標題: 師兄們用甚麼cam? [打印本頁]

作者: Opica    時間: 2-10-2016 00:53     標題: 師兄們用甚麼cam?

Helmet camera? Rifle camera? Pistol camera?

我第一次就用左個垃圾icu 720p...

想買個個新。。。
見某狼介紹icu II 1080p好似ok但始終被一代伏過。。。

所以想問500-800之間有冇介紹?
作者: loveless    時間: 2-10-2016 09:22

平價機中揾好野應該仲係睇緊 Sony IMX078 感應器搭NTK96660 芯片.
一揾12MP SJ乜000會跳出好多機, 當中代表作應該仲係SJ5000X , 1千左右
佢鏡頭可切轉70/110/140/170度, 有Gyro, 720P去到120FPS, 個人覺得呢D重要過像素多少或有冇4K.
作者: Dave    時間: 2-10-2016 10:56

ICU 當年240 蚊買左隻,垃圾級數,暗位死,郁位蒙,而佢個設計本身係用來拍動作片,完全達不到要求,
仲要放左2 個月之後自動死亡機都開唔到,叉電都叉唔番起,呃傻仔之作。理得佢出到第十代.. 永不錄用。

呢期試玩三叔360,第一次出GAME 因行政問題加埋打唔夠3 場,加埋操作失誤 ( 以為拍片其實是影相MODE )基本上一場都拍唔成,
坐等下次出GAME 再戰。而僅有的片段得出,MOUNT 槍時,實戰時既視點其實OK ,不會話長拍地下或郁到睇唔到野。是好玩的,
然而始終畫面不是一直瞄住對家,睇片時要郁郁下可以說是煩。
如果考慮到觀賞者一般來說是懶到出汁,GO PRO 設計X 2~ 3 個鏡頭+ 大量剪片時間製作,觀賞者是睇得最舒服的。
作者: Dave    時間: 2-10-2016 11:01

SKIP

作者: Jonny.R    時間: 2-10-2016 11:10

等GOPRO HERO 5,  或者 HERO 5 Session
作者: Opica    時間: 2-10-2016 11:17

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2-10-2016 11:10 發表
等GOPRO HERO 5,  或者 HERO 5 Session
Hkd25xx。。。over budget la
作者: gunlock34    時間: 2-10-2016 11:21

比多小小買部Contour
作者: Jonny.R    時間: 2-10-2016 13:56

引用:
原帖由 Opica 於 2-10-2016 11:17 發表

Hkd25xx。。。over budget la
既然都要換新CAM, 又唔想買垃圾
點解唔出多D錢 ,一步到位呢 ?
而且GOPRO唔單止打WARGAME,玩其他野去旅行都用得著
作者: honry    時間: 2-10-2016 21:36

我將Sony AS200裝上headset度用∼
作者: 侯生    時間: 2-10-2016 21:51

Gopro Hero 5 平平地, 暫時未有殼但佢本身已經防水,
反而想知hero 5 出左後, Hero 4 會平幾多??
hero 4 d件齊, 而且我屋企冇野都睇唔到4k....
作者: honry    時間: 2-10-2016 22:09

引用:
原帖由 侯生 於 2-10-2016 21:51 發表
Gopro Hero 5 平平地, 暫時未有殼但佢本身已經防水,
重帖,sorry

作者: honry    時間: 2-10-2016 22:10

引用:
原帖由 侯生 於 2-10-2016 21:51 發表
無殼配既Cam唔好諗,唔係防唔防水既問題,一槍打埋嚟,真係咩pro都死…

作者: cks.com    時間: 4-10-2016 10:37

點解冇人講panasonic hx-a1既?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0