標題: [others] 已開賣SAI M&P9 [打印本頁]

作者: dogjumpjump    時間: 15-7-2016 00:53     標題: 已開賣SAI M&P9

剛剛見槍地獄POST出來, comming soon, 幾好樣咁

攞正LICENSE, 但CYBERGUN出, 有可能係CO2, 咁就諗諗

----
update, 台灣已開賣, 相在最底

圖片附件: 13698090_514133598783916_5451101943589414630_o.jpg (15-7-2016 00:53, 133 KB) / 該附件被下載次數 415

圖片附件: 13724815_514133612117248_9194130435528820095_o.jpg (15-7-2016 00:53, 131.24 KB) / 該附件被下載次數 228

作者: Woo208    時間: 15-7-2016 01:26

EMG / SAI / Smith & Wesson Licensed M&P 9 Full Size Airsoft GBB Pistol by VFC

Source evike.com

作者: vgrdragon1    時間: 15-7-2016 01:59

匣底個窿都講左不是CO2。
作者: dogjumpjump    時間: 15-7-2016 08:54

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 15-7-2016 01:59 發表
匣底個窿都講左不是CO2。
承你貴言, 不過都可以係拆底蓋再扭六角,之前支鋼G19都係咁
或就咁係個窿扭六角都唔奇, 未能100%肯定

不過以匣的長度, 同G19差唔多, 咁未必入到支CO2, 希望打topgas啦

快D出, 好心急

作者: dogjumpjump    時間: 15-7-2016 08:59

轉頭已出了SPEC tim , 打top gas 另有CO2 ver,
原來之前已出過, 今次只係換條SAI SLIDE, 咁又唔算係新槍

Features:
•Fully licensed Salient Arms International and Smith & Wesson trademarks
•High strength polymer frame and full metal slide
•Deep cut forward and rear slide serrations for improved grip for weapon manipulation
•Slide lightening / mass reducing milling for better gas efficiency and faster cycle rate
•High power blowback assembly
•Internal 10mm threading
•Ergonomic pistol grip
•Split-trigger safety
•Integrated Picatinny lower accessory rail
•Adjustable fiber optic front and rear sights for crisp and clear sight picture and fast sight alignment
•Ambidextrous slide stop/release
•Reversible mag catch
•Swappable back straps for a custom fit (Small / Medium / Large)
•Included magazine comes with realistic round count spacer installed (17 rounds), can be removed for high-capacity (23 rounds)
•Realistic blowback action

Dimensions: 165mm x 120mm
Muzzle Velocity: 280~320 FPS (Measured w/ 0.20g BBs and Green Gas)
Magazine: 17rds w/ Spacer (23rds w/o Spacer)
Gas Type:  Green Gas, Red Gas, Propane
Firing Mode: Semi Automatic, Safety
System: Gas Blowback
Hopup: Yes, Adjustable
Package Includes: Gun, Magazine, and Manual

Manufacturer: EMG / SAI / VFC (Licensed by Cybergun / Smith & Wesson)

作者: dogjumpjump    時間: 15-7-2016 09:10

搞錯, 個made in taiwan...

除非大貨改返用CXW張相入面果個,否則可以唔洗買..

圖片附件: 62331-6.jpg (15-7-2016 09:10, 54.08 KB) / 該附件被下載次數 212

圖片附件: 13691067_605368986303036_6839143624398024050_o.jpg (15-7-2016 09:13, 39.79 KB) / 該附件被下載次數 248

作者: horenhim    時間: 15-7-2016 09:28

VFC D 手槍 外強中乾
作者: RCman    時間: 15-7-2016 09:54

不是幾年前已出了?只不過今次掛上SAI件衫

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... mp;highlight=M%2BP9

作者: RCman    時間: 15-7-2016 10:48

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 15-7-2016 09:10 發表

搞錯, 個made in taiwan...

除非大貨改返用CXW張相入面果個,否則可以唔洗買..

師兄講原本個serial nos plate 好大可能係跟鎗會有一片金屬片比你貼上去
圖中兩支都係Cyber巾,Full size 未貼,compact 貼左

圖片附件: 20140319_a67db764c086068e9dcfXXmUxChNqEoM.jpg (15-7-2016 10:48, 37.01 KB) / 該附件被下載次數 189

作者: 2slow    時間: 15-7-2016 10:59

Fully 拉神, 即係至1K左右先出到貨啦

不過舊版果支無WE咁好打, 呢支唔知會否又係舊瓶新酒呢
作者: 2slow    時間: 15-7-2016 11:00

引用:
原帖由 RCman 於 15-7-2016 09:54 發表
不是幾年前已出了?只不過今次掛上SAI件衫

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... mp;highlight=M%2BP9
cybergun呢支印象中無廠出slide及概少option件
見過有鋼slide only, 好慘
作者: RCman    時間: 15-7-2016 11:15

引用:
原帖由 2slow 於 15-7-2016 11:00 發表

cybergun呢支印象中無廠出slide及概少option件
見過有鋼slide only, 好慘
我估買得曬爸巾SAI都係打算平價入手又有SAI一步到位。
就算開賣時千三四,都平過用老馬或我們散砌一支平得多,
只係要個樣唔打算改件.....曬爸巾都算係一個選擇。
甘如果要求高D的師兄,老實講單買條泡菜時拉,都已經貴過一支曬爸巾SAI 成鎗了。
作者: ayaka    時間: 15-7-2016 11:55

火控&飛機座又係仿18C?
作者: RCman    時間: 15-7-2016 12:04

引用:
原帖由 ayaka 於 15-7-2016 11:55 發表
火控&飛機座又係仿18C?
我唔會相信佢全新打造羅
多是換了條時拉,就舊瓶新酒再賣

圖片附件: IMG_0437.jpg (15-7-2016 19:26, 259.28 KB) / 該附件被下載次數 204

圖片附件: IMG_0438.jpg (15-7-2016 19:26, 111.61 KB) / 該附件被下載次數 205

作者: dogjumpjump    時間: 15-7-2016 22:25

引用:
原帖由 RCman 於 15-7-2016 12:04 發表

我唔會相信佢全新打造羅
多是換了條時拉,就舊瓶新酒再賣
火控同迷G十分相似

已問價, 千頭至千中之間
作者: 暈又暈    時間: 15-7-2016 22:52

青把割傷問題解決左未先?
作者: dogjumpjump    時間: 20-7-2016 11:04

台灣已開賣, 4到尾台元, 你地覺得邊隻色好睇??
諗諗下, 個金外管應該花硬, 花咗無得救, 咁沙色配黑管花咗都可自己BLUE返

spec :
Cyber Gun "毒"家授權 廣受好評 M&P9 升級再出發!  座動順暢的系統結合SAI的帥氣外表再加上雙光纖照門 爽度一次到位! 連
知名射手Chris Costa 都愛不釋手的市場新寵 !
動力:瓦斯
發數: 17+1 發
長度 : 16.5 cm
重量 : 約 720 g
初速 : 約 95 m/s
附 握把握片 可調整適合的握感

--

圖片附件: 21629126418338_488.jpg (20-7-2016 11:04, 87.33 KB) / 該附件被下載次數 187

圖片附件: 21629126418338_51.jpg (20-7-2016 11:04, 99.94 KB) / 該附件被下載次數 170

圖片附件: 21629126418338_152.jpg (20-7-2016 11:04, 80.89 KB) / 該附件被下載次數 173

圖片附件: 21629126399347_615.jpg (20-7-2016 11:04, 71.5 KB) / 該附件被下載次數 167

圖片附件: 21629126399347_287.jpg (20-7-2016 11:04, 74.61 KB) / 該附件被下載次數 189

圖片附件: 21629126399347_585.jpg (20-7-2016 11:04, 69.32 KB) / 該附件被下載次數 170

作者: Dave    時間: 20-7-2016 11:11

幾靚仔,又光纖又sai chamber 又盛.. 抵啦..
作者: dogjumpjump    時間: 20-7-2016 11:36

引用:
原帖由 Dave 於 20-7-2016 11:11 發表
幾靚仔,又光纖又sai chamber 又盛.. 抵啦..
兩隻色都咁靚, 但買晒會好敗家,
作者: Dave    時間: 20-7-2016 11:42

個人覺得SAI 的印像是黑槍身+金色細件,全金不太喜
作者: dogjumpjump    時間: 20-7-2016 13:35

引用:
原帖由 Dave 於 20-7-2016 11:42 發表
個人覺得SAI 的印像是黑槍身+金色細件,全金不太喜
我諗要去睇下實物, 如果SLIDE係近FDE可諗, 如果近土豪金就免
作者: RCman    時間: 20-7-2016 13:56

佢前作正常MP9 賣$950
如果賣$1200左右都ok
外觀佢唔太差,一定比我們好....我指外觀
作者: Woo208    時間: 20-7-2016 14:26

大家觉唔觉啡色的有明显色差,我指手柄軟膠与枪身?
还差个trigger,唔知rf套for marui 可不可改装到?

作者: dogjumpjump    時間: 20-7-2016 14:29

引用:
原帖由 Woo208 於 20-7-2016 14:26 發表
大家觉唔觉啡色的有明显色差,我指手柄軟膠与枪身?
我覺得佢近似金色, 就好似VFC果支SCAR咁, 唔洗沙色, 所以有色差

如果似呢支都可諗諗

圖片附件: 42df4635ab4de41b8bcfed531271de9a.jpg (20-7-2016 14:35, 95.86 KB) / 該附件被下載次數 168

作者: kornhill401    時間: 20-7-2016 15:10

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 20-7-2016 14:29 發表

我覺得佢近似金色, 就好似VFC果支SCAR咁, 唔洗沙色, 所以有色差

如果似呢支都可諗諗
呢支同玩具果支比,支玩具槍立即... Thx for sharing
作者: dogjumpjump    時間: 20-7-2016 18:10

剛去槍地獄望過,千頭。兩支都唔錯 黑色有少許一點甩油。唔知係qc 問題
後準星有少許唔正,1-2度歪
沙色出奇ok. 近fde. 不過還有少許金金地。但好過 Vfc scar果個土豪金好多
渣上手重量唔錯。比g17 gen 4重
近g19鋼版重量
握把手感幾好,比glock 順服

店員都不肯定打落會否花外筒
因剛到。等入貨Ching 報告下

我要諗諗先
作者: RCman    時間: 20-7-2016 19:21

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 20-7-2016 18:10 發表
剛去槍地獄望過,千頭。兩支都唔錯 黑色有少許一點甩油。唔知係qc 問題
後準星有少許唔正,1-2度歪
沙色出奇ok. 近fde. 不過還有少許金金地。但好過 Vfc scar果個土豪金好多
渣上手重量唔錯。比g17 gen 4重
近g1 ...
見到現貨都仲唔買?可能等到師跑兄報告頭水已經沽清
作者: dogjumpjump    時間: 20-7-2016 19:39

引用:
原帖由 RCman 於 20-7-2016 19:21 發表

見到現貨都仲唔買?可能等到師跑兄報告頭水已經沽清
無咁快, 支槍 攞正牌又唔係平, 唔信佢做個量咁細, 點返本, 等頭鼠師兄試咗先

最想知佢跌管做成點

作者: Woo208    時間: 20-7-2016 22:54

有牌送的

玩左几十次, 還未見花

點解好似無 pin?

唔知裝唔裝到!
作者: ranger101    時間: 21-7-2016 00:13

V記同我們牌之前d沙色版,都偏金色,質感好low
VikingTac FDE真鐵係好靚,只有馬記Custom原版最接近FDE,膠都做到極精緻,有態度
D廠個金屬slide好似很正但價錢可以買番3支馬記bk ver,宜家等緊吉打slide,應該即將推出
作者: RCman    時間: 21-7-2016 09:11

引用:
原帖由 Woo208 於 20-7-2016 22:54 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1224393&ptid=155720]
http://i307.photobucket.com/albu ... bile%20Uploads/A615 ...
呢套Trigger 係咪for 我們用的?
作者: RCman    時間: 21-7-2016 09:14

引用:
原帖由 ranger101 於 21-7-2016 00:13 發表
V記同我們牌之前d沙色版,都偏金色,質感好low
VikingTac FDE真鐵係好靚,只有馬記Custom原版最接近FDE,膠都做到極精緻,有態度
D廠個金屬slide好似很正但價錢可以買番3支馬記bk ver,宜家等緊吉打slide,應該 ...
D牌Slide的確係造功精細,質量對得起價錢

圖片附件: SAI_1_zps3871e31e.jpg (21-7-2016 09:14, 255.01 KB) / 該附件被下載次數 157

作者: 2slow    時間: 21-7-2016 10:54

睇過SAI版的M&P9了, 基本可以肯定係舊瓶新酒, 我pass...

反而等左咁耐的VP9點解仲未出呢
作者: RCman    時間: 21-7-2016 11:02

引用:
原帖由 2slow 於 21-7-2016 10:54 發表
睇過SAI版的M&P9了, 基本可以肯定係舊瓶新酒, 我pass...

反而等左咁耐的VP9點解仲未出呢
講性能,講改裝能力,一定係我們勝。
呢支作為Display gun 係不錯選擇,千頭一支SAI成鎗,連一條泡菜時拉都唔夠錢買。
VP9.....我都等緊
作者: Woo208    時間: 21-7-2016 11:10

The trigger is ready fighter for 马記,I do not know that will fit or not. Just bought it first!
作者: Opica    時間: 21-7-2016 11:13

VP9...有問題
應該係改良卅修改中
作者: RCman    時間: 21-7-2016 11:16

引用:
原帖由 Woo208 於 21-7-2016 11:10 發表
The trigger is ready fighter for 马記,I do not know that will fit or not. Just bought it first!
MP9有馬記,我們及VFC
三個係統都唔同,我支我們都改左用巾魔SAI type trigger,
但會唔會for 馬記用唔到VFC呢?大家system都唔同
作者: 2slow    時間: 21-7-2016 12:02

引用:
原帖由 RCman 於 21-7-2016 11:16 發表

MP9有馬記,我們及VFC
三個係統都唔同,我支我們都改左用巾魔SAI type trigger,
但會唔會for 馬記用唔到VFC呢?大家system都唔同
之前把迷G17 SAI都有跟埋trigger比你,
呢把無跟:
一係為了之後出option賺你錢,
一係為了慳錢比少d拉神費...
作者: Woo208    時間: 21-7-2016 12:20

老实说我覺得同是v記的迷g17 s 版精致过这把m&p9
作者: dogjumpjump    時間: 21-7-2016 13:13

我仲未諗惦買黑定沙。。。
作者: kimkimkim    時間: 21-7-2016 17:17

Why not both
作者: dogjumpjump    時間: 21-7-2016 17:20

引用:
原帖由 kimkimkim 於 21-7-2016 17:17 發表
Why not both
yes, if I were rich enough
作者: ranger101    時間: 21-7-2016 21:51

VP9堅係杯具

睇佢個website,media過part wallpaper calendar只有6,7,8三個月
其他月份都冇,我諗最遲8月應該上到市,個人猜測

作者: jn_jona    時間: 21-7-2016 22:05

引用:
原帖由 RCman 於 21-7-2016 09:14 發表

D牌Slide的確係造功精細,質量對得起價錢
D牌slide個人覺得係最正
可惜唔易搵 我搵緊佢新版usp45 slide
唔知邊到有得訂d牌野呢?
作者: dogjumpjump    時間: 21-7-2016 22:59

引用:
原帖由 ranger101 於 21-7-2016 21:51 發表
VP9堅係杯具

睇佢個website,media過part wallpaper calendar只有6,7,8三個月
4個鐘前E興趣出咗POST 說comming soon
睇來快有, 咁要留錢了買VP9了

圖片附件: 13769469_10154341967438497_3239615604715943468_n.jpg (21-7-2016 22:59, 51.96 KB) / 該附件被下載次數 133

作者: NCP013    時間: 22-7-2016 00:00

引用:
原帖由 暈又暈 於 15-7-2016 22:52 發表
青把割傷問題解決左未先?
我直頭見過滑架被chamber頂到跳殼位裂開揭起左
作者: dogjumpjump    時間: 22-7-2016 00:08

引用:
原帖由 NCP013 於 22-7-2016 00:00 發表

我直頭見過滑架被chamber頂到跳殼位裂開揭起左
邊支? 呢支??

研究過D迷 GLOCK, 刮外管頂主要係跌管後本來都唔會HIGH 到SLIDE, 但BLOW BACK 的震動有時會彈高咗個外管, 所以有幾下會HIGH到, 就花了,
如外管跟足真鐵設計可以係花硬

作者: dogjumpjump    時間: 22-7-2016 14:36

引用:
原帖由 ranger101 於 21-7-2016 21:51 發表
VP9堅係杯具

已確認上市日期係15/8
睇下張WALLPAPER就知, 除非係世界未日, 否則8月應該有31日先係

圖片附件: wallpaper06.jpg (22-7-2016 14:36, 94.34 KB) / 該附件被下載次數 186

作者: NCP013    時間: 22-7-2016 16:18

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 22-7-2016 00:08 發表

邊支? 呢支??

研究過D迷 GLOCK, 刮外管頂主要係跌管後本來都唔會HIGH 到SLIDE, 但BLOW BACK 的震動有時會彈高咗個外管, 所以有幾下會HIGH到, 就花了,
如外管跟足真鐵設計可以係花硬
CYBER 巾普通版M&P9
作者: 2slow    時間: 22-7-2016 16:27

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 22-7-2016 14:36 發表

已確認上市日期係15/8
睇下張WALLPAPER就知, 除非係世界未日, 否則8月應該有31日先係
8月15日個顏色唔同, 莫非...
作者: hinson    時間: 22-7-2016 23:08

呢把MNP9用黎落場玩 買唔買得過  定係買番馬記算
作者: gainax    時間: 23-7-2016 01:03

引用:
原帖由 hinson 於 22-7-2016 23:08 發表
原裝落場比較我相信馬記好難輸,但抵玩程度迷版相信值得玩
作者: RCman    時間: 23-7-2016 09:34

引用:
原帖由 hinson 於 22-7-2016 23:08 發表
落場實事派,唔介意多左個保險制及下身有ASGK 及Made in Japan 字眼外.....馬記係有保證。
但泡菜出比M&P9的SAI slide, 出比我們牌係有前後西,但出比馬記係無!
唔知點解會甘但兩者價錢係相同的。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0