標題: Su-35 show機動性 [打印本頁]

作者: Hamlet    時間: 2-9-2015 23:40     標題: Su-35 show機動性

作者: Lolanto    時間: 3-9-2015 00:09

好似失控咁
作者: 0o0p    時間: 3-9-2015 00:18

呢招p-52都得 不過好易失速夠唔返
作者: rho837    時間: 3-9-2015 02:18

SU-35
作者: jn_jona    時間: 3-9-2015 08:28

機動性好似係呢個年代已經唔吃香了
作者: 0o0p    時間: 3-9-2015 10:18

因為二戰既戰機都做到呢類動作https://youtu.be/lJINAjkZHgI
事實上現代戰機危急時可以做更複雜既動作 只係飛行員未必個個受得住
呢類動作做得出黎代表進入近身戰 現代空戰用導彈多 原地轉向無太大價值

作者: 進擊的Chun    時間: 3-9-2015 16:10

電影動畫 "空中殺手" 交戰片段
https://www.youtube.com/watch?v=3HBuSsXYHFU

注意尾段,圍繞住架戰機攻擊。
作者: FBC1    時間: 3-9-2015 16:39

動畫才有,真實係不可能。
作者: FBC1    時間: 3-9-2015 16:50

就算量向噴咀技術(OVT)亦不可能做到。
作者: nathan852    時間: 9-9-2015 02:26     標題: 回覆 6# 的帖子

呢類動作完全不存在於二戰的空戰中 要一架時速過500km/hr 的戰機在不大幅增加高度的同時在數秒內減速至近乎0再轉一個圈 機體會受唔住產生的G力 斷硬
作者: nathan852    時間: 9-9-2015 02:30     標題: 回覆 7# 的帖子

呢個動作就真實存在 係利用單邊失速的效果造成 不過係用來快速下降 唔係打人 同時轉圈半徑大好多 要求的技術亦好高 冇幾多個機師做到
作者: yiuyiusiu    時間: 9-9-2015 04:24

對飛機都係皮毛,當年係聖地牙哥既酒吧識到個醉酒佬講酒經
其實無一個會FULL LOAD上陣,美國仔有個fightweight fighter program,有咁輕得咁輕,玩速度同減低引擎動力流失兼極長航程,可惜機翼係高空中幾飛20MM一上升下降空氣就令個彈窿變到大,十有八九可以拉一拉手制屎忽BIRL一BIRL之後多數暈Q左,要佢掛dispenser佢寧願掛多個600加倫缸,個缸一樣落地開花,有L排燒,加上其實追熱唔掛得好多碌,因為一隻雀仔兩隻腳,得兩條RAIL比你掛電子野,其他一律任掛!所以間唔中套RAIL比人笠左真係會有無腳雀仔,加上枝20MM每六秒鐘1000飛果500飛(x3)打到半MILE,玩完留屋企RELOAD粒幾鐘,20MM依舊係主力所以慳Q住用

果個動作佢地上堂播架仔上空盤旋三打一都有介紹過下,唔洗學,現代機太快斷硬,DOG FIGHT已經有令外一個空中少爺幫你執手尾,所以好小出現,加上三十幾歲既16埋第辣得低35
第一堂就比個價錢牌你過目,最貴係套雷達!之後你估都估唔到除引導同豆豆!複合玻璃最L貴
一坐落機同買架LOTUS一樣頂手頂腳周圍三尖八角,渣B仔要用何B仔頂住個中控雷達顯示器,套衫沖氣又腳痺!

純訓唔著9叫下,有講錯唔好當真,我聽果時都係由內到外再由外到番內既醉酒佬
作者: yiuyiusiu    時間: 9-9-2015 04:42

離晒題添,想講果樣係呢個( 以我尚有記憶同用我有限既詞彙)
佢話而家D玩具太快,佢地而家直接熄引擎,上下反轉架機之後壓低機鼻,反轉係因為要睇到後面隻雀,阿頭教落無論如何都要睥Q實佢
見到佢一跟就抽番機鼻向上之後開副翼 降落同空中減速果幾塊野??就會交換左位置
作用同呢個動作差唔多用,仲無咁危險

帶番個頭盔先
佢點講我點聽
作者: FBC1    時間: 9-9-2015 06:58

唉……小弟我睇完再睇都無辦法令自己相信有咁可能,就算失速十之七八机頭向下,但片中佢係机頭水平横向對住敵机dom dom 轉開火。呢個可能性我唔敢話無,但我真係……投降。
作者: FBC1    時間: 9-9-2015 07:13

飛机失速以經難操控,仲可以瞄準對方開火,唔講二戰老爺全手動戰斗机,就講現今高机動全电腦化再加量向嘖咀。 禾小弟弟都唔信咯。
作者: nathan852    時間: 9-9-2015 19:45     標題: 回覆 13# 的帖子

應該係barrel roll 減油門 開flaps/air brake 唔駛熄引擎 會開唔返
作者: 0o0p    時間: 10-9-2015 01:29

唔駛開唔返 呢類動作向實戰有機會係個機師甩肺開唔返
作者: 0o0p    時間: 10-9-2015 01:33

而電腦輔助唔一定好 有時候可能正好阻止你做呢類動作
作者: rho837    時間: 10-9-2015 17:05

我大佬咪有次載我飛! 空中息引擎再一路轉一路free fall! 跟着TAK翻着架飛機! 都唔明有乜好玩! 下午氣温高架飛機一路飛一路跌下跌下咁! 有乜好玩! 都係MTB好玩好多!
作者: FBC1    時間: 10-9-2015 17:10

引用:
原帖由 rho837 於 10-9-2015 17:05 發表
我大佬咪有次載我飛! 空中息引擎再一路轉一路free fall! 跟着TAK翻着架飛機! 都唔明有乜好玩! 下午氣温高架飛機一路飛一路跌下跌下咁! 有乜好玩! 都係MTB好玩好多!
師兄你同你大佬不簡单噢。
作者: rho837    時間: 10-9-2015 20:21

引用:
原帖由 FBC1 於 10-9-2015 17:10 發表

師兄你同你大佬不簡单噢。
香港係國際物流主要城市之一! 所以呢度有好多人係揸飛機揾食! 有個機佬係親大佬! 以前他都載我一齊飛過架 Private Jet ! 一早跟他上 Private Jet 飛去澳洲墨以砵交架飛機, 再去唐人街飲個早茶! 跟着又翻去機場揸别一架 Private Jet 翻香港交機! 架機又飛高又飛得快! 一程要六小時飛到去! 架飛機只係我地兩兄弟! 感覺好似睇 Maimi-Vice 講過啲大佬獨自揸機運毒咁樣! 真係一生人一次! 一次夠啦! 架機飛得大高啲福射比地面高好多! 冇陽光曬都一樣中福射而飛得多可能會生野! 真係一次就夠啦!

作者: FBC1    時間: 10-9-2015 20:35

引用:
原帖由 rho837 於 10-9-2015 20:21 發表

香港係國際物流主要城市之一! 所以呢度有好多人係揸飛機揾食! 有個機佬係親大佬! 以前他都載我一齊飛過架 Private Jet ! 一早跟他上 Private Jet 飛去澳洲墨以砵交架飛機, 再去唐人街飲個早茶! 跟&# ...
羡慕
作者: FBC1    時間: 10-9-2015 20:40

時1993年,我差点婚都唔結就為了去莫斯科揸米格机,後來終要向現實低頭……去結婚。
當時去俄揸米格約一萬至三萬美元,視乎飛咩机種。
作者: oliver1997    時間: 10-9-2015 20:45     標題: 回覆 21# 的帖子

睇到D字都覺熱  
但真係幾羡慕....
作者: rho837    時間: 10-9-2015 20:52

好彩你冇去!我大佬都去過印度坐米格機!他敎人玩Aerobatics! 佢話戰機唔夠花式機安全及靈活!初時以為大把空姐溝!現實係靚空姐個個係天生專業釣龜能手!佢地去捉龜而點會俾你溝到! 成日飛咁辛苦又要養家!唉!
作者: FBC1    時間: 10-9-2015 21:04

引用:
原帖由 rho837 於 10-9-2015 20:52 發表
好彩你冇去!我大佬都去過印度坐米格機!他敎人玩Aerobatics! 佢話戰機唔夠花式機安全及靈活!初時以為大把空姐溝!現實係靚空姐個個係天生專業釣龜能手!佢地去捉龜而點會俾你溝到! 成日飛咁辛苦又要養家!唉 ...
師兄幾時你二兄弟再飛呀?有無多個位……预埋我呀。
作者: FBC1    時間: 10-9-2015 21:06

禾巧羡慕
作者: rho837    時間: 10-9-2015 21:09

好! 如果再有咁既機會我一定PM你!不過我大佬以經升到上神臺就來提早退休!

聽聞呢到好似有師兄家底好厚!屋企好似有私人噴射機! 如果佢地很自己現身就正啦!
作者: FBC1    時間: 10-9-2015 21:47

引用:
原帖由 rho837 於 10-9-2015 21:09 發表
好! 如果再有咁既機會我一定PM你!不過我大佬以經升到上神臺就來提早退休!

聽聞呢到好似有師兄家底好厚!屋企好似有私人噴射機! 如果佢地很自己現身就正啦!
咁堅……
作者: 0o0p    時間: 10-9-2015 22:55

玩著過山車 摩天八爪魚先囉
玩到可以習慣左係上面食飯先好上戰機玩花式
作者: geoprotex    時間: 11-9-2015 12:19

不嬲都話CGF臥虎藏龍
作者: FBC1    時間: 11-9-2015 20:13

引用:
原帖由 rho837 於 10-9-2015 20:52 發表
好彩你冇去!我大佬都去過印度坐米格機!他敎人玩Aerobatics! 佢話戰機唔夠花式機安全及靈活!初時以為大把空姐溝!現實係靚空姐個個係天生專業釣龜能手!佢地去捉龜而點會俾你溝到! 成日飛咁辛苦又要養家!唉 ...
我九一年巳玩過英國皇家空軍既飛行模擬器。好好玩。
作者: rho837    時間: 11-9-2015 20:17

引用:
原帖由 FBC1 於 11-9-2015 20:13 發表

我九一年巳玩過英國皇家空軍既飛行模擬器。好好玩。
Flight SIM 掔係正啦!

飛行會都有部! 不過只係一部PC!
作者: FBC1    時間: 11-9-2015 20:19

應該係:好好玩,震到散。
作者: FBC1    時間: 11-9-2015 20:38

引用:
原帖由 rho837 於 11-9-2015 20:17 發表

我玩果部倏堅模擬器,震散晒。
作者: FBC1    時間: 11-9-2015 20:48

引用:
原帖由 rho837 於 11-9-2015 20:17 發表

師兄我羡慕你都來唔切啦。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0