標題: P90 GBB 開箱 [打印本頁]

作者: 2slow    時間: 16-10-2015 22:07     標題: P90 GBB 開箱

等左好耐終於夢想成真, 開箱當然影埋個箱

前部特寫

頂橋特寫,應該係亞鉛

TA 原來係Tech Arms既意思

匣重400g左右, 算輕

大約50飛

交合位特寫

下回少少試射及簡單拆裝等等

圖片附件: IMG_0882.JPG (16-10-2015 22:07, 147.76 KB) / 該附件被下載次數 586

圖片附件: IMG_0883.JPG (16-10-2015 22:07, 144.26 KB) / 該附件被下載次數 476

圖片附件: IMG_0885.JPG (16-10-2015 22:07, 136.93 KB) / 該附件被下載次數 432

圖片附件: IMG_0886.JPG (16-10-2015 22:07, 136.57 KB) / 該附件被下載次數 460

圖片附件: IMG_0888.JPG (16-10-2015 22:07, 141.75 KB) / 該附件被下載次數 439

圖片附件: IMG_0889.JPG (16-10-2015 22:07, 126.97 KB) / 該附件被下載次數 430

圖片附件: IMG_0892.JPG (16-10-2015 22:07, 153.58 KB) / 該附件被下載次數 504

圖片附件: IMG_0891.JPG (16-10-2015 22:07, 145.24 KB) / 該附件被下載次數 407

作者: 2slow    時間: 16-10-2015 22:08

單發 (用了0.25bb)

第一次 Full auto (換了0.22bb)

唔信有咁高ROF, 再黎(匣溫度drop了少許)
第2次 Full auto 堅呀...

槍尾推起個cover就見到個lever, 一拉一抽成個trigger box就出來

飛機組

得呢個位係鐵

火控組, 個box好很膠

上槍身, 成個cocking部位係鐵

Hopup 部位, 較極好似無反應

交合位

下槍身藏了小氣鋼

最後幾張相

總括來講不過不失, 槍身質感還算ok啦, 有埋Marking最好啦當然
最正係個ROF及J數, full 兩匣都好stable
同埋隻匣輕又平

實戰報告要靠大家喇

補充少少: 當有氣的時候, 把彈匣卸下後係不能擊發(可照常cock槍)

圖片附件: IMG_0895.JPG (16-10-2015 22:46, 109.28 KB) / 該附件被下載次數 384

圖片附件: IMG_0897.JPG (16-10-2015 22:46, 137.95 KB) / 該附件被下載次數 397

圖片附件: IMG_0898.JPG (16-10-2015 22:46, 129.22 KB) / 該附件被下載次數 388

圖片附件: IMG_0915.JPG (16-10-2015 22:46, 119.22 KB) / 該附件被下載次數 400

圖片附件: IMG_0906.JPG (16-10-2015 22:46, 110.33 KB) / 該附件被下載次數 372

圖片附件: IMG_0902.JPG (16-10-2015 22:46, 144.21 KB) / 該附件被下載次數 347

圖片附件: IMG_0904.JPG (16-10-2015 22:46, 130.4 KB) / 該附件被下載次數 413

圖片附件: IMG_0905.JPG (16-10-2015 22:46, 121.96 KB) / 該附件被下載次數 419

圖片附件: IMG_0907.JPG (16-10-2015 22:46, 146.19 KB) / 該附件被下載次數 433

圖片附件: IMG_0908.JPG (16-10-2015 22:46, 115.84 KB) / 該附件被下載次數 873

圖片附件: IMG_0911.JPG (16-10-2015 22:46, 133 KB) / 該附件被下載次數 412

圖片附件: IMG_0912.JPG (16-10-2015 22:46, 144.12 KB) / 該附件被下載次數 386

圖片附件: IMG_0919.JPG (16-10-2015 22:46, 150.36 KB) / 該附件被下載次數 398

圖片附件: IMG_0921.JPG (16-10-2015 22:46, 131.3 KB) / 該附件被下載次數 391

圖片附件: IMG_0924.JPG (16-10-2015 22:46, 130.65 KB) / 該附件被下載次數 356

作者: Opica    時間: 16-10-2015 22:12

支野好多地方可以改。。。
作者: Dave    時間: 16-10-2015 22:16

感謝分享。

還有那支自摩棒是吐糟用的嗎...
作者: joeyjordisonhin    時間: 16-10-2015 22:25

你真快手。
作者: gtoray    時間: 16-10-2015 22:47

匣重400g咁輕?
作者: 2slow    時間: 16-10-2015 22:50

引用:
原帖由 Opica 於 16-10-2015 22:12 發表
支野好多地方可以改。。。
希望快d有保品出啦

我支都有defect部位

圖片附件: IMG_0913.JPG (16-10-2015 22:50, 123.07 KB) / 該附件被下載次數 326

作者: 2slow    時間: 16-10-2015 22:53

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2015 22:16 發表
感謝分享。

還有那支自摩棒是吐糟用的嗎...
唔係送一定唔會買lor
不過呢碌野又幾好用
作者: 2slow    時間: 16-10-2015 22:54     標題: 回覆 5# 的帖子

快d買黎過下穩啦
作者: nec338    時間: 16-10-2015 22:55

請問幾銀阿
作者: 2slow    時間: 16-10-2015 22:55

引用:
原帖由 gtoray 於 16-10-2015 22:47 發表
匣重400g咁輕?
係喎, 價錢都只係3xx
作者: joeyjordisonhin    時間: 16-10-2015 23:28

引用:
原帖由 2slow 於 16-10-2015 22:54 發表
快d買黎過下穩啦
我都想! 但剛入左兩支全鋼IMM,依家好燶。。。
同想睇定d會唔會暗地出full marking..
作者: odaan    時間: 16-10-2015 23:33

Bolt? 唔係鐵
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 00:05

引用:
原帖由 odaan 於 16-10-2015 23:33 發表
Bolt? 唔係鐵
係金屬, 亞鉛掛, 唔識睇
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 00:06

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 16-10-2015 23:28 發表

我都想! 但剛入左兩支全鋼IMM,依家好燶。。。
同想睇定d會唔會暗地出full marking..
好富貴呀
你一支等於8 x p90
作者: kornhill401    時間: 17-10-2015 01:23

個彈匣左右兩側,有做到假子彈效果woThx for sharing

作者: shoot    時間: 17-10-2015 01:32

400g夾好正, 净鎗幾重?
作者: Tango1997    時間: 17-10-2015 07:00

謝謝分享
作者: RCman    時間: 17-10-2015 09:43

打算裝咩野鏡上去?
作者: joeyjordisonhin    時間: 17-10-2015 09:54

引用:
原帖由 2slow 於 17-10-2015 00:06 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1197979&ptid=149160][/ur

好富貴呀
你一支等於8 x p90
所以雖然好很想入手。。。但依家個銀包乾過沙漠。。。

作者: RCman    時間: 17-10-2015 10:31

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 17-10-2015 09:54 發表

所以雖然好很想入手。。。但依家個銀包乾過沙漠。。。
沙漠低下係有地下水的,深D就有傢啦
作者: gainax    時間: 17-10-2015 10:37

完全係我杯荼 ,個貼紙可以做好D, 而家好2D
加入清單,儲錢等下
作者: Dave    時間: 17-10-2015 10:43

引用:
原帖由 gainax 於 17-10-2015 10:37 發表
完全係我杯荼 ,個貼紙可以做好D, 而家好2D
加入清單,儲錢等下
可以座等有心玩家印D 靚貼出來,其實都是光影的偽術,
VFC 的UMP匣算是假得來幾真的貼紙。
作者: loveless    時間: 17-10-2015 10:50

多謝分享, 恭喜恭喜
哈我依家至發覺Larue隻handstop 都幾參考P90個 cocking handle
作者: joeyjordisonhin    時間: 17-10-2015 10:58

引用:
原帖由 RCman 於 17-10-2015 10:31 發表

沙漠低下係有地下水的,深D就有傢啦
連買磡探水源工具既錢都冇。。
作者: Tango1997    時間: 17-10-2015 11:21

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 17-10-2015 10:58 發表

連買磡探水源工具既錢都冇。。
安信兄弟。。。承諾~~~情與義...值千金......刀山去地獄....去...有何憾....
作者: Opica    時間: 17-10-2015 11:29

要買個rds俾佢用。。。。300左右買唔買到俾gbb用既rds?
作者: jn_jona    時間: 17-10-2015 13:12

引用:
原帖由 RCman 於 17-10-2015 09:43 發表
打算裝咩野鏡上去?
我覺得揀鏡裝上p90會有d難 好難襯
如果出返個仿ring sight果隻red dot就好啦
作者: 暈又暈    時間: 17-10-2015 13:16

裝laser上去有冇得諗?
作者: carl    時間: 17-10-2015 13:24     標題: 回覆 28# 的帖子

Ring Sight 太細同太低其實唔好用......
作者: loveless    時間: 17-10-2015 14:30

引用:
原帖由 Opica 於 17-10-2015 11:29 發表
要買個rds俾佢用。。。。300左右買唔買到俾gbb用既rds?
1. Star S-point E何B做緊特價唔駛3舊, 呢碌一定頂到GBB. 但所有自動感光設計遇上某D情況都唔係太好用.
2. 老番C-more. C-more本質上設計簡單加上結構外露, 就算遇到乜問題都可以輕易DIY解決.
作者: joeyjordisonhin    時間: 17-10-2015 14:33     標題: 回覆 26# 的帖子

送支俾我玩。
作者: 怒人甲    時間: 17-10-2015 16:08

好正!比著我會減慢小小射速到900 rpm 左右
作者: poloyau    時間: 17-10-2015 17:20

本來對P90冇乜feel,見到實物硬哂……
作者: Ang123456    時間: 17-10-2015 17:28

官方資料話有450FPS ?
請問是逆牙?
Thanks!
作者: sovietarmy2012    時間: 17-10-2015 18:02

係咪仿真結構,係就一定要推!

但我吾買
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 18:36

引用:
原帖由 RCman 於 17-10-2015 09:43 發表
打算裝咩野鏡上去?
我諗裝Aimpoint M2或T1應該幾好睇
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 18:40

引用:
原帖由 carl 於 17-10-2015 13:24 發表
Ring Sight 太細同太低其實唔好用......
係, 本身個iron sight已經好低, 好難用
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 18:46

引用:
原帖由 Ang123456 於 17-10-2015 17:28 發表
官方資料話有450FPS ?
請問是逆牙?
Thanks!
可能來港的貨可能調教過, 其實1.2j剛剛好CQB用

係14mm逆牙, 但外槍管係膠的
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 18:48

引用:
原帖由 shoot 於 17-10-2015 01:32 發表
400g夾好正, 净鎗幾重?
净鎗1.8kg
匣0.4kg (400g)
作者: tf141    時間: 17-10-2015 20:00

Silencer跟鎗送既 ????
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 20:28

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 17-10-2015 18:02 發表
係咪仿真結構,係就一定要推!
但我吾買
最主要果幾件裝拆模式算仿真啦,
結構嚴格黎講唔仿真, 真鐵連火控都係Polymer
作者: 2slow    時間: 17-10-2015 20:29

引用:
原帖由 tf141 於 17-10-2015 20:00 發表
Silencer跟鎗送既 ????
no la, 寧願佢送Silencer, 好過舊BB loader
作者: tf141    時間: 17-10-2015 21:12

引用:
原帖由 2slow 於 17-10-2015 20:29 發表

no la, 寧願佢送Silencer, 好過舊BB loader
明白, 咁呢枝係咩silencer ???
Marui ???
作者: garyyanykw    時間: 17-10-2015 22:46

引用:
原帖由 2slow 於 17-10-2015 20:29 發表

條假狗真係唔知想點
作者: FunggI    時間: 17-10-2015 22:53

用樓主支silencer再加個M2/c more鏡
即刻 heat project上身
好懷念啊...好想敗番屋企
作者: jn_jona    時間: 17-10-2015 22:57

引用:
原帖由 FunggI 於 17-10-2015 22:53 發表
用樓主支silencer再加個M2/c more鏡
即刻 heat project上身
好懷念啊...好想敗番屋企
仲有call of duty mw4, c more + laser
打online裝埋快頻係屈機

p90果然係一枝會勾起回憶既潮槍
作者: FunggI    時間: 17-10-2015 23:00

BTW有冇咩部隊/team 係operation確實有用p90...
作者: carl    時間: 18-10-2015 00:17     標題: 回覆 48# 的帖子

white house secret service
作者: tf141    時間: 18-10-2015 01:22

引用:
原帖由 FunggI 於 17-10-2015 23:00 發表
BTW有冇咩部隊/team 係operation確實有用p90...
最深入民心既一定係GSG9

講笑, 我淨係知Secret Service有用

圖片附件: GSG9.png (18-10-2015 01:22, 32.88 KB) / 該附件被下載次數 259

圖片附件: SS1.jpg (18-10-2015 01:22, 23.78 KB) / 該附件被下載次數 354

圖片附件: SS3.JPG (18-10-2015 01:22, 77.29 KB) / 該附件被下載次數 388

作者: 2slow    時間: 18-10-2015 01:44

引用:
原帖由 FunggI 於 17-10-2015 23:00 發表
Belgium Special Forces

美國Houston,Minnesota 特種部隊...等等

作者: loveless    時間: 18-10-2015 10:19

引用:
USAF Stargate Command

https://www.youtube.com/watch?v=TGBFe5SdQ_M
作者: 2slow    時間: 18-10-2015 12:25

引用:
打算裝咩野鏡上去?
裝low mount T1好似唔錯

圖片附件: IMG_0926.JPG (18-10-2015 12:25, 158.99 KB) / 該附件被下載次數 246

作者: sovietarmy2012    時間: 18-10-2015 14:47

引用:
台仔黑幫
作者: jn_jona    時間: 18-10-2015 19:55

台灣果邊好似開始出現問題
例如換匣噴氣,單發變二連發
師兄果枝有冇出事啊?

我遲下都想入手
作者: FunggI    時間: 18-10-2015 20:45

好另類   我都係做大圈算啦!😂
作者: hoperper    時間: 19-10-2015 00:22

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-10-2015 19:55 發表
台灣果邊好似開始出現問題
例如換匣噴氣,單發變二連發
師兄果枝有冇出事啊?

我遲下都想入手
我個支初初都有呢個問題, 單發有時變左二連, 不過我拆左支槍一次再重新裝過就無問題了
扣雞方面, 確係比較硬, 遲D可能有輕扣雞配件出, 同埋我估佢咁硬係應該同裡面O既彈弓有關, 因為硬,快應先會快.
hop up 方面, hop up 座係新設計, 但粒膠O既下壓點就應該做錯位, 所以hop up下壓唔對位,唔靚. 我而家求其換左粒CP 綠膠上去就OK 晒, 不過佢條管同CP 粒膠有些虛位, 因此導致漏氣, 暫時包水喉膠布頂住
遲下換條楓葉管就無咩問題
至於上那噴氣方面, 的確上多幾次匣就會有少少, 但未致於去到噴白煙, 我個把都係"次" 一聲. 大約0.3秒到. 我覺得唔係咩大問題

基本上, 我覺得以呢個價錢, 算係對得住用家. 以我地呢D白老鼠玩第一水都預左係咁, 只係問題有無想像中咁嚴重

簡單來說, 新槍買番來一灌做法, 換hop up 膠同換管就足夠, 其他的就交比RA tech

作者: blockhead    時間: 19-10-2015 01:36     標題: 回覆 48# 的帖子

1997日本駐秘魯大使館人質危機

作者: jn_jona    時間: 19-10-2015 02:20

引用:
原帖由 hoperper 於 19-10-2015 00:22 發表

我個支初初都有呢個問題, 單發有時變左二連, 不過我拆左支槍一次再重新裝過就無問題了
扣雞方面, 確係比較硬, 遲D可能有輕扣雞配件出, 同埋我估佢咁硬係應該同裡面O既彈弓有關, 因為硬,快應先會快.
hop up 方面 ...
台灣果邊講到噴氣好似好嚴重咁 原來小小姐
二連方面師兄係拆晒個trigger box重裝?
作者: sovietarmy2012    時間: 19-10-2015 10:58

謊報災情
作者: hoperper    時間: 19-10-2015 13:12

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-10-2015 02:20 發表

台灣果邊講到噴氣好似好嚴重咁 原來小小姐
二連方面師兄係拆晒個trigger box重裝?
我無呀,我拆左上身同條bolt 出來, 再裝番入去,已經無左呢個問題, 我相信係裝合問題O者
噴氣方面, 可能台灣仔差得太多氣呢, 你都知O架啦, 佢地有D 人荒死差唔多咁, 差足幾十秒, 唔好講差氣, 就算竟咁開槍都好似開消火筒咁
我自己個人差10 秒到, 係一D 白煙都找唔到

同埋我發覺好多人都多多要求, 又要支槍有marking 又點點點, 點解又唔一體上身, 又唔用鋼
成班人跟本就多九餘, 大佬人家收你2200, 你要人真槍咁o既質素. 老實,到WE 肯用成咁o既用料, 收番你$4000. 你又買唔買?
人地WE 跟本就無license, 好似MKS 咁, 你要人整埋marking, 係唔係要攪到比人告, 最後停產先至心安.
比$2200 出O黎, 多多要求.咁追求像真, 咁儲多D錢飛轉USA 玩真鐵好過啦.
人地開發左5年都係收你咁O既價. 你睇下支T21. 開發費連成本收你差唔多4000 幾. 仲要多要求?
作者: jn_jona    時間: 19-10-2015 18:10

引用:
原帖由 hoperper 於 19-10-2015 13:12 發表

我無呀,我拆左上身同條bolt 出來, 再裝番入去,已經無左呢個問題, 我相信係裝合問題O者
噴氣方面, 可能台灣仔差得太多氣呢, 你都知O架啦, 佢地有D 人荒死差唔多咁, 差足幾十秒, 唔好講差氣, 就算竟咁開槍都好似開 ...
5年開發都係2200,彈匣都係3百幾 算係超值啦
可惜係抄唔足真鐵鋁上身
tar21就唔好題啦 老粒之作 個殼用s&t都算 連條bolt都唔似 我覺得比diy級數高少少
我諗we要做應該都係2000左右啦
作者: Dave    時間: 19-10-2015 19:49

引用:
原帖由 hoperper 於 19-10-2015 13:12 發表

噴氣方面, 可能台灣仔差得太多氣呢, 你都知O架啦, 佢地有D 人荒死差唔多咁, 差足幾十秒, 唔好講差氣, 就算竟咁開槍都好似開 ...
五年開發時間就應該冇咁多,始終當初又話拉臣又盛拖左好一段時間。
然而講真的,2000 蚊一支GBB ,原裝一雞清匣無病無痛,其實已經合格。

作者: hoperper    時間: 19-10-2015 22:27

引用:
原帖由 Dave 於 19-10-2015 19:49 發表

五年開發時間就應該冇咁多,始終當初又話拉臣又盛拖左好一段時間。
然而講真的,2000 蚊一支GBB ,原裝一雞清匣無病無痛,其實已經合格。
比少少hints 大家
1. 千萬唔好大大力咁拍隻匣落槍身到, 否則撞壞個入氣咀, 噴氣真係唔關人事
2. 如果真係單發時有二連問題, 先試下爆開個上下身, 之後慢慢裝番上去, 應該就無左呢個問題(至少我係)
3. 我發覺扣雞硬, 係因為零件70 號(扣雞彈弓太硬) 所致, 我相信日後一定有補品, 大家耐心等一等,或者大家夠彊爆開trigger 部份, 就拎條彈弓去配, 配番條軟D O既, 咁就解決到扣雞太硬的問題
4. 我估計 RA 應該會出成set o既trigger group 比P90, 鋼hop up座, 鋁飛機等等
5, 新槍返來一定要換hop up 膠, 原裝係廢的. 管就可以遲D先換.

我個人覺得, 呢支野應該有好好的改裝潛力, 就算原裝唔出, RA 都可能出你地或者台灣仔所求的補品.
不過我覺得需唔需要鋁一體上身呢. 我就唔覺得未有咁o既需要. 畢竟槍係愈輕愈好. 其實膠上身真係令人咁反感咩?
一兩年前AEG 大家都追求金身. 到左而家Aomeba 出左之後, 膠身咪又係大把人買. 打到最後發覺,落場O既話,膠身槍係最好, 只要係用high QC polyma, 唔一定比用鋁好
作者: FunggI    時間: 19-10-2015 22:41

做乜會食左字架
我都唔記得我想講乜TIM

作者: jngg    時間: 20-10-2015 01:33

好正呀
作者: 2slow    時間: 20-10-2015 14:27

引用:
原帖由 hoperper 於 19-10-2015 22:27 發表
1. 千萬唔好大大力咁拍隻匣落槍身到, 否則撞壞個入氣咀, 噴氣真係唔關人事
2. 如果真係單發時有二連問題, 先試下爆開個上下身, 之後慢慢裝番上去, 應該就無左呢個問題(至少我係)
3. 我發覺扣雞硬, 係因為零件70 號(扣雞彈弓太硬) 所致, 我相信日後一定有補品, 大家耐心等一等,或者大家夠彊爆開trigger 部份, 就拎條彈弓去配, 配番條軟D O既, 咁就解決到扣雞太硬的問題
4. 我估計 RA 應該會出成set o既trigger group 比P90, 鋼hop up座, 鋁飛機等等
5, 新槍返來一定要換hop up 膠, 原裝係廢的. 管就可以遲D先換.

我個人覺得, 呢支野應該有好好的改裝潛力, 就算原裝唔出, RA 都可能出你地或者台灣仔所求的補品.
不過我覺得需唔需要鋁一體上身呢. 我就唔覺得未有咁o既需要. 畢竟槍係愈輕愈好. 其實膠上身真係令人咁反感咩?
一兩年前AEG 大家都追求金身. 到左而家Aomeba 出左之後, 膠身咪又係大把人買. 打到最後發覺,落場O既話,膠身槍係最好, 只要係用high QC polyma, 唔一定比用鋁好
1. 十分認同, 兩邊都係valve, 對唔正大力拍落去都應該好快玩完, 建議手動打開magazine catch再壓彈匣落去.
2. 二連問題小弟還未遇見, 不知是否真的關組裝事, 不過以往"我們"的經驗話我知佢地既火控一般都會有單連發問題, 可能係材質比較淋.
3. 真鐵trigger pull都係好重的, 一樣好多人投訴  不過希望有廠會出一個可調教的出黎
4. 小弟反而希望佢出一組仿真polymer火控, 仿真金屬上身, ring sight我就覺得佢唔好用, 只是程現經典吧了...
5. 原裝hopup簡直可以話係廢的, 唔知換邊隻hopup好d呢
作者: FunggI    時間: 20-10-2015 22:06

路邊消息
見到有人做左marking 版
作者: Alecela    時間: 21-10-2015 02:21

Can you show us or PM me the link pls?
作者: Eddiem249    時間: 21-10-2015 11:03     標題: 回覆 69# 的帖子

贈你幾個字:為宅男服務
作者: Opica    時間: 21-10-2015 15:20

換邊隻hopup好呢? +1
作者: hoperper    時間: 21-10-2015 20:40

今日試左槍啦, CP 綠膠完全hold 唔到彈, 我十分建議好硬一點的hop up 膠增加射程
可用Falcon 60度, 75度hop up 膠, 或者可以試用楓葉膠
支槍Full auto 時, 彈道都唔錯, 當然有budget 就換管啦.
單發方面, 頭20米都好準, 連發會有d 散, 但係都可以接受
我不幸地, 兩隻P90 匣有漏氣問題, 有一隻直頭係一邊差氣, 一邊渣渣聲咁放番出來
可能係oring 縮左所以咁, 明天打算去番長沙灣Hero 問佢拎番張三軍保用證, 直接交比3軍同我攪

作者: jn_jona    時間: 21-10-2015 22:11

引用:
原帖由 hoperper 於 21-10-2015 20:40 發表
今日試左槍啦, CP 綠膠完全hold 唔到彈, 我十分建議好硬一點的hop up 膠增加射程
可用Falcon 60度, 75度hop up 膠, 或者可以試用楓葉膠
支槍Full auto 時, 彈道都唔錯, 當然有budget 就換管啦.
單發方面, 頭20米都 ...
綠膠都hold唔到?!
係咪hop up設計有問題?
作者: tf141    時間: 21-10-2015 22:27

攪到我都想買 Orz
作者: Alecela    時間: 22-10-2015 14:02

引用:
原帖由 Eddiem249 於 21-10-2015 11:03 發表
贈你幾個字:為宅男服務
Sorry, I'm a bit slow today.   Can someone pls explain this 'shop': 為宅男服務?
作者: 2slow    時間: 22-10-2015 18:55

邊樹仲有呢set laser賣呢?

作者: louisli    時間: 23-10-2015 09:30

法國仔 1er RPIMa

圖片附件: 2006-01-09_201138_french_SO011.jpg (23-10-2015 09:30, 35.92 KB) / 該附件被下載次數 258

作者: Thanato.S    時間: 25-10-2015 19:20

其實內紅點未比外置紅點更難用
因為內紅點太低
個頭好唔舒服
作者: hoperper    時間: 25-10-2015 19:21

比個報告大家

今日試左, 全原裝落場可達40米, 不過hop up 一時得, 一時唔得唔夠穩定, 應該同原裝膠有關, 但打CQB 係一定夠用, 咩都唔洗攪
如果大家打算換膠, 就一定要連管都換, 佢原裝we 條管, hop up 切口位開短左, 所以正常馬記系統膠hop up 下壓點會cover 唔盡條內管開口位, 令到教盡hop up 都唔會有超過30米射程
總結, 換管換膠就一定達到大家心目中50米射程, 唔需要換長管, 換番250 MM 就足夠

單發方面, 扣雞都係太硬, 如果打signle shot, 隻手指好快累, 希望RA tech 盡快出計改輕個扣雞, 或者出一D 軟少少O既扣雞彈弓, 即可解決問題
至於單法二連方面, 今日打左成日都無出現過呢個問題, 就同我之前講o既一樣, 拆散個身再裝譆應該OK
作者: sovietarmy2012    時間: 25-10-2015 20:50

引用:
原帖由 2slow 於 22-10-2015 18:55 發表

有D咁既野出過?真野?
作者: gtoray    時間: 25-10-2015 23:01

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-10-2015 20:50 發表

有D咁既野出過?真野?
Yes
作者: Oowing    時間: 27-10-2015 02:21

希望有廠出鋁上身
作者: Opica    時間: 29-10-2015 22:31

想問下係咪可以拆flash hider出黎?
可以直上其他sound suppressor?

拆左flash hider粒螺絲但ccw同cw都拎唔到

係咪仲有野要拆?

作者: 2slow    時間: 30-10-2015 09:59

引用:
原帖由 Opica 於 29-10-2015 22:31 發表
想問下係咪可以拆flash hider出黎?
可以直上其他sound suppressor?

拆左flash hider粒螺絲但ccw同cw都拎唔到

係咪仲有野要拆?
個flash hider係CCW的
拆左粒螺絲後如不能拎出可留意下flash hider後面有紋的nuts
hold 實粒nuts再CCW方向拎flash hider
作者: Opica    時間: 30-10-2015 10:41

同埋呢個kit望落唔錯

不過要60美刀

唔知實唔實用呢
作者: 2slow    時間: 30-10-2015 10:57

引用:
原帖由 Opica 於 30-10-2015 10:41 發表
同埋呢個kit望落唔錯

不過要60美刀

唔知實唔實用呢
呢類strike kit用黎撞門或攻擊人,
實用性的話打game會唔會用到你話呢
作者: Opica    時間: 30-10-2015 11:26

佢條漁骨
作者: Tango1997    時間: 30-10-2015 13:07

引用:
原帖由 2slow 於 22-10-2015 18:55 發表

duck記 + DIY
作者: watergap69    時間: 30-10-2015 15:02

引用:
原帖由 Tango1997 於 30-10-2015 01:07 PM 發表

duck記 + DIY
師兄,想請問在香港那一間槍店有P90的那條槍帶賣呢?
感謝提供寶貴資料。
作者: Opica    時間: 30-10-2015 21:59

㩒實73然後ccw 80?

圖片附件: Screenshot_2015-10-30-22-00-08.jpg (30-10-2015 21:59, 20.23 KB) / 該附件被下載次數 243

作者: 2slow    時間: 30-10-2015 22:07

引用:
原帖由 Opica 於 30-10-2015 21:59 發表
㩒實73然後ccw 80?
無錯
作者: Opica    時間: 31-10-2015 00:58

終於搞掂

下一歩係換兩條魚骨
作者: Opica    時間: 31-10-2015 20:53

大零樂今次

拆左板機個條彈弓後支槍開唔到

宜家想全拆文野但唔識拆個彈匣卡榫(part 7)
作者: Opica    時間: 31-10-2015 21:07

跌左幾個小零件出來

但都係拆唔到個卡榫

軍軍軍聽日唔開?

作者: hoperper    時間: 1-11-2015 01:03

我今日都好大膽, 自己拆槍,改短行程同cut 扣雞彈弓
而家合番埋了. 行程短了一半同扣雞改輕左
同台灣仔一樣, 剪左三圈, 但我都係覺得仲係硬, 因為扣4 磅力, 可能明天剪多半圈

不過而家都已經可以快扣而手指唔太累.

作者: gtoray    時間: 1-11-2015 01:57

引用:
原帖由 2slow 於 30-10-2015 10:57 發表

呢類strike kit用黎撞門或攻擊人,
實用性的話打game會唔會用到你話呢
玩玩具槍實用性只係其中一樣野je
咁個flash hider都無用, 拆左佢又輕D
你會唔會拆左佢來打game?
作者: Opica    時間: 1-11-2015 17:45

等2-3日。。。
作者: jacko    時間: 1-11-2015 19:53

轉自Papago大大Facebook
https://www.facebook.com/PapagoCustom/posts/695485897255582

P90彈匣卡紙,感謝Papago大大無私分享

作者: tf141    時間: 2-11-2015 01:28

引用:
原帖由 gtoray 於 1-11-2015 01:57 發表

玩玩具槍實用性只係其中一樣野je
咁個flash hider都無用, 拆左佢又輕D
你會唔會拆左佢來打game?
咁之前果位ching問實唔實用丫麻.....
作者: Opica    時間: 2-11-2015 01:38

引用:
原帖由 tf141 於 2-11-2015 01:28 發表

咁之前果位ching問實唔實用丫麻.....
條魚骨啊

用P股諗都知唔會用攻擊頭打人掛

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0