標題: [others] 有冇師兄有RWA出既2.5-10 X26 scope? [打印本頁]

作者: Opica    時間: 27-9-2016 15:30     標題: 有冇師兄有RWA出既2.5-10 X26 scope?

請問有冇師兄有RWA出既scope?想問一下可唔可以頂到gbb rifle?

同埋700左右有冇其他選擇?

圖片附件: banner-rwa_scope_2015.jpg (27-9-2016 15:30, 50.85 KB) / 該附件被下載次數 220

作者: horenhim    時間: 27-9-2016 16:01

引用:
原帖由 Opica 於 27-9-2016 15:30 發表
請問有冇師兄有RWA出既scope?想問一下可唔可以頂到gbb rifle?

同埋700左右有冇其他選擇?
比多DD 買vector optics 1.5-4x
作者: dogjumpjump    時間: 27-9-2016 16:45

再比多DD買 vector 1-4X
作者: stevenyu2000    時間: 27-9-2016 16:57

再比多DD買 vector 1-6X
作者: Opica    時間: 27-9-2016 20:18

大概貴幾多?
作者: Opica    時間: 27-9-2016 21:13

-Del---
作者: dogjumpjump    時間: 27-9-2016 21:54

引用:
原帖由 Opica 於 27-9-2016 20:18 發表
大概貴幾多?
Vector optical Arbiter 1-4x24 11XX 左右
               Templar 1-4x24 FFP 原12?? 特9XX 左右

比我有Budget會買VECTOR, 實頂得住GBB
作者: horenhim    時間: 28-9-2016 10:59

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-9-2016 21:54 發表

Vector optical Arbiter 1-4x24 11XX 左右
               Templar 1-4x24 FFP 原12?? 特9XX 左右

比我有Budget會買VECTOR, 實頂得住GBB
絕對對得住個價錢,鏡又清,比賽打game都應付到
作者: Opica    時間: 28-9-2016 11:09

引用:
原帖由 horenhim 於 28-9-2016 10:59 發表

絕對對得住個價錢,鏡又清,比賽打game都應付到
vector個隻?
師兄有冇相睇睇?
作者: horenhim    時間: 28-9-2016 11:31

引用:
原帖由 Opica 於 28-9-2016 11:09 發表
vector個隻?
師兄有冇相睇睇?

1-4x

1-6x
作者: dogjumpjump    時間: 28-9-2016 11:35

呢張係 Arbiter 1-4x24

而Templar 1-4x24 First Focal Plane 係呢支

個人覺得, 1X來講, Arbiter好似好D, 範圍大D, 因為佢個目鏡係38mm , 而Templar係34mm,
4X就差唔多, Templar應該係清少少, 但無明顯優勢
不過Templar定價係貴D, 因為佢係FFP, 睇你覺得有冇用, 因為airsoft實在用途不大,但係幾有趣

以下係說明

Aribiter 個evaluation 同埋Windage Knobs 係要打開個保護蓋先扭到
Templar就係就咁扭, 睇你洗唔洗成日要校MOA
Reticle都係完全唔一樣

你可去試下邊支好先買,
重要題示 : 記住格下價!!! 得兩間有得賣, 唔難格價

http://www.scvector.biz  <---原廠網址

圖片附件: main-b2a505a2.jpg (28-9-2016 11:35, 6.1 KB) / 該附件被下載次數 204

圖片附件: 1.jpg (28-9-2016 11:35, 13.14 KB) / 該附件被下載次數 206

作者: horenhim    時間: 28-9-2016 12:09

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 28-9-2016 11:35 發表

呢張係 Arbiter 1-4x24

而Templar 1-4x24 First Focal Plane 係呢支

個人覺得, 1X來講, Arbi ...
Arbiter的 reticle在1x 比較接近紅點鏡的使用法,
裝在Airsoft的通用性較高...比較適合對應快速射擊的scenario
作者: loveless    時間: 28-9-2016 14:04

支2.5-10Xx26 來自廣州PCS光學, Vector有幾個型號都係由PCS生產.
即係如果RW用自己o麥頭訂貨時無要求改規格去遷就成本, o甘支鏡當然會頂到GBB.
仲有呢支係FFP....

不過頂到GBB係一回事, 響Airsoft好唔好用係另一回事,
如果雙眼協調唔慣Bindon瞄法, o甘可能揀番1-4X會較適合
作者: wing383    時間: 28-9-2016 16:13

Templar 1-4x24 First Focal Plane

射手減價中
作者: Opica    時間: 28-9-2016 16:30

引用:
原帖由 loveless 於 28-9-2016 14:04 發表
支2.5-10Xx26 來自廣州PCS光學, Vector有幾個型號都係由PCS生產.
即係如果RW用自己o麥頭訂貨時無要求改規格去遷就成本, o甘支鏡當然會頂到GBB.
仲有呢支係FFP....

不過頂到GBB係一回事, 響Airsoft好唔好用係另一 ...
既係RWA呢支同Vector Templar差唔多?
作者: dogjumpjump    時間: 28-9-2016 16:35

引用:
原帖由 Opica 於 28-9-2016 16:30 發表

完全唔同, Templar 係1-4X
作者: loveless    時間: 28-9-2016 17:26

引用:
原帖由 Opica 於 28-9-2016 16:30 發表

完全唔同X2
我只係解釋o左RWA呢支既出處及血统, 所以佢頂GBB應該冇問題.

我自己會揀Vector Templar 1-4X, 倍數較實用之餘, 呢支一直係針對真槍市場, 可靠性會有番一定標準, 唔駛煩d太騎呢問題.
Sniper Central曾經評核過Templar, 以佢地苛刻既標準, Vector當然唔會有高分, 但人地成枱都係最頂班既遠程鏡, Vector冇完全被人否定, 已經交o左功課
作者: dogjumpjump    時間: 28-9-2016 21:50

同意loveless兄,  
人地評測真品用的鏡, 絕對唔會攞支汽槍用的鏡去試, 有返咁上下LEVEL先可放埋一張枱, 汽槍鏡實散晒

我諗樓主要揀, 就揀下個reticle 邊個適合你用途, 建議你去射X試下 佢地網頁做好多VECTOR鏡, 有D都無放出來,
作者: nec338    時間: 7-10-2016 18:56

vector optics 1.5-4x
射手賣緊7百幾咋
好痕買左支
作者: Opica    時間: 7-10-2016 19:04

引用:
原帖由 nec338 於 7-10-2016 18:56 發表
vector optics 1.5-4x
射手賣緊7百幾咋
好痕買左支
Templar?
作者: nec338    時間: 7-10-2016 20:41

引用:
原帖由 Opica 於 7-10-2016 19:04 發表

Templar?
呢支

圖片附件: image1 (1).JPG (7-10-2016 20:41, 58.92 KB) / 該附件被下載次數 152

作者: alexmgjai    時間: 8-10-2016 12:59

樓主如果有budget, 可以考慮vortex strike eagle,連打3 Gun 比賽既鬼佬都讚好
作者: loveless    時間: 8-10-2016 14:13

引用:
原帖由 alexmgjai 於 8-10-2016 12:59 發表
樓主如果有budget, 可以考慮vortex strike eagle,連打3 Gun 比賽既鬼佬都讚好
Vortex Strike Eagle 係國產公模野, 同一間廠最少同時用緊同一套tooling, 去OEM以下o甘多支1-6X24

Primary Arms ACSS
Millett DMS
Optisan CX
Athlon
CCOP TR
Simmons Predator
BSA Multi-Gun
Sun Optics
仲有一定數目聽都未聽過既歐美牌子..
當然各個牌子既質量會有不同, 出廠價會反映各個牌子對用料、裝工、精度的不同要求....
作者: alvin155    時間: 8-10-2016 16:06

可以試吓支buns hell AR 1-4,二千令講明韓國造
http://www.opticsplanet.com/bush ... ffp-riflescope.html

作者: laiwangkai    時間: 9-10-2016 05:48     標題: 回覆 24# 的帖子

佢個FFP 係1-2倍果陣真係睇死人

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0