標題: [WE] WE新M4匣。。。 [打印本頁]

作者: Opica    時間: 20-9-2016 19:04     標題: WE新M4匣。。。

玩雙匣。。。

圖片附件: FB_IMG_1474369528665-600x800.jpg (20-9-2016 19:04, 144.76 KB) / 該附件被下載次數 153

圖片附件: FB_IMG_1474369788805.jpg (20-9-2016 19:06, 127.74 KB) / 該附件被下載次數 209

圖片附件: FB_IMG_1474369805158.jpg (20-9-2016 19:06, 141.66 KB) / 該附件被下載次數 186

作者: jn_jona    時間: 20-9-2016 19:08

果兩粒dummy退到出黎
we做咩呢排媽媽聲
作者: sovietarmy2012    時間: 20-9-2016 19:16

今次又孖得吾錯播
作者: Kwind    時間: 20-9-2016 20:22

今次有D諗頭喎

80飛唔知可唔可以一雞清
作者: jn_jona    時間: 20-9-2016 20:54

引用:
原帖由 Kwind 於 20-9-2016 20:22 發表
今次有D諗頭喎

80飛唔知可唔可以一雞清
一雞清匣依家好似已經係gbb既最低標準
希望d gbb廠搞多d 呢類野
搞下lmg gbb
作者: gainax    時間: 20-9-2016 21:31

終於出喎 唔知入到幾飛氣化好左幾多? 幾時做cmag
作者: Dave    時間: 20-9-2016 21:42

70 發容量,非常不錯,已貼近AEG 彈弓匣彈量,次世代都係入到82 而已。
呢次孖匣設計真的值得致敬。
作者: FunggI    時間: 20-9-2016 21:56

引用:
原帖由 Dave 於 20-9-2016 21:42 發表
70 發容量,非常不錯,已貼近AEG 彈弓匣彈量,次世代都係入到82 而已。
呢次孖匣設計真的值得致敬。
佢唔係寫住80飛咩
我覺得非常實用   如今we氣化都唔算差
出得新匣應該問題不大
如果平時6*30 180飛
同樣帶3*80 240飛 足足係多左兩匣30飛
不過都要睇下佢重唔重   本身we匣就算非常輕
作者: Dave    時間: 20-9-2016 22:28

引用:
原帖由 FunggI 於 20-9-2016 21:56 發表

佢唔係寫住80飛咩
我覺得非常實用   如今we氣化都唔算差
出得新匣應該問題不大
如果平時6*30 180飛
同樣帶3*80 240飛 足足係多左兩匣30飛
不過都要睇下佢重唔重   本身we匣就算非常輕
個名就80 飛,入面SPEC 就寫 70 ROUND.. 好迷呀..
https://www.facebook.com/weairso ... _id=852565304767579

其實斷估佢等同2 隻WE匣,WE 匣 一隻先 350 克,我當你 700 克 = 70 ( 80 ) 發,其實好實惠。
同埋實戰時換少幾次匣始終係有益無害
作者: channet    時間: 20-9-2016 23:26

we對於孖條真係有D病態式迷戀
作者: FunggI    時間: 21-9-2016 00:17

引用:
原帖由 Dave 於 20-9-2016 22:28 發表

個名就80 飛,入面SPEC 就寫 70 ROUND.. 好迷呀..
https://www.facebook.com/weairso ... _id=852565304767579

其實斷估佢等同2 隻WE匣,WE 匣 一隻先 350 克,我當你 700 克 = 70 (  ...
咁希望佢係80啦 好好多
我都咁諗 帶3隻孖匣已經好夠打
唔知大約幾錢呢
以佢普通匣200-250一隻
帶望做到400左右就完美
作者: gainax    時間: 21-9-2016 00:41

我覺得佢有做假子彈仲可以拆出來玩幾過癮
如果呢隻大夾可以爽一雞80咁離LMGgbb化距離唔遠
想要掛成身假彈玩lmg gbb
作者: 暈又暈    時間: 21-9-2016 01:04

WE made it!!!
保守去睇循例都要問下有冇鑊氣
如果零鑊氣或者問題係解決到,可以理解GBB LMG又接近一步?

發展至此,市場上以WA系統為基礎的產品仲有冇所謂一些誇廠牌通用定係已經走向壁壘分明方向?
作者: gainax    時間: 21-9-2016 01:42

其實要做LMG GBB 以氣化黎講已經冇問題,日本仔好耐以前用WA系統DiY都搞過支
https://m.youtube.com/watch?v=xr4WXpd4aJI
方仗Ak夾大叉8秒可以auto40+40飛, 所以應該係開發成本問題。。
未來相信訂單夠總有機會出
作者: 2slow    時間: 21-9-2016 10:26

我們今次媽得好~  
作者: 2slow    時間: 21-9-2016 10:27

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2016 01:42 發表
其實要做LMG GBB 以氣化黎講已經冇問題,日本仔好耐以前用WA系統DiY都搞過支
https://m.youtube.com/watch?v=xr4WXpd4aJI
方仗Ak夾大叉8秒可以auto40+40飛, 所以應該係開發成本問題。。
未來相信訂單夠總有機會 ...
打裝機feel....
ROF慢左dd呢
作者: Opica    時間: 21-9-2016 10:30

到時拎LMG玩CQB
作者: 2slow    時間: 21-9-2016 10:58

引用:
原帖由 gainax 於 20-9-2016 21:31 發表
終於出喎 唔知入到幾飛氣化好左幾多? 幾時做cmag
真係感覺到'我們'可能會係第一家量產GBB cmag....
作者: gainax    時間: 21-9-2016 11:14     標題: 回覆 16# 的帖子

134a 拖重煲咋...
要快可以set到ROF >15, 但咩兩個CMAG落場都唔夠玩

我諗最易做到LMG GBB都係方仗RPK 加彈鼓只要做彈鼓就得,100~120飛應該氣化無問題, 心目中既LMG緊係M60~M249
但實用性當然係KSZ MP9/M11加彈鼓外型啦, 到時驚個個快頻派彈玩GBB又走返AEG舊路咋
作者: gainax    時間: 21-9-2016 11:21     標題: 回覆 18# 的帖子

我們咁有創造力一陣真係出CMAG或戰艘版P90彈箱都唔出奇, 到時個個快頻玩GBB派彈場面其實幾有趣
作者: jn_jona    時間: 21-9-2016 13:41

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2016 01:42 發表
未來相信訂單夠總有機會 ...
日本仔有用a&k 249+ we m4匣改gbb 249
We係時候學下野
作者: horenhim    時間: 21-9-2016 13:48

會否full到2-30飛就變雪條?
不過單發ok已滿足
作者: jn_jona    時間: 21-9-2016 15:15

引用:
原帖由 horenhim 於 21-9-2016 13:48 發表
不過單發ok已滿足
應該唔會掛 we普通m4匣都可以一雞清啦
作者: rho837    時間: 21-9-2016 15:24

YYE啲新夾!把鬼! 整隻全膠密砵重好啦!
作者: sovietarmy2012    時間: 21-9-2016 17:42

佢係到孖來孖去,是否代表新款受各種因素影響難出呢?
作者: jn_jona    時間: 21-9-2016 18:49

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-9-2016 17:42 發表
佢係到孖來孖去,是否代表新款受各種因素影響難出呢?
出下朱生果d囉
都出左mp5同m14 朱生應該得掛
作者: ranger101    時間: 21-9-2016 21:57

唔係80飛,WE近排鍾意雙飛多d
作者: sovietarmy2012    時間: 21-9-2016 22:07

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-9-2016 18:49 發表

出下朱生果d囉
吾明。。。。

吾知係咪避拉腎
作者: gainax    時間: 21-9-2016 22:57

引用:
原帖由 horenhim 於 21-9-2016 13:48 發表
不過單發ok已滿足
雪條都仲可以一雞爽清喎 除非冬天天氣太凍
正常咁大個缸打兩轉一百飛我諗唔難,冬天就真係要設計返D空間塞D暖包係入面
作者: gainax    時間: 21-9-2016 23:02

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-9-2016 18:49 發表

出下朱生果d囉
如果出Mp5孖夾就好玩,無氣化問題
作者: jn_jona    時間: 21-9-2016 23:06

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-9-2016 22:07 發表

吾明。。。。

吾知係咪避拉腎
G3 拉腎應該完左?
作者: gainax    時間: 21-9-2016 23:12

我們有拉腎架咩?
作者: FBC1    時間: 22-9-2016 00:29

乜野拉腎???
作者: RCman    時間: 22-9-2016 09:14

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2016 23:12 發表
我們有拉腎架咩?
計一刀流,要出咪改做"豬衫"羅
作者: 2slow    時間: 22-9-2016 09:45

引用:
原帖由 FBC1 於 22-9-2016 00:29 發表
乜野拉腎???
G兄應該係講緊 design patent of the Firearm
例如呢把H&K手槍在美國的設計專利, the patent is only good for 14years
http://pdfpiw.uspto.gov/.piw?PageNum=0&docid=D0593629&IDKey=603343A0F4BD%0D%0A&HomeUrl=http%3A%2F%2Fpatft.uspto.gov%2Fnetacgi%2Fnph-Parser%3FSect1%3DPTO2%2526Sect2%3DHITOFF%2526u%3D%25252Fnetahtml%25252FPTO%25252Fsearch-adv.htm%2526r%3D37%2526f%3DG%2526l%3D50%2526d%3DPTXT%2526p%3D1%2526p%3D1%2526S1%3D%28%28%252522heckler%252522.ASNM.%29%252BAND%252B%28%252522koch%252522.ASNM.%29%29%2526OS%3Dan%2F%252522heckler%252522%252Band%252Ban%2F%252522koch%252522%2526RS%3D%28AN%2F%252522heckler%252522%252BAND%252BAN%2F%252522koch%252522%29
作者: gainax    時間: 22-9-2016 10:27     標題: 回覆 34# 的帖子

一刀流仲有得生存, 拉唔拉腎好似冇咩影響
作者: 2slow    時間: 22-9-2016 10:45

G3係195X年出廠,  設計專利應該一早過期,
不過你可抄design, 但品牌(trade mark)就唔抄得喇, 除非比拉腎費...
作者: sovietarmy2012    時間: 22-9-2016 12:27

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2016 23:02 發表

如果出Mp5孖夾就好玩,無氣化問題
G17彈鼓
作者: jn_jona    時間: 22-9-2016 13:55

引用:
原帖由 2slow 於 22-9-2016 10:45 發表
G3係195X年出廠,  設計專利應該一早過期,
不過你可抄design, 但品牌(trade mark)就唔抄得喇, 除非比拉腎費...
We不嬲都無印ga啦
但真鐵d字係壓落去 好難做返果種feel

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0