標題: M4電點塞好 [打印本頁]

作者: catgandum    時間: 4-9-2015 18:33     標題: M4電點塞好

不過塞入去個筒入面後,電線同插頭會露出嚟

雖然個托入到去,但係我驚會壓斷個插頭...
插頭同電線看似不堪一擊,各位師兄有咩方法塞入去
作者: tinyau1134    時間: 4-9-2015 18:53

係唔改做底下...

1塞旁邊,即係放係尾托左右邊個窿,可能會好tight,要少少力,自行判斷,任何損毀本人不負責,但我果份尾托就得嘅。

2或者好似你咁放落尾通同拉出少少,留位比電線同插頭。

3買個條幼啲同短啲/ 雙節棍type
作者: catgandum    時間: 4-9-2015 19:07

引用:
原帖由 tinyau1134 於 4-9-2015 18:53 發表
係唔改做底下...

1塞旁邊,即係放係尾托左右邊個窿,可能會好tight,要少少力,自行判斷,任何損毀本人不負責,但我果份尾托就得嘅。

2或者好似你咁放落尾通同拉出少少,留位比電線同插頭。

3買個條幼 ...
1唔得,試過
唯有將就一下用2了,插頭電線儘量塞入去條尾通到
問題係感覺咁樣好易斷...
作者: nickydearcy    時間: 5-9-2015 10:21

我之前都有呢個問題, 因Tamiya頭太"雅咋", 後來鎗同電都改曬做大T頭兼cut短D線, 會好屈好多
作者: Dave    時間: 5-9-2015 10:56

尾通是最簡單,
另,你上托時唔好將個托收到最入即可,正常實戰都不會宿到最短吧,會頂到個鼻。

M4 AEG 尾通不同牌子,入面個墊片是各有不同,有些好厚,有些大概得半CM 厚,
厚底自然沒太多位塞,在下的都是會塞完會見到插頭,可以不理,只要上尾托時留些位置不要宿到最短壓死即可。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0