標題: mp5 系列應該會出 gen.2 [打印本頁]

作者: qqq96591859    時間: 16-11-2016 00:36     標題: mp5 系列應該會出 gen.2

vfc MP5
作者: kimkimkim    時間: 16-11-2016 01:50

希望係啦
作者: 2slow    時間: 16-11-2016 09:44

邊度收到既消息呢??
作者: pmcoperator    時間: 16-11-2016 10:53

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D3
呃POST唔係咁呃的
作者: RCman    時間: 16-11-2016 10:55

引用:
原帖由 2slow 於 16-11-2016 09:44 發表
邊度收到既消息呢??
我相個只係時間問題,但唔會好似樓主甘講.....
當時出MP5的確係問題多多,
而MP5個身造得甘好如果因內構問題影響銷路係唔值得。
當時問題都幾多,飛機坐位滑道問題,匣的上彈位鬆引至jam彈或碎陣
匣易漏氣.........
雖然很多都有3rd party 解決,
但匣漏氣是早期所有女火金其氣鎗款都有的通病

作者: ayaka    時間: 16-11-2016 12:17

出過個匣咀,飛機,HOP座改套啦...
作者: loveless    時間: 16-11-2016 12:48

有幾多師兄同時擁有女火金及我們?
如果只可保留一個系統, 外觀實用同樣重要的話, 會選擇留低邊支?
作者: jn_jona    時間: 16-11-2016 13:19

引用:
原帖由 loveless 於 16-11-2016 12:48 發表
有幾多師兄同時擁有女火金及我們?
如果只可保留一個系統, 外觀實用同樣重要的話, 會選擇留低邊支?
我擁有過一枝v記mp5k 同依家有we mp5sd mp5a3
V記個身係好靚 但我接受唔到係停彈功能
打我都冇點打過 就賣左
We個身都ok 但比v記緊係比唔上 而且無marking
最致命係隻匣肉酸 依家出左修正版只修正左有坑版
睇返we一開始話出修正版d圖 係兩片壓出黎既鐵片似係無坑版用
應該清左d舊匣就會出新
打方面都穩定 原廠都冇咩問題 係連發慢左少少
我睇實用多少少 就留左we 仲買多枝a3
如果v記g2都冇加停彈都係唔會諗
作者: gainax    時間: 16-11-2016 16:18

SMG gbb入面我覺得好似只有mp5比較冇做得咁好,
而家v記應該克服左以前既事只係爭無彈停槍功能,但氣化黎講V記同我們仍未做到MP7,Mp9,M11效果, 其實大家夾,行程,煲都係差唔多size照理論性能應該接近, 我諗都係又是像真火控影響, 長槍氣缸大都還可以頂到,Smg夾細就有顯眼分別了,始終要爽度就降低內構像真度, 唔知你地接唔接受到?
作者: jn_jona    時間: 16-11-2016 16:24

We都好少有地做像真火控
單發黎講都ok
可能無皮式匣 feel到凍得比較快

V記係d槍舖review都變左滅火筒 又jam彈
如果唔係同個身咁靚應該冇人買
個上彈口做雙排都係一個問題
作者: rYaN    時間: 16-11-2016 17:11

上次武哈祭問過 VFC相關朋友話未有計劃出mp5v2,再問佢地會唔會出教力飛機好似416咁,都話有d難度話暫時唔可行
作者: gainax    時間: 16-11-2016 19:08

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-11-2016 16:24 發表
We都好少有地做像真火控
單發黎講都ok
可能無皮式匣 feel到凍得比較快

V記係d槍舖review都變左滅火筒 又jam彈
如果唔係同個身咁靚應該冇人買
個上彈口做雙排都係一個問題
像真系統係可以同時有爽度既, 但連pin位都跟到真鐵咁靠近煲底
,再加上90度鎚咁就形成唔少阻力,你見方仗支M4都偷行程同pin位t退後好多都知gbb都係要偷位先有效提升性能,始終gas推動力有衰退性唔可以頭一淡氣保持到最後一樣壓力了
作者: qqq96591859    時間: 16-11-2016 19:43     標題: 此 post 純屬討論

至於樓上話呃 post 就見人見智..希望快地出啦!

下年17 年 g28 gbb 會上市期待...
作者: gainax    時間: 24-11-2016 09:34

引用:
原帖由 rYaN 於 16-11-2016 17:11 發表
上次武哈祭問過 VFC相關朋友話未有計劃出mp5v2,再問佢地會唔會出教力飛機好似416咁,都話有d難度話暫時唔可行
啱啱見到CRVV話MP5台灣都冇存貨得最後?  係停產定未來有機會重新設計出V2?
希望後者啦, 好多人都未玩到去MP5系列,少左個選擇一間獨大冇好處
作者: 2slow    時間: 24-11-2016 11:58

真係唔記得了, 真正H&K MP5 9mm版有無彈不擊發功能嗎

N年前玩過只記得無彈係close bolt
作者: horenhim    時間: 24-11-2016 12:25

引用:
原帖由 2slow 於 24-11-2016 11:58 發表
真係唔記得了, 真正H&K MP5 9mm版有無彈不擊發功能嗎

VFC會繼續打空槍blowback, 因推進劑跟投射物(gas and bb)不像子彈一樣合二為一的
=where is no compromise
作者: jn_jona    時間: 24-11-2016 12:34

Ghk ak, we ak,mp5
打晒d彈都係close bolt 但會頂起fire pin
無彈不擊發
作者: RCman    時間: 24-11-2016 12:50

引用:
原帖由 2slow 於 24-11-2016 11:58 發表

如果無記錯就係甘,打曬close bolt 就完
不過當Gbb時無彈但有氣都係打緊空鎗,除非做到cut氣功能

作者: 怒人甲    時間: 24-11-2016 13:34

Ak又好mp5 又好bolt stop 最真要close bolt再hammer down 都cut 氣先似,好似we AK 甘
作者: 2slow    時間: 24-11-2016 14:34

咁要改匣, 加follower, 及火控加d野就得了....
如真係出v2呢個應該唔難
作者: Jonny.R    時間: 24-11-2016 14:42

人地WE果支mp5都做到無彈不擊發

今時今日仲整支打空槍既mp5出尼係得VFC先做到

除左外表令仔,價錢又貴 又多野爛 氣化又差
真係唔明點解仲可以起市場立足

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0