標題: 你娶我是因為懶得再找對象嗎? [打印本頁]

作者: reniless    時間: 27-1-2016 16:12     標題: 你娶我是因為懶得再找對象嗎?

曾經有人說過︰女人因憧憬而結婚,男人因懶惰而結婚。這句話也許很適合應用在Apple和Jacky身上。
https://hk.mobi.yahoo.com/style/ ... D%E8%B1%A1%E5%97%8E
---
結婚應該都係懶得搵個第二個,
個個女人婚後性格又咪係一樣,
少啲幻想,記得準時畀家用啦。
作者: Lolanto    時間: 27-1-2016 17:12

引用:
這都只能怪Apple性情太隨和,太易妥協。她不屑成為港女,不屑撒嬌、講條件、發脾氣、給人臉色。她以為,男人會欣賞像她一樣的女生。
呢啲係醜八怪安慰自己的藉口
作者: tinyau1134    時間: 27-1-2016 17:14

即係女主角想做咩? 兩個人都去到呢步, 仲想點
作者: Tango1997    時間: 27-1-2016 17:31

我是200/100喜歡我的妻子才結婚
作者: loveless    時間: 27-1-2016 17:48

不論被逼或自願去睇呢D感性廢噏我都一樣笑得好開心
作者: garyyanykw    時間: 27-1-2016 17:49

中晒,哈哈
作者: loveless    時間: 27-1-2016 18:00

引用:
原帖由 reniless 於 27-1-2016 16:12 發表
無論如何,  _ _ _ _ 突然被敲醒了,下半生又可以如何過下去?
咦, 又係o咼, 難怪甘多人活在發夢中
作者: reniless    時間: 27-1-2016 18:09

引用:
原帖由 loveless 於 27-1-2016 18:00 發表

咦, 又係o咼, 難怪甘多人活在發夢中
我好準時出家用呀,屋企燈油火蠟,囝囡開支都係我包晒,只係唔多記得老虎生日,農曆生日好難記。
作者: FunggI    時間: 27-1-2016 18:49

引用:
原帖由 reniless 於 27-1-2016 16:12 發表
曾經有人說過︰女人因憧憬而結婚,男人因懶惰而結婚。這句話也許很適合應用在Apple和Jacky身上。
https://hk.mobi.yahoo.com/style/ ... %9B%A0%E7%82%BA%E6% ...
sad but true
當今世代既感情經已轉變得好大
小弟覺得自己既感情觀其實好守舊
作者: sovietarmy2012    時間: 27-1-2016 19:25

結婚係咁架啦,女作者提子已婚女性姐
作者: rho837    時間: 27-1-2016 21:55

兩夫妻做得好咪Partner!

你對個仔好咪叫聲你呀爸呀媽!

你對得唔好咪叫聲你......老野.........老母.......!

一樣! 對老婆.......honey.......老婆.........喂.........衰婆..........仆你個X.......XYZ
作者: 暈又暈    時間: 28-1-2016 00:14

呢種所謂(棺)材女專欄係寫俾矛豬婦孺同埋柒+1(或者鳩-1)婆睇既
靠呢個Market segment食飯,寫呢種無營養既廢文都算係customer oriented既表現黎既
作者: 0o0p    時間: 28-1-2016 00:37

文章缺乏內容支持論點 中學作文分分鐘俾老師俾佢唔合格
作者: kornhill401    時間: 28-1-2016 16:33

結婚前想想,一個人悶死好,或是比人激死好? Thx for sharing
作者: sovietarmy2012    時間: 28-1-2016 16:46

引用:
原帖由 kornhill401 於 28-1-2016 16:33 發表
結婚前想想,一個人悶死好,或是比人激死好? Thx for sharing
你比人激死未?
作者: kornhill401    時間: 29-1-2016 14:03

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-1-2016 16:46 發表

你比人激死未?
激死幾百次了  多謝SO C FU關心
作者: sovietarmy2012    時間: 29-1-2016 14:04

引用:
原帖由 kornhill401 於 29-1-2016 14:03 發表

激死幾百次了  多謝SO C FU關心
結婚得永生 thx for sharing

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0