標題: 屯門有私家車由停車場二樓衝破圍牆飛墮地面 [打印本頁]

作者: yiuyiusiu    時間: 5-1-2016 19:53     標題: 屯門有私家車由停車場二樓衝破圍牆飛墮地面

屯門湖景邨停車場,有私家車由停車場二樓衝破圍牆飛墮地面,全車反轉,石屎碎片四散,女司機被救出,送院時昏迷。有目擊者表示,見到私家車車尾衝破圍牆跌落地面,估計女司機可能踩錯油門;另有目擊者表示,在家中聽到巨響後走到事發現場,發現女司機昏迷,到場警員呼叫時亦無反應

架IS又幾硬淨喎
作者: reniless    時間: 5-1-2016 20:10

好彩冇傷及途人
好彩冇撞斷棵樹
---
唔知棵樹傷成點

圖片附件: IMG_20160105_201525.jpg (5-1-2016 20:15, 72.16 KB) / 該附件被下載次數 166

作者: FBC1    時間: 5-1-2016 20:12

女司机似係刻意.
作者: tinyau1134    時間: 5-1-2016 20:13

The Fast and the Furious
作者: 2slow    時間: 5-1-2016 20:19

油門當brake
作者: 051039    時間: 5-1-2016 20:23

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 5-1-2016 19:53 發表
屯門湖景邨停車場,有私家車由停車場二樓衝破圍牆飛墮地面,全車反轉,石屎碎片四散,女司機被救出,送院時昏迷。有目擊者表示,見到私家車車尾衝破圍牆跌落地面,估計女司機可能踩錯油門;另有目擊者表示,在 ...
架IS又幾硬淨喎
邊個日本車唔撞得
作者: reniless    時間: 5-1-2016 20:30

引用:
原帖由 FBC1 於 5-1-2016 20:12 發表
女司机似係刻意.
新聞話事主月租車位喺一樓,現場係三樓衝落街。

圖片附件: IMG_20160105_202707.jpg (5-1-2016 20:30, 62.55 KB) / 該附件被下載次數 146

圖片附件: IMG_20160105_202734.jpg (5-1-2016 20:30, 22.28 KB) / 該附件被下載次數 162

作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 5-1-2016 20:57

玩gta???
作者: yiuyiusiu    時間: 5-1-2016 21:11

以前女友住湖月樓,時不時車佢番屋企,街市果邊車路出口無乜人會行過,因為果邊無巴士小巴站出面得輕鐵路,但係好多菜同魚貨車泊係果邊,唔知保險要賠幾多,阿領展一定獅子開大口
話說屯門車位一千蚊租到個
作者: 0o0p    時間: 5-1-2016 21:20

佢只係用自己既方法開車出停車場啫
作者: FBC1    時間: 5-1-2016 21:26

引用:
原帖由 reniless 於 5-1-2016 20:30 發表

新聞話事主月租車位喺一樓,現場係三樓衝落街。
車場內一般彎多路短都唔會開好快,就算踏錯油門,正常都會扭呔唔會直撞埋牆.我估...
作者: reniless    時間: 5-1-2016 21:36

引用:
原帖由 FBC1 於 5-1-2016 21:26 發表

車場內一般彎多路短都唔會開好快,就算踏錯油門,正常都會扭呔唔會直撞埋牆.我估...
我講玩模擬騎師電玩吓。。。
過咗最後四百後,一轉環入直路就順推一百米,上斜落斜後就揪鞭狂推直奔終點。

作者: reniless    時間: 5-1-2016 21:45

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 5-1-2016 21:11 發表
以前女友住湖月樓,時不時車佢番屋企,街市果邊車路出口無乜人會行過,因為果邊無巴士小巴站出面得輕鐵路,但係好多菜同魚貨車泊係果邊,唔知保險要賠幾多,阿領展一定獅子開大口
咪傻啦,行人路上置有上蓋,路口有斑馬線,會少人用。話埋你知隔離唔夠一百米有兩間中學。無傷及他人係好好彩。
作者: Dave    時間: 5-1-2016 21:48

引用:
原帖由 FBC1 於 5-1-2016 21:26 發表

正常人渣車落車場斜路轉平路位不會行太快,尤其是私家車車底不高,
唔收油直接衝應該會聽到好爽快既摑底聲...
同埋睇番個牆位都有成尺厚,唔踩口油撞埋去應該爛唔到。
作者: 051039    時間: 5-1-2016 22:18

新聞話個女人失常
我又諗起表哥
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=1#pid1206048
作者: kornhill401    時間: 5-1-2016 23:37

昨天股市跌到阿媽都唔認得,
今天唔知升定跌 買錯咗 Thx for sharing

作者: 暈又暈    時間: 5-1-2016 23:49

引用:
原帖由 reniless 於 5-1-2016 20:10 發表
好彩冇傷及途人
好彩冇撞斷棵樹
---
唔知棵樹傷成點
睇相車尾泵把唔多覺有破損,唔通真係故意直衝?
但係3樓又唔夠高喎
作者: reniless    時間: 6-1-2016 00:09

引用:
原帖由 暈又暈 於 5-1-2016 23:49 發表

但係3樓又唔夠高喎
抽水咁講,
無諗過可以撞得爆道矮牆話。
作者: FBC1    時間: 6-1-2016 00:33

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2016 21:48 發表

正常人渣車落車場斜路轉平路位不會行太快,尤其是私家車車底不高,
唔收油直接衝應該會聽到好爽快既摑底聲...
同埋睇番個牆位都有成尺厚,唔踩口油撞埋去應該爛唔到。
所以我估車主刻意...
作者: FBC1    時間: 6-1-2016 00:35

引用:
原帖由 暈又暈 於 5-1-2016 23:49 發表

但係3樓又唔夠高喎
佢車頭直
作者: FBC1    時間: 6-1-2016 00:37

車頭直
作者: tf141    時間: 6-1-2016 02:53

我成日經過呢個位,真係命大
其實呢到平時都多人行,但呢個位比較窄,同一時間唔會有好多人經過
不過今日落雨又少左人行,好彩冇整親人,真係俾佢累死
作者: NCP013    時間: 6-1-2016 03:16

果個停車湯D矮牆係分一節一節咁,佢精準地撞中兩幅之間
作者: yiuyiusiu    時間: 6-1-2016 03:34

引用:
原帖由 reniless 於 5-1-2016 21:45 發表

咪傻啦,行人路上置有上蓋,路口有斑馬線,會少人用。話埋你知隔離唔夠一百米有兩間中學。無傷及他人係好好彩。
真心我幾年果邊出入,果邊近村車路出口,果邊人多數橫過馬路同集中係街市同OK間大排檔同M記果邊,有時就行多兩步去對面食串燒糖水,海皮果邊間酒吧仔消遣放狗跑步,湖月下面長期有綠的排隊,同果個停車場有好多個出入口,出事位行人路其實好窄唔夠米半同比停車場樓梯封左半條路,正正係班馬線個位,巴士小巴落車亦近M記或湖碧對出小巴站另外湖景路有巴士站,呢個位真係唔多人行!而近車路出口學校近停車場既出口只係停車場,長期唔開,因為我舊時女友細佬讀果間要打排球,要行去巴士站果邊入即近商場,不過無整到人係真係不幸中既大幸
作者: yiuyiusiu    時間: 6-1-2016 03:38

SORRY,我講係正出事停車場果邊行人路,對面係有人行的,我講到唔湯唔水
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 6-1-2016 12:42

講咁耐唔見某玩車高手發表高見?

平時活約嫁?
作者: reniless    時間: 6-1-2016 12:54

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 5-1-2016 21:11 發表
領展條數襟計,打拆佬,搭棚佬,釘板佬,扎鐵佬,石矢佬,油漆佬,清潔工,可能額外安排保安,車位臨時調配補償。暫時諗住咁多,仲有專業人士監督工作,額外行政費用。

作者: rho837    時間: 6-1-2016 13:04

引用:
原帖由 kornhill401 於 5-1-2016 23:37 發表
昨天股市跌到阿媽都唔認得,
今天唔知升定跌 買錯咗 Thx for sharing
股市及樓市大跌後個幾日!揸車及行街都要小心一點! 真係有班司因震驚過度呆呆癠癠揸車出事! 今天老虎話一早出車途中見到架車在交通燈是紅色左轉燈時衝紅燈左轉! 赫死班一大堆過緊馬路途人!
作者: NCP013    時間: 6-1-2016 14:22

引用:
原帖由 reniless 於 6-1-2016 12:54 發表

領展條數襟計,打拆佬,搭棚佬,釘板佬,扎鐵佬,石矢佬,油漆佬,清潔工,可能額外安排保安,車位臨時調配補償。暫時諗住咁多,仲有專業人士監督工作,額外行政費用。
漏咗泥水佬
石屎SET 好後要批盪批返靚先交畀油漆佬
作者: reniless    時間: 6-1-2016 14:28

引用:
原帖由 NCP013 於 6-1-2016 14:22 發表

漏咗泥水佬
石屎SET 好後要批盪批返靚先交畀油漆佬
仲有墨斗佬畀返條借線
加個安全仔

作者: 2slow    時間: 6-1-2016 14:30

我諗佢本身只係想撞爛部車激下老公(感情問題),
點鬼知幅牆咁豆腐渣
作者: rho837    時間: 6-1-2016 14:49

引用:
原帖由 reniless 於 6-1-2016 14:28 發表

仲有墨斗佬畀返條借線
近年新例!要大小工程牌至凖施工! 公營機構(或大型私人企業)先要請建築顧問! 外牆工程!要先撘外牆竹鷹架, 內加鐡通手腳架, 圍安全夾板! 申請暫時電! 要請24小時保安睇場! 買保險! 入政府部門申請! 公開投標! 做報價平估報告! 成本及工程費用報告! 施工進度報告!報完工! 驗收期半年! 全部都係錢錢錢!

車保一定大把借口踢保.....車主自己食哂!

但實際上管理公司用自己員工整好了事!但收費就跟足保險公司指引及承建商書面要求及標準!

作者: sovietarmy2012    時間: 6-1-2016 16:48

玩死佢老公
作者: FBC1    時間: 6-1-2016 18:46

呢劑賠唔少.
作者: sovietarmy2012    時間: 6-1-2016 19:56

好就女人,吾好就...

撞到見鋼根,即係結構野,即係關結構工程師事,即係$$$

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0