時間: 14-7-2015 23:12     標題: 回覆 63# 的帖子

大熱天時真係越輕裝越好 ,而家返而想砌返支栗米鋁管M4黎衝,帶多個20外管上身做狙,一日玩兩樣正
作者: stevechau    時間: 15-7-2015 13:14     標題: 回覆 64# 的帖子

都唔關大熱天事...就算冬天揹咁重都係唔方便~
作者: gainax    時間: 15-7-2015 18:02

引用:
原帖由 stevechau 於 15-7-2015 13:14 發表
都唔關大熱天事...就算冬天揹咁重都係唔方便~
GBB成SET係重過AEG唔少, 仲要袋多支氣同包彈跟身,
要比AEG更多體能同技術付出,接近真實體驗咁先好玩架嘛,
但只係打GAME,唔洗真係太重裝, 打過先發現輕便D機動性同持久力都好好多,
當然輕裝弱點係保護性低, CQB就正常裝備ok,大場輕D有利
作者: gainax    時間: 15-7-2015 20:34

今日打過VR16,出奇後座力不錯,連發無時快時慢無軟腳,但R0F慢D,估計10左右
外表一向有V記水準 期待馬仔系列
作者: stone515    時間: 15-7-2015 23:03

http://goods.ruten.com.tw/item/show?21529123473504

V記連MK12 都更新埋

V記今鋪2015年哂冷
作者: kira1004    時間: 15-7-2015 23:22

唔合MK12有冇KIT出呢
作者: gainax    時間: 16-7-2015 01:05

引用:
原帖由 stone515 於 15-7-2015 23:03 發表
http://goods.ruten.com.tw/item/show?21529123473504

V記連MK12 都更新埋

V記今鋪2015年哂冷
抵玩...淨滅聲都約3,4百,即係支野二千六七左右...
點解V記以前D夾打連發唔掂,而家可以叉一次連發打超過一夾咁大進步?
有冇師兄打散研究過
作者: gainax    時間: 16-7-2015 01:07

引用:
原帖由 kira1004 於 15-7-2015 23:22 發表
唔合MK12有冇KIT出呢
14F網後備件遲D出左可能有散件
作者: goodsmile    時間: 16-7-2015 02:47

引用:
原帖由 gainax 於 16-7-2015 01:05 發表

點解V記以前D夾打連發唔掂,而家可以叉一次連發打超過一夾咁大進步?
有冇師兄打散研究過
孖缸
作者: gainax    時間: 16-7-2015 04:02     標題: 回覆 72# 的帖子

係咪類似方仗兩缸係夾入面?
作者: stevechau    時間: 16-7-2015 09:38

引用:
原帖由 gainax 於 15-7-2015 18:02 發表

GBB成SET係重過AEG唔少, 仲要袋多支氣同包彈跟身,
要比AEG更多體能同技術付出,接近真實體驗咁先好玩架嘛,
但只係打GAME,唔洗真係太重裝, 打過先發現輕便D機動性同持久力都好好多,
當然輕裝弱點係保護性低, CQ ...
係匣重JE...不過唔會再袋氣&彈跟身落場...
打晒咪算LOR...咁咪仲接近真實~

所以我成日都想諗計...一係拎少D, 一係輕便D...
都唔得既話就好似而家咁, 諗方法揹重野之餘保持高靈活性~
作者: stevechau    時間: 16-7-2015 09:40

引用:
原帖由 gainax 於 16-7-2015 01:05 發表

有冇師兄打散研究過
新匣好似係重新開模造...體積同內構都唔同左, 亦做大左個氣缸
作者: kira1004    時間: 16-7-2015 15:21

2015板的飛機說可較火力是如何較?因為買左枝VR16 CQB原裝爽底,想較番細力D,thx
作者: nathan852    時間: 16-7-2015 15:31

其實出左軍版M4未?前兩頁有師兄話E記有 但朋友去到話唔見
作者: stevechau    時間: 17-7-2015 12:09     標題: 回覆 77# 的帖子

台灣出左...香港好似未返~
作者: 怒人甲    時間: 18-7-2015 01:50

剛入手,有誠意

圖片附件: image.jpg (18-7-2015 01:50, 29.82 KB) / 該附件被下載次數 173

圖片附件: image.jpg (18-7-2015 01:50, 30.44 KB) / 該附件被下載次數 196

圖片附件: image.jpg (18-7-2015 01:50, 51.79 KB) / 該附件被下載次數 170

作者: garyyanykw    時間: 18-7-2015 11:47

出埋MK12喇,過兩日去敗
作者: stevechau    時間: 18-7-2015 20:03

引用:
原帖由 nathan852 於 16-7-2015 15:31 發表
其實出左軍版M4未?前兩頁有師兄話E記有 但朋友去到話唔見
今日行過E記…係有的…2500左右~
影左相不過唔識po上黎…
作者: nathan852    時間: 18-7-2015 21:04

引用:
原帖由 stevechau 於 18-7-2015 20:03 發表

2015版?
作者: nathan852    時間: 18-7-2015 21:06

引用:
原帖由 stevechau 於 18-7-2015 20:03 發表

岩岩見到網站update左 唔該晒師兄
作者: gainax    時間: 19-7-2015 00:29

引用:
原帖由 garyyanykw 於 18-7-2015 11:47 發表
出埋MK12喇,過兩日去敗
Mk12有性趣
買多個上身整埋cQBR一雞兩味正
作者: garyyanykw    時間: 19-7-2015 00:43

引用:
原帖由 gainax 於 19-7-2015 00:29 發表

Mk12有性趣
W芝士有剩上身賣?
作者: gainax    時間: 19-7-2015 07:45     標題: 回覆 85# 的帖子

唔係一向都有?上下身分開賣, 416都有
但...等佢返貨新版身先
作者: stevechau    時間: 19-7-2015 08:37

引用:
原帖由 nathan852 於 18-7-2015 21:06 發表

岩岩見到網站update左 唔該晒師兄
唔好客氣...咁岩見到有又醒起網上有人問JE~
作者: stevechau    時間: 19-7-2015 08:38

引用:
原帖由 gainax 於 19-7-2015 00:29 發表

Mk12有性趣
我都想做類似既野...不過唔係MK12~
我反而係諗住一支MK18成槍...再執多個SABER CQB既上身~
唔知齋SABER上身總成要幾銀呢??
作者: stevechau    時間: 19-7-2015 08:40

引用:
原帖由 gainax 於 19-7-2015 07:45 發表
唔係一向都有?上下身分開賣, 416都有
但...等佢返貨新版身先
我記得以前見過有網站有上身總成賣...
但唔記得係邊間...

p.s.明明V牌同方仗牌既代理好似都係14樓, 但唔知做乜有幾次D槍/件都係E記早過14樓有貨賣&平過14樓...
作者: goodsmile    時間: 19-7-2015 09:33

引用:
原帖由 stevechau 於 19-7-2015 08:40 發表

我記得以前見過有網站有上身總成賣...
但唔記得係邊間...

p.s.明明V牌同方仗牌既代理好似都係14樓, 但唔知做乜有幾次D槍/件都係E記早過14樓有貨賣&平過14樓...
吾知係咪平行進口版
盒吾見左wg屎張貼紙
作者: Epxaiual    時間: 19-7-2015 11:22

想請問尼支野較hop-up 係咪要拆handguard?
作者: 怒人甲    時間: 19-7-2015 11:54

引用:
原帖由 Epxaiual 於 19-7-2015 11:22 發表
想請問尼支野較hop-up 係咪要拆handguard?
唔洗,hop up,菊花座下底用六角匙教
作者: gainax    時間: 20-7-2015 07:47

引用:
原帖由 怒人甲 於 18-7-2015 01:50 發表
剛入手,有誠意
而家唔係得黑色DD骨?  師兄對呢支MK18有咩評價?
作者: gainax    時間: 20-7-2015 07:50     標題: 回覆 89# 的帖子

E記可能係台灣親自入手再寄過來?即水貨?
14F可能係港貨掛
作者: 怒人甲    時間: 20-7-2015 09:08

引用:
原帖由 gainax 於 20-7-2015 07:47 發表

可以講冇野攪,即打blowback 幾爽,auto ,準又遠,鍾意可以換粒靚D的5.1 膠。我依家打算賣晒D WA system 系統,剩玩Vfc
作者: stevechau    時間: 20-7-2015 10:29

引用:
原帖由 gainax 於 20-7-2015 07:47 發表

一向支MK18 MOD1都唔係得黑色DD骨
所以撞埋沙色先零舍靚~
作者: stevechau    時間: 20-7-2015 10:30

引用:
原帖由 gainax 於 20-7-2015 07:50 發表
E記可能係台灣親自入手再寄過來?即水貨?
14F可能係港貨掛
唔知呢...不過槍呢家野, 水唔水貨都唔太緊要~
反正出得黎既野都係一樣~
作者: stevechau    時間: 20-7-2015 10:32

引用:
原帖由 怒人甲 於 20-7-2015 09:08 發表

可以講冇野攪,即打blowback 幾爽,auto ,準又遠,鍾意可以換粒靚D的5.1 膠。我依家打算賣晒D WA system 系統,剩玩Vfc
搵粒靚膠不是問題...5.1膠搵粒靚既真係易到爆~
反而到而家都唔識如果用5.1HOPUP膠, 想換精密管係跟咩SYSTEM搵咩牌子先搵到條長既精密管??
作者: 怒人甲    時間: 20-7-2015 11:41

引用:
原帖由 stevechau 於 20-7-2015 10:32 發表

搵粒靚膠不是問題...5.1膠搵粒靚既真係易到爆~
反而到而家都唔識如果用5.1HOPUP膠, 想換精密管係跟咩SYSTEM搵咩牌子先搵到條長既精密管??
唔知楓葉得唔得呢?!
作者: stevechau    時間: 20-7-2015 17:13     標題: 回覆 99# 的帖子

我已經諗緊會唔會係要買支VSR-10既內管返黎鋸短佢...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0