標題: 有冇人買左Crysis? [打印本頁]

作者: adrianyahk    時間: 16-11-2007 14:23     標題: 有冇人買左Crysis?

死啦...我怕我玩唔起...

AMD-Athlon X2 3800+
8500GT , 1GB DDR2-800

見到兩舊幾..有d心動...
作者: gtoray    時間: 16-11-2007 15:12

可能我部機太 cheap
感受唔到隻 game ge 吸引力....
作者: AKD004    時間: 17-11-2007 18:42

我以下面的配備:
AMD-Athlon X2 4200+
ATI HD 2600XT
2GB RAM
打爆了
但只能開至medium畫質(而且畫質相對同期的game來說沒太大特別,要開到high才令人驚嘆),
建議師兄還是至少換掉顯示卡
(8600GT以上)

順便一說:此game的結局總像開發公司想出續集賺多一次錢
(剛看wikipedia證實,crysis會出多兩個續集(即三部曲))

作者: MG-42    時間: 19-11-2007 23:15

作者: louisli    時間: 20-11-2007 00:07

引用:
原帖由 MG-42 於 19-11-2007 23:15 發表
EA出品.....
總比ubi的好吧?
作者: ATM    時間: 20-11-2007 01:03

download demo try try la
作者: mike-mike    時間: 21-11-2007 09:48

DEMO玩過...唔吸引
AMD X4600, 7900GS, 2G RAM....但都唔較得HIGH...
作者: louisli    時間: 21-11-2007 11:57

引用:
原帖由 mike-mike 於 21-11-2007 09:48 發表
DEMO玩過...唔吸引
AMD X4600, 7900GS, 2G RAM....但都唔較得HIGH...
點唔吸引法?萬眾期待喎
我部機應該玩唔到了
作者: ZaMaR    時間: 21-11-2007 12:01

P4D 3.0G
7600GT
2G RAM
玩唔玩到?
作者: gtoray    時間: 22-11-2007 00:36

引用:
原帖由 louisli 於 21-11-2007 11:57 發表

點唔吸引法?萬眾期待喎
我部機應該玩唔到了
用無限ge機能, 做出無限靚ge畫面....
玩左demo, 真係唔覺有咩吸引
作者: mike-mike    時間: 22-11-2007 11:54

引用:
原帖由 louisli 於 21-11-2007 11:57 發表

點唔吸引法?萬眾期待喎
我部機應該玩唔到了
唔吸引我姐, 因為個人玩FPS主要係鍾意軍事行動個種氣氛, 有一小隊人, 可以一齊做MISSION, 運用下戰術咁...

呢類GAME主要係玩獨行俠, 利用強化機能將自己谷到好勁, 一個打十個....真唔明有乜好玩?

而且, 我對一D較科幻槍的興趣亦較細...

係COD4入面, 幾時攻幾時守, 幾時退要視乎環境, 隊友的情況等等, 亂咁衝出去只會做靶...而呢隻GAME好似(可能係我誤會)只係要衝出去, 盡快殺哂D人就得
作者: mike-mike    時間: 22-11-2007 11:56

引用:
原帖由 ZaMaR 於 21-11-2007 12:01 發表

P4D 3.0G
7600GT
2G RAM
玩唔玩到?
用DIRECT X 9就玩到, 而理想的畫面質素大慨係低~中低咁上下.
作者: Jr.    時間: 22-11-2007 22:26

我成功在20FPS的情況下玩DX10的最高品質,畫質完全不只是Eye's candy而已,

在叢林開戰就真是像足打Wargame,雖然距離不遠,但是最高品質下四周草木都可以顯示等很密及很遠,與敵人20M左右距離都可以見不到人。

物理效果雖然沒有預告片那麼完美,但是爆炸、山崩地裂、暴風等效果,四核心CPU都可以很順暢地運作。

光線效果中,最喜歡HDR效果,在晚上坐車就會明白為何車內一定不可有光源。但是光照的照線就誇張了少許。

還有一個叫"後置處理品質"其實是令第一身畫面更具動感的效果,所有物件高速移動都有自然的模糊效果(不是顯示屏的殘影),及有著更自然的景深視覺(中至低品質的景深效果似是打了格仔,高和非常高則沒有)。

對我來說,我用HD3870, Core2Quad Q6600 (OC@3680MHz), 4GB DR2-800, Maximus Formula主版的配置下,都有這樣的表現,已經很給Crytek及自己面子……
作者: adrianyahk    時間: 22-11-2007 23:29

引用:
原帖由 Jr. 於 22-11-2007 22:26 發表
我成功在20FPS的情況下玩DX10的最高品質,畫質完全不只是Eye's candy而已,

在叢林開戰就真是像足打Wargame,雖然距離不遠,但是最高品質下四周草木都可以顯示等很密及很遠,與敵人20M左右距離都可以見不到人 ...
....我兩年後的電腦有你的配備時我再玩好了
作者: louisli    時間: 4-12-2007 14:14

哇哈哈,我張7300gt玩到呀
可以射斷晒d 樹,好過癮,不過要用mouse 3 來轉件甲的模式,唔係太方便,最好就可以好方便咁出combo

先隱形接近,再用力渣敵人條頸,然後用9秒9閃人

子彈如果可以有cod4的穿透力就very good啦

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0