標題: [others] 我們7075 M4鍛身 [打印本頁]

作者: gainax    時間: 11-10-2016 21:46     標題: 我們7075 M4鍛身

我們玩家有福嗱, 終於聽見玩家訴求推出修正版鍛身, 仲要7075?  
近年真係鍛造年代 , 如果R@出7075修正版鍛身, 咁馬記都有希望

https://www.youtube.com/watch?v=joSZ0zWRJu0
作者: jn_jona    時間: 11-10-2016 21:55

好可惜mag well條邊都係起晒角
另一邊個shell deflector都好似無改
作者: Sineta    時間: 11-10-2016 21:58

RA哩個牌子可以pass
作者: rho837    時間: 11-10-2016 22:04

引用:
原帖由 gainax 於 11-10-2016 21:46 發表
我們玩家有福嗱, 終於聽見玩家訴求推出修正版鍛身, 仲要7075?  
近年真係鍛造年代 , 如果R@出7075修正版鍛身, 咁馬記都有希望

https://www.youtube.com/watch?v=joSZ0zWRJu0
7075-T6!

作者: gainax    時間: 11-10-2016 22:13

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-10-2016 21:55 發表
好可惜mag well條邊都係起晒角
另一邊個shell deflector都好似無改
其實始終係玩具仿製,細節有咁上下似樣都可以接受掛?, 市面只有一隻做到100分細節但要5千幾蚊個身...
點解個隻特別珍我相信大家明...  
以我們系統本身行非WA像真路線,仲有7075鍛身提升像真度已經好好... KSZ KXJ既玩家等到頸長想要個CNC身都唔容易
唔好話鍛身仲有7075咁好福氣...
作者: gainax    時間: 11-10-2016 22:18     標題: 回覆 4# 的帖子

我比較想要馬記修正版7075,始終鍛身個硬淨程度可以安心玩一世值得投資,
當然希望細節可以更完美同埋尺吋穩定D
作者: jn_jona    時間: 11-10-2016 22:32

引用:
原帖由 gainax 於 11-10-2016 22:13 發表

其實始終係玩具仿製,細節有咁上下似樣都可以接受掛?, 市面只有一隻做到100分細節但要5千幾蚊個身...
點解個隻特別珍我相信大家明...  
以我們系統本身行非WA像真路線,仲有7075鍛身提升像真度已經好好 ...
都岩既 如果佢肯改mag well位就唔洗諗
依家應該米已成炊 模都做左就唔會改
作者: gainax    時間: 11-10-2016 23:20     標題: 回覆 7# 的帖子

除左100分個隻,呢隻都算唔錯有誠意做現代版, 你叫我D仲玩緊古代版網球拍冇開窿,仲大大條模線要DiY既鍛身玩家情何以堪
希望做埋馬記身啦
作者: jn_jona    時間: 11-10-2016 23:32

引用:
原帖由 gainax 於 11-10-2016 23:20 發表
除左100分個隻,呢隻都算唔錯有誠意做現代版, 你叫我D仲玩緊古代版網球拍冇開窿,仲大大條模線要DiY既鍛身玩家情何以堪
希望做埋馬記身啦
真野唔係有模線ga咩?
留返條線比你先有鍛味

馬記好似整緊啦
作者: sealsman    時間: 11-10-2016 23:38

v記如果直出鍛造oldschool xm177,m737
破產都似
作者: gainax    時間: 12-10-2016 00:09     標題: 回覆 9# 的帖子

越戰D AR趕住上場咪有模線未車走
M4年代爭緊海量生產揾水合同,如果仲有鍛模線未車走刮手咁求期
咁只會要求退貨  米國轟方出名要求多多又孤寒架啦
作者: gainax    時間: 12-10-2016 00:18

引用:
原帖由 sealsman 於 11-10-2016 23:38 發表
v記如果直出鍛造oldschool xm177,m737
破產都似
M733 heat呀
https://m.youtube.com/watch?v=ZL9fnVtz_lc

作者: jn_jona    時間: 12-10-2016 00:20

其實點解玩具廠唔買真鐵billet黎車返玩具數呢
平靚正啦
作者: gainax    時間: 12-10-2016 00:51

Apx做真少少都差D奶野, 田中已經成絶唱, 原廠進口咪要成日飲咖啡
但話説日本嚴打像真要膠身,但Y拍見好多R件連上身都比玩其實係乜意思
作者: jn_jona    時間: 12-10-2016 00:54

引用:
原帖由 gainax 於 12-10-2016 00:51 發表
Apx做真少少都差D奶野, 田中已經成絶唱, 原廠進口咪要成日飲咖啡
但話説日本嚴打像真要膠身,但Y拍見好多R件連上身都比玩其實係乜意思
應該只係原廠?
日本仔都賣唔少d牌野 好多時香港d d牌野都係日本返黎
作者: gainax    時間: 12-10-2016 00:59     標題: 回覆 15# 的帖子

我見日本Y拍連colt上身都有賣,但日本本地又嚴打改珍, 好矛盾
作者: rYaN    時間: 12-10-2016 01:36

R@都係算吧啦……
作者: MG-42    時間: 12-10-2016 07:08

作者: rho837    時間: 12-10-2016 08:56

RA隻身係鍛鋁Billet材料! 今次造工好靚. 可惜YYE系統out啦! 而家致出修正版.......
作者: gainax    時間: 12-10-2016 09:56

味就係等馬記系統鍛身。。。。反正改cnc內構程式姐
作者: mk23    時間: 12-10-2016 12:14

日本法例唔比原廠全枝金屬, 只限手槍. 其他槍如rifle唔計. 還有e家果D膠下身如Glock也不計.
就算全金屬,只要某些零件(如barrel)係膠也可過骨.

另kits也不算.

所以你見日本可以有真品AR15上身賣.
(見過Vltor VIS, LMT上身及Sega M14 kits )

題外話, 成日都有人話WA系統out, 但其實日本人好多都仲有開發WA system的產品, 不過走精品化, 好x鬼...
https://opticsdealer.wordpress.com/

作者: rho837    時間: 12-10-2016 12:53

引用:
原帖由 gainax 於 12-10-2016 09:56 發表
味就係等馬記系統鍛身。。。。反正改cnc內構程式姐
完成未就未知但有人造緊手版啦(7050鈻合金-無鍛造, Hard andoized, 施啦曲), 外皮99%珍數, 內皮馬記數.......不過要有馬記批准至可以生產!

所以我早早賤價放走哂啲垃圾YYE M4同件! 只留下一支! 今次睲目等馬記成熟致入貨.
作者: rho837    時間: 12-10-2016 13:00

引用:
原帖由 mk23 於 12-10-2016 12:14 發表
日本法例唔比原廠全枝金屬, 只限手槍. 其他槍如rifle唔計. 還有e家果D膠下身如Glock也不計.

另kits也不算.

(見過Vltor ...
唔會係真品! 日本唔批准任何6061-T6 及 7075-T6玩具槍上下身入口! 所有真品上身係6061-T6標凖鍛鈻材料, 日本唔准入口.

你見過啲九成係AAA老番?

唔洗擔心, 市場上 WA & WE 係统永遠都有人玩.

作者: 再次隨機    時間: 12-10-2016 13:32

引用:
原帖由 rho837 於 12-10-2016 13:00 發表

唔會係真品! 日本唔批准任何6061-T6 及 7075-T6玩具槍上下身入口! 所有真品上身係6061-T6標凖鍛鈻材料, 日本唔准入口.

你見過啲九成係AAA老番?

唔洗擔心, 市場上 WA & WE 係统永 ...
做消費者望都望多幾間廠一齊分餅啦,多競爭力各牌子先會肯開發更多槍款同改善品質
作者: mk23    時間: 12-10-2016 14:23

正式可能係唔準入口.
但正如香港夠話唔可以入軍事器材. 但LA-5, 單筒/雙筒/四筒NVG, 熱能等咪香港都有人返到.
另就算真係我估海關都未必拿個光譜儀隻隻check你係咪T6掛...

就e把賣成6雞幾的陽春版M4來講.
看那list出來的, upper又唔似好係老番播??

http://page23.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/o158472459
作者: gainax    時間: 12-10-2016 15:37

引用:
原帖由 mk23 於 12-10-2016 12:14 發表

另kits也不算.

(見過Vltor ...
上身仲闊鬆過港台
WA系統。。有錢有時間心機性能像真並存有邊個唔想要bt7075油壓字身
完美colt m4 gbb 85萬Yen
https://opticsdealer.wordpress.c ... %bc%e3%83%88m4a1-3/
我都係因為冇水咁多水換件又想減少調整時間先玩WA近親方仗姐。。
作者: gainax    時間: 12-10-2016 15:42     標題: 回覆 22# 的帖子

係味珍ㄚ  咁我等呢間好過R@
作者: gainax    時間: 12-10-2016 15:59

引用:
原帖由 mk23 於 12-10-2016 14:23 發表
正式可能係唔準入口.
但正如香港夠話唔可以入軍事器材. 但LA-5, 單筒/雙筒/四筒NVG, 熱能等咪香港都有人返到.
另就算真係我估海關都未必拿個光譜儀隻隻check你係咪T6掛...

看那 ...
日本直頭有人講明係乜乜身照賣

作者: rho837    時間: 12-10-2016 16:59

俾警察捉, 跟著驗完係玩具老番。

有個日本人(香港買手)講到明啲玩具身番日本一定會驗, 唔會駁大露!
作者: gainax    時間: 12-10-2016 22:07

睇返日本仔呢間d成品好究極...   出D產品簡直藝術品...同時$$$$$

圖片附件: 32542356.jpg (12-10-2016 22:07, 57.5 KB) / 該附件被下載次數 140

圖片附件: rwerwer.jpg (12-10-2016 22:07, 47.28 KB) / 該附件被下載次數 131

作者: gainax    時間: 13-10-2016 08:31

引用:
原帖由 mk23 於 12-10-2016 14:23 發表
正式可能係唔準入口.

看那 ...
都已經講到明啦...

完成系がこちら。
価格は88万円!
パーツ構成

■KAC RAS
■COLT Upper Receiver
■Front Sight Base F marking
■KAC Fore Grip
■DPMS A2 Hider
■NOVESKE Gas Tube
■DPMS Charging Handle
■COLT Stock(官給)
■RRA Stock tube
■COLT Castle Nut
■LMT EndPlate
■LMT Ambi Full Auto Selector
■COLT Trigger Guard
■COLT Pivot Pin, Takedown Pin
■COLT Buffer Retainer
■RRA Buffer
■COLT A2 Grip
■COLT Magazine Catch
■COLT Hand Guard Cap
■COLT Delta Ring Assy
■COLT Front Sling Mount
■KAC 600M Rear Sight
*フロントサイトピン加工

仲有Vltor...

再唔係就戰損品... 一睇已經知係乜料

話說原來IR0N夢幻油壓字WA玩具身已經出左, 身係乜造大家明唔叫洗仿真了 ,

而家D玩具做到咁疑珍,外皮真係除左外管已經係唔洗仿真了

圖片附件: 765754.jpg (13-10-2016 08:31, 63.32 KB) / 該附件被下載次數 186

圖片附件: 346346.jpg (13-10-2016 08:31, 58.04 KB) / 該附件被下載次數 200

圖片附件: 3637.jpg (13-10-2016 08:31, 79.09 KB) / 該附件被下載次數 170

圖片附件: 34636.jpg (13-10-2016 08:31, 76.16 KB) / 該附件被下載次數 153

圖片附件: 5347547.jpg (13-10-2016 08:31, 77.91 KB) / 該附件被下載次數 165

作者: rho837    時間: 13-10-2016 10:03

引用:
原帖由 gainax 於 12-10-2016 22:07 發表
睇返日本仔呢間d成品好究極...   出D產品簡直藝術品...同時$$$$$
你覺得呢間野啲出品正?  我100%認同

真真假假, 假假真真, 今天冇所謂啦, 我覺得以經成功以經玩到去化景, 要進一步造膠身同bulpup billet receiver!

作者: mk23    時間: 13-10-2016 10:26

iron鍛做身for WA上年已出.
另e家做SIG516果間也都有做沖壓字M4身.

兩間都係香港公司, 但兩間都只賣日本...
作者: gainax    時間: 13-10-2016 11:15     標題: 回覆 32# 的帖子

IR0N個個下身己經係  所以而家D廠真係好比心機做, 只要銀彈充足
作者: gainax    時間: 13-10-2016 11:18     標題: 回覆 33# 的帖子

日本仔豪氣,買支國狗本地兩千都肯比5千玩 , 係唔流入本地明明大把本地玩家有銀彈
可能產量少賣日本可以賺多D
作者: rho837    時間: 13-10-2016 16:09

引用:
原帖由 gainax 於 13-10-2016 11:15 發表
IR0N個個下身己經係  所以而家D廠真係好比心機做, 只要銀彈充足
冇計! 之前某些所謂"生橙箱"都唔咪工業工程師質素既材料, 啲產品質素問題多多及售后服务底劣....... 有市場自然终會有正當商人參與!
作者: gainax    時間: 13-10-2016 16:22     標題: 回覆 36# 的帖子

所以而家玩玩具好幸福。廿幾年前膠身搖頭年代邊估到現今有咁多鍛身選擇 用錢解決既問題係最易冇出有銀都冇用
作者: jn_jona    時間: 13-10-2016 16:56

引用:
原帖由 rho837 於 13-10-2016 16:09 發表

冇計! 之前某些所謂"生橙箱"都唔咪工業工程師質素既材料, 啲產品質素問題多多及售后服务底劣....... 有市場自然终會有正當商人參與!
畫張圖都畫錯 都黎晒大嫂既
作者: sovietarmy2012    時間: 13-10-2016 17:19

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-10-2016 16:56 發表

畫張圖都畫錯 都黎晒大嫂既
我諗左一陣先明
作者: gainax    時間: 13-10-2016 20:20

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-10-2016 17:19 發表

我諗左一陣先明
唔係好明

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0