標題: 彈珠人 蛋蛋, 第六話[有揑] [打印本頁]

作者: ZaMaR    時間: 10-11-2007 23:25     標題: 彈珠人 蛋蛋, 第六話[有揑]

艦長姐姐同union"對高達調查隊"某眼鏡男係舊同學....(似乎仲被推倒了..= =+)
死小孩勁敵係舊戰友.........(似乎都快會被"推倒"了......= =+)
相親大會乎??
死小孩某鄰居開始做便當,斷背的開始

砲手玩變裝死神高達,就咁企係度玩雙槍咁惡....

號外:

艦長姐姐同旗袍大小姐 cup數對戰開始!
第一回,艦長姐姐以超deeeeeeeep v應戰而勝出!

作者: Paul    時間: 10-11-2007 23:31

我“佬左”未看, 視在看看先

P.S. 我剛剛無視你個一樓post 我咩劇情都唔知
作者: adrianyahk    時間: 10-11-2007 23:49

惡魔島未出呀....
作者: Paul    時間: 11-11-2007 00:02

個眼鏡機師聲優是誰? 今日深囚犯個場我feel到把聲好man

但個樣重係好gay

日本D人係咪想把我斷背化
作者: ZaMaR    時間: 11-11-2007 00:04

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-11-2007 23:49 發表
惡魔島未出呀....
睇豬豬啦! 好多字幕組改名改埋D乜乜天使,超惡頂!
作者: adrianyahk    時間: 11-11-2007 00:30

引用:
原帖由 ZaMaR 於 11-11-2007 00:04 發表

睇豬豬啦! 好多字幕組改名改埋D乜乜天使,超惡頂!
搵唔到呀...
作者: ZaMaR    時間: 11-11-2007 00:33

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-11-2007 00:30 發表

搵唔到呀...
你平時去邊度下?去貪婪啦!又快又齊!
作者: WAIKO01    時間: 11-11-2007 01:01

大量pmc用的as.....  

死神再現,是因為狙擊型想試驗自己的近戰能力?
玩雙槍也要學人擺擺post ma...... 一條glock企係度

大劍有新劍用 和它的鐳射劍之迷解開了

白痴ace 被炮擊型秒了

艦長大姐和馬尾男,還有那個改機博士是舊相識!!?而且博士也十分清楚高達的驅動力來源,另外,他們以前在研究時有一段不為人知的意外?

第7話預告:大劍最終被以前的隊長擊敗?  之後大劍的意氣用事而被"圍"?

作者: peter195    時間: 11-11-2007 01:57

玩雙槍也要學人擺擺post ma...... 一條glock企係度 .....仲要比人圍都仲企係度
超跨.....
作者: Kuznetsov    時間: 11-11-2007 03:11

zamar上腦
作者: adrianyahk    時間: 11-11-2007 11:14

其實...豬豬係即係叫咩..? 我見極都係漫游 ja wor..
作者: ZaMaR    時間: 11-11-2007 12:03

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-11-2007 11:14 發表
其實...豬豬係即係叫咩..? 我見極都係漫游 ja wor..

【猪猪字幕组】
http://share.greedland.net/cache_html/36/default/DESC/1.htm

猪猪好多都有出,都係比較大型既字幕组黎,我中意佢比較跟原著,唔會亂改名
作者: adrianyahk    時間: 11-11-2007 13:56

引用:
原帖由 ZaMaR 於 11-11-2007 12:03 發表

【猪猪字幕组】
http://share.greedland.net/cache_html/36/default/DESC/1.htm

猪猪好多都有出,都係比較大型既字幕组黎,我中意佢比較跟原著,唔會亂改名
唔得wor...除左唔改名,畫質一般,其他實際的translation都好有問題wor...白馬王子譯做救世主...
作者: WAIKO01    時間: 11-11-2007 14:42

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-11-2007 13:56 發表

唔得wor...除左唔改名,畫質一般,其他實際的translation都好有問題wor...白馬王子譯做救世主...
暫時見到比較好的有華盟和惡魔島.豬豬和漫游勝在快得來比較準.
作者: WAIKO01    時間: 11-11-2007 14:58

引用:
原帖由 Paul 於 11-11-2007 00:02 發表
個眼鏡機師聲優是誰? 今日深囚犯個場我feel到把聲好man

但個樣重係好gay

日本D人係咪想把我斷背化
這是什麼跟什麼呀:|
作者: adrianyahk    時間: 11-11-2007 18:10

引用:
原帖由 WAIKO01 於 11-11-2007 14:42 發表

暫時見到比較好的有華盟和惡魔島.豬豬和漫游勝在快得來比較準.
睇EMD la...只要唔理果d 力天使主天使...
作者: ZaMaR    時間: 11-11-2007 18:31

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-11-2007 18:10 發表

接受唔到,睇到會想爆粗:x
作者: adrianyahk    時間: 11-11-2007 18:50

引用:
原帖由 ZaMaR 於 11-11-2007 18:31 發表

接受唔到,睇到會想爆粗:x
小弟聽的多...對d 機體自行腦內補完!
作者: WAIKO01    時間: 12-11-2007 02:14

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-11-2007 18:10 發表

惡魔島=EMD
作者: ZaMaR    時間: 12-11-2007 02:19

引用:
原帖由 WAIKO01 於 12-11-2007 02:14 發表

惡魔島=EMD
個個都知啦
作者: ZaMaR    時間: 12-11-2007 02:21

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-11-2007 18:50 發表

小弟聽的多...對d 機體自行腦內補完!
咁我都係聽,但都會見到個名嘛,見到就會想爆粗,所以豬豬好,竹刀我就睇EMD,因為豬豬冇
作者: WAIKO01    時間: 12-11-2007 02:23

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-11-2007 02:19 發表

個個都知啦
但佢0吾知 ma....
作者: ZaMaR    時間: 12-11-2007 02:37

引用:
原帖由 WAIKO01 於 12-11-2007 02:23 發表

但佢0吾知 ma....
佢睇緊EMD,佢點會唔知?

你睇返#3
作者: WAIKO01    時間: 12-11-2007 03:00

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-11-2007 02:37 發表

佢睇緊EMD,佢點會唔知?

你睇返#3
看來是我誤會了
作者: WAIKO01    時間: 12-11-2007 03:16

引用:
原帖由 peter195 於 11-11-2007 01:57 發表
玩雙槍也要學人擺擺post ma...... 一條glock企係度 .....仲要比人圍都仲企係度
超跨.....
起碼也要這樣ma
作者: WAIKO01    時間: 12-11-2007 03:25

引用:

剛發現,T3也不錯.
作者: adrianyahk    時間: 12-11-2007 18:19

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-11-2007 02:21 發表

咁我都係聽,但都會見到個名嘛,見到就會想爆粗,所以豬豬好,竹刀我就睇EMD,因為豬豬冇
Bamboo Blade同志!!
作者: ZaMaR    時間: 12-11-2007 23:23

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-11-2007 18:19 發表

Bamboo Blade同志!!
RED: anime最高! anime萬歲!
作者: adrianyahk    時間: 12-11-2007 23:46

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-11-2007 23:23 發表

RED: anime最高! anime萬歲!
我鍾意會長...
作者: ZaMaR    時間: 12-11-2007 23:56

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-11-2007 23:46 發表

我鍾意會長...
蘿莉最高!RED!!!!初時都萌過miamia,black左就唔萌,但都係覺得蛋人好幸福......
我fd又係萌會長...又因為天然呆?
作者: adrianyahk    時間: 12-11-2007 23:59

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-11-2007 23:56 發表

蘿莉最高!RED!!!!初時都萌過miamia,black左就唔萌,但都係覺得蛋人好幸福......
我fd又係萌會長...又因為天然呆?
算係....本身鍾意d 活潑又天然的角色....Miya太黑啦...稍子又一般...
剛剛對手的眼鏡娘也不錯呢...
作者: WAIKO01    時間: 18-11-2007 05:18

第七話,大劍原來受了現在的前隊長(相信會是他的宿敵了.),教唆下殺害父母,才變成現在的死小孩樣子 (另外,原來他是中亞洲的吉爾吉斯坦人.);太陽爐原來是會跟駕駛者一起暴走的 中途上演了戰區88的名場面 ;死神雙槍再現,這次是雙手槍;炮擊型的"女性"駕駛員愈來愈man了 ,平時的裝扮是為了掩飾自己的心理不平衡?

第8話,op的姊弟終於見面;泳裝美女不絕眼底,處女座再次出現,大打水戰.....

題外話,艦長繼續"壓倒性"勝出

作者: ZaMaR    時間: 18-11-2007 08:25

話說某小孩的特殊技原來是Unlimited Blade Work"無限の劍制"
作者: WAIKO01    時間: 18-11-2007 13:51

引用:
原帖由 ZaMaR 於 18-11-2007 08:25 發表
話說某小孩的特殊技原來是Unlimited Blade Work"無限の劍制"
"無限の劍制"?是什麼來的
作者: 向右趴    時間: 18-11-2007 20:44

雙槍果個姿勢..好像wing zero招轉轉炮..
作者: ZaMaR    時間: 18-11-2007 20:47

引用:
原帖由 WAIKO01 於 18-11-2007 13:51 發表

"無限の劍制"?是什麼來的
UBW呢....
你睇返or玩下Fate/Stay Night啦.....
作者: Paul    時間: 18-11-2007 20:49

結尾是......

恐佈份子以恐佈主義對立主角恐佈組織
作者: WAIKO01    時間: 25-11-2007 02:54

第8話,高達隊成了無國界反恐部隊 ,處女座原來只是過場  大姊姊原來是小弟弟的國仇家恨仇人.... 但在大姊姊面前說出自己的真正身份. ;小弟弟的前隊長看來是個神棍 ;相良宗介大活躍 (是誰自己找 ),功夫保鑣原來擁公安9課成員般的情報處理能力 ,艦上的有希和狙擊手的哈囉有很深的感情.另外,記者開始找天人的背靠靠山,另加諷刺現時日本的一部份人的觀念 .最後一幕大劍飛臨大姊姊的專機上,究竟想幹什麼

高達原來是聲控和要用駕駛服起動的(但為什麼後段只用聲控已經可以 ),還有秘銀科技發現  今集狙擊手的雙槍和之前差不多,還是牛仔式雙槍 ;炮擊型一出現就用地圖兵器鏟平了別人的基地;大劍在船上發現了中國製魔蟹一隻,嚇得小弟弟差點失神;飛機高達最後成了路人.....

第9話,人民宇宙軍看來找到了高達隊的母艦,并展開攻擊,狙擊高達站在發射台還擊 ;蘿莉用的designed body會再次登場.

今集勝利者:露出度:艦長,成熟度:王留美

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0