標題: 請教: Marui hicap 用 WE / KJ 夾問題 [打印本頁]

作者: alvtsang    時間: 12-8-2015 09:19     標題: 請教: Marui hicap 用 WE / KJ 夾問題

請問Marui hicap 可用 WE / KJ 夾嗎? 有冇出氣/供彈問題呀? 因原裝夾太貴喇,thx
作者: 等放工    時間: 12-8-2015 09:31     標題: 回覆 1# 的帖子

你個WE/KJ匣都百五前後,
去明搶買馬記, 無折都係百七左右, 差果幾十無謂慳, 穩定性無得比,
至少賣番出去都有人要

比多少少買銀匣仲好
作者: 2slow    時間: 12-8-2015 10:17

絕對同意上面所講, 比多幾草野買原裝啦
作者: horenhim    時間: 12-8-2015 10:22

YES BUT NO
作者: alvtsang    時間: 12-8-2015 12:57

我聽日講原裝夾二百尾.... 如果唔過二百我買原裝丫!! 幾間買呀? 現×/名×/統× ??
作者: alvtsang    時間: 12-8-2015 12:58

邊間*
作者: wingwing2174    時間: 12-8-2015 13:13

我睇過咁多間黑色短匣好似現x最平
賣!*)定!*%
而其他舖都係賣!()
作者: 等放工    時間: 12-8-2015 15:58     標題: 回覆 5# 的帖子

槍街幾間大鋪格價啦, 我自己當時就係明搶買既
作者: mafiayau    時間: 13-8-2015 16:55

我六月在明搶買馬記5.1匣 !*) 同時在軍軍軍又各買了一隻WE/KP05匣 盛惠!%)   /    !$)

FIT位 用到 但KP05匣入得28飛 我詁KP06/08果款有30飛入?  呢兩隻台灣匣用在馬記身上唯一一個小問題就是彈匣個SLIDE STOP頂杆的位置唔夠高 插系馬記5.1度打果陣時 LOCK SLIDE 個SLIDE STOP會頂唔盡 搞到好快個後定位就崩左 我自己就拆左個彈匣黎執

除此外WE/KJ匣打起來同原廠匣並無什麼明顯差異  但睇過雄郎條片都知 馬記隻匣系低溫時氣化好過WE/KJ匣多多聲

結論就系比我揀多次我會加3草入原廠匣 (唔係話台/國匣一定輸就馬記匣 但單論HI-CAP匣就無必要用他牌了 我馬記MEU反而都係用KP07/AMRY/BELL的匣)  自己的小小總結 希望幫到你
作者: alvtsang    時間: 18-8-2015 20:27

Thanks a lot

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0