標題: 郵寄槍械】黎永權:屬柯爾特點45口徑手槍 遠至50米亦可致命 [打印本頁]

作者: G3/SG1    時間: 23-12-2016 02:03     標題: 郵寄槍械】黎永權:屬柯爾特點45口徑手槍 遠至50米亦可致命

海關在機場亞洲空運中心速遞貨物檢查大堂替一批速遞公司郵件清關發現郵包槍械,《蘋果》將相關相片交予香港射手聯會創會會長黎永權比對後,黎相信有關槍支屬一枝柯爾特(colt)點45口徑半自動手槍,彈匣入口、扳機及槍身前準星等組件遭人改裝,加快裝填彈匣速度及減輕槍身重量,相信訂槍者是熟悉槍支的老手。

他續稱,一般柯爾特(colt)點45口徑真槍射出子彈速度高達每秒850呎,致命射程是25至30米,但遠至50米亦可取人性命,故極具殺傷力。

http://fb.com/applecitycrime

作者: Ben_9413    時間: 23-12-2016 08:42

引用:
原帖由 G3/SG1 於 2016-12-23 02:03 發表
海關在機場亞洲空運中心速遞貨物檢查大堂替一批速遞公司郵件清關發現郵包槍械,《蘋果》將相關相片交予香港射手聯會創會會長黎永權比對後,黎相信有關槍支屬一枝柯爾特(colt)點45口徑半自動手槍,彈匣入口、扳機及槍 ...
手槍差不多o拉

遠過2~30米 通常用rilfe o甘
作者: 2slow    時間: 23-12-2016 09:04

唔排除真係可以成功偷運入境喎

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20161223/19874232

作者: rho837    時間: 23-12-2016 09:31

泥生! 鳩UP權! 洗唔洗問佢呀!

又學佢鳩UP一下!

.45ACP 子彈! 好難在本港買到!

如果偷運來犯案用! 支槍會用9mm子彈! 睇隻夾有坑就知係九仔夾!鳩UP權唔好扮專家啦

但望個樣以早期啲垃圾(DEACTIVATED FIREARM)掩槍多啲!

粗電硬鉻! 假 SA mageell ! 垃圾一件!

作者: rho837    時間: 23-12-2016 09:34

引用:
原帖由 2slow 於 23-12-2016 09:04 發表

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20161223/19874232

唔怕抄家的話! 你不防試試。

九成死硬!
作者: dogjumpjump    時間: 23-12-2016 09:38

銀身配黑SLIDE實在唔太好睇, 貨主TASTE比較特別

唔明D人點解咁都博,犯法嘢,捉到坐幾年,捉唔到你都玩唔到

作者: loveless    時間: 23-12-2016 09:41

KJ 黎既,呃我唔到既

"但遠至50米亦可取人性命"
黎生可以示範企150米俾人打靶,一定安全了吧?
作者: 2slow    時間: 23-12-2016 09:45

引用:
原帖由 rho837 於 23-12-2016 09:31 發表
  泥生! 鳩UP權! 洗唔洗問佢呀!

又學佢鳩UP一下!

.45ACP 子彈! 好難在本港買到!

支槍可能用9mm子彈!

望個樣以早期啲DEACTIVATED FIREARM掩槍多啲!
分分鐘係賓仔d土炮野
以前成日去打IPSC有見識過, 彷得好真, NN年前都只不過係幾千比索
作者: rho837    時間: 23-12-2016 09:48

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-12-2016 09:38 發表
銀身配黑SLIDE實在唔太好睇, 貨主TASTE比較特別

唔明D人點解咁都博,犯法嘢,捉到坐幾年,捉唔到你都玩唔到
我都係上黑下白手槍FANZ! 但我啲黑白仔靚好多!
作者: vgrdragon1    時間: 23-12-2016 10:12

做工較粗。我都覺得似賓仔山寨出品。
作者: sovietarmy2012    時間: 23-12-2016 10:17

個木炳可似手拉雞D顏色
作者: kornhill401    時間: 23-12-2016 12:34

為了呢支槍而坐監,值得嗎 Thx for sharing
作者: NCP013    時間: 23-12-2016 12:42

引用:
原帖由 2slow 於 23-12-2016 09:04 發表

見dust cover 刻住M1911A1 US.ARMY
作者: horenhim    時間: 23-12-2016 13:31

引用:
原帖由 NCP013 於 23-12-2016 12:42 發表

賓賓copy刻甚麼都可以的(實彈fd談)
作者: rho837    時間: 23-12-2016 14:45

引用:
原帖由 horenhim 於 23-12-2016 13:31 發表

賓賓copy刻甚麼都可以的(實彈fd談)
玩具啲marking都靚過真槍
作者: 2slow    時間: 23-12-2016 15:14

引用:
原帖由 NCP013 於 23-12-2016 12:42 發表

自己睇下啦
https://www.youtube.com/watch?v=pq1TXEE_QK4
作者: dogjumpjump    時間: 23-12-2016 15:54

引用:
原帖由 2slow 於 23-12-2016 15:14 發表

自己睇下啦
https://www.youtube.com/watch?v=pq1TXEE_QK4
手工幾好, 仲要全人手做,難度幾高。。 價錢仲。。。 全鋼...US$115.... 抵到爛, 仲平過馬記膠槍..

作者: NCP013    時間: 23-12-2016 16:47

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-12-2016 15:54 發表

手工幾好, 仲要全人手做,難度幾高。。 價錢仲。。。 全鋼...US$115.... 抵到爛, 仲平過馬記膠槍..
佢地應該出埋馬記數o拉
作者: Tango1997    時間: 23-12-2016 20:29

引用:
原帖由 NCP013 於 23-12-2016 16:47 發表

佢地應該出埋馬記數o拉
咪係。。。玩具槍好賣過真槍啦
作者: sovietarmy2012    時間: 23-12-2016 20:46

手工全鋼kit,不包一定無痛直上(業界標準),改邪歸正發達呀

積聚資本買普通機床....頂瓜埋台仔
作者: vgrdragon1    時間: 23-12-2016 21:55     標題: 回覆 16# 的帖子

呢位山寨槍匠手工的確唔錯,聽聲就知,一個月只出5把,賓仔而家將山寨廠合法化,叫佢考慮下從良。
作者: rho837    時間: 23-12-2016 23:47

山寨AAAAA貨!
作者: sovietarmy2012    時間: 24-12-2016 13:42

賓仔做玩具,算吾算真廠gun smith獨家限量手工製造

施主快D搞條水賣parts,咪再帶埋D芒果乾
作者: m11.man    時間: 24-12-2016 13:45

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-12-2016 13:42 發表
賓仔做玩具,算吾算真廠gun smith獨家限量手工製造

施主快D搞條水賣parts,咪再帶埋D芒果乾
施主,講到咁似化緣既
作者: FBC1    時間: 24-12-2016 13:58

引用:
原帖由 m11.man 於 24-12-2016 13:45 發表

施主,講到咁似化緣既
S0兄叫你賣Parts咼.
作者: m11.man    時間: 24-12-2016 14:01

引用:
原帖由 FBC1 於 24-12-2016 13:58 發表

S0兄叫你賣Parts咼.
講到咁似軍火商既,唔知蘇兄夠唔夠薑係廣州拎d返黎呢

作者: dogjumpjump    時間: 24-12-2016 17:19

引用:
原帖由 NCP013 於 23-12-2016 16:47 發表

佢地應該出埋馬記數o拉
又係WOR..  佢地不如已出產玩具鋼SLIDE,男的係家鄉做槍, 女的出國賺外匯,
包佢可以買田買地起洋房 , 更加唔洗思思縮縮做埋D犯法嘢

有冇NGO去果度同佢地傾下??

一條SLIDE都唔只USD$115

所以香港FXX廠兩皮幾一支玩具,夠買廿支A珍貨,  貴係邊大家心照

作者: sovietarmy2012    時間: 24-12-2016 17:51

引用:
原帖由 m11.man 於 24-12-2016 14:01 發表

講到咁似軍火商既,唔知蘇兄夠唔夠薑係廣州拎d返黎呢
天地良心乜野都無
作者: sovietarmy2012    時間: 24-12-2016 17:57

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-12-2016 17:19 發表

又係WOR..  佢地不如已出產玩具鋼SLIDE,男的係家鄉做槍, 女的出國賺外匯,

所以香港 ...
也許有人早就做這事了
作者: gainax    時間: 25-12-2016 01:14

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-12-2016 15:54 發表

馬記D亞鉛膠槍大量生產出廠成本可能只係見街幾分之一
呢間手作仔做埋玩具條水賣貴兩三倍仲好揾啦,打正祺號珍品質數仲得
作者: gainax    時間: 25-12-2016 01:42

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-12-2016 17:19 發表

所以香港 ...
咁多時間心機搞支玩具出黎唔係想人地一支賺一千幾百蚊,
賣廿支就袋夠下話?
反正唔在乎金䬶買心頭好既人多的是你我唔入都會賣完 ,
"限量""全鋼""cnc" 就預比金字塔頂層銀彈玩家架啦
作者: sovietarmy2012    時間: 25-12-2016 20:33

曲尺真有可疑!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0