標題: 計算精密,產品設計的典範 [打印本頁]

作者: sovietarmy2012    時間: 24-6-2015 21:37     標題: 計算精密,產品設計的典範

https://hk.lifestyle.yahoo.com/b ... 9%9F-025439753.html

整舊鐵落去咁醒
作者: 051039    時間: 24-6-2015 21:50

有啲膠身電槍都擺舊鐵去增重啦
我拆過隻廿幾蚊滑鼠,都係有舊鐵
作者: tinyau1134    時間: 24-6-2015 22:05

造工紮實
作者: ayaka    時間: 24-6-2015 22:32

文具鋪玩具槍既精髓
作者: sovietarmy2012    時間: 24-6-2015 22:37

最近去文具鋪,D玩具槍消失左好多
作者: gtoray    時間: 24-6-2015 22:51

咁佢外型又真係幾好
作者: ~~方~~    時間: 24-6-2015 23:42

marui 果d mini gun都係咁
作者: 暈又暈    時間: 25-6-2015 00:24

攪潮流/fashion既只有3種人:
騙子&騙子&騙子

如果夾硬講有第4種的話,果種叫做老千,如果看倌有些少做生產既經驗而又不同意小弟既意見,希望閣下會鞭得輕力些少。

無奈呢種國際性兼系統式詐騙已經在衣食住行等生活必須紮根,難以不成為騙徒既提款機,分別在只係被昆幾多而已
作者: rho837    時間: 25-6-2015 10:03

所以我用SONY! 可能啲料會好小小!

現代社會!當公司架構係將軍多過卒既生態環境!底生產成本但超級開辦費用同人工!

咪成為今天消費代價!
作者: Dave    時間: 25-6-2015 10:18

「一分錢一分貨」呢句說話我冇講十年了...
作者: loveless    時間: 25-6-2015 11:59

引用:
原帖由 暈又暈 於 25-6-2015 00:24 發表
攪潮流/fashion既只有3種人:
騙子&騙子&騙子

如果夾硬講有第4種的話,果種叫做老千,如果看倌有些少做生產既經驗而又不同意小弟既意見,希望閣下會鞭得輕力些少。

無奈呢種國際性兼系統式詐騙已經在衣食住行等 ...
哦.
人容易被昆, 人願意被昆, 人寧願被昆,  至養得起o甘多昆人既人材.
作者: Lolanto    時間: 25-6-2015 12:31

精簡、設計同創意係外國人眼中竟然係呃錢
還是媒體報導時用字選擇性?
作者: sovietarmy2012    時間: 25-6-2015 12:43

引用:
Lolanto 於 25-6-2015 12:31 發表
我㡬欣賞佢慳錢得泥捉到班友路
作者: Dave    時間: 25-6-2015 12:58

係商業來講,定價唔係睇你件野值幾多錢,而係買家願意花多少錢
作者: loveless    時間: 25-6-2015 13:08

引用:
原帖由 Lolanto 於 25-6-2015 12:31 發表
係政治.
Beats 2008年建立, 靠與Monster合作, 同M的生產技術及銷售網上位.
Beats 與 Monster的合作簽定原本到2012年到期.
2011年 Beats 設計出售了51%俾HTC, 成功將所有monster R&D合法地轉走, 然後再向HTC回購股份.
跟住至到Apple天價收購 Beats.

現在M告緊B同H, 而A亦用緊橫手對付M.
冇願意被昆既大眾, Beats就唔會10年都未夠就值30億美金.
作者: reniless    時間: 25-6-2015 15:46

耳機無買過無用過,
不過話嗰四塊鐵無用就可圈可點。
嗰四塊鐵可能用嚟平衡機身,
畀用嗰時無更易跌前跌後話。
作者: ayaka    時間: 25-6-2015 16:31

潮野紅得快最緊要係BRANDING同明星效應
有同學畢業入左去做DESIGN, 話退貨率極高
作者: rho837    時間: 25-6-2015 16:32

引用:
原帖由 loveless 於 25-6-2015 13:08 發表

係政治.
Beats 2008年建立, 靠與Monster合作, 同M的生產技術及銷售網上位.
Beats 與 Monster的合作簽定原本到2012年到期.
2011年 Beats 設計出售了51%俾HTC, 成功將所有monster R&D合法地轉走, 然後再向HTC回 ...
天上鳥鴉一樣黑! 只要有多多錢既生意, 就一定有多多錢要打既官私! 所以一直唔會買Beats既耳機!
作者: 肥馬    時間: 25-6-2015 17:09

Beat 一向嘅音質都唔系好好,有時買個好d嘅耳機都平過佢
作者: loveless    時間: 25-6-2015 17:27

引用:
原帖由 rho837 於 25-6-2015 16:32 發表

天上鳥鴉一樣黑! 只要有多多錢既生意, 就一定有多多錢要打既官私! 所以一直唔會買Beats既耳機!
入耳我用 Audeo
室內我用 Alessandro  
要開心用Stax

我同好多人解釋過 Audeo 主要業務其實係助聽器, 從耳筒音質可見到佢地對acoustics有深厚了解.
但通常佢地最終都係寧願用五倍+倍價錢買潮野.
作者: sovietarmy2012    時間: 25-6-2015 18:15

每日yahoo頭版就係D手機鱔稿,日日係蘋果新發現,乜牌吾得之類。

所以聽下就算。
作者: YSL    時間: 27-6-2015 02:31

出街帶入耳式耳機,方便過用甘大件野

用甘 JVC
作者: 魯基八    時間: 27-6-2015 18:54

小弟就用過Monster時期既ibeats(好似系咁叫...)
大概5年前產物,其實當時音質都唔錯 Bass真係好重 聽Metal是相當有力(以1千左右耳機黎講.小弟好滿意了...)
不過就燒過幾次 有聲變無聲!
宜家就渣緊Audio Tech. 既 AH50(總之系紅色嗰隻罩耳式haha) 同Shure一隻幾行既入耳SE 215
滿意既! 不過Senheiser都相當不錯吖

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0