標題: 善意提醒,大家小心 [打印本頁]

作者: HKTC    時間: 14-8-2015 23:03     標題: 善意提醒,大家小心

小弟玩Wargame大概半年左右,期間識左位師兄,成日都話佢有咩咩貨,有咩需要可以問佢買,又話自已有幾威幾威,可以幫你買咩咩咩.
初初都信,至到有位好心師兄send左條link提醒我,如果唔係真係遲早中伏
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... mp;extra&page=1

今時今日香港真係好多呃人既pk,或者自已真係好多事,但真心希望各位新手同師兄小心
作者: ~~方~~    時間: 14-8-2015 23:39

與其開個post去鞭屍, 不如講下你有咩內幕消息仲好啦
作者: loveless    時間: 14-8-2015 23:44

引用:
原帖由 HKTC 於 14-8-2015 23:03 發表
....有咩咩貨,有咩需要可以問佢買,又話自已有幾威幾威,可以幫你買咩咩咩.
我反而想知有邊個唔係甘講野
作者: goodsmile    時間: 15-8-2015 00:30

前幾日先撞到佢同某幾位槍壇大粒行街街
作者: davyto    時間: 15-8-2015 02:16

似係同門恩怨,否則點會開個新acc而第一個post就直接鞭屍。

而且又真係未見過有人槍齡得半年就會咁叻仔黎返舊案!
作者: Tango1997    時間: 15-8-2015 02:20

引用:
原帖由 loveless 於 14-8-2015 23:44 發表

我反而想知有邊個唔係甘講野
我成日刀係咁講野。。。信者得救
作者: HKTC    時間: 15-8-2015 03:40     標題: 回覆 5# 的帖子

你所指既舊案條link係有師兄send俾我,我本身都唔知這個wargame網站,跟住在申請acc難度其實唔高,唔算叻仔。當然信唔信我都無辦法,不過相信有好多師兄鍾清楚過我啦,就算係自已多事啦。
作者: yiuyiusiu    時間: 15-8-2015 06:43

舊屎係是拉把波仔舖果個?
作者: rho837    時間: 15-8-2015 11:26

記住香港玩玩具搶需知!

1) 知道對方呃小小當豪俾佢

2) 如果真不小心中蕉! 咪等價對代!

記住呢類人既天性同老鼠曱甴一樣!一見有得食就自然衝去食! 唔俾佢棟到係正常人一個可以做普通吹水朋友解悶!
作者: Ang123456    時間: 15-8-2015 13:13

是也!
引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 15-8-2015 06:43 發表

作者: gabriel_wong    時間: 15-8-2015 14:34

引用:
原帖由 Ang123456 於 15-8-2015 13:13 發表
是也!

有無多D tips啊,買依D野真係好怕中伏
作者: sovietarmy2012    時間: 16-8-2015 06:24

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 15-8-2015 06:43 發表
四眼Cap帽?
作者: sovietarmy2012    時間: 16-8-2015 06:29

引用:
原帖由 rho837 於 15-8-2015 11:26 發表
記住香港玩玩具搶需知!

1) 知道對方呃小小當豪俾佢

2) 如果真不小心中蕉! 咪等價對代!

記住呢類人既天性同老鼠曱甴一樣!一見有得食就自然衝去食! 唔俾佢棟到係正常人一個可以做普通吹水 ...
預防世上任何騙子:
總之親力親為切忌懶,乜野都揾下料先,咪恃住自己好醒好有能力食過好多鹽,仲有係便宜莫貪!
作者: HKTC    時間: 16-8-2015 11:56

聽講條友之前試過收左人地幾千銀,聲稱可以幫買咩咩貨,冇單冇據跟住......。想起條友行槍街成日都鬼鬼祟祟擺到明身有屎
作者: Tango1997    時間: 16-8-2015 12:05

引用:
原帖由 HKTC 於 16-8-2015 11:56 發表
聽講條友之前試過收左人地幾千銀,聲稱可以幫買咩咩貨,冇單冇據跟住......。想起條友行槍街成日都鬼鬼祟祟擺到明身有屎
我建議你係呢度分享。。。認真 。。。收視率奇高

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=131851

作者: HKTC    時間: 16-8-2015 12:21     標題: 回覆 15# 的帖子

信不信由你,真定假自然有人知。
好人真係難做,希望大家小心
作者: Ang123456    時間: 16-8-2015 15:42

騙子到處都是,可能騙你吾騙我,又或者騙我吾騙你!
有騙都要有被騙,先完成到個過程同結果!
响呢度知道何許人也又如何? 若自己不做足功夫,去到那裡還不是水魚一條?
作者: rho837    時間: 16-8-2015 15:48

睇翻仙G的真人真事!好有味道!
作者: HKTC    時間: 21-8-2015 20:53

今日有師兄透露:條友之前同長毛夾錢租鋪,最後走左長毛幾萬銀鋪租,咁既人心照啦,估計一陣又會有佢既Acc走來話我吹水 唔信可以去QXF問下長毛喔.btw 如果有任何人同佢有任何交易請小心。善意提醒
作者: sovietarmy2012    時間: 21-8-2015 21:55

you are 長毛?
作者: rho837    時間: 22-8-2015 11:17

放張大頭相同HKID No. 同手機號碼!俾大家參考!
作者: gtoray    時間: 22-8-2015 17:00

我唔敢話佢係好人定壞人
但師兄玩左wargame半年已經參透到咁多野, 仲會善意提醒一眾玩家, 實在難以令人信服
作者: gtoray    時間: 22-8-2015 17:01

引用:
原帖由 rho837 於 22-8-2015 11:17 發表
放張大頭相同HKID No. 同手機號碼!俾大家參考!
不可以
作者: HKTC    時間: 29-8-2015 01:17

私隱既野放上來點都唔係咁好既...其實條link第1頁已經有某人既Facebook,都有位師兄係條link既第4頁登左一條當年既新聞連結,初初見到我都笑左,所以人做得衰野多係會有報應既
我係唔係靜係玩左半年wargame係唔係真係咁重要?信唔信我都無計,重要既係我講既係唔係事實...我知既可能係冰山一角,相信大把師兄都清楚過我

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0