標題: 槍店態度? [打印本頁]

作者: gainax    時間: 6-8-2015 01:06     標題: 槍店態度?

"今時今日既服務態度係仲未夠既"
大部分人都聽得多呢句 ,講到出哂名槍街既服務態度態度,
相信好多師兄都試過, 比起以前,今時今日會唔會有改變? 呢個好值得討論

最近試過幾間, 最深刻都係有一間有分店賣大陸野, 買左幾十蚊野,幾日後先試睇過裝唔到返去問問,境然有得换過第二D野,呢間冇仲可以去分店睇下有冇, 職員仲幫你揾你要個件出黎,唔係答有就有冇就冇既態度 比個讚呢間野D職員

我諗如果以前係第二度買野, 可能買一兩萬先有咁既服務
作者: Sophi_hk    時間: 6-8-2015 01:22

我記得一間有分店賣大陸野,好多年前仲響惠X附近未有分店既時候
有啲真係好細過既年青人做staff
問佢有冇金X aug鏈甲
一位年青人答有
然後180度轉身,再原地180度轉身,答:冇
作者: gainax    時間: 6-8-2015 02:31

引用:
原帖由 Sophi_hk 於 6-8-2015 01:22 發表
我記得一間有分店賣大陸野,好多年前仲響惠X附近未有分店既時候
一位年青人答有
我諗係暑期工掛 ,以前多數去貓兵睇大陸野
間野變左咁多有心做抵佢做到開分店
作者: gainax    時間: 6-8-2015 03:35

槍街咁多舖, 有店有好既態度咁緊係有D冇咁好既,

最近都去過某間細鋪, 買件一千咁上下既件,大陸Copy野質量唔穩定大家都明,禮貌問下睇多件可唔可以, 估唔到面色同語氣由如天有不測之風雲 講句"大陸野係咁架啦" 。死死地開個盒之後話冇哂貨, 週圍都冇既程況下只好埋單,

下次再去個度買件多口左問句,面色依然答覆當然出面有就有冇就冇。
見到有無謂多講比錢走人,

發覺見到有師兄問野冇買老細有講有笑,我同朋友去買野個時完全兩個人。可能。。。人地係大客掛 。邊間唔講了,基本四五點先開唔休做個D

自己睇法係又唔會有咩要求人地做到點好點好,人地都係打份工而已,
禮貌查詢人人做到, 只想唔會入去買野似受氣。相信好多師兄寧願買貴D都唔想買野睇人地面色聽D寸過咩既話
作者: Tango1997    時間: 6-8-2015 11:17

引用:
原帖由 gainax 於 6-8-2015 03:35 發表
槍街咁多舖, 有店有好既態度咁緊係有D冇咁好既,

最近都去過某間細鋪, 買件一千咁上下既件,大陸Copy野質量唔穩定大家都明,禮貌問下睇多件可唔可以, 估唔到面色同語氣由如天有不測之風雲 講句"大陸野係咁架啦" 。 ...
如果真係平我一定去買。。。貴我必定唔買。。。我唔會怕睇人面色(又唔係造人世,佢態度9西关我能事牙) 。。。我就唔會同錢鬥氣 。。。最緊要我買到
作者: 2slow    時間: 6-8-2015 11:21

引用:
原帖由 Tango1997 於 6-8-2015 11:17 發表

如果真係平我一定去買。。。貴我必定唔買。。。我唔會怕睇人面色(又唔係造人世,佢態度9西关我能事牙) 。。。我就唔會同錢鬥氣 。。。最緊要我買到
茅錯,
但T兄會唔會因為入面有件靚女/姐之類而入去買貴貨呢?
作者: Dave    時間: 6-8-2015 11:32

入槍店純粹買野,唔打算同店員或者老闆做FD ,佢熱情款待當然好,西口西面亦少理,岩就比錢。
基本上冇邊間鋪我是反感,除左某間有個老野( 偶然 ) 係度果間... 老野寸到核爆。
有次個FD 買左支手拉二千幾銀,打左一日壞左( 某A 牌的M40 ,上網查到話說缸頭易甩,我告知友人不要拆直接拎番去 ),渣住單同盒拎番去,老野話:我地唔負責架WO...
好野... 最後攪大輪都係肯負責BY 另一位店員。

當然假如佢真係唔負責任亦吹唔帳,但一來自己識整,只係唔想新槍買一日爛左要自己攪,
二來可以直接搵該牌子(HK)嘈,三來消委會歡迎你尤其是你有單有野又係END USER 多數受理,
你行一步好我行一步好,你行一步歪我行一步歪,咁退一百步,鋪頭賣左野緊係想關我SPRING 事買家自理,
消費者買爛貨當然不爽想換番件好的,大家可以對抗到至死方休的,睇鋪頭取態了。

作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 11:49

買野之前基本做唒功課,吾駛佢含埋,總之廢話少說銀貨兩纥足矣。

可能我自製多,好少買PartS
作者: RCman    時間: 6-8-2015 12:51

基本上買野之前都會做少少功課,最後決定與否店員不會左右我,
我唔期望VIP服務,我問一你答一都無問題,最緊要唔係寸寸共,西口西門就算。
作者: Dave    時間: 6-8-2015 13:03

引用:
原帖由 RCman 於 6-8-2015 12:51 發表
基本上買野之前都會做少少功課,最後決定與否店員不會左右我,
我唔期望VIP服務,我問一你答一都無問題,最緊要唔係寸寸共,西口西門就算。
不過有D 客真係幾惡頂,
問店員D 山卡啦無黎啦喂的問題,
之後店員是未必知的,之後就大表偉論想表達自己識好Q 多野,
例如入CA 問SPORTLINE 係唔係金屬幾多MM BEARING 又有冇微動制用唔用得11.1 V 又問係咪FULL MARKING 又問打到幾遠係唔係用單向拍頭云云,
之後人家答唔出又話自己之前砌過之唔知嘜野神槍巨炮一雞打70 米掃死人改左四千幾銀冬冬茶茶,真人真事我忍笑好辛苦。
呢D 客真係唔買過主啦阻住哂
作者: Tango1997    時間: 6-8-2015 13:19

引用:
原帖由 2slow 於 6-8-2015 11:21 發表

茅錯,
但T兄會唔會因為入面有件靚女/姐之類而入去買貴貨呢?
一定唔會囉。。。囡我折墮D。。。食唔切。。洗七去買野牙
作者: goodsmile    時間: 6-8-2015 13:33

其實。。。。。。有時D客都好有問題
試過。。。。。。
1.試好哂槍要求折扣
2.自已聽電話吾小心跌槍落地(小)個staff
3.話支眞品x300做得吾似吾夠光
4.問價格包運上大陸? (only 同胞)
5.買包bb彈問足吾足數,吾足數既話要換
6.買支COPY M600要有真野質數,防真槍震,我話一分錢一分貨,客即黑面走人
7.店內倒瀉(肥媽小食)d豉油,sorry冇句即閃
8.又要人民幤付款,又要跟佢匯價
9.買刀切親自已手指、要求提供膠布、冇就(小)個staff發老皮
10.用電筒射其他客人
ps:以上乃親身經歷

作者: Tango1997    時間: 6-8-2015 13:47

引用:
原帖由 goodsmile 於 6-8-2015 13:33 發表
試過。。。。。。
1.試好哂槍要求折扣
5.買包bb彈問足吾足數 ...
佢地無睇CGF....好明顯宣傳不足
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 1407&highlight=
作者: 051039    時間: 6-8-2015 13:57

有啲客態度差!
客(指住個職員):你過來
客(督左櫥窗幾下之後):我要呢件
職員:你要邊件?
客(繼續督住個櫥窗):銀色個氣缸
(個度有幾個銀色氣缸)
職員確認左係個個氣缸開櫃拎出來之後個客就搶左個氣缸

拎住電腦風扇逢逢聲行入間鋪問:你地賣個件拍頭係幾多氣量?
職員:唔知喎,standard囉
個風扇佬行左陣(間鋪好細)同個職員講:你地仲未答到我問題喎!
作者: tinyau1134    時間: 6-8-2015 14:16

態度好係bonus, 係日本例外!
作者: goodsmile    時間: 6-8-2015 14:24

引用:
原帖由 tinyau1134 於 6-8-2015 14:16 發表
態度好係bonus, 係日本例外!
SORRY~我係日本兩家細槍店只睇到黑口黑面
連本地人都黑!可能人地師傳有料呱!
PS:大店都相當有禮
作者: horenhim    時間: 6-8-2015 14:54

通常問蠢既就會有蠢既答案
我買野就唔中意問長問短既,
so far 係kws消費咁多年都未食過屎

不過我就試過望住件parts掛係櫥窗問個sales有冇佢話冇
我真係係現場支一聲笑左出黎 ....
作者: Dave    時間: 6-8-2015 15:04

引用:
原帖由 horenhim 於 6-8-2015 14:54 發表
通常問蠢既就會有蠢既答案
我買野就唔中意問長問短既,
so far 係kws消費咁多年都未食過屎

不過我就試過望住件parts掛係櫥窗問個sales有冇佢話冇
我真係係現場支一聲笑左出黎 ....
果件係1 比1 麵粉模型黎架咋
作者: rho837    時間: 6-8-2015 15:57

引用:
原帖由 goodsmile 於 6-8-2015 13:33 發表
試過。。。。。。
1.試好哂槍要求折扣
係港仔有一間所謂"玩具槍"店! 有一次我同朋友係佢隔離店買完槍盒行出時! 突然有兩條操普通話口音叔台個口噡住口煙手揸住支個樣一啲都唔似玩具既.22壓缩空氣長槍苗來苖去又對住我們個頭! 我地即時吊9佢收翻支槍入舖頭! 條漆頭皮唔理會! 我們即時用手機影相! 跟着店內有人出來凶我地用國語問"什么事"? 我地吊漆佢"仆街香港仔...學咩人扮講國語! 叫你最大個位下來....有人用槍在公眾地方當然指赫我地! 我地好驚! 要打999報警! 有相為證!".......跟着條友至知發生乜事即時鎭門及勁say sorry! 跟着有個大佬又過來勁sorry! 其實好好地撳住啲蠢客唔好做傻事咪冇事囉! 自己拿來!
作者: rho837    時間: 6-8-2015 16:30

今日早上偷懒去左 " 衣 COFFEE " 買GEAR! 衣 COFFEE 班妹妹仔幾專業! 我買條Sling! 佢一直都計唔掂數? 原因係啲單個Sling扣賣哂冇貨! 我話星期六要去打GAME! 有冇其他辦法! 她説因為你要真品! 單扣冇貨只有加長扣$145一隻但你頭尾要兩隻成條Sling要成$780唔底嗎! OK喎! 夠成實! 我就俾$780買!    

對面街有間叫 " 桔史 " ! 個姐姐仔都有禮貌! 對腳好白滑! 唔錯唔錯! 但冇乜貨買.......幫親佢唔到!

但商場內個間 " 英雄XX " ! 想買對手套! 比張五百元佢找! 佢話冇得找! 不如你出去唱细佢再來買過好嗎!   又翻去 " 衣COFFEE " 再買過! " 英雄XX " 個SALES唔夠專業! 工作時同别一個人係咁大大聲講一啲不文鹹濕野! 有客人在內要小心說話及保持禮貌!
作者: 資源回收筒=人=    時間: 6-8-2015 16:31

引用:
原帖由 Sophi_hk 於 6-8-2015 01:22 發表
一位年青人答有
我到而家都好記得果時我入去問四眼佬支國狗249係未抄ca原裝咩力
佢無啦啦係背隻拎支國狗手槍出黎 「我依支勁呀 一槍打得穿你對波鞋」
我都唔知點應佢
自始我無再去過 連而家都無入去佢三間鋪

作者: gainax    時間: 6-8-2015 17:38

雖然都唔會望有乜態度可言,最近行得多發現得返個别鋪係咁,㭘四樓ZA都有傾有講算nice, 童功都冇問題, 連面包店個老細都好好人, 對比下西面同吋貢D真係唔會再想睇野,平唔係平只係就腳
作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 17:53

引用:
試過。。。。。。
1.試好哂槍要求折扣
C兄做昌掂?
作者: Tango1997    時間: 6-8-2015 18:18

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-8-2015 17:53 發表

C兄做昌掂?
你咪咁多事啦
作者: goodsmile    時間: 6-8-2015 18:34

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-8-2015 17:53 發表

C兄做昌掂?
以前一翻熱情做(女昌)鋪
現已轉行,而家玩下(女昌)好過
其實玩假(女昌)吾貴。。。係真(女昌)D鏡呀、電筒貴
作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 18:50

引用:
原帖由 goodsmile 於 6-8-2015 18:34 發表

以前一翻熱情做(女昌)鋪
現已轉行,而家玩下(女昌)好過
其實玩假(女昌)吾貴。。。係真(女昌)D鏡呀、電筒貴
禾曾做相近行業...同是天崖淪落人...同一覺悟
作者: loveless    時間: 6-8-2015 18:55

引用:
試過。。。。。。
1.試好哂槍要求折扣
唔知點解...我擔心班客既安危..遠多於覺得有需要安慰你老人家
作者: goodsmile    時間: 6-8-2015 19:47

引用:
原帖由 loveless 於 6-8-2015 18:55 發表

唔知點解...我擔心班客既安危..遠多於覺得有需要安慰你老人家
雖然我人生最折墮就係果幾年,
事後創傷乃需安慰
作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 19:51

引用:
原帖由 goodsmile 於 6-8-2015 19:47 發表

雖然我人生最折墮就係果幾年,
事後創傷乃需安慰
me too...但我走出了陰影
作者: goodsmile    時間: 6-8-2015 20:01

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-8-2015 19:51 發表

恭喜恭喜~

作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 20:34

引用:
原帖由 goodsmile 於 6-8-2015 20:01 發表

恭喜恭喜~

總之正經打份牛工(千祈吾好係做自己興趣同賣一D吾等洗玩具),咪太多理想夠鐘就走就得了
作者: goodsmile    時間: 6-8-2015 20:48

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-8-2015 20:34 發表

總之正經打份牛工(千祈吾好係做自己興趣同賣一D吾等洗玩具),咪太多理想夠鐘就走就得了
相當認同! 興趣吾可以攞呢當飯食
更加吾可以興趣變工作,怕長時間會反感
玩具既野可有可無,市道吾好玩具反斗城都要汁
就算比你係槍街做到第一師傳
得兩隻手揾得幾多? 咪又係同業主打工

作者: 051039    時間: 6-8-2015 20:53

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-8-2015 19:51 發表

做過個零月女昌掂part time,同上
作者: Tango1997    時間: 6-8-2015 21:32

。。你幾條仆街丫。。。
作者: gainax    時間: 6-8-2015 22:46

做過昌店D師兄,其實背後有冇D野唔比得人知?可否講下
作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 22:56

引用:
原帖由 gainax 於 6-8-2015 22:46 發表
批發價平過零售價

利申,禾以前吾係賣槍
作者: gainax    時間: 6-8-2015 23:07     標題: 回覆 36# 的帖子

呢個我都唔知
平幾多先
作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 23:11

引用:
原帖由 goodsmile 於 6-8-2015 20:48 發表

相當認同! 興趣吾可以攞呢當飯食
更加吾可以興趣變工作,怕長時間會反感
玩具既野可有可無,市道吾好玩具反斗城都要汁
就算比你係槍街做到第一師傳
得兩隻手揾得幾多? 咪又係同業主打工
老細對落就下我。。。某程度上我同一人店的工作差別不大。

錢吾係損失好多,係精神困擾同時光虛耗大,試問人有多少個十年?!

你生你養你教既仔越泥越大個病了,然後一場瘟疫KO左,睇住佢香,連自己都無飯食。。。好傷。年青人不怕挫折因為未威過。。。我舊公司威過,所以更傷,係以後做人的—個心理包服。

所以我有時想嚣但不敢嚣,風光不會永遠,努力保你不死,學識予你機會,成敗順逆則看名數。人地寸寸貢因為佢未仆過,仆得多行路必帶眼,不會吹口哨。

作者: sovietarmy2012    時間: 6-8-2015 23:13

引用:
原帖由 gainax 於 6-8-2015 23:07 發表
呢個我都唔知
平幾多先
批發價平過零售價已經係超級秘密
作者: jacko    時間: 6-8-2015 23:13

做過一小段時間槍鋪行街, 其實零售價每支槍只係賺一二百蚊左右(手槍計)

作者: Sophi_hk    時間: 6-8-2015 23:20     標題: 回覆 40# 的帖子

[做過電腦sales] CPU/ram/display卡睇落好金但個margin得幾十蚊
反而printer墨 CD DVD 睇落好雞但個margin都係幾十蚊 而且去貨快
槍街會唔會又係賣氣賣彈先係本
作者: gainax    時間: 6-8-2015 23:23     標題: 回覆 40# 的帖子

一支手槍先賺1,2條魚 咁一日要賣幾多野先圍到皮
作者: Dave    時間: 7-8-2015 09:41

引用:
原帖由 gainax 於 6-8-2015 23:23 發表
一支手槍先賺1,2條魚 咁一日要賣幾多野先圍到皮
仲要計埋槍唔係消耗品,一個正常玩家可能頂多兩三支... 唔正常十支八支,痴線果D 幾十支...
一支賺200... 十支先2K... 我一個月去茶餐聽食早餐唔止呢個數

同埋槍街又有NANCY WONG,永遠平人一舊水OR LOWER,飲鳩止渴。
作者: sovietarmy2012    時間: 7-8-2015 10:07

賣槍係微利,我都諗吾明為乜!
作者: b9296    時間: 7-8-2015 14:10

今年好似整體既店員態度都好咗:唔通係生意差咗...?
作者: sealsman    時間: 7-8-2015 15:25

引用:
原帖由 Sophi_hk 於 6-8-2015 23:20 發表
[做過電腦sales] CPU/ram/display卡睇落好金但個margin得幾十蚊
反而printer墨 CD DVD 睇落好雞但個margin都係幾十蚊 而且去貨快
槍街會唔會又係賣氣賣彈先係本
氣好似講緊幾蚊
我估係靠賣overseas搵食
作者: 051039    時間: 7-8-2015 16:54

引用:
原帖由 gainax 於 6-8-2015 22:46 發表

作者: sovietarmy2012    時間: 7-8-2015 18:40

引用:
原帖由 b9296 於 7-8-2015 14:10 發表
今年好似整體既店員態度都好咗:唔通係生意差咗...?
沙士之後係好左....有D鋪吾PK都吾怕黑
作者: loveless    時間: 7-8-2015 19:16

引用:
原帖由 sealsman 於 7-8-2015 15:25 發表

氣好似講緊幾蚊
我估係靠賣overseas搵食
係靠數期碌錢.
香港零售業靠呢招大大話話都玩左幾+年.
作者: gainax    時間: 8-8-2015 09:06     標題: 回覆 43# 的帖子

行左咁多年, 真係唔覺見有排隊買槍既程況,買槍賺得唔多,靠賣零件雜物生存?
有D都可能有網店賣比鬼佬賺另一條水又整下槍收手功, 但...賣二手槍同整槍個D究竟點捱到落去 好似碩士個D
十年後都仲係度
作者: Tango1997    時間: 8-8-2015 09:46

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2015 09:06 發表
行左咁多年, 真係唔覺見有排隊買槍既程況,買槍賺得唔多,靠賣零件雜物生存?
有D都可能有網店賣比鬼佬賺另一條水又整下槍收手功, 但...賣二手槍同整槍個D究竟點捱到落去 好似碩士個D
十年後都仲係度
二手槍利潤極高呀師兄
作者: Tango1997    時間: 8-8-2015 10:01

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2015 09:06 發表
十年後都仲係度
我有次係飾櫃睇野。。。足本全程。。。有兩條中學生。。。乸兩衼手槍去放。。。一枝we p08 銀色。。。一枝kj 92f。。。我立一立ok新净。。。比石士睇睇。。。擰晒頭同兩條。。學生哥講呢兩支嘢好舊款。。。唔想收。。。要收價錢都唔會高。。。 兩支一齊放一百二十蚊。。。兩個學生哥同我刀呆一呆。。。之後佢地咬耳仔。。。放低槍。。。收左$120....走咗

你咪諗吓佢點生存囉

作者: jacko    時間: 8-8-2015 10:03

引用:
原帖由 Tango1997 於 8-8-2015 09:46 發表

二手槍利潤極高呀師兄
佢係個別列子,槍譠神話
作者: jacko    時間: 8-8-2015 10:08

引用:
原帖由 Tango1997 於 8-8-2015 10:01 發表

我有次係飾櫃睇野。。。足本全程。。。有兩條中學生。。。乸兩衼手槍去放。。。一枝we p08 銀色。。。一枝kj 92f。。。我立一立ok新净。。。比石士睇睇。。。擰晒頭同兩條。。學生哥講呢兩支嘢 ...
某情度佢無吹水,的確係舊款
作者: Tango1997    時間: 8-8-2015 10:13

引用:
原帖由 jacko 於 8-8-2015 10:03 發表

佢係個別列子,槍譠神話
。。。。未有國狗嗰陣。。。我有個fd....係佢度放支馬記AUG底中力一槍4日本鍊匣加一隻日本彈弓匣。。。。放左$350
作者: Dave    時間: 8-8-2015 10:23

引用:
原帖由 Tango1997 於 8-8-2015 10:13 發表

。。。。未有國狗嗰陣。。。我有個fd....係佢度放支馬記AUG底中力一槍4日本鍊匣加一隻日本彈弓匣。。。。放左$350
淨匣都唔止呢個價
作者: 051039    時間: 8-8-2015 11:25

電槍換條彈弓都三舊水啦
作者: Tango1997    時間: 8-8-2015 12:35

引用:
原帖由 051039 於 8-8-2015 11:25 發表
電槍換條彈弓都三舊水啦
唔係快拆波箱。。。呢個價錢合理
作者: rho837    時間: 8-8-2015 13:33

我由1991年開始行廣華街槍店! 1995年至有錢買第一支槍! 就係幫襯呀屍膏! 上下结合 AEG M16 A2 齊左6仟! 跟着俾港仔一佭漆頭皮(整槍唔還槍)偷左! 到今天! 其實冇乜點變過! 只係買野叻左!

可能到退休年齡會開一間樓上舖專賣運動GEAR及戰術GEAR, 至于刀槍之類唔做! 廢事成日召呼呀SIR!
作者: 紗夢    時間: 8-8-2015 16:15

玩左十幾年
地鋪態度都差唔多,近來感覺好左好多
14/F靚女們就有性格D
拿住個code想訂野就當我到透明,如果忙緊大聲喝句"等等"鬧我都好呀?
但係完全無反應,令我置身於日本電影"隱型人"系列當中
到買野比完錢,件野擺係原位我又唔敢囉走wow
因為唔知佢地重有無野要入機果d麻..就企係度等,
終於忍唔住問ok伽啦呵?先會望都唔望黎再慢慢點下頭..
真係次次都係咁
買親野都唔知走得未,入完將件野向我推1cm比個訊號走得都好麻XDDDDD
所以依家次次都會主動問OK?

E coffee就門口應該貼張"只限批發/外地網購"
不過都係得一個師傅態度係咁,其他都無乜野,可能係老闆黎吧
作者: jacko    時間: 8-8-2015 17:48

引用:
原帖由 紗夢 於 8-8-2015 16:15 發表
玩左十幾年
地鋪態度都差唔多,近來感覺好左好多
14/F靚女們就有性格D
拿住個code想訂野就當我到透明,如果忙緊大聲喝句"等等"鬧我都好呀?
但係完全無反應,令我置身於日本電影"隱型人"系列當中
到買野比完錢, ...
我早上個星期喺14/F買野情況係:一星期前send email問左有貨,拎住個code同妹仔講要呢件,比錢走人,全程有問有答,係cool啲啫,大致無咩問題
作者: 紗夢    時間: 8-8-2015 17:58

引用:
原帖由 jacko 於 8-8-2015 17:48 發表

我早上個星期喺14/F買野情況係:一星期前send email問左有貨,拎住個code同妹仔講要呢件,比錢走人,全程有問有答,係cool啲啫,大致無咩問題
可能我樣衰 又可能她們真係好忙or心情不好
作者: gainax    時間: 8-8-2015 18:45     標題: 回覆 52# 的帖子

估唔到咁既價咁都有人放比佢 印像唔怪得碩士先可以仲係
作者: gainax    時間: 8-8-2015 18:51

拾四樓個靚女都0k,主要覺得佢負責收銀,問貨問哥哥好D
作者: 紗夢    時間: 8-8-2015 19:09

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2015 18:51 發表
拾四樓個靚女都0k,主要覺得佢負責收銀,問貨問哥哥好D
哥哥就係不鳥我
我依家信係我人問題了
作者: sovietarmy2012    時間: 8-8-2015 19:50

我買其他商品都無槍仔野D sales咁,需要拎服務態度泥討論...可能未去到要買藥油的年紀掛
作者: 051039    時間: 8-8-2015 20:42

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 8-8-2015 19:50 發表
我買其他商品都無槍仔野D sales咁,需要拎服務態度泥討論...可能未去到要買藥油的年紀掛
樓下間萬0,唉
作者: gainax    時間: 8-8-2015 21:54     標題: 回覆 65# 的帖子

邊個哥哥先,最近基本上成日都係度個個幾好人幾好講既,後生D就小D野講, 但唔會唔so你咁吋
作者: stevechau    時間: 10-8-2015 12:17     標題: 回覆 68# 的帖子

我覺得14/F係得果兩位哥哥係做野(肯SERVE客)的...
其他一係唔識一係唔應...再唔係就好似淨係識收錢咁~

咁果兩位哥哥問起野上黎係幾肯答算幾幫得上忙既~
作者: 2slow    時間: 10-8-2015 14:30

引用:
原帖由 紗夢 於 8-8-2015 19:09 發表

哥哥就係不鳥我
我依家信係我人問題了
呢間野你下次上去買野時講少少煲冬瓜或雞腸試下
作者: mafiayau    時間: 10-8-2015 19:52     標題: 回覆 7# 的帖子

師兄....想知你系咪講緊鳴根條老野........
作者: gainax    時間: 10-8-2015 19:57

引用:
原帖由 2slow 於 10-8-2015 14:30 發表

呢間野你下次上去買野時講少少煲冬瓜或雞腸試下
或者著到咁都得 , 佢地就知道你係來幫襯唔敢唔so你

講笑, 其實而家比以前好左好多, 好耐以前去過都見到佢地"做自己D野" 有客到都照有照做
個時基本真係陳列室, 唔會問野真接要乜講乜比錢即走

圖片附件: keanu-reeves-john-wick.jpg (10-8-2015 19:57, 119.97 KB) / 該附件被下載次數 174

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0