標題: 想買真品鏡求助 Bushnell 1-4 x 24何處尋 [打印本頁]

作者: sonsonday    時間: 19-12-2015 16:26     標題: 想買真品鏡求助 Bushnell 1-4 x 24何處尋

想買一支鏡
Bushnell 1-4x24
請問有無人知邊樹有現貨同幾銀?

唔該晒!!!
作者: happypony    時間: 21-12-2015 16:05

CRW ABOUT2500
作者: walther    時間: 22-12-2015 15:53

要留意 parallax free distance 係幾多, 印象中 Bushnell 冇枝近, 好多 model 都係 set 係 100 碼, full power 氣槍其實唔多啱用. 玩具槍就更加唔駛講
作者: happypony    時間: 22-12-2015 16:12

bushnell 1x4 係cqb用,其實非常適合玩具槍用個 reticle 1x時同一般红點一樣亦都係parallax free 4x時reticle 就似eotech.
作者: walther    時間: 22-12-2015 16:30

真正 parallax free 只可以喺目標距離同鏡
作者: walther    時間: 22-12-2015 16:43

真正 parallax free 只可以喺目標距離同鏡嘅 setting 一樣嘅時候至可以達到, 呢個係光學原理, 要拗嘅係嘥時間. 當然求求其係咁意嘅話就咩都可以話 parallax free.

作者: loveless    時間: 22-12-2015 17:41

Bushnell 1-4x24 有好多版本.
有XLT 4A、 有AR SFP BTR、就算Throw Down PCL FFP都有同系同樣但唔同規格既更平版.

題外話, 包裝盒串錯字至係正版.
個人意見.. 呢個級別...超過2K...其實可以開始睇made in韓國的鏡.

作者: reniless    時間: 22-12-2015 18:47

2k港幣,話多唔多,話少唔少。我一個月返工食飯錢都係2k左右。有時無返工都係同人講無錢返工無辦法。
作者: loveless    時間: 22-12-2015 19:22

引用:
原帖由 reniless 於 22-12-2015 18:47 發表
2k港幣,話多唔多,話少唔少。我一個月返工食飯錢都係2k左右。有時無返工都係同人講無錢返工無辦法。
醫學上人類係可以連續一個月唔進食都未升仙的
如此類推, 一年可以買半打鏡
作者: reniless    時間: 22-12-2015 19:29

引用:
原帖由 loveless 於 22-12-2015 19:22 發表

醫學上人類係可以連續一個月唔進食都未升仙的
如此類推, 一年可以買半打鏡
我返工放返工有順風車,早餐有時食阿囡食剩嘅隔夜麵包,中午嗰餐食自己,下午茶靠黐,一個月返工用2k差唔多了。
---
星期日斷食,無返工嗰日食少兩餐

作者: sonsonday    時間: 22-12-2015 21:34

引用:
原帖由 loveless 於 22-12-2015 17:41 發表
Bushnell 1-4x24 有好多版本.
有XLT 4A、 有AR SFP BTR、就算Throw Down PCL FFP都有同系同樣但唔同規格既更平版.

題外話, 包裝盒串錯字至係正版.
個人意見.. 呢個級別...超過2K...其實可以開始睇made in韓國的 ...
請問係咩牌子?
作者: laiwangkai    時間: 22-12-2015 22:26     標題: 回覆 6# 的帖子

其實想搵支近距離(25yards內)都可以做到parallax free都幾難下
作者: loveless    時間: 22-12-2015 22:45

引用:
原帖由 sonsonday 於 22-12-2015 21:34 發表

請問係咩牌子?
更正o下先, sor sor.其實bushnell 呢支FFP都係韓國生產的,不過係北韓.
作者: katotaka    時間: 23-12-2015 09:50

引用:
原帖由 laiwangkai 於 22-12-2015 22:26 發表
其實想搵支近距離(25yards內)都可以做到parallax free都幾難下
唔好話 scope,就算 reflex 都好似冇乜幾多款得
與其睇 parallax 不如搵下枝鏡個 "eyebox" 幾大好過
作者: sonsonday    時間: 23-12-2015 11:14

引用:
原帖由 katotaka 於 23-12-2015 09:50 發表

唔好話 scope,就算 reflex 都好似冇乜幾多款得
與其睇 parallax 不如搵下枝鏡個 "eyebox" 幾大好過
我ONLINE CHECK了
有道理

請問有無好SCOPE推介eyebox又比較大?

作者: loveless    時間: 23-12-2015 14:32

eye relief / eyebox 寬容度越大, 亦即係同時在伸延擴展parallax 帶來的差誤.
光學原理有時唔係肯俾錢就一定可以克服或改變的, 最簡單有效都係裝多隻jp/doctor/rmr/mrds之類既紅點...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0