標題: [others] 想買一把GLOCK 17,求各位推薦 [打印本頁]

作者: menlred    時間: 25-2-2016 03:09     標題: 想買一把GLOCK 17,求各位推薦

目前的選擇有marui/KSC/WE的g17,vfc的g34.
作者: ~~方~~    時間: 25-2-2016 03:56

我自己玩過marui 同 vfc, 可以講下對e 2枝既意見...

marui, 我玩過17同26, 效能方面係無可挑剔, 但係像真方面就差d, 17黎講條slide係做闆左, 而且下身少左條pin, 原廠上下身abs膠...不過唔怕, 因為有海量補品搭救, 或者可以話買補品已經可以砌枝成槍...燒既錢愈多, 支槍就愈靚

VFC, 試過17GEN4同19, 外觀方面冇得挑剔, 單係下身SET野已經完勝KSC/WE/MARUI, 而且準星位可以套真品, 鋁SLIDE, 啞鉛外管....遺憾既係, 枝槍粗生設計上有D缺憾, 所以點搞都會唔順, HOPUP內管可以用番MARUI數果D, 而後勤方面亦唔駛擔心, 14樓, QRF大把補品件...但係有樣野要注意, SAI/17GEN4/34GEN4隻飛機同飛機座係新規, 市面上仲未見有備賣, 另一樣野要注意, 就係佢原裝甲氣化奇差, 建議用番MARUI/WE

作者: HkboysOwen    時間: 25-2-2016 09:34

Vfc glock 17
作者: peacemaker    時間: 25-2-2016 15:38

VFC個hammer 好易打壞, hammer rollor 一打橫開鎗易壞,其他ok, 5百多金屬slide, full marking 幾好
作者: Epxaiual    時間: 25-2-2016 16:23

玩glock 選牌子係好麻煩.

Marui 性能好質素穩定補品最多,可以改到天花龍鳳,玩味濃,但係就同真品野唔沾邊,外觀同採吋唔正確.
WE copy marui 大家都知,作為大改既base 不二之選.
vfc 外觀採吋最正確,直入真品槍套直上真品準星,問題係零件質量麻麻,性能一般,冇咩補品.
ksc 性能好耐用度高,小改可上真品準星,但係補品多數冇貨,外觀同採吋亦唔正確.
作者: horenhim    時間: 26-2-2016 15:05

收藏掛牆用 VFC
大後座力is ok WE
性能穩定易改裝 Marui
乜都唔搞 KSC

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0