標題: 浙江80後好老闆買10輛瑪莎拉蒂贈員工 [打印本頁]

作者: reniless    時間: 18-1-2016 16:14     標題: 浙江80後好老闆買10輛瑪莎拉蒂贈員工

【on.cc東網專訊】浙江象山市出現一位絕世好老闆,該名80後老闆豪爽地送了10輛名車給其下員工。送出的名車皆為瑪莎拉蒂(Maserati),每架價值89.9萬(人民幣•下同),10輛車總值800多萬。網民對此非常羨慕,聲言「我要轉工!」
http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/ ... 0117_05011_001.html
---
瑪莎拉蒂有咁平的嗎,仲要喺大陸賣?
作者: sovietarmy2012    時間: 18-1-2016 16:35

送左養到咩?!咪又係賣番出去,賣番出去不如送cash

浙江佬想借機扮財才厚,私下問人借錢,然後一走了之瓜

浙江佬地下錢莊,同鄉借錢寫張借條出左名
作者: loveless    時間: 18-1-2016 16:42

引用:
原帖由 reniless 於 18-1-2016 16:14 發表
【on.cc東網專訊】浙江象山市出現一位絕世好老闆,該名80後老闆豪爽地送了10輛名車給其下員工。送出的名車皆為瑪莎拉蒂(Maserati),每架價值89.9萬(人民幣•下同),10輛車總值800多萬。網民對此非常羨慕,聲言「 ...
用緊中國官網MSRP定價..
外國MSRP七萬幾美金, 又唔算報細數..
作者: goodsmile    時間: 18-1-2016 16:58

引用:
原帖由 reniless 於 18-1-2016 16:14 發表
【on.cc東網專訊】浙江象山市出現一位絕世好老闆,該名80後老闆豪爽地送了10輛名車給其下員工。送出的名車皆為瑪莎拉蒂(Maserati),每架價值89.9萬(人民幣•下同),10輛車總值800多萬。網民對此非常羨慕,聲言「 ...
Maserati ghibli不嬲唔貴
同E CLASS,5仔,A6同級
返拉利度保養,賣得貴重有人要?
作者: 蛇    時間: 18-1-2016 17:02

財技加公關手段
作者: gtoray    時間: 18-1-2016 17:03

土豪
作者: rho837    時間: 18-1-2016 17:04

可能! 其實咪當公司車! 當避税 ! 架車Keep兩年再買翻出街轉手, 分分鐘啲錢再同老闆私底下對分!
作者: FBC1    時間: 18-1-2016 17:42

我近十多年都係上面蒲,我唔信佢地有咁大方.
作者: FBC1    時間: 18-1-2016 17:45

小恩小惠既有,不過唔多,何妨咁大壇.我見識小.
作者: reniless    時間: 18-1-2016 17:58

我上面有部12年買嘅搵食車E仔,咁過兩三年換咗去都差唔多。
作者: rho837    時間: 18-1-2016 18:02

講真我們中横上硬咁多漆年! 邊樹有拿到他們一蚊! 送野俾佢地就時時發生!

他們送我一句金句!

係上硬做生意唔咪靠"做" ! 係靠"呃" !

求期攑個例: 一罐奶粉本地賣來貨價SAY HK$100; 班水客去一些指定上樓拿貨只係要HK$75; 點解可以MAGIC地平過本地來貨價? 明明一毛一樣 ??????? 迷底係! 罐平價奶粉99.99%可能係假既! 一早做手腳用一些平粉溝一半減底成本! 有人問講笑咩! 點包装呀! 呢個就係精彩地方! 你們越覺得不可思意的事, 他們就越有可能扮到.......

上硬有$揾乜可能都有!
當年深刻印象! 我去唱K! 我話要"豬因", 雞頭問我出得起多少錢揾"豬因" ! 我問佢幾多? 他回答幾百! 當我見到時! 跳! 靚X過電視見既豬因.......! 當晚有衝重乜完她後想追求佢做老婆! 好彩當年0西!

作者: goodsmile    時間: 18-1-2016 20:00

引用:
原帖由 rho837 於 18-1-2016 18:02 發表
講真我們中横上硬咁多漆年! 邊樹有拿到他們一蚊! 送野俾佢地就時時發生!

他們送我一句金句!

係上硬做生意唔咪靠"做" ! 係靠"呃" !

求期攑個例: 一罐奶粉本地賣來貨價SAY HK$100; 班水客 ...
口華!師兄
有無咁高仿?
我又要找豬因
作者: rho837    時間: 18-1-2016 23:56

當年啲清純樣大陸有好多呀!

而家唔興豬因! 而家啲K POP樣!
作者: kornhill401    時間: 19-1-2016 15:47

呢D老闆,點解我都未曾遇過 Thx for sharing
作者: rho837    時間: 19-1-2016 16:29

引用:
原帖由 kornhill401 於 19-1-2016 15:47 發表
呢D老闆,點解我都未曾遇過 Thx for sharing
你想見咪幫呀大瘤打工! 實有機會俾你見!
作者: FBC1    時間: 19-1-2016 18:15

引用:
原帖由 rho837 於 19-1-2016 16:29 發表

你想見咪幫呀大瘤打工! 實有機會俾你見!
係女有机會,仔就...
作者: kornhill401    時間: 19-1-2016 19:35

引用:
原帖由 FBC1 於 19-1-2016 18:15 發表

係女有机會,仔就...
咁睇呢世我都冇運行
作者: sovietarmy2012    時間: 19-1-2016 19:40

http://news.china.com/social/1007/20160119/21204676.html
踢爆了
作者: rho837    時間: 19-1-2016 20:11

引用:
原帖由 FBC1 於 19-1-2016 18:15 發表

係女有机會,仔就...
只要捱得打,仔重多呀!個司機拾左好多好野

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0