標題: VFC VP9 [打印本頁]

作者: 2slow    時間: 13-5-2016 18:10     標題: VFC VP9

V記網已經上格了
幾時見街呢
http://www.gb-tech.com.tw/VP9/

作者: joeyjordisonhin    時間: 13-5-2016 18:15

我都等緊~
作者: 2slow    時間: 13-5-2016 18:19

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 13-5-2016 18:15 發表
我都等緊~
再等埋Steel slide呀鋼鐵達人....
作者: joeyjordisonhin    時間: 13-5-2016 18:24

引用:
原帖由 2slow 於 13-5-2016 18:19 發表

再等埋Steel slide呀鋼鐵達人....
如果有梗係好啦∼
作者: yfw2000    時間: 13-5-2016 18:45

睇佢咁足料,怕唔會平
作者: MG-42    時間: 13-5-2016 19:09

作者: vgrdragon1    時間: 13-5-2016 20:55

唔知有無換Grip玩。
作者: jacko    時間: 13-5-2016 21:06

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 13-5-2016 20:55 發表
唔知有無換Grip玩。
應該有

圖片附件: image.jpeg (13-5-2016 21:06, 116.15 KB) / 該附件被下載次數 197

圖片附件: image.jpeg (13-5-2016 21:06, 55.5 KB) / 該附件被下載次數 238

圖片附件: image.jpeg (13-5-2016 21:06, 53.56 KB) / 該附件被下載次數 200

作者: jn_jona    時間: 13-5-2016 21:33

引用:
原帖由 jacko 於 13-5-2016 21:06 發表

應該有
個盒好正
但自己唔多熟vp9
作者: vgrdragon1    時間: 13-5-2016 21:50     標題: 回覆 8# 的帖子

咁樣完整好多。抵儲。
不過睇相條內管有D太明顯。
呢把係從USP發展過來,平移撞針,扳機保險,聚合下身的手槍,跟貼潮流。
作者: jn_jona    時間: 13-5-2016 22:01

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 13-5-2016 21:50 發表
咁樣完整好多。抵儲。
呢把係從USP發展過來,平移撞針,扳機保險,聚合下身的手槍,跟貼潮流。
我都係最鍾意usp .45
但呢把槍都幾正 可以觀望下
佢地枝hk45ct都好似正
作者: vgrdragon1    時間: 13-5-2016 22:14     標題: 回覆 9# 的帖子

唔熟正常。真鐵都出世無耐。
作者: joeyjordisonhin    時間: 13-5-2016 22:31

我估唔會跟HK盒,個盒係道具影相用多。
作者: stone515    時間: 13-5-2016 22:34

以下內容取自VXC 官方網站.....
    HK授權仿真刻印
    鋼製準星照門
    鋼製滑套拆卸桿
    鋼製左右槍機釋放導桿
    鋼製獨力抓殼鉤
    1:1採吋擬真細節
    功能版上膛指示器
    擬真外觀與色澤處理的彈匣
    高效能後座力
    精準度再升級

18.5cm長,9.45cm內管,連匣743g重,24飛,90M/S

本次發行的HK VP9為德國Umarex及H&K授權製造的新槍款,由於真槍廠與授權商的全力支援,我們完整的精緻呈現出實槍外觀與該槍款的特色性能,包含仿真槍短行程板機系統、適型槍身握把片功能、高品質鋼製零件、功能性上膛指示器、仿真彈匣外觀處理、授權全刻印等,再再都讓VP9更顯仿真高質感。
作者: ~~方~~    時間: 13-5-2016 22:37

https://www.facebook.com/media/s ... 99863481&type=3

更多既圖
作者: larrygiggs11    時間: 13-5-2016 22:45

VP9, 比想像中好渣手~~~

https://www.facebook.com/centuri ... ?type=3&theater

https://www.facebook.com/centuri ... ?type=3&theater

作者: f22a    時間: 13-5-2016 22:52

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 13-5-2016 21:50 發表
咁樣完整好多。抵儲。
USP根本不是《平移撞針》,亦無《扳機保險》,VP9結構與USP差異很大,如何說是《從USP發展過來》?
H&K 設計《平移撞針》的手槍除這VP9外,對上一把只是VP70,所以亦有人說VP9 其實是向前輩VP70 致意!
作者: rho837    時間: 14-5-2016 01:08

如果個身係真就正啦!

我講膠槍身! 唔咪條女對燈!
作者: vgrdragon1    時間: 14-5-2016 01:22

引用:
原帖由 f22a 於 13-5-2016 22:52 發表

USP根本不是《平移撞針》,亦無《扳機保險》,VP9結構與USP差異很大,如何說是《從USP發展過來》?
H&K 設計《平移撞針》的手槍除這VP9外,對上一把只是VP70,所以亦有人說VP9 其實是向前輩VP70 致意!
可能我寫得不好有誤會。我講平移撞針及扳機保險,係講呢把VP9。
若VP9發展自USP,咁結構就唔可以有差異?
事實上HK公司隨著科技進步,用新的技術改良USP的設計,研發出P2000,之後改良P2000,研發出P3000/P30,最近期再以此為基礎推出了VP9,而平移撞針及扳機保險,就係其中唔同左既設計。
作者: ayaka    時間: 14-5-2016 01:31

好在唔係用G18C個種HAMMER組, 而係仿KSC G17
作者: ~~方~~    時間: 14-5-2016 01:44

引用:
原帖由 ayaka 於 14-5-2016 01:31 發表
好在唔係用G18C個種HAMMER組, 而係仿KSC G17
e個係我欣賞vp9既地方, 因為vfc唔再用番glock 17/18c/19/34/ppq/m&p9 果隻火控

睇飛機座個補強設計, 我諗火控有機會係鋼
作者: MG-42    時間: 14-5-2016 04:57

作者: Opica    時間: 14-5-2016 17:25

https://www.youtube.com/watch?v=nc-_pRMzqas
作者: MG-42    時間: 14-5-2016 18:28

作者: yfw2000    時間: 14-5-2016 18:41

https://www.youtube.com/watch?v=tS0HnRpMPzA
作者: rYaN    時間: 14-5-2016 18:51

VP9又真係幾正!不過都係等左HK45C先
作者: sovietarmy2012    時間: 14-5-2016 20:39

吾知點解HK45有種剛陽中帶點camcam地,好似有蜘蛛網既碳燒雞脾,但係見到VP9,我就知,係佢啦!
作者: jn_jona    時間: 14-5-2016 21:44

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-5-2016 20:39 發表
吾知點解HK45有種剛陽中帶點camcam地,好似有蜘蛛網既碳燒雞脾,但係見到VP9,我就知,係佢啦!
估唔到蘇c父都岩德仔野
hk45ct無左蜘蛛網靚仔好多
作者: rYaN    時間: 14-5-2016 21:50

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-5-2016 09:44 PM 發表

估唔到蘇c父都岩德仔野
有品味
作者: jn_jona    時間: 14-5-2016 21:57

引用:
原帖由 rYaN 於 14-5-2016 21:50 發表

有品味
最緊要係呢枝簫有用
compact既手槍我最鍾意係佢

未買過vfc手槍 好似一般d評語都係原裝唔太順
但full marking唔洗再搞係好吸引
作者: ranger101    時間: 14-5-2016 22:22

原裝唔太順,睇過條片后真係好VFC風格,一如既往Glock&M&P9

Airsoft Umarex VFC - VP9 Failure
https://www.youtube.com/watch?v=nc-_pRMzqas
作者: ~~方~~    時間: 15-5-2016 02:13

引用:
原帖由 ranger101 於 14-5-2016 22:22 發表
原裝唔太順,睇過條片后真係好VFC風格,一如既往Glock&M&P9

Airsoft Umarex VFC - VP9 Failure
玩vfc 槍要有愛

如果要性能, 轉番marui 啦
作者: jn_jona    時間: 15-5-2016 02:16

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 15-5-2016 02:13 發表

玩vfc 槍要有愛

如果要性能, 轉番marui 啦
如果打到無氣果下多手一扣就出事了
唔知marui glock,m&p會唔會帶咁既問題呢
作者: alexmgjai    時間: 15-5-2016 16:30

Marui M&P 9 & G17 玩左1年未見因為彈匣無氣而出現咁既問題
作者: sovietarmy2012    時間: 15-5-2016 16:53

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-5-2016 21:44 發表

估唔到蘇c父都岩德仔野
我有兩支USP,幾支G3架,係無錢玩GBB MP5咋。。。。AEG 直匣都整左,你話我係咪隱性HK粉C
作者: jn_jona    時間: 15-5-2016 17:03

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-5-2016 16:53 發表

我有兩支USP,幾支G3架,係無錢玩GBB MP5咋。。。。AEG 直匣都整左,你話我係咪隱性HK粉C
唔講以為蘇c父一屋都ak
作者: horenhim    時間: 15-5-2016 19:05

總覺得VFC既正方形飛機設計唔太順....
作者: ~~方~~    時間: 15-5-2016 19:40

引用:
原帖由 horenhim 於 15-5-2016 19:05 發表
佢飛機座後面塊補強片作用係將hammer係磨到飛機之前就壓低, 從而增加飛機/飛機座既壽命, 係fnx45上面已經出現過

所以飛機設計係順的, 但問題就係其他野, 好似trigger bar, valve knocker lock等等既件, 係回鏜既過程提供左額外既阻力

我支vfc glock 17同19都有e個問題, trigger bar 去到最前果陣, 係岩岩會磨擦到啞鉛housing, 其中一個原因係彈弓太硬, 所以條slide 會用多左力去壓番trigger bar 落去, 而無法順利回鏜   

更加特別係vfc 槍有個"現象", 上左鏜之後, 只要再拉後少少bolt/slide, trigger 都可以釋放hammer, e個我諗係係vfc vp9飛機座補強片忽略左既一個因素

就係會有d玩家, 好似我咁, 會唔跟足正常程序去玩槍

作者: 怒人甲    時間: 15-5-2016 19:42

引用:
原帖由 horenhim 於 15-5-2016 19:05 發表
Ppq 都有小小甘問題,可能唔太順,飛機回位彈弓又太軟⋯
作者: horenhim    時間: 15-5-2016 20:03

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 15-5-2016 19:40 發表

佢飛機座後面塊補強片作用係將hammer係磨到飛機之前就壓低, 從而增加飛機/飛機座既壽命, 係fnx45上面已經出現過

所以飛機設計係順的, 但問題就係其他野, 好似trigger bar, valve knocker lock等等既件, 係回鏜 ...
我是指飛機與飛機座/活塞往復的磨擦
And 那軟弱無力的飛機彈弓....
作者: sovietarmy2012    時間: 16-5-2016 18:41

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-5-2016 17:03 發表

唔講以為蘇c父一屋都ak
H&K點都要有返一兩支係屋企,吾係點出泥Look
作者: NCP013    時間: 16-5-2016 18:56

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-5-2016 02:16 發表

如果打到無氣果下多手一扣就出事了
唔知marui glock,m&p會唔會帶咁既問題呢
我有支WE M&P9初版, 換隻新HAMMER 後, SLIDE 定後之後, 扣TRIGGER 真係可以照放HAMMER, 頂落飛機
作者: jn_jona    時間: 16-5-2016 19:59

引用:
原帖由 NCP013 於 16-5-2016 18:56 發表

我有支WE M&P9初版, 換隻新HAMMER 後, SLIDE 定後之後, 扣TRIGGER 真係可以照放HAMMER, 頂落飛機
我枝we mk25間唔時都會
但就唔會卡死 可以拍返條slide向前 or 放slide都解除到
唔知馬記或許其他we p226會唔會
作者: Opica    時間: 6-11-2016 23:06

想睇番個鬼佬點樣fix 卡住問題。。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0